Homepagina » Het Complot » Schutter Charlie Hebdo tijdens terreurzaak in 2008: “Ik ben erin geluisd”
Schutter Charlie Hebdo tijdens terreurzaak in 2008: "Ik ben erin geluisd"

Schutter Charlie Hebdo tijdens terreurzaak in 2008: “Ik ben erin geluisd”

Er zijn beelden opgedoken waarin één van de daders van de aanslag op Charlie Hebdo zeven jaar voor de moordpartij in Parijs ontkent dat hij schuldig is aan terrorisme. In de video uit 2008 zegt Chérif Kouachi dat hij ‘erin is geluisd’.

Hij werd later schuldig bevonden aan het ronselen van moslims om in Irak tegen Amerikaanse troepen te vechten. Kouachi, die vrijkwam nadat hij de helft van zijn straf had uitgezeten, vertelde aan journalisten dat hij en zijn zes medeverdachten gewoon ‘gedreven jongeren uit de buitenwijken [van Parijs]’ zijn.

“Er is hier sprake van opgezet spel,” zei Kouachi. “We zijn gewoon een stel jongeren uit de buitenwijken, dat is alles. We zijn gedreven, we praten zo, maar er is niets meer. We hebben niets verkeerds gedaan.”

“Wij hadden niet de intentie om iets te doen en nu doen ze alsof dat wel zo is, maar wie zal het interesseren?” ging hij verder. “We zullen zien en ik hoop dat er bewijs aan het licht komt.” De toen 25-jarige Kouachi werd veroordeeld wegens het ronselen van radicale moslims vanuit een moskee in Parijs. Die zouden zijn overgebracht naar Irak om samen met de rebellen te vechten tegen Amerikaanse en Britse troepen.

Alle zeven verdachten, zes Fransen en een Algerijn, werden schuldig bevonden aan ‘deelname aan een criminele organisatie met een terroristisch oogmerk’. “Vertel ze dat het niet waar is. Ik heb niets verkeerds gedaan,” zegt Kouachi in de video. De beelden zijn gevonden in het archief van persbureau Reuters.

[MailOnline, Guardian]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
44 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
5 jaren geleden

Ontkenning. De standaard reactie van velen..

kenn
kenn
Reactie op  Henk
5 jaren geleden

Hmm,denk je dat hij toen zijn Id in de auto met opzet zou hebben achterlaten,of hij gewoon die vergeten??

roos
roos
Reactie op  kenn
5 jaren geleden

…makkelijke manier om de zondebok destijds in 2008 al kenbaar te maken aan het grote publiek…dan is het des te gemakkelijker om ze nu als zondebok aan te merken. En ja, je laat je ID zomaar achter, ja daag! Grote acties worden door de elite bedacht en zogenaamd uitgevoerd door ‘terroristen’….die ze zelf recruten….bah

days of our lives
days of our lives
Reactie op  kenn
5 jaren geleden

Gezien zijn uitspraken en zijn daden, acht ik hem er stom genoeg voor.

ferrimassi
ferrimassi
Reactie op  kenn
5 jaren geleden

De id-kaart in de auto is niet vreemd. Deze jongemannen waren duidelijk niet erg snugger. En als je een martelaarsdood wil sterven wat maakt je identiteit dan nog uit?
Ze zijn eerder tegen de lamp gelopen… Wellicht in de “val” gelokt door de franse diensten. Maar lijkt me wel duidelijk dat dit gewoon tuig is.

kenn
kenn
Reactie op  ferrimassi
5 jaren geleden

Als het identiteit niet uitmaakt,waarom zijn ze gemaskerd dan???

Ronny
Ronny
Reactie op  kenn
5 jaren geleden

omdat ze achterbaks zijn. het zijn allemaal schatjes…. m’n kont. werken ho maar en van criminaliteit aan elkaar hangen. dat hele geleuter over complotten komt ook zo lekker slim over. het zijn gewoon idioten die een vreselijke daad hebben uitgevoerd. gelukkig hebben ze het met een gepaste straf moeten bekopen.
maar ja, dat klinkt voor een alu hoedje veel te gewoon en moet en zal er een heel reutelverhaal omheen worden verzonnen waarbij de één nog gekkere dingen gaat melden dan de ander.
nooit over nagedacht dat het gewoon een stelletje tuig is geweest die een verschrikkelijke daad hebben uitgevoerd?

