Mens en Dier

Kijk: Gideon van Meijeren legt de hypocrisie van de machtspartijen op pijnlijke wijze bloot

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Steeds vaker worden Kamerleden door voorzitter Vera Bergkamp belemmerd om hier op een rustige manier vrijuit met elkaar het debat te voeren, merkte Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) op tijdens het debat over ‘omgangsvormen’ in de Kamer.

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen werd FVD-leider Baudet het woord ontnomen en uitgesloten van verdere deelname aan het debat nadat hij feitelijk benoemde waar een lid van het kabinet gestudeerd heeft en daarbij zijn onderbouwde mening gaf over dat opleidingsinstituut, zei Van Meijeren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het was voor het eerst sinds haar aantreden dat Bergkamp een Kamerlid het woord ontnam en uitsloot van het debat. “Baudet zou een grens hebben overschreden, maar waar ligt dan die grens?” vroeg Van Meijeren.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ironisch

In de Kamer worden met regelmaat zeer grove beledigingen geuit, de meest bizarre beschuldigingen opgeworpen en ongegronde suggesties gedaan waar de honden geen brood van lusten, zonder dat ingegrepen wordt, zei hij.

Op dezelfde dag dat Baudet het woord werd ontnomen, werd PVV-leider Geert Wilders door D66-fractievoorzitter Jan Paternotte de ‘bedrijfspoedel van Poetin’ genoemd. “En hoe ironisch is het dat nota bene de heer Paternotte zich hier nu presenteert met een moreel opgeheven vingertje als voorvechter van fatsoenlijke omgangsvormen tijdens het debat,” zei Van Meijeren.

Hij voegde toe dat D66-Kamerlid Sjoerdsma zijn fractiegenoot Pepijn van Houwelingen keihard aanviel en daarbij sprak over een ‘Hitler-verheerlijker’.

Selectieve verontwaardiging

Enkele maanden geleden betitelde GroenLinks-leider Klaver Van Meijeren als ‘staatsgevaarlijk’. Sylvana Simons heeft PVV en FVD ‘racistisch’ en ‘fascistisch’ genoemd.

In geen van deze gevallen werd de microfoon uitgezet. In geen van deze gevallen werd iemand gevraagd zijn of haar woorden terug te nemen. In geen van deze gevallen werd iemand het woord ontnomen. En in geen van deze gevallen werd iemand uitgesloten van het debat, aldus Van Meijeren.

Wat hem hele ernstige zorgen baart is de selectieve verontwaardiging en het contrast tussen de behandeling van machtspartijen en oppositiepartijen.

Vreemd

Tijdens het debat noemde Kamerlid Gündogan Van Meijeren een ‘complotmarmot’. Dat liet de voorzitter passeren. “Vreemd,” vindt onderzoeksjournalist Ton F. van Dijk.

Journalist Joost Niemoller zegt over het betoog van Van Meijeren: “Geen woord hiervan zal de media halen.”

4.9 116 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

109 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marjanne Volkert
Marjanne Volkert
1 jaar geleden

NL is verworden tot een onrechtsstaat.

Once
Once
1 jaar geleden

Voor mij is Gideon “een rots in de branding”.
Mijn stem heeft hij.

Herman R
Herman R
1 jaar geleden

Kaagbinet🐉 voert kartelpolitiek💩

theo
theo
1 jaar geleden

De duivel draait alles om, kijk naar wat er in die 2e slaapkamer gebeurt, kijk wat het rivm doet, kijk wat de eu doet, kijk wat die lege msm doet, elke keer het verhaal omdraaien, hoe duidelijk wil je t hebben. Maar nee er zijn nog steeds mensen die die bullshit geloven…ONGELOOFLIJK, JULLIE VRAGEN EROM!

Back to top button
109
0
We lezen graag je reactie!x