Homepagina » Natuur en Milieu » Een andere kijk op global warming. Dit is het artikel waarvan de MSM niet willen dat u het leest
Een andere kijk op global warming. Dit is het artikel waarvan de MSM niet willen dat u het leest

Een andere kijk op global warming. Dit is het artikel waarvan de MSM niet willen dat u het leest

Journalist Doron Levin schreef voor zakenblad Forbes een artikel dat een andere kijk geeft op global warming. Al snel werd het verwijderd door de redactie.

Het artikel ging over het onderzoek van professoren Nir Shaviv en Henrik Svensmark.

Astrofysicus Shaviv, faculteitshoofd van de afdeling natuurkunde van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem, stelt dat uit zijn onderzoek blijkt dat stijgende CO2-concentraties slechts een kleine rol spelen in vergelijking met de invloed van de zon en kosmische straling op het aardse klimaat.

Niets begrijpen

“Global warming is duidelijk een probleem, maar niet zo catastrofaal zoals wordt beweerd in de films van Al Gore of door klimaatalarmisten,” zei hij.

“Klimaatverandering is er altijd geweest en zal niet weggaan,” vervolgde hij. “Maar CO2-uitstoot speelt geen grote rol. Zonneactiviteit wel.”

Vaak wordt beweerd dat 97 procent van de klimaatwetenschappers het erover eens is dat de mens verantwoordelijk is voor klimaatverandering.

Alleen mensen die niets begrijpen van wetenschap nemen dat getal serieus, aldus Shaviv.

Negeren

Er zijn miljarden geïnvesteerd in klimaatonderzoek, maar klimaatwetenschappers negeren nog altijd het effect van de zon op het klimaat, zei hij.

“De zonneactiviteit varieert en dat heeft duidelijk invloed op het klimaat,” klonk het.

“Als de zon actiever is, stijgt de zeespiegel op aarde. Hogere temperaturen zorgen ervoor dat water uitzet,” zei de professor.

“Als de zon minder actief is, daalt de temperatuur en daarmee de zeespiegel,” vervolgde hij.

Religieuze kant

Zonneactiviteit is volgens hem verantwoordelijk voor de helft tot twee derde van alle klimaatverandering.

Global warming is niet langer een puur wetenschappelijke kwestie. Het onderwerp heeft een haast religieuze kant gekregen.

“Als je gelooft wat iedereen gelooft, ben je een goed persoon,” zei Shaviv. “Doe je dat niet, dan ben je een slecht persoon. Wie wil er nu een zondaar zijn?”

Eenieder die de conclusies van het VN-klimaatpanel IPCC in twijfel trekt, zal moeite hebben om werk te vinden of geld te krijgen voor onderzoek, besloot hij.

[GWPF]


Vond je dit artikel belangrijk? Deel het dan met je kennissen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. ‘Globalwarming’ is meer iets wat van de zon afkomstig is; wetenschappers moeten de zonne-energieen gaan leren te beheersen en op deze wijze het klimaat op Aarde te gaan leren te beheersen.

  3 likes
  • @Kalki

   Huh? Hoe kun je überhaupt de zon beheersen? En waarom zou je überhaupt het klimaat willen beheersen? Dan zou je kosmische processen moeten gaan beheersen want alles is onderhevig aan kosmische processen. Daarbij is het klimaat altijd aan verandering onderhevig geweest. Waarom zou dat dan nu ineens anders moeten? Maar als het allemaal ook kosmische invloeden zijn dan IS er niets te beheersen. Daarbij is er nog een andere invloed. Er zijn de laatste tijd nogal wat berichten die spreken over een zon in de kern van de Aarde in plaats van een massieve kern. Als je dat hoort dan zet het je wel aan tot nadenken. Waarom is lava bijvoorbeeld zo heet? Dat moet door een warmtebron verhit worden anders bestaat er geen lava. Dat wordt niet verhit door een metalen kern. In die zin is er dus ook een ‘interne’ hittebron en er is de laatste tijd nogal wat gaande met vulkanen. Zo boven, zo beneden. Of zo binnen, zo buiten. Dan schijnt de atmosfeer ook weer door vulkanen gecreëerd te worden. Het overgrote deel is stikstof en moet dus uit de planeet komen, via vulkanen. Dan kun je de planeet zien als een entiteit die zichzelf in stand houdt van binnenuit maar ook onder invloed staat van kosmische invloeden. Dus kun je concluderen dat het klimaat van twee kanten wordt beïnvloed: van binnenuit de planeet en van buitenaf. En dan zou de mens, die daar als het ware middenin zit, controle kunnen krijgen op die planetaire en kosmische werking?