Dru79
Dru79
Reactie op  ferrimassi
5 jaren geleden

Ze zijn niet snugger genoeg ?… Ze zijn wel snugger genoeg om een aanslag uit te voeren met militaire precisie … maar wel zo dom om een ID achter te laten ?
Wie is hier nou niet snugger ?

ferrimassi
ferrimassi
Reactie op  Dru79
5 jaren geleden

Dit soort malloten houden ervan hun daden te claimen.. Dat masker is om een soort anonimiteit te hebben naar de slachtoffers toe denk ik, echte lafbekken dus. Met een masker op durven mensen meer, net carnaval.. Of misschien wouden ze wel vluchten wie weet. Maar als je zwakzinnig genoeg bent om mensen zo van leven te beroven ben je vast ook wel dom genoeg om je id-kaart te vergeten. Maar maak er maar weer een samenzwering van..

Henk
Henk
Reactie op  kenn
5 jaren geleden

@ Kenn, Dat zullen we nooit weten, daar kunnen we alleen naar raden.

mister
mister
Reactie op  kenn
5 jaren geleden

In wtc lagen ze op de be gaande grond ook zo iets!

Bataaf
Bataaf
5 jaren geleden

..Boston..

Gebroeders Tsarnaev.

..Parijs..

Gebroeders Kouachi

Veel overeenkomstigheden.
Voor de geïnteresseerden..

bozo
bozo
Reactie op  Bataaf
5 jaren geleden

Wat nog meer dan?

Frank
Frank
Reactie op  bozo
5 jaren geleden

De geinteresseerden weten wat hen te doen staat, bozo!

bozo
bozo
Reactie op  Frank
5 jaren geleden

Ben zeker geinteresseerd, vandaar mijn vraag. Ik ben deze opmerking vaker tegengekomen. Ik zie/lees geen overeenkomsten behalve dat het broers waren..

GuidoJ
GuidoJ
Reactie op  bozo
5 jaren geleden

http://tiny.cc/j3assx De ondergoed-bommer is geronseld. Lees het verhaal, kleur de plaatjes en maak het verhaaltje af..!

bozo
bozo
Reactie op  GuidoJ
5 jaren geleden

Thanks voor de poging, heb het gelezen. Ik vroeg om overeenkomsten.. laat maar zitten, gaat toch weer nergens heen merk ik al.

GuidoJ
GuidoJ
Reactie op  bozo
5 jaren geleden

Als je de overeenkomsten niet ziet..? Laat maar, gaat idd nergens over, als je je fundamentals verwaarloost..

Nico
Nico
Reactie op  GuidoJ
5 jaren geleden

Ik begrijp het ook niet hoor.. leg het dan eens duidelijk uit ipv die vage uitspraken te doen? Volgens mij vroeg bozo om overeenkomsten tussen de aanslagen in Boston en Parijs. De MI5 die moslim jeugd ronselt zal hier mss indirect wat mee te maken kunnen hebben..(dat is je punt toch?) maar ik zie ook nog steeds geen duidelijke overeenkomst tussen die 2 gebeurtenissen. (Alle terroristische aanslagen in de naam van de islam hebben trouwens fundamentele overeenkomsten lijkt me….)

Anoniem
Anoniem
Reactie op  Nico
5 jaren geleden

@Nico, die zijn er ook niet als je het rationeel bekijkt. Pas als je compleet gehersenspoeld bent door achterdocht stel je deze vragen niet meer en bedenk je de ‘overeenkomsten’ er zelf wel bij.

wolfje
wolfje
5 jaren geleden

een id in de auto. is dat geen toeval. in de auto van een van de daders van 9/11 werd indertijd een boek van flight simulator gevonden. ze laten ook alles slingeren

Roy
Roy
Reactie op  wolfje
5 jaren geleden

Oprechte vraag..

