Homepagina » Mens en Dier » Kijk nou: Rutte ‘lacht om corona-ellende studenten’
rutte
Foto: Minister-president Rutte CC BY 2.0

Kijk nou: Rutte ‘lacht om corona-ellende studenten’

De Eerste Kamer debatteerde op dinsdag 27 oktober met premier Rutte over de plannen van het kabinet voor 2021 tijdens de zogenoemde Algemene politieke beschouwingen. Het debat stond voor het overgrote deel in het teken van de coronacrisis.

GroenLinks-fractievoorzitter Rosenmöller wees er tijdens het debat op dat de kansenongelijkheid als gevolg van de coronapandemie toeneemt. “Neem de studenten in het mbo, de vakmensen van de toekomst. Veel van deze praktisch getalenteerde jongeren lukt het niet om een passende stage te vinden. Jongeren wonen steeds langer bij hun ouders, omdat de woningmarkt voor hen compleet op slot zit. Kortom, een perspectief ontbreekt.”

Hij voegde toe dat 74 procent van de jongeren mentaal last heeft van de coronaperiode. “Stress, eenzaamheid, moedeloosheid komen het meeste voor. Ik vraag de minister-president wat het hem doet dat onze jongeren mentaal lijden onder deze crisis.”

Iets ronduit pijnlijks en neerbuigends

Dat doet premier Rutte helemaal niets, zo bleek. Sterker nog: hij lachte om de ellende van de studenten, schrijft hogeschooldocent Willem Sorm.

“In het debat met Rosenmöller gebeurde iets ronduit pijnlijks en neerbuigends. Rosenmöller probeerde beleefd een lans te breken voor de benarde positie van studenten die door de vrijheidsbeperkende coronamaatregelen steeds verder in het nauw komen. Tot 3 maal toe probeert hij inhoudelijk antwoord te krijgen van een weigerachtige premier die probeert hem ‘gratis bier’ te verkopen. Rutte rekt zo voldoende tijd om zich aan het einde er met een makkelijk ‘ambtelijk grapje’ van af te maken. Gelukkig kan hij zelf om zijn grappen lachen. De mbo-studenten is het lachen namelijk al heel lang geleden vergaan.”

“Ik zou graag zien dat het kabinet antwoord geeft op al die experts die zeggen dat jongeren lijden door deze crisis, vooral mentaal. Ik zou weleens een samenhangende aanpak willen van dit kabinet. Die moet er snel komen, want de crisis duurt nog wel even,” zei Rosenmöller.

Dames en heren ambtenaren!

Rutte zei dat je stageplekken die door een pandemie zijn weggevallen niet als overheid met een toverstokje kunt terughalen. Hij zei wel te kunnen ‘makelen en schakelen’.

Hij vervolgde: “Maar goed, ik zal er niet de nadruk op leggen dat we niet iets moeten beloven wat we niet kunnen beloven, anders dan dat we ons hier maximaal voor inspannen en dat we al die dingen echt doen. Ik weet ook niet of een nieuw actieplan bovenop de bestaande actieplannen hierop het antwoord is. Ambtelijk luisteren ze mee. Laat ik toezeggen dat ik ambtelijk zal vragen — dames en heren ambtenaren! (lachend) — om nog even te kijken of er gegeven de interrupties van Rosenmöller in mijn richting en mijn beantwoording op dit moment ruimte is om daarin nog meer te doen. Als dat zo is, kom ik daarop terug in de tweede termijn. Dat beloof ik.”

Rutte en beloftes…

4.6 21 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jeHet kan ook heel goed overheid zijn, dne aakster
jeHet kan ook heel goed overheid zijn, dne aakster
5 maanden geleden

Ik lees het niet eens meer, voor mij zijn deze pseudo criminele zich leiders noemende lieden niet meer aanwezig !
Wel wil ik er even op attenderen, dat +/- de helft van de EU inwoners Ambtenaren of aanverwante lieden zijn, die in alle waarschijnlijkheid voor hun werkgevers kiezen, men helev zien gebeuren, zij zijn de verraders van de arbeiders klasse all along !

