Homepagina » Het Complot » Schutter Charlie Hebdo tijdens terreurzaak in 2008: “Ik ben erin geluisd”
Schutter Charlie Hebdo tijdens terreurzaak in 2008: "Ik ben erin geluisd"

Schutter Charlie Hebdo tijdens terreurzaak in 2008: “Ik ben erin geluisd”

Er zijn beelden opgedoken waarin één van de daders van de aanslag op Charlie Hebdo zeven jaar voor de moordpartij in Parijs ontkent dat hij schuldig is aan terrorisme. In de video uit 2008 zegt Chérif Kouachi dat hij ‘erin is geluisd’.

Hij werd later schuldig bevonden aan het ronselen van moslims om in Irak tegen Amerikaanse troepen te vechten. Kouachi, die vrijkwam nadat hij de helft van zijn straf had uitgezeten, vertelde aan journalisten dat hij en zijn zes medeverdachten gewoon ‘gedreven jongeren uit de buitenwijken [van Parijs]’ zijn.

“Er is hier sprake van opgezet spel,” zei Kouachi. “We zijn gewoon een stel jongeren uit de buitenwijken, dat is alles. We zijn gedreven, we praten zo, maar er is niets meer. We hebben niets verkeerds gedaan.”

“Wij hadden niet de intentie om iets te doen en nu doen ze alsof dat wel zo is, maar wie zal het interesseren?” ging hij verder. “We zullen zien en ik hoop dat er bewijs aan het licht komt.” De toen 25-jarige Kouachi werd veroordeeld wegens het ronselen van radicale moslims vanuit een moskee in Parijs. Die zouden zijn overgebracht naar Irak om samen met de rebellen te vechten tegen Amerikaanse en Britse troepen.

Alle zeven verdachten, zes Fransen en een Algerijn, werden schuldig bevonden aan ‘deelname aan een criminele organisatie met een terroristisch oogmerk’. “Vertel ze dat het niet waar is. Ik heb niets verkeerds gedaan,” zegt Kouachi in de video. De beelden zijn gevonden in het archief van persbureau Reuters.

[MailOnline, Guardian]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Henk schreef:

  Ontkenning. De standaard reactie van velen..

  16 likes
  • kenn schreef:

   Hmm,denk je dat hij toen zijn Id in de auto met opzet zou hebben achterlaten,of hij gewoon die vergeten??

   15 likes
   • ferrimassi schreef:

    De id-kaart in de auto is niet vreemd. Deze jongemannen waren duidelijk niet erg snugger. En als je een martelaarsdood wil sterven wat maakt je identiteit dan nog uit?
    Ze zijn eerder tegen de lamp gelopen… Wellicht in de “val” gelokt door de franse diensten. Maar lijkt me wel duidelijk dat dit gewoon tuig is.

    7 likes
    • kenn schreef:

     Als het identiteit niet uitmaakt,waarom zijn ze gemaskerd dan???

     17 likes
     • Ronny schreef:

      omdat ze achterbaks zijn. het zijn allemaal schatjes…. m’n kont. werken ho maar en van criminaliteit aan elkaar hangen. dat hele geleuter over complotten komt ook zo lekker slim over. het zijn gewoon idioten die een vreselijke daad hebben uitgevoerd. gelukkig hebben ze het met een gepaste straf moeten bekopen.
      maar ja, dat klinkt voor een alu hoedje veel te gewoon en moet en zal er een heel reutelverhaal omheen worden verzonnen waarbij de één nog gekkere dingen gaat melden dan de ander.
      nooit over nagedacht dat het gewoon een stelletje tuig is geweest die een verschrikkelijke daad hebben uitgevoerd?

      4 likes
    • Dru79 schreef:

     Ze zijn niet snugger genoeg ?… Ze zijn wel snugger genoeg om een aanslag uit te voeren met militaire precisie … maar wel zo dom om een ID achter te laten ?
     Wie is hier nou niet snugger ?

