Homepagina » Archeologie » Raadselachtige ruimte ontdekt in Grote Piramide. Wat was het doel ervan?
Raadselachtige ruimte ontdekt in Grote Piramide. Wat was het doel ervan?

Raadselachtige ruimte ontdekt in Grote Piramide. Wat was het doel ervan?

Met de hulp van kosmische straling hebben wetenschappers een minstens 30 meter lange ruimte in de grootste van de drie piramides in Gizeh ontdekt.

Het resultaat betekent een doorbraak om de interne structuur van de piramide van Cheops beter te begrijpen, schrijven de onderzoekers in een verslag dat door het vakblad Nature werd gepubliceerd.

“We weten niet wat de bedoeling van deze holle ruimte is,” zei Mehdi Tayoubi van het internationaal wetenschappelijk team. “Daarom willen we ook niet van een kamer spreken.” Maar de omvang van de ontdekte ruimte is groot.

Honderden meters

Drie teams van verschillende instituten en universiteiten uit Frankrijk en Japan onderzochten gedurende twee jaar de 4500 jaar oude piramide in Gizeh.

Daarbij gebruikten de wetenschappers een scan met muonen, een bijproduct van kosmische straling.

Net zoals röntgenstraling bij het menselijk lichaam kunnen die elementaire deeltjes honderden meter steen doordringen, aldus de wetenschappers.

Geheimen

De piramide van Cheops is de oudste en de grootste van de drie piramides van Gizeh en is één van de zeven wereldwonderen uit de Oudheid.

De piramide is 139 meter hoog en 230 meter lang. Het bouwwerk werd tijdens de regeerperiode van Cheops (2509 tot 2483 v. Chr.) opgericht en heeft nog steeds niet al zijn geheimen prijsgegeven.

[CNN, Belga]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Marduk's Revenge schreef:

  *zucht*

  CNN bericht dit???

  Pfffff het is geweten dat dit “healing kamers” zijn
  IN Bosnie is er ook zo’n kamer (heb dat bezocht)
  Egyptenaren gebruikten deze kamers om te healen en BELANGRIJKSTE
  om hun ziel naar het hiernamaals te transporteren
  Er zijn genoeg kanalen die hierover berichten.
  CNN = BULLSHIT LEUGEN MEDIA
  Waarom schrijft CNN niet hoe rothschildkliek alles GESTOLEN heeft uit Egypte en in Brits museum alles achter slot en grendel bewaren van Egypte geschiedenis, een trip naar Bosnie is zijn geld waard
  In die kamer daar voel je die kosmische elektromagnetische krachten
  Is ook de reden waarom VS en rest Bosnische Piramide of the Sun and Moon ridiculiseren
  Pech voor VS nu want in China onthuld men nu haar piramiden daar
  Iedere piramide heeft zo’n healing elektromagnetische kamer

  man man man hier
  dit is een slim manneke

  THIS is What You Must Know about Electromagnetic Chambers Discovered INSIDE Great Pyramid of Giza
  https://youtu.be/3zWgPbkCDnI

  Idem voor ROMEINSE LEUGENS
  Ancient Rome Did NOT Build THIS Part 2 – World’s LARGEST Stone Columns – Lost Technology – Baalbek
  https://youtu.be/SbWsd2xXwjo

  healing chambers
  Presented by John Reid – The ancient practice of acoustics and sound healing were known to the Egyptian priest architects. The ancient Egyptians laid the foundations of many sciences and some of their discoveries influenced Greek and Roman technologies. In the field of acoustics we know from the Roman architect, Vetruvius, that acoustic techniques were employed in both the Roman and Greek cultures; knowledge that was almost certainly inspired by acoustical principles obtained from ancient Egypt. Almost every person who has experienced the acoustics of the Great Pyramid’s King’s Chamber has walked away with a feeling of awe, in some cases coupled with an impression that the chamber was designed to be reverberative. For a relatively small chamber the reverberation is indeed extraordinary; one can literally hear one’s own breathing (when the fluorescent lighting is turned off!) and this experience often accompanies feelings of deep reverence. This notion of design implies a prior knowledge of acoustics.

