Wetenschap

Professor: “We kunnen sneller dan het licht reizen”

Help mee door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sneller dan het licht reizen werd lange tijd gezien als sciencefiction, maar volgens astrofysicus Geraint Lewis behoort ruimtereizen tussen sterrenstelsels of warpsnelheid tot de mogelijkheden.

Professor Lewis van de Universiteit van Sydney zei dat dit futuristische concept onderdeel is van de relativiteitstheorie van Albert Einstein. “Als je naar de vergelijking kijkt die Einstein ons heeft gegeven, zie je dat je de ruimte dusdanig kunt buigen dat je met elke gewenste snelheid door het universum kunt reizen,” zei hij.

“In theorie is het mogelijk, maar kunnen we ooit een warpdrive bouwen? Het materiaal dat we daarvoor nodig hebben bestaat in het universum, maar of we het kunnen vinden om een warpdrive te bouwen is niet zeker,” ging hij verder.

Negatieve energiedichtheid

Professor Lewis zei dat de mensheid het universum met een warpdrive in rap tempo kan koloniseren. “Het grote probleem is nu dat de afstanden zo immens zijn dat het zelfs bij de lichtsnelheid vier jaar duurt om bij de dichtstbijstaande ster te komen en twee miljoen jaar om het dichtstbijgelegen grote sterrenstelsel te bereiken,” zei hij.

“Deze afstanden weerhouden ons ervan het universum te koloniseren. Je moet dus een manier bedenken om die snelheidslimiet te doorbreken, en de relativiteitstheorie van Einstein biedt daarbij uitkomst,” aldus Lewis.

Om verre sterrenstelsels te bezoeken is de conventionele raketaandrijving niet genoeg. Om een warpdrive te bouwen moeten wetenschappers materiaal zien te vinden dat een ‘negatieve energiedichtheid’ heeft.

Kwantummechanica

Hoewel professor Lewis toegaf dat het een theoretisch concept betreft, zei hij dat er in het verleden genoeg speculatieve ideeën waren die later realiteit zijn geworden. “Je hoeft maar te kijken naar het werk van Newton 400 jaar geleden, of mensen die 100 jaar geleden werkzaam waren binnen de kwantummechanica. Die dingen begonnen als een droom en zijn vandaag de dag realiteit,” zei hij.

“Ik denk dat we in de komende 100 tot 1000 jaar veel meer over het universum gaan onthullen,” besloot hij. “Misschien zal deze hypersnelle manier van reizen dan realiseerbaar zijn.” Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[ABC]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x