Homepagina » Binnenland » Amsterdam UMC: Ziekenhuizen liggen helemaal niet vol coronapatiënten
amsterdam umc

Amsterdam UMC: Ziekenhuizen liggen helemaal niet vol coronapatiënten

Het Amsterdam UMC voelt zich genoodzaakt te reageren op berichten dat de ziekenhuizen in de regio Amsterdam vollopen of vol liggen met coronapatiënten en dat er bij Amsterdam UMC met spoed een corona-afdeling zou zijn geopend. “Dat is niet het geval,” luidt de verklaring.

Bij Amsterdam UMC liggen op dit moment 8 coronapatiënten op de verpleegafdeling en 2 coronapatiënten op de IC. Op het hoogtepunt waren dat er respectievelijk 120 en 70. “Ook de omringende ziekenhuizen in Amsterdam liggen niet vol. De situatie is vooralsnog overzichtelijk, er is geen sprake van speciale cohortafdelingen, of een speciale corona-IC.”

En verder: “We bereiden ons voor op een eventuele tweede coronagolf. Daar is nu nog geen sprake van.”

Psycholoog Hilde Spaan reageert op LinkedIn: “Om weer even duidelijk te maken hoe fake news zorgt voor de toename van paniek en de beruchte ‘tweede golf’, hier een bericht van het ziekenhuis zelf! Voorlopig bestaat die golf alleen in de media.”

Griep

Overigens is het nog maar de vraag of het gaat om coronapatiënten. RIVM-directeur Jaap van Dissel zei enkele dagen geleden dat het virus dat nu in opmars is, een nieuw type van het coronavirus is. Het gaat nu om een virus dat mildere klachten geeft. “Dat maakt het ingewikkeld om mensen te targeten. Met andere woorden: het is nog lastiger om te zien of mensen griep hebben of toch een variant van Covid-19,” zei Van Dissel.

Later nuanceerde hij zijn uitspraken enigszins en verklaarde hij dat hij niet bedoelde dat er nu een mildere variant van het virus rondwaart. “Dat wil ik toch even rechtzetten. Het virus geeft wel mildere klachten. Voor mensen met onderliggende klachten kunnen de verschijnselen nog even erg zijn als op het hoogtepunt van de virusuitbraak.”

Hebben deze mensen gewoon griep? De NOS heeft de uitspraak die Van Dissel deed over griep verwijderd uit de liveblog. Het citaat is hier nog wel te vinden.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • vraagtekentje schreef:

  Ik zou zeggen van Dissel zijn tong chirurgisch verwijderen zodat hij geen leugens meer kan verspreiden.

  • ProAsfalt schreef:

   Ik denk dat dit nog meer geldt voor de reguliere media gelet op “De NOS heeft de uitspraak die Van Dissel deed over griep verwijderd uit de liveblog. Het citaat is hier nog wel te vinden.”

  • Stephan schreef:

   Hij kan zijn tong maar beter losser maken zoals waar die nu een kleine poging tot deed. Waarschijnlijk kreeg ie een seintje dat die niet richting de reguliere griep virussen mocht speculeren. En probeerde ie het Later nog wat te nuanceren wat ie eigenlijk wilde laten doorschemeren.(het rinho virus heerst nu) Het feit dat de NOS dat heeft verwijderd baart me meer zorgen. Angst moet er blijven voor de dubbele agenda… angst, angst en nog eens angst.

  • ineke de ruiter schreef:

   meerdere lui in het kabinet

 • Harrie H. Braam schreef:

  Ja, Japie je praat naar hoe je betaald wordt. De leugens worden eerder meer dan minder.

  Het RijksInstituut Voor Manipulatie onder jouw aanvoering en eindverantwoording zal nog hééééééél lang in de gedachten van de Nederlanders blijven bestaan. Ook als de eindafrekening van de nummers 1,2 en 3 plaatsvindt.

  De Blauwe Blazer Criminelen Rutte, de Jonge en jij zullen hun verhaal en overtuiging kunnen opmaken, maar er is maar één overwinnaar en dat is WAARHEID!