     14 likes
     • ferrimassi schreef:

      Dit soort malloten houden ervan hun daden te claimen.. Dat masker is om een soort anonimiteit te hebben naar de slachtoffers toe denk ik, echte lafbekken dus. Met een masker op durven mensen meer, net carnaval.. Of misschien wouden ze wel vluchten wie weet. Maar als je zwakzinnig genoeg bent om mensen zo van leven te beroven ben je vast ook wel dom genoeg om je id-kaart te vergeten. Maar maak er maar weer een samenzwering van..

      4 likes
   • roos schreef:

    …makkelijke manier om de zondebok destijds in 2008 al kenbaar te maken aan het grote publiek…dan is het des te gemakkelijker om ze nu als zondebok aan te merken. En ja, je laat je ID zomaar achter, ja daag! Grote acties worden door de elite bedacht en zogenaamd uitgevoerd door ‘terroristen’….die ze zelf recruten….bah

    22 likes
   • days of our lives schreef:

    Gezien zijn uitspraken en zijn daden, acht ik hem er stom genoeg voor.

    11 likes
   • Henk schreef:

    @ Kenn, Dat zullen we nooit weten, daar kunnen we alleen naar raden.

    3 likes
   • mister schreef:

    In wtc lagen ze op de be gaande grond ook zo iets!

    1 likes
 • Bataaf schreef:

  ..Boston..

  Gebroeders Tsarnaev.

  ..Parijs..

  Gebroeders Kouachi

  Veel overeenkomstigheden.
  Voor de geïnteresseerden..

  32 likes
 • redice schreef:

  deception…wanneer komt de wakkere mens eens in opstand tegen de duivelse machten die heel de mensheid in hun macht houden in de vorm van angst, oorlogen, manipulatie van de media..
  ik moet nog gaan geloven wat david icke schrijft in zijn boek “the perception deception” dat alles 1 grote leugen is en wij als mensheid door die duistere machthebbers gedoemd zijn tot het leven dat wij nu kennen en niet zoals het de bedoeling was en iedereen in harmonie met mekaar en met de natuur samenleeft..zonder haat, afgunst, maar met respect voor alle leven.. deze machthebbers zijn satanisten en alle symboliek die ze gebruiken wijst naar satanisme, ja zelfs de kerk staat bol van satanische symbolen en rituelen, zo diep is het geworteld in onze maatschappij. vlak voor onze neus maar wie het niet wil zien of het niet weet zal het ook niet opvallen…

  29 likes
  • Aequus schreef:

   Inderdaad Redice, niets is meer wat het eigenlijk zou moeten zijn. In ieder geval wat zij ‘de hooggeplaatsten in de wereld”ons willen laten denken dat alles eerlijk en zuiver is. Net als jij, zie ik het en ervaar ik hetzelfde zeer lange tijd. Het verontrustende hierin is, dat te veel mensen je niet begrijpen als je weer achter een leugenachtige gebeuren bent gekomen door eigen ervaring. Dit kan door twee dingen zijn; Of deze mensen zijn al zo gehersenspoeld OF deze mensen hebben nog geen ervaring opgedaan waardoor hun ogen ook open gaan. Schrikbarend dichtbij onder onze eigen ogen, gebeuren dingen die verre van zuiver zijn, alles is met elkaar verbonden, allen houden elkaars handen boven de hoofd, alles is wettelijk geregeld zodat een wakker persoon geen recht meer kan halen omdat alles in de doofpot moet. Van gemeente, stichtingen waarmee gemeente samenwerkt, malafaide bedrijven voor reintrigatie waar gemeenten mee werken, vele bewindvoerders waar jij op advies van de gemeente terechtkomt, thuiszorgorganisatie’s waar de gemeente mee samenwerkt, vele advocaten en notarissen, (zorg)verzekeringen, (pensioen)fondsen, alles en dan ook alles draait om jouw handtekening en het geld wat zij er tesamen mee kunnen vangen. Deze zwavel stank hangt niet alleen in één stad en of één dorp, ook niet alleen over één provincie en ook niet alleen over Nederland, deze zwavelstank hangt over de gehele wereld en geen plaats meer op de wereld uitgezonderd, er is nergens meer een heilige plaats te vinden en zeker niet in de katholieke kerk/gemeentes op misschien enkele uitzonderingen na. Mensen, alsjeblieft doe jullie oren en ogen open voordat jullie dadelijk beseffen dat het allemaal écht telaat is en er zelf achter komt, dat niets is meer wat het zou moeten zijn en wat zij (de hoogeplaatsten van de wereld) jou willen doen laten denken dat alles netjes geregeld is zoals het eigenlijk wel zo behoord te zijn. Mensen, alsjeblieft deel elke ervaring in jou omgeving en of op wat voor mediakanaal dan ook, waarin jij nu nog denkt dat het jou alleen overkomt en of de wantoestanden in jouw organisatie/gemeente/stichting en of bedrijf. Het is tijd voor de algehele waarheid, het is tijd voor de algehele waarheid aan het licht…