Dirk
Dirk
5 maanden geleden

Hebben we te maken met een sadist, een psychopaat. Het is wel zo dat het beleid wordt gesteund door Hugo de Jonge met in het kielzog de gehele coalitie en de steunende partijen uit de “oppositie”. M.a.w. medeschuldig.

AlbertV
AlbertV
Reactie op  Dirk
5 maanden geleden

Het niet kunnen invoelen wat je gedrag bij anderen veroorzaakt is een van de belangrijkste kenmerken van psychopathie. Hoger op de maatschappelijke ladder, ik bedoel op grotere machtsposities, neemt het percentage aan psychopaten toe.
https://www.youtube.com/watch?v=TzYTIIM5eWU&t=795s
Een ander kenmerk is dat het héél lang kan duren voordat je door hebt dat je met een psychopaat te maken hebt. Ik hou mijn hart vast voor de volgende verkiezingen. Er is nog veel werk te doen om de slapenden uit hun droom te halen.

Akkafietje
Akkafietje
Reactie op  Dirk
5 maanden geleden

Ohh, hij zal wel weer een paar verontschuldigingen geven.
Als je zo’n liegend monster ben , ben je ook goed in het bedenken van excuses

Monique
Monique
5 maanden geleden

Rutte lacht ons overal over uit, hij lacht omdat zijn medemens gevangen zit in de “coronamaatregelen”. Zoveel compassie heeft hij voor zijn eigen bevolking. Maar ja ik zeg, wie het laatst lacht, lacht het best!

Akkafietje
Akkafietje
Reactie op  Monique
5 maanden geleden

Ik hoop dat je gelijk krijgt, of hij krijgt straks een Soros beloning

Monique
Monique
Reactie op  Akkafietje
5 maanden geleden

Ik blijf geloven in en vertrouwen op een goede afloop, dat is het enige wat ze niet kunnen afnemen van me. En die soros beloning heeft hij allang gehad!

johan den haag
johan den haag
5 maanden geleden

Hieruit blijkt het onvermogen van Rutte. Hij wordt gedragen door de media en daardoor ook door de mensen die niet nadenken.

Gelukkig vindt de Andere Krant en Gezond Verstand gretig aftrek. Doorzetten!!!!!

Bella
Bella
5 maanden geleden

https://files.orf.at/vietnam2/files/fm4/202045/783284_fh_st12143-re01en20_783284.pdf
-Security through encryption and security despite encryption
de problemen voor jongeren worden met de dag groter

Lars
Lars
5 maanden geleden

Mijn allereeste “comment” hier. Wat een ver-adem-ing om uberhaupt comments te KUNNEN achterlaten!! Elke zichzelf respecterende “krant” of nieuws website MOET (ja, verplichten die hap) dit hebben.

Gezonde discussies hoe “het nieuws” te duiden. Op de inhoud. En het dan uiteindelijk heerlijk en eerlijk op details het “eens” te zijn en op andere “oneens”. Diepgang.

Top dus – dat hier comments zijn…….. THNX!!!!!

Akkafietje
Akkafietje
Reactie op  Lars
5 maanden geleden

Elke zichzelf respecterende “krant” “”, je stelt wel hoge eisen, misschien waren die er in de vorige eeuw.
Ik zou alleen maar de “gezond verstand krant” kunnen bedenken.
De rest is allemaal in handen van 2 Belgische miljarnairs

antje
antje
5 maanden geleden

zoals altijd; de boel weglachen en blabla bla

Lars
Lars
5 maanden geleden

Ik heb het artikel voor een deel gelezen. Ik woon 25 jaar buiten Nederland. De verandering zint mij voor geen meter. Bewust sloopgedrag. Jarenlang met pijn kijken wat “ze” nu weer verzinnen.

Rode lijn is – het gebeurt overal ter wereld. Ikzelf ben anti-globalist. Dus, inderdaad, als patriot, pro Trump. Met een glimlach kijkend hoe die “bouwvakker” door glazen torentjes heen ramt.