Hoe kom je aan deze informatie
“in de auto van een van de daders van 9/11 werd indertijd een boek van flight simulator gevonden”

Jannes
Jannes
5 jaren geleden

….en door wie wordt het mainstream nieuws van persbureau Reuters gecontroleerd en beheerd? Juist door de elite zoals o.a. de Rothschilds… geloof er dus niets van. It’s all deception!

Dimmer
Dimmer
5 jaren geleden

Dat is wel uitgekomen ja dat hij onschuldig is aan terrorisme.
Gelukkig mag hij nu zijn billen branden in de hel.

GuidoJ
GuidoJ
Reactie op  Dimmer
5 jaren geleden

Mooi, genuanceerd antwoord.. Heeft iets weg van een terroristisch reply.. 😉

redice
redice
5 jaren geleden

deception…wanneer komt de wakkere mens eens in opstand tegen de duivelse machten die heel de mensheid in hun macht houden in de vorm van angst, oorlogen, manipulatie van de media..
ik moet nog gaan geloven wat david icke schrijft in zijn boek “the perception deception” dat alles 1 grote leugen is en wij als mensheid door die duistere machthebbers gedoemd zijn tot het leven dat wij nu kennen en niet zoals het de bedoeling was en iedereen in harmonie met mekaar en met de natuur samenleeft..zonder haat, afgunst, maar met respect voor alle leven.. deze machthebbers zijn satanisten en alle symboliek die ze gebruiken wijst naar satanisme, ja zelfs de kerk staat bol van satanische symbolen en rituelen, zo diep is het geworteld in onze maatschappij. vlak voor onze neus maar wie het niet wil zien of het niet weet zal het ook niet opvallen…

Aequus
Aequus
Reactie op  redice
5 jaren geleden

Inderdaad Redice, niets is meer wat het eigenlijk zou moeten zijn. In ieder geval wat zij ‘de hooggeplaatsten in de wereld”ons willen laten denken dat alles eerlijk en zuiver is. Net als jij, zie ik het en ervaar ik hetzelfde zeer lange tijd. Het verontrustende hierin is, dat te veel mensen je niet begrijpen als je weer achter een leugenachtige gebeuren bent gekomen door eigen ervaring. Dit kan door twee dingen zijn; Of deze mensen zijn al zo gehersenspoeld OF deze mensen hebben nog geen ervaring opgedaan waardoor hun ogen ook open gaan. Schrikbarend dichtbij onder onze eigen ogen, gebeuren dingen die verre van zuiver zijn, alles is met elkaar verbonden, allen houden elkaars handen boven de hoofd, alles is wettelijk geregeld zodat een wakker persoon geen recht meer kan halen omdat alles in de doofpot moet. Van gemeente, stichtingen waarmee gemeente samenwerkt, malafaide bedrijven voor reintrigatie waar gemeenten mee werken, vele bewindvoerders waar jij op advies van de gemeente terechtkomt, thuiszorgorganisatie’s waar de gemeente mee samenwerkt, vele advocaten en notarissen, (zorg)verzekeringen, (pensioen)fondsen, alles en dan ook alles draait om jouw handtekening en het geld wat zij er tesamen mee kunnen vangen. Deze zwavel stank hangt niet alleen in één stad en of één dorp, ook niet alleen over één provincie en ook niet alleen over Nederland, deze zwavelstank hangt over de gehele wereld en geen plaats meer op de wereld uitgezonderd, er is nergens meer een heilige plaats te vinden en zeker niet in de katholieke kerk/gemeentes op misschien enkele uitzonderingen na. Mensen, alsjeblieft doe jullie oren en ogen open voordat jullie dadelijk beseffen dat het allemaal écht telaat is en er zelf achter komt, dat niets is meer wat het zou moeten zijn en wat zij (de hoogeplaatsten van de wereld) jou willen doen laten denken dat alles netjes geregeld is zoals het eigenlijk wel zo behoord te zijn. Mensen, alsjeblieft deel elke ervaring in jou omgeving en of op wat voor mediakanaal dan ook, waarin jij nu nog denkt dat het jou alleen overkomt en of de wantoestanden in jouw organisatie/gemeente/stichting en of bedrijf. Het is tijd voor de algehele waarheid, het is tijd voor de algehele waarheid aan het licht…

m.b
m.b
5 jaren geleden

Al op zoveel punten aangetoond dat het een ‘fake event’ was. Dit maakt verder niet zo heel veel uit. En als de mannen de daders al waren, dan zijn ze nu wellicht dood (of toch niet ?). Enfin …