   22 likes
 • wolfje schreef:

  een id in de auto. is dat geen toeval. in de auto van een van de daders van 9/11 werd indertijd een boek van flight simulator gevonden. ze laten ook alles slingeren

  19 likes
 • Jannes schreef:

  ….en door wie wordt het mainstream nieuws van persbureau Reuters gecontroleerd en beheerd? Juist door de elite zoals o.a. de Rothschilds… geloof er dus niets van. It’s all deception!

  21 likes
 • GuidoJ schreef:

  Het verhaal komt langzaam bij velen binnen.. Kijk naar dit verhaal en zoek op internet naar de opzet van de London bombings.. Er werden oefeningen gehouden op EXACT dezelfde dag, EXACT hetzelfde tijdstip en EXAXT dezelfde metrostations, als de WERKELIJK ‘bommen’ afgingen..
  Kortom het is gepland om Moslim-jongeren erin te luizen..! http://tiny.cc/j3assx

  18 likes
 • Koning Eric schreef:

  simpele vraag voor de mensen hier:

  hij zegt dat hij het niet gedaan heeft en erin geluisd is en de meesten geloven het meteen, want conspiracy… al die mensen die simpele overvallen plegen, etc. die zeggen ook altijd dat ze het niet gedaan hebben, geloven we hun dan ook meteen ?

  dus als ik vanmiddag een bank instap, schiet 10 mensen neer, steel 2 miljoen euro, en zeg vervolgens: ik heb niks gedaan, ik ben erin geluisd. dan geloven jullie mij allemaal ?

  ik geloof best dat er bepaalde dingen achter onze rug om gebeuren die wij niet weten, maar om overal maar meteen een conspiracy van te maken gaat mij te ver.

  overigens lees ik ook altijd: “wakkere” mensen, wanneer is iemand echt wakker ? ik wordt elke ochtend rond 07:00 wakker. als jij erin gelooft dat mensen zelf hun conclusies moeten trekken op basis van zelf vergaarde informatie van verschillende bronnen, kan je toch nooit zeggen dat iemand wakker moet worden ? niemand is hetzelfde en iedereen denkt anders…. juist als iedereen hetzelfde zou gaan denken en geloven dan hebben we een kudde schaapjes.

  12 likes
  • Obbie schreef:

   Als je die vergelijking wilt maken, dan moet het gros van de bevolking wel weer eerst gaan ‘denken’. Nu lopen ze als makke schapen achter hun ‘leiders’ aan. Dat is in elk geval hier in Nederland zo! Maar onze leiders hebben eigenlijk ook niks te zeggen in dit land. Als er een motie wordt aangenomen en Brussel is het er niet mee eens dan wordt die motie toch gewoon van tafel geveegd door de rechter. Zo blijkt maar weer dat alles door de hoogste lagen wordt geregeerd!

   4 likes
 • bas boon schreef:

  Alsof ze zouden zeggen, ja dat waren we van plan, kut we zijn gepakt volgende keer beter.

