Homepagina » Mens en Dier » Kijk nou: Rutte ‘lacht om corona-ellende studenten’
rutte
Foto: Minister-president Rutte CC BY 2.0

Kijk nou: Rutte ‘lacht om corona-ellende studenten’

De Eerste Kamer debatteerde op dinsdag 27 oktober met premier Rutte over de plannen van het kabinet voor 2021 tijdens de zogenoemde Algemene politieke beschouwingen. Het debat stond voor het overgrote deel in het teken van de coronacrisis.

GroenLinks-fractievoorzitter Rosenmöller wees er tijdens het debat op dat de kansenongelijkheid als gevolg van de coronapandemie toeneemt. “Neem de studenten in het mbo, de vakmensen van de toekomst. Veel van deze praktisch getalenteerde jongeren lukt het niet om een passende stage te vinden. Jongeren wonen steeds langer bij hun ouders, omdat de woningmarkt voor hen compleet op slot zit. Kortom, een perspectief ontbreekt.”

Hij voegde toe dat 74 procent van de jongeren mentaal last heeft van de coronaperiode. “Stress, eenzaamheid, moedeloosheid komen het meeste voor. Ik vraag de minister-president wat het hem doet dat onze jongeren mentaal lijden onder deze crisis.”

Iets ronduit pijnlijks en neerbuigends

Dat doet premier Rutte helemaal niets, zo bleek. Sterker nog: hij lachte om de ellende van de studenten, schrijft hogeschooldocent Willem Sorm.

“In het debat met Rosenmöller gebeurde iets ronduit pijnlijks en neerbuigends. Rosenmöller probeerde beleefd een lans te breken voor de benarde positie van studenten die door de vrijheidsbeperkende coronamaatregelen steeds verder in het nauw komen. Tot 3 maal toe probeert hij inhoudelijk antwoord te krijgen van een weigerachtige premier die probeert hem ‘gratis bier’ te verkopen. Rutte rekt zo voldoende tijd om zich aan het einde er met een makkelijk ‘ambtelijk grapje’ van af te maken. Gelukkig kan hij zelf om zijn grappen lachen. De mbo-studenten is het lachen namelijk al heel lang geleden vergaan.”

“Ik zou graag zien dat het kabinet antwoord geeft op al die experts die zeggen dat jongeren lijden door deze crisis, vooral mentaal. Ik zou weleens een samenhangende aanpak willen van dit kabinet. Die moet er snel komen, want de crisis duurt nog wel even,” zei Rosenmöller.

Dames en heren ambtenaren!

Rutte zei dat je stageplekken die door een pandemie zijn weggevallen niet als overheid met een toverstokje kunt terughalen. Hij zei wel te kunnen ‘makelen en schakelen’.

Hij vervolgde: “Maar goed, ik zal er niet de nadruk op leggen dat we niet iets moeten beloven wat we niet kunnen beloven, anders dan dat we ons hier maximaal voor inspannen en dat we al die dingen echt doen. Ik weet ook niet of een nieuw actieplan bovenop de bestaande actieplannen hierop het antwoord is. Ambtelijk luisteren ze mee. Laat ik toezeggen dat ik ambtelijk zal vragen — dames en heren ambtenaren! (lachend) — om nog even te kijken of er gegeven de interrupties van Rosenmöller in mijn richting en mijn beantwoording op dit moment ruimte is om daarin nog meer te doen. Als dat zo is, kom ik daarop terug in de tweede termijn. Dat beloof ik.”

Rutte en beloftes…

4.6 21 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jeHet kan ook heel goed overheid zijn, dne aakster
jeHet kan ook heel goed overheid zijn, dne aakster
10 maanden geleden

Ik lees het niet eens meer, voor mij zijn deze pseudo criminele zich leiders noemende lieden niet meer aanwezig !
Wel wil ik er even op attenderen, dat +/- de helft van de EU inwoners Ambtenaren of aanverwante lieden zijn, die in alle waarschijnlijkheid voor hun werkgevers kiezen, men helev zien gebeuren, zij zijn de verraders van de arbeiders klasse all along !

Dirk
Dirk
10 maanden geleden

Hebben we te maken met een sadist, een psychopaat. Het is wel zo dat het beleid wordt gesteund door Hugo de Jonge met in het kielzog de gehele coalitie en de steunende partijen uit de “oppositie”. M.a.w. medeschuldig.

Monique
Monique
10 maanden geleden

Rutte lacht ons overal over uit, hij lacht omdat zijn medemens gevangen zit in de “coronamaatregelen”. Zoveel compassie heeft hij voor zijn eigen bevolking. Maar ja ik zeg, wie het laatst lacht, lacht het best!

johan den haag
johan den haag
10 maanden geleden

Hieruit blijkt het onvermogen van Rutte. Hij wordt gedragen door de media en daardoor ook door de mensen die niet nadenken.

Gelukkig vindt de Andere Krant en Gezond Verstand gretig aftrek. Doorzetten!!!!!

x

Check Also

koning

Koning oogst fikse kritiek: ‘Globalistische Build Back Better-troonrede’

Er is veel onrust en onzekerheid, maar ...

sgp

Ook SGP zegt nee tegen coronapas: ‘Het kabinet slaat een heel gevaarlijke route in’

De drempel voor ongevaccineerden om aan het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

45
0
We lezen graag je reactie!x