   20 likes
   • Als je het zo bekijkt dan leven we meer op een ster. Misschien zijn alle planeten in het beginsel wel een ster. Hoeven we ook niet meer naar de hemel. Is de bron van leven de aarde zelf. Met andere woorden: het paradijs is gewoon hier op aarde. Dat wist ik allang, want alleen op aarde kunnen we de vele kleuren zien.(juiste omstandigheden/connecties van leven).
    In de ruimte is alles zwart. De foto’s van de ruimte hebben een kleurtje gekregen via warmte metingen.
    Maar dat betekent dan ook dat de aarde op kan branden. Dan gaan we wel de ruimte in.
    Op dit moment wordt er veel aan het weer geprutst. Geoengeneering. Haarp. Nuclaire “onderzoeken” bij noord en zuid pool enz.
    Het klimaat valt sowieso niet te meten en met menselijke toegevoegde energieën valt het al helemaal niet meer te meten. De mensheid is echt krankzinnig bezig. We lopen onze eigen ondergang tegemoet. Mede door het macht/geldsysteem./regelgeving.
    Onze boeren worden systematisch opgeruimd. Het moet klimaatvriendelijker, maar er blijft geen geld over om van te leven.(das de reden dat men steeds meer dieren nam/neemt) Ook de biologische variant van boeren gaat last krijgen van het geldsysteem, wat alles steeds duurder maakt. Ook zij moeten een keer gaan vergroten. Hoe het systeem nu werkt, dan blaast ie zichzelf op.
    Liever het systeem dan de aarde zelf.

    3 likes
   • Leuk, een vrije denker. Ben ik ook. Wat als de zon wordt opgewarmd van buiten? Door enorme stromen die van zon to zon door het dunne plasma van de ruimte lopen. De zon kan alleen snel van temperatuur veranderen als de energie van buiten komt. Want natuurlijk doet de verwarmingsstroom er nogal lang over om van de kern naar de schil te gaan. Gemiddeld is de temperatuur constant, maar er zijn wel dagelijkse fluctuaties. Verder is het moeilijk voor materie om geleidend te blijven boven een bepaalde temperatuur. Geleiding is noodzakelijk voor het EM veld rond de aarde en zon. De lava ontstaat door wrijving tussen binnen en buiten lagen. De buitenkant wordt aangedreven door de zonnewind, lorenzkracht, net als in een electromotor. Dus ja de aarde is een soort klein zonnetje, zonder het neonlamp effect. Maar die kernfusie is onzin. De kern is koel.

    0 likes
 2. De allerlaatste opmerking in het artikel is erg veelzeggend. Als je niet meedoet met het gros dan zijn de rapen gaar. Geen financiering meer van projecten, geen promotie, geen baan, geen geld. Zie daar maar eens tegenop te boksen, haast niet te doen. Vergelijkbaar met Galileo Galilei, hij kwam in conflict met een almachtig instituut, de RK kerk, die zijn bevindingen niet tolereerde. Hetzelfde is weer aan de hand, nu met de almachtige mainstream media en wetenschap. Jammer, de geschiedenis herhaalt zich weer…

  11 likes
 3. De leugen regeert! Al Gore reisde de wereld over, met een vliegtuig(heel veel C02!), en maakte iedereen alert, vanwege de klimaatverandering., een aantal jaren geleden. Inmiddels is het een ‘religie’ geworden, die wij gedwongen worden te volgen… En terwijl er steeds meer door onafhankelijke onderzoek,ers, wordt gezegd, dat het een hoax is, al die bangmakende verhalen, die dagelijks via allerlei media, over ons wordt uitgegoten. Net zolang tot we het gaan geloven?! Het kost de burger een groot deel van het inkomen, terwijl het toch niets opleverd! Het ‘draagvlak’ wordt kleiner onder de bevolking, die de verwarring zaaiende media, niet meer kan vertrouwen. Om van de overheid – heden maar te zwijgen, daardoor worden wij financieel ‘uitgekleed’. Medeburgers: denk zelf na, en ga niet ‘braaf’ achter de klimaat-gekken aan, zo van: zij zullen het wel weten.. Dat is niet zo, er zitten in den Haag velen, die niet weten, waar ze het over hebben. Onkunde, maar het betaald zo goed….

  9 likes
  • Toen ik geboren werd, in 1953, waren er ongeveer 3.000.000.000 (3 miljard) mensen op aarde. De gemiddelde leeftijd lag rond de 70 jaar.
   Al deze mensen hadden een lichaamstemperatuur van 37 graden.
   Een rekensommetje leert dat:
   1953 -> 3 miljard x 70 jaar x 37℃ =  7.770.000.000.000 graden is.
   Nu lopen er 7 miljard mensen op deze planeet en deze worden gemiddeld 80 jaar met nog steeds een lichaamstemperatuur van 37 graden.
   Een rekensommetje leert dat:
   In 2019 -> 7,6 miljard x 80 jaar x 37℃ =22.496.000.000.000 graden
   De door de totale mensheid afgegeven temperatuur is dus in 66 jaar met 14.726.000.000.000 ℃ gestegen oftewel
   veertien biljoen-zevenhonderdenzesentwintig-miljard en nog wat graden meer.

