BinnenlandCorona

Amsterdam UMC: Ziekenhuizen liggen helemaal niet vol coronapatiënten

Help anderen door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Amsterdam UMC voelt zich genoodzaakt te reageren op berichten dat de ziekenhuizen in de regio Amsterdam vollopen of vol liggen met coronapatiënten en dat er bij Amsterdam UMC met spoed een corona-afdeling zou zijn geopend. “Dat is niet het geval,” luidt de verklaring.

Bij Amsterdam UMC liggen op dit moment 8 coronapatiënten op de verpleegafdeling en 2 coronapatiënten op de IC. Op het hoogtepunt waren dat er respectievelijk 120 en 70. “Ook de omringende ziekenhuizen in Amsterdam liggen niet vol. De situatie is vooralsnog overzichtelijk, er is geen sprake van speciale cohortafdelingen, of een speciale corona-IC.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

En verder: “We bereiden ons voor op een eventuele tweede coronagolf. Daar is nu nog geen sprake van.”

Psycholoog Hilde Spaan reageert op LinkedIn: “Om weer even duidelijk te maken hoe fake news zorgt voor de toename van paniek en de beruchte ‘tweede golf’, hier een bericht van het ziekenhuis zelf! Voorlopig bestaat die golf alleen in de media.”

Griep

Overigens is het nog maar de vraag of het gaat om coronapatiënten. RIVM-directeur Jaap van Dissel zei enkele dagen geleden dat het virus dat nu in opmars is, een nieuw type van het coronavirus is. Het gaat nu om een virus dat mildere klachten geeft. “Dat maakt het ingewikkeld om mensen te targeten. Met andere woorden: het is nog lastiger om te zien of mensen griep hebben of toch een variant van Covid-19,” zei Van Dissel.

Later nuanceerde hij zijn uitspraken enigszins en verklaarde hij dat hij niet bedoelde dat er nu een mildere variant van het virus rondwaart. “Dat wil ik toch even rechtzetten. Het virus geeft wel mildere klachten. Voor mensen met onderliggende klachten kunnen de verschijnselen nog even erg zijn als op het hoogtepunt van de virusuitbraak.”

Hebben deze mensen gewoon griep? De NOS heeft de uitspraak die Van Dissel deed over griep verwijderd uit de liveblog. Het citaat is hier nog wel te vinden.

3 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
vraagtekentje
vraagtekentje
3 jaren geleden

Ik zou zeggen van Dissel zijn tong chirurgisch verwijderen zodat hij geen leugens meer kan verspreiden.

trackback
Amsterdam UMC: Ziekenhuizen liggen helemaal niet vol coronapatiënten | E.J. Bron
3 jaren geleden

[…] Lees verder>>> […]

Harrie H. Braam
Harrie H. Braam
3 jaren geleden

Ja, Japie je praat naar hoe je betaald wordt. De leugens worden eerder meer dan minder.

Het RijksInstituut Voor Manipulatie onder jouw aanvoering en eindverantwoording zal nog hééééééél lang in de gedachten van de Nederlanders blijven bestaan. Ook als de eindafrekening van de nummers 1,2 en 3 plaatsvindt.

De Blauwe Blazer Criminelen Rutte, de Jonge en jij zullen hun verhaal en overtuiging kunnen opmaken, maar er is maar één overwinnaar en dat is WAARHEID!

Succes BBC met jullie goocheltrucs, het was me een waar genoegen jullie te mogen volgen, maar dan wel tot hier en niet verder!

GEEN Schaap
GEEN Schaap
3 jaren geleden

Tijdens de piek van besmettingen in het voorjaar was er ook een piek aan doden. Door de recente testen neemt het zgn. aantal besmettingen toe, maar het aantal doden is te verwaarlozen. Ofwel, er komt geen tweede golf.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x