Het Complot

Schutter Charlie Hebdo tijdens terreurzaak in 2008: “Ik ben erin geluisd”

Help door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er zijn beelden opgedoken waarin één van de daders van de aanslag op Charlie Hebdo zeven jaar voor de moordpartij in Parijs ontkent dat hij schuldig is aan terrorisme. In de video uit 2008 zegt Chérif Kouachi dat hij ‘erin is geluisd’.

Hij werd later schuldig bevonden aan het ronselen van moslims om in Irak tegen Amerikaanse troepen te vechten. Kouachi, die vrijkwam nadat hij de helft van zijn straf had uitgezeten, vertelde aan journalisten dat hij en zijn zes medeverdachten gewoon ‘gedreven jongeren uit de buitenwijken [van Parijs]’ zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Er is hier sprake van opgezet spel,” zei Kouachi. “We zijn gewoon een stel jongeren uit de buitenwijken, dat is alles. We zijn gedreven, we praten zo, maar er is niets meer. We hebben niets verkeerds gedaan.”

“Wij hadden niet de intentie om iets te doen en nu doen ze alsof dat wel zo is, maar wie zal het interesseren?” ging hij verder. “We zullen zien en ik hoop dat er bewijs aan het licht komt.” De toen 25-jarige Kouachi werd veroordeeld wegens het ronselen van radicale moslims vanuit een moskee in Parijs. Die zouden zijn overgebracht naar Irak om samen met de rebellen te vechten tegen Amerikaanse en Britse troepen.

Alle zeven verdachten, zes Fransen en een Algerijn, werden schuldig bevonden aan ‘deelname aan een criminele organisatie met een terroristisch oogmerk’. “Vertel ze dat het niet waar is. Ik heb niets verkeerds gedaan,” zegt Kouachi in de video. De beelden zijn gevonden in het archief van persbureau Reuters.

[MailOnline, Guardian]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

44 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
9 jaren geleden

Ontkenning. De standaard reactie van velen..

Bataaf
Bataaf
9 jaren geleden

..Boston..

Gebroeders Tsarnaev.

..Parijs..

Gebroeders Kouachi

Veel overeenkomstigheden.
Voor de geïnteresseerden..

wolfje
wolfje
9 jaren geleden

een id in de auto. is dat geen toeval. in de auto van een van de daders van 9/11 werd indertijd een boek van flight simulator gevonden. ze laten ook alles slingeren

Jannes
Jannes
9 jaren geleden

….en door wie wordt het mainstream nieuws van persbureau Reuters gecontroleerd en beheerd? Juist door de elite zoals o.a. de Rothschilds… geloof er dus niets van. It’s all deception!

Back to top button
44
0
We lezen graag je reactie!x