   Logisch toch dat onze moeder aarde warmer wordt……

   0 likes
 4. 12.000 onderzoeken zijn door (ik dacht ene ) Koock onderzocht.
  Stel je voor dat hier een NASA onderzoek bijzit dat aangeeft dat niet alleen op de Aarde maar ook op Mars en Venus de temperatuur hoger is dan normaal dan heeft deze Koock dat rapport verwijderd omdat het niet over de opwarming van de Aarde door menselijke uitstoot van CO2 gaat. Op deze manier van selekteren krijg je natuurlijk een vertekend beeld en is ook het getal van 97% van de wetenschappers die de opwarming van de Aarde door de CO2 uitstoot van de mens promoot niet meer betrouwbaar

  7 likes
  • Wat Cook et al hebben gedaan is het volgende: van 12000 onderzoeken over opwarming van de aarde hebben ze de samenvatting gelezen. 8000 Van die onderzoeken trekken geen heldere conclusie over de oorzaak van opwarming. 3000 Onderzoeken stellen dat de mens voor minder dan de helft van de opwarming verantwoordelijk is. Die 11000 onderzoeken hebben Cook et al gemakshalve genegeerd. Ze hebben alleen iets gezegd over de 1000 onderzoeken die een stellige conclusie trekken. Daarvan concludeert 3% dat de mens helemaal geen rol speelt bij opwarming en 97% dat de mens het veroorzaakt. Daar komt de beruchte 97% vandaan. Maar dat is in feite dus eerder zo’n 8%.

   0 likes
 5. Dan ben ik maar een zondaar en een slecht persoon….

  6 likes
 6. https://www.welingelichtekringen.nl/wetenschap/616473/als-je-de-neemt-neemt-een-prachtige-uitvoerig-tijdslijn-van-de-temperatuurgeschiedenis-van-de-aarde.html

  Voor iedereen die denkt dat het versterkte broeikaseffect een hoax is raad ik je aan deze link te kijken. En dan nogmaals na te gaan of het niet de mens is die zo veel invloed heeft.

  3 likes
 7. Beste Hr. de Boer,
  “Als de zon actiever is, stijgt de zeespiegel op aarde. Hogere temperaturen zorgen ervoor dat water uitzet,” zei de professor.
  Water zet uit naar mate de temperatuur daalt, dat hebben we op de lagere school geleerd?
  Bij bevriezing van water neemt het volume toe, neemt het gewicht af.
  Bekijk een ijsberg, bij verhoging van temperatuur neemt het volume af, de top verdwijnt.
  Dat de ziespiegel zou stijgen door smelten van ijsbergen, daar zet ik al lange tijd vraagtekens bij.
  Stijging van de zee spiegel zou dan veroorzaakt moeten worden door smelten van landijs (Antartica?)

  1 likes
  • Water heeft de hoogste dichtheid bij 4 graden. De uitzetting van de zeeen ijlt 50 jaar na op de temperatuurveranderingen.

   1 likes
  • De projectleider zeespiegelstijging van de ipcc, een oceanograaf, kon geen stijging vinden. Hij is ontslagen en de jonge klimatologen uit oostenrijk hebben de gevraagde stijging onderschreven. De uitkomst van de onderzoeken van de ipcc liggen vooraf al vast. De oceanograaf zegt dat, als je het prive vraagt, de meerderheid van de klimatologen (de 97%) toegeeft dat er nu geen meetbare opwarming optreedt.

   1 likes
 8. Iedrereen is getrapt in de term ‘global warming’ van Al Gore. Wat hij bedoelde was dat de vrede op aarde verstoord zou worden door oorlogen (warming), gestart door de VS.
  Aan de ‘global warming (oorlogen op aarde, de aarde als hel)’ wordt goed uitvoering gegeven door de VS en bondgenoten, w.o. Nederland.

  3 likes
 9. Met een verschil. Als je eens bent met de inhoud van dit artikel, kom je niet op de brandstapel.

  1 likes
 10. P.S: deze oorlogen op aarde (moeten) worden gefinancierd door de klimaatopwarmingsbelastingen.

  1 likes
 11. Is dit een artikel over de paper uit 2017, of hebben ze sinds die tijd iets nieuws gepubliceerd?

  0 likes
 12. Mensen, sluit jullie ogen maar voor dit probleem… Dan kunnen jullie lekker langer kunnen douchen. Er zijn vast nog ergens wel een paar publicaties die tegen alle andere miljoenen onderzoeken ingaan die bewijzen dat klimaatverandering in grote mate door de mens wordt veroorzaakt.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

warmtepomp

Amsterdammers worden helemaal gek van herrie warmtepomp: ‘én meer CO2 én niet warm te krijgen én meer lawaai’

Veel klimaatbewuste Amsterdammers hebben een warmtepomp op ...

Ouderen moeten koukleumen om CO2 te besparen: ‘Pak maar een fleecedeken’

In woonzorgcentrum Vivent Mariaoord in Rosmalen hebben ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.