Ik heb veel Amerikaanse vrienden. Eentje vroeg me ruim een jaar geleden wat dat “Q” toch was. Ik zocht “het” op en legde het twee weken lang opzij. “ja ja, zal wel”. Meer verdiepen. Ik ben “best wel” goed in informatica. 8Kun. Die Q bron is er echt maar één – niet te hacken. Verder lezen. Tientallen bewijzen dat die “Q” vantevoren activiteiten wist, soms twee jaar vooruit. Dus behalve dat Q door mijn “er is er maar één” test ging, passeerde deze entiteit Q nu ook de “genuin intell” test.

Nu anderhalf jaar later is duidelijk dat er een militair team met Trump samenwerkt om heerlijke grote schoonmaak te doen op onze mooie planeet. Alleen een debiel die dit huilend ontkent. De media negeert het. En als deze er wel aandacht aan besteden, gaan ze “op de man” spelen. Ook op dit punt ben ik ver vooruit.

“Oh, dus niet op de inhoud, maar op mijn persoon”. Hoe demonisch knetter moet je zijn.

Dus jij stelt geen enkele vraag bij drie gebouwen neer, terwijl er toch echt maar twee “vliegtuigen” in het spel waren. Oke – dan hebben we een intelligent gesprek.

Wat doet dat Q Team nu eigenlijk met al die “drops”. Stelt vragen. Zet de lezer tot nadenken. Kijk hier, kijk daar. Dus het tegenovergestelde van een cult.

Definieer cult eens?

Wat is een satanskop? Hoe ziet dat eruit? Best lelijk.

Waarom heeft onze minister president zo’n walgeijk ding aan de muur in Het Torentje hangen? Definieer cult.

Daarna accepteer je ineens alles wat deze minister president tegen ons heeft gedaan.

Marakesh Pact – ja hoor, waar teken ik?
Parijs Akkoord – ja hoor, graag! Ik teken!
NL Boeren slopen met allemaal “gevaaaaaarlijke gassen” wetten.
Honderden miljarden naar de EU – let wel NL heeft “maar” een BNP van 480

Definieer cult nog nog één keer?

En globalisten. Zijn dat niet gewoon onderdanen van De Nieuwe Wereldorde? Agenda21, Agenda2030

Laat ik afsluiten met twee opmerkingen.

1. Als jij mij een jaar geleden had gezegd dat ik nu dit zou schrijven had ik je breeduit uitgelachen.

2. Trump wint. Zonder enige twijfel. Heerlijk om naar te kijken. Het Q Team (NSA) heeft alles onder controle. En overal ter wereld gaat Het Volk (lokaal) massaal in opstand tegen de lokale bloeddrinkers.

Oke – nog één grappige opmerking voor degene die het tot hier heeft volgehouden. Deze opmerking moet ik cryptisch doen. Binnenkort komt er een YT / FB / TW – en het zal book it easy zijn. Geen censuur. Algehele eerlijkheid, Geen marges. Geen investeerders geen corruptie.

Densie
Densie
Reactie op  Lars
5 maanden geleden

WOW! Lars….ik wist ‘t….voelde ‘t…
je brengt Licht er in…dank je wel
en………….
namaste

Der Stef
Der Stef
5 maanden geleden

Als er een God bestaat treft hem en de Jonge de bliksem op straat !
Zo niet , moeten rechtbanken morgen
voor gerechtigheid gaan zorgen .
Als dat niet gebeurt
is ons Land verscheurt .

Eigenlijk te triest voor woorden …..

Zoete koek is vies
Zoete koek is vies
5 maanden geleden

Zowel Rutte als Rosenmoller hebben er alles aan gedaan om dit land naar de afgrond te helpen. Wie is er nog geïnteresseerd in dit soort huichel-debatten?

x

Check Also

aangifte

Juridisch adviseur roept op tot aangifte tegen Rutte: ‘Dat kan en moet nu echt’

De Tweede Kamer eist opheldering over het ...

versoepeling

Kritiek op ‘nepversoepelingen’: ‘Dit is ordinair machtsmisbruik’

Het kabinet zou van plan zijn met ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

45
0
We lezen graag je reactie!x