  John Stuart Reid is an English acoustics engineer with 40 years experience. Between1996 and 1997 he carried out a series of acoustics experiments in the Great Pyramid, including a hugely successful cymatics experiment in which ancient Egyptian hieroglyphs formed on a membrane stretched over the sarcophagus and sprinkled with sand. It was this cymatics experiment that led him to birth the CymaScope, the world’s first instrument that allows sound to be made visible. He also underwent a major healing of his lower back during the 1997 experiment that led him on a journey of discovery into the science underpinning sound healing. http://www.cymascope.com

  https://youtu.be/CdE4DcducaQ

  Bosnian piramide ..

  Discovery of the Bosnian Pyramid Healing Tunnels in November 2018
  https://youtu.be/iZ6lJ3pzFgs

  23 likes
 • Strijdervoorvrijheid schreef:

  Voor jullie elkaar allemaal hier afmaken, ga eens op zoek naar de ware tijdlijn. Hierin staat alles vermeld vanaf het begin 4,2 miljard jaar geleden tot nu geschied schrijving. In de jaren ’90 toen internet voor mij in de kinderschoenen stond, vond ik deze op een site genaamd Solis Sacerdotibus, Geheime Leer. Naar mijn mening een religieuze site die volgens mij door het Vaticaan gauw weer van het internet is geplukt, hoe ik ook zoek, voor mij onvindbaar. Ik heb spijt dat ik het toen niet ‘toch’ heb afgedrukt dat deed ik toen niet omdat het zo ellen lang was, gewoon te veel om af te drukken vanwege het papier en de benodigde inkt. Misschien dat jullie kunnen helpen dit te vinden, voor jullie zelf en ook voor mij.

  8 likes
 • Koronder schreef:

  Zucht. Iedereen die zelf in de piramide is geweest, kan zien dat ie gewoon ongeveer 4500 jaar oud is; vooral in het lage gedeelte (fundament) zijn carvings te zien van ambachtslieden in de uitgehakte stenen, samen met korte picto- en hiërogliefen, uit dezelfde tijd, kenmerkend voor die tijdsperiode.

  Voor de liefhebbers nog wat details in VR:
  http://www.pbs.org/wnet/secrets/scanning-pyramids-peek-new-discoveries-inside-great-pyramid/3744/

  Betreffende farao was dol op geheime ruimtes; dus….

  “A papyrus text dating from 1700 B.C. tells of his fascination with magic and his desire to build secret chambers inside the pyramid”

  1 likes
  • Marduk's Revenge schreef:

   copy bewijs van papyrus rol aub ; “A papyrus text dating from 1700 B.C. tells of his fascination with magic and his desire to build secret chambers inside the pyramid”

   De EGYPTENAREN zijn NIET de bouwers
   Zij hadden GEEN laser technologie om die stenen te slijpen die op elkaar passen, er kan nog geen papiertje tussen
   Piramides zijn gebouwd zonder cement, de Egyptenaren hadden de technologie NIET om die kamers met laser precisie uit te houwen
   In de piramides zelf is GEEN 1 hiëroglief te vinden NERGENS in de piramides ZELF is iets van de Egyptenaren terug te vinden buiten op de 33e steen graad is er een Akhet symbool wat feitelijk die freemasons erop gezet hebben
   GEEN 1 FARAO werd ooit in een piramide begraven, NOOIT

   https://books.google.be/books?id=LVtO_tgRJY0C&pg=PA297&lpg=PA297&dq=there+is+not+one+hieroglief+in+giza+piramide&source=bl&ots=FcwlP7s0gb&sig=vXQz7nTIK-o0Neca4JKEBdtJwdE&hl=nl&sa=X&ved=2ahUKEwido8bPy8PfAhVNZVAKHdjvCYgQ6AEwD3oECAcQAQ#v=onepage&q=there%20is%20not%20one%20hieroglief%20in%20giza%20piramide&f=false