  6 likes
 • m.b schreef:

  Al op zoveel punten aangetoond dat het een ‘fake event’ was. Dit maakt verder niet zo heel veel uit. En als de mannen de daders al waren, dan zijn ze nu wellicht dood (of toch niet ?). Enfin …

  4 likes
  • Henk schreef:

   ” Al op zoveel punten aangetoond dat het een ‘fake event’ was. ‘ Pardon? Een paar wazige, voor meerdere uitleggen vatbare youtube-filmpjes, paralellen met eerdere aanslagen en het achterlaten van de ID-kaarten tonen dat helemaal niet aan. Er is veel meer ‘ bewijs ‘ dat het zit zoals de autoriteiten zeggen dat het zit. Als je wilt aantonen dat het hier een fake event was, dan lijkt me dat ook geen voor de hand liggende manier.
   Stel, het is inderdaad een fake-event, wie weten er dan van? Maak eens een lijst. Denk aan de ‘acteurs’, de politie, rechterlijke macht, enkele politici, vertegenwoordigers van de media, etc etc. En probeer eens wat van deze mensen aan het praten te krijgen. Dat zou toch veel overtuigender zijn?

   6 likes
   • m.b schreef:

    Yeah , right ! 🙂

    1 likes
   • m.b schreef:

    … en over welk ‘bewijs’ heb jij het dan ? Over al die ‘bewijzen’ dat de mensen en instellingen en persbureau’s zeggen hoe het is gegaan (dat zijn die mensen die veelal klakkeloos aannemen dat het dan ook zo is gegaan).

    0 likes
    • Henk schreef:

     Videomateriaal, ooggetuigen, telefoongesprekken met de terroristen, nabestaanden die zich uiten in de media, kogelgaten in auto’s, muren en trottoirs, .. en ik kan nog wel even doorgaan.
     Veel meer bewijs dus dan die paar youtube filmpjes die ook nog makkelijk debunkbaar zijn. En voor de rest zijn er wat meningen van figuren als Icke, Oldenkamp en cs. Maar bij hen kun je ervan uit gaan dat ze dit beroepsmatig doen. Wel zijn er wat verdachte details, de id-kaarten, de zelfmoord van de politieman, maar dat bewijst ook niets, omdat we simpelweg niet weten hoe en waarom. Dus nee, zoveel bewijs voor een complot is er niet.

     0 likes
  • Oerhenk schreef:

   Bewezen fake.
   De mensen die het weten zijn moe van het gedram van de shills.
   Ze zijn onvermoeibaar.

   1 likes
 • Dimmer schreef:

  Dat is wel uitgekomen ja dat hij onschuldig is aan terrorisme.
  Gelukkig mag hij nu zijn billen branden in de hel.

  4 likes
 • Hans schreef:

  Identiteits bewijzen zijn in de auto gelegd om hen erin te luizen en om meteen een dader te hebben .

  De ideale logische manier om dit te doen , je kunt de originele versie met opname van deze gebeurtenis met een normaal denkvermogen en intuitie gewoon niet geloven .

  4 likes
 • marc schreef:

  Tuurlijk is dat allemaal 100% fake..een set up..Gladio cia mossad actie. Lang vantevoren voorbereid…Maar …..dergelijke scenario s liggen reeds lang klaar Er liggen nu zeker pakweg 100 scripts. …schat ik.. Altijd klaar..binnen handbereik…op de stapel…klaar voor ‘uit te dragen’..
  Centraal aansturen vanuit Reuters..mainstream media erop en klaar!
  Journalisten en programma makers doen de rest..

  Alleen ‘ze beginnen’ zich er te gemakkelijk vanaf te raken.Zo van toen met 9 -11. …’geloofde’ men dat ook met die ID cart op de puinhopen vd Twintowers….laten we die formule weer hanteren….

  2 likes
 • m.b schreef:

  Hmmmm … van een persbureau ?

  0 likes
 • x

  Check Also

  frankrijk

  Enorme opstand in Frankrijk op nationale feestdag: ‘Revolutie! Revolutie!’

  Op de nationale feestdag van Frankrijk, de ...

  undercoververpleegster

  Undercoververpleegster onthult wat er echt gebeurt in ziekenhuizen: ‘Dit is moord’

  Erin Marie Olszewski is een ‘undercoververpleegster’ en ...

  >