Gezondheid

Aminozuren en mineralen in asperge helpen tegen kater

Help ons door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Iedereen die tijdens Oud en Nieuw iets te diep in het glaasje kijkt doet er goed aan asperges in huis te hebben. Deze groente helpt namelijk tegen een kater.

Het Institute of Food Technologists herinnert aan een studie uit 2009 die bewijst dat aminozuren en mineralen in asperges de symptomen van een kater verminderen en levercellen beschermen tegen de giftige stoffen in alcohol.

Zuid-Koreaanse onderzoekers analyseerden het effect van een extract van aspergescheuten en -bladeren op menselijke levercellen.

Oxidatieve stress

“De giftige stoffen in de levercellen waren beduidend minder aanwezig na behandeling met het extract van asperges,” legde onderzoeker B.Y. Kim uit. “De resultaten tonen aan dat asperges over biologische functies beschikken die de effecten van een avondje te veel alcohol helpen verminderen.”

Hij voegde toe dat overmatig alcoholgebruik leidt tot oxidatieve stress in de lever en onaangename fysieke effecten die worden geassocieerd met een kater.

Ontstekingen

Een asperge is een groente die in veel landen wordt gegeten en waarvan wetenschappers al geruime tijd weten dat ze kanker, schimmels en ontstekingen helpt bestrijden en een diuretische werking heeft. De asperge is ook een goede bron van foliumzuur, kalium, vezels, vitamine B1, B6, A en C.

De onderzoeksresultaten werden gepubliceerd in het Journal of Food Science.

Bron: UPI.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
adriaan
adriaan
9 jaren geleden

1 is teveel, 20 te weinig. …(hips) (hops) (brlps)

Evertzwijn
Evertzwijn
9 jaren geleden

Veel water drinken is en blijft het beste medicijn tegen een kater. De symptomen van een kater zijn namelijk een gevolg van uitdroging van je lichaam door de alcohol

Mr. Anonymous
Mr. Anonymous
9 jaren geleden

Bedankt voor de tip!

JanW
JanW
9 jaren geleden

Gewoon direct als je een kater hebt weer een paar borrels opzuipen, ha ha.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

24
0
We lezen graag je reactie!x