   U was er geweest? Nope ik dacht het niet want dan weet je wat ik schrijf

   3 likes
   • Koronder schreef:

    Beste M. Jazeker. Ik ben er meerdere malen geweest. Trektocht van maanden door Egypte. Veel interessante dingen gezien; spannender dan die piramide. Maar on topic; lasers?; heb je die stenen zelf wel eens van dichtbij gezien; vrij ruwe randen, zeker niet door een laser of modern werktuig veroorzaakt. En met lasers stenen slijpen; niet echt handig. Dat geeft ook weer een ander effect (ooit zelf onderzoek mogen doen met high power puls lasers); een waterstraal onder zeer hoge druk geeft dan een mooier effect.
    Er is een optie om onderin de piramide te gaan (niet de toeristische route; maar iedereen die in Egypte is geweest weet wat je met Backshish voor elkaar kunt krijgen). Zit zelfs een soort grot; ben daar helaas niet helemaal ingegaan.
    Leuk hoor boekjes, maar beter eerst zelf gaan zien en dan oordelen.
    P.S. Bas, ook met de werktuigen van toen is b.v. graniet redelijk te bewerken. Er zijn simpele technieken om hardsteen te slijten; geeft ook een mooie breuk.

    2 likes
  • bas schreef:

   Koronder vergeleken met de vallei der Koningen is dat grafitti van 4500jr. oud, blij dat ik daarnaartoe ben gegaan en niet naar de pyramides.

   Limestone daar konden ze wel in graven en stenen van maken maar je kan niet met een koperen beitelje 1vd hardste granietsoorten op aarde bewerken met laserpreciesie. ONMOGELIJK.

   1 likes
 • wolfje schreef:

  het is de best bewaarde schat aller tijden. als je je toegang tot deze ruimte weet te verschaffen hoef je nooit meer te reïncarneren 🙂

  2 likes
 • Jeroen schreef:

  Zucht zucht weer die datum ook of bouw jaar 4500 jaar oud en dan dat de grote pyramide in 20 a 25 jaar gebouwd is is grote onzin ook zijn de pyramides veel ouder net als de sfinx en de cheops pyramide is nooit een graf geweest voor faraos gelukkig heb je nog geleerden met een beetje verstand die anders beweren .

  3 likes
 • bas schreef:

  Brien Foerster
  Are The Giza Pyramids More Than 12,000 Years Old?
  https://www.youtube.com/watch?v=7VexKB5EQgY

  Charles Kos
  GREAT PYRAMID is 200000-19,000 years old?! New dating technique reveals huge age?!
  https://www.youtube.com/watch?v=3fRFqZUJVfU

  3 likes
 • PIETJE schreef:

  Ben IN EN BIJ DE PIRAMIDE GEWEEST MAAR ZE ZIJN ZOVEEL OUDER ALS DE WETENSCHAPPERS UIT ANGST ONS NIET VERTELLEN !!! WAT ZOU TOCH HET GEHEIM ZIJN WAT WIJ NIET MOGEN WETEN ? BUITENAARDS BEZOEK KOMT DAN GELIJK IN MIJ OP EN BEN ER VAN OVERTUIGD DAT HET ZO IS ! ZOALS DIE ZOGENAAMDE STER VAN BETHLEHEM DAT WAS GEWOON EEN UFO MAAR JA DE MEESTE MENSEN GELOVEN IN SPROOKJES HELAAS MISSCHIEN WEL BETER HIHI ! JESUS WAS GEWOON EEN KUNSTMATIG GEINSEMENEERD KINDJE DAT IN DIE MARIA GEPLAATST IS HEEL SIMPEL ! ( DAAROM ZOGENAAMD ONBEVLEKT ONTVANGEN ) MISSCHIEN HAD HIJ GAVEN DIE DE MENSEN TOEN NIET KONDEN BEGRIJPEN EN DAT HIJ DAAROM TER DOOD GEBRACHT IS ! (ALS HET WAAR IS) UIT ANGST VOOR HET ONBEKENDE !! WE ZULLEN HET NOOIT WETEN WANT ALS DE WETENSCHAPPERS HET WETEN ZAL DAT ONS NOOIT VERTELD WORDEN WANT DAN STORTEN ALLE KERKEN IN JA……. DAN KAN ER NIET MEER OPGELICHT WORDEN WANT DAT DOEN DE KERKEN ZEKER DE KATHOLIEKE KERK WAT EEN VIES ZOOITJE IS DAT PEDOFIELEN ETC. IK PERSOONLIJK MIJD ALLE KERKEN OOK MET BEGRAFENISSEN ETC. HET IS ALLEMAAL BEDROG ! WEG MET DE KERKEN LEEF JE LEVEN EN DEEL MET MENSEN DIE HET MINDER HEBBEN DAT IS GOED EN ZO DENK IK DIE ZONDER GELOOF IS !!! TRUSTEN ALLEMAAL