  Succes BBC met jullie goocheltrucs, het was me een waar genoegen jullie te mogen volgen, maar dan wel tot hier en niet verder!

 • GEEN Schaap schreef:

  Tijdens de piek van besmettingen in het voorjaar was er ook een piek aan doden. Door de recente testen neemt het zgn. aantal besmettingen toe, maar het aantal doden is te verwaarlozen. Ofwel, er komt geen tweede golf.

  • Mr.111 schreef:

   Er komt WEL een 2e golf m.a.w. lockdown , ook al bestond de 1e plandemie helemaal niet. De 2e is nodig om de economie nog verder kapot te krijgen , en de banken gaan crashen. Dekmantel corona wordt hier verder voor gebruikt . Spuitjes komen er aan . Dus droom lekker verder..

 • Johan schreef:

  Cynisme past hier niet meer. Dit is ernstig. Een ziekenhuis die ‘paniek’ berichtgeving tegenspreekt. Alsjeblieft artsen en anderen in de zorg blijf ons op de hoogte houden. De overheid en rivm hebben schijnbaar een andere koers.

 • Ron Swart schreef:

  De tweede golf moet en zal er komen, zodat een tweede lockdown ingesteld kan worden met desastreuze gevolgen voor de samenleving. De uiterst corrupte media (msm) en in hun kielzog de tekst- + reclamebureaus gaan net zo lang door met ons te framen, zodat het grootste deel van de sheeple alle door de roverheid afgekondigde maatregelen voor zoete koek gaat slikken.

 • salvar schreef:

  ik denk dat dit een test is geweest de klap komt nog.
  dan is het te laat.

 • Exegese schreef:

  Ze gaan straks met de andere frequenties van 5G aan de slag. Dat schijnt dezelfde symptomen te veroorzaken. Kijk, dat schept mogelijkheden voor die levensgevaarlijke zwendelaars

 • Helm schreef:

  -knip-
  het gaat nu om een virus dat mildere klachten geeft. “Dat maakt het ingewikkeld om mensen te targeten“

  Dus Griep niet te onderscheiden, bij twijfel wordt dat als Corona bestempeld, want het is duidelijk hoe men de cijfers kweekt, zo hebben ze dat afgekopen half haar ook gedaan.
  En dat mildere, ook al is het een zgn. “Coronavirus”.
  Lekker belangrijk dan toch?

 • Margie schreef:

  Het opruimen van afval/gifstoffen in ons lichaam…

  https://youtu.be/93j8iikGNXw

 • T.van der Heijden schreef:

  Walgelijk om mensen zo bang te maken zoals dit gebeurt door media huisartsen media kranten enz. en RIVM wordt het niet eens tijd om NORMAAL te doen en de loopjongens van de Bilderberg aan te pakken.

 • Qqqqqqqqqqqqqqqq schreef:

  Het is 1 grote leugen! Waaraan zijn al die arme zielen gestorven? Die zielen die zgn corona hadden? Verkeerde behandeling bv?! En hoe kan het dat zij een verkeerdebehandeling kregen? Hoe noem je dit dan? Bewust verkeerd medisch handelen. Wie bepaalde dat beleid? NIET de zorgverleners! Wie van het RIVM staat er op een zwarte lijst voor medici? En met welke reden? En hoe kan het dat zo iemand bij het RIVM werkzaam is en voor ons, HET VOLK, bepaalt in deze hoax? Beslist over UW en MIJN leven!? Graaf dieper!!! Wordt wakker! Hou op met blind vertrouwen in instanties , politici en al wat iets over ons, HET VOLK, te zeggen heeft!
  De verantwoordelijken worden verantwoordelijk gesteld. En dat zal niet lang merr duren. GENOEG!!!!!

 • anoniem schreef:

  Met 5G gecombineerd een juiste behandeling?

 • x

  Check Also

  koning

  Iedereen in lockdown, maar koning gewoon op vakantie: ‘Nu is de maat vol’

  Nederland is deels weer in lockdown gegaan. ...

  coronadoden

  Even over die ‘schrikbarende toename’ van het aantal coronadoden

  Tijd voor wat nuance in de discussie ...

  >