Henk
Henk
Reactie op  m.b
5 jaren geleden

” Al op zoveel punten aangetoond dat het een ‘fake event’ was. ‘ Pardon? Een paar wazige, voor meerdere uitleggen vatbare youtube-filmpjes, paralellen met eerdere aanslagen en het achterlaten van de ID-kaarten tonen dat helemaal niet aan. Er is veel meer ‘ bewijs ‘ dat het zit zoals de autoriteiten zeggen dat het zit. Als je wilt aantonen dat het hier een fake event was, dan lijkt me dat ook geen voor de hand liggende manier.
Stel, het is inderdaad een fake-event, wie weten er dan van? Maak eens een lijst. Denk aan de ‘acteurs’, de politie, rechterlijke macht, enkele politici, vertegenwoordigers van de media, etc etc. En probeer eens wat van deze mensen aan het praten te krijgen. Dat zou toch veel overtuigender zijn?

m.b
m.b
Reactie op  Henk
5 jaren geleden

Yeah , right ! 🙂

m.b
m.b
Reactie op  Henk
5 jaren geleden

… en over welk ‘bewijs’ heb jij het dan ? Over al die ‘bewijzen’ dat de mensen en instellingen en persbureau’s zeggen hoe het is gegaan (dat zijn die mensen die veelal klakkeloos aannemen dat het dan ook zo is gegaan).

Henk
Henk
Reactie op  m.b
5 jaren geleden

Videomateriaal, ooggetuigen, telefoongesprekken met de terroristen, nabestaanden die zich uiten in de media, kogelgaten in auto’s, muren en trottoirs, .. en ik kan nog wel even doorgaan.
Veel meer bewijs dus dan die paar youtube filmpjes die ook nog makkelijk debunkbaar zijn. En voor de rest zijn er wat meningen van figuren als Icke, Oldenkamp en cs. Maar bij hen kun je ervan uit gaan dat ze dit beroepsmatig doen. Wel zijn er wat verdachte details, de id-kaarten, de zelfmoord van de politieman, maar dat bewijst ook niets, omdat we simpelweg niet weten hoe en waarom. Dus nee, zoveel bewijs voor een complot is er niet.

Oerhenk
Oerhenk
Reactie op  m.b
5 jaren geleden

Bewezen fake.
De mensen die het weten zijn moe van het gedram van de shills.
Ze zijn onvermoeibaar.

m.b
m.b
5 jaren geleden

Hmmmm … van een persbureau ?

GuidoJ
GuidoJ
5 jaren geleden

Het verhaal komt langzaam bij velen binnen.. Kijk naar dit verhaal en zoek op internet naar de opzet van de London bombings.. Er werden oefeningen gehouden op EXACT dezelfde dag, EXACT hetzelfde tijdstip en EXAXT dezelfde metrostations, als de WERKELIJK ‘bommen’ afgingen..
Kortom het is gepland om Moslim-jongeren erin te luizen..! http://tiny.cc/j3assx

Ronny
Ronny
Reactie op  GuidoJ
5 jaren geleden

je lust ook graag een bak thee zeker…….

bas boon
bas boon
5 jaren geleden

Alsof ze zouden zeggen, ja dat waren we van plan, kut we zijn gepakt volgende keer beter.

ferrimassi
ferrimassi
Reactie op  bas boon
5 jaren geleden

Inderdaad, dit bevestigt eerder dat hij een radicaal was dan dat het ontkracht word.

x

Check Also

londen

Kippenvel-beelden uit Londen: ‘VRIJHEID! VRIJHEID!’

Vandaag zijn twee dingen duidelijk geworden: Europa ...

frankrijk

Enorme opstand in Frankrijk op nationale feestdag: ‘Revolutie! Revolutie!’

Op de nationale feestdag van Frankrijk, de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

44
0
We lezen graag je reactie!x