  1 likes
 • Plato schreef:

  Bij de bouw van alle grote gebouwen ontstaan lege ruimtes. Denk eens aan de kelders. Tegenwoordig geeft men ze een functie wegens ruimtegebrek. Vroeger was er ruimte zat en heeft men het daarom misschien geen functie gegeven.

  1 likes
 • bas schreef:

  Ik moest even zoeken welk boek het ook al weer was, het was al een tijdje geleden…
  Earth History and Lost Civilizations eBook by Robert Shapiro
  ISBN 9781891824203

  De hele geschiedenis vanaf het ontstaan van dit universum in een korte opsomming.
  Esoteric History of Earth with much distortion
  http://ourfamilyofthestars.blogspot.com/2012/05/esoteric-history-of-earth-with-much.html

  Het Urantia boek, volledige studie
  http://www.urantiabook.org/studies/smu/index.html
  5,342,482,337,666 sacret geometry
  Ons Galactische (GPS) adres in Santania, een lokale regio in Nebadon wat ook weer een regio is van Uversa(de naam van het superuniversum waar wij wonen) Daarom is het getal 666 ook zo belangrijk voor sommigen, stelt eigenlijk niet veel voor.
  http://www.urantiabook.org/studies/smu/apndx17.htm

  Daarna nog een kleine studie over het occulte en je ziet de hele tijdlijn maar ook waarom het gaat zoals het gaat en al die religies
  http://www.jeremycrow.com
  https://wespenre.com

  In religie PIETJE zit wel zeker een kern van waarheid in, helaas is het maar de helft van het echte verhaal. De andere helft kan je vinden in het occulte en/of andere religies

  Een hele goede bron van informatie over tal van onderwerpen en nagenoeg alle religies.
  Internet Sacred Text Archive.
  http://www.sacred-texts.com/index.htm

  Echt alle oude religies zeggen dat we 1000de jaren ouder zijn, behalve de Cristenen en de Islam.. Moeten dat ook net de jongste en meest agressieve religies zijn. Ruim 1500 jaar heeft het Vaticaan alle bewijzen van de menselijke geschiedenis proberen te vernietigen of onder het Vaticaan te stoppen. En geloof me, het Vaticaan weet hoe het echt zit met onze geschiedenis.

  OOPS.. “FAT BUDH” is Ancient Fallen Angel GIANT? 60,000 years old? Nephilim Explained!
  Charles Kos
  https://www.youtube.com/watch?v=gwPzJWNtHYE&t=222s

  Verhaaltjes aanpassen uit de ‘echte’ oudheid dat kunnen die kerken wel.

  1 likes
 • jan jansen schreef:

  wat is waarheid en wat niet,,

  0 likes
 • x

  Check Also

  franse

  Kijk: Franse professor schokt iedereen met rake uitspraken over pandemie

  Het aantal coronabesmettingen in Frankrijk neemt met ...

  kabinet

  Kabinet zet mes in coronasteun: ‘We worden uitgebuit door een verrot systeem’

  Het kabinet is van plan het mes ...

  >