Homepagina » Buitenland » Anonymous kondigt grootschalig offensief tegen mainstream media aan, Fox en CNN zijn eerste doelwit
Anonymous kondigt grootschalig offensief tegen mainstream media aan, Fox en CNN zijn eerste doelwit

Anonymous kondigt grootschalig offensief tegen mainstream media aan, Fox en CNN zijn eerste doelwit

Afgelopen maand had hackerscollectief Anonymous het gemunt op de banken. Op 4 mei was de eerste bank het slachtoffer van een DDoS-aanval. De groep slaagde erin de websites van een aantal centrale banken korte tijd te verstoren. Nu moeten de mainstream media het ontgelden.

Eind vorige maand lanceerde Ghost Squad Hackers – dezelfde groep die OpIcarus leidt – een reeks gecoördineerde aanvallen tegen de massamedia. Het doel van de operatie, OpSilence geheten, is ‘het aanvallen van alle corrupte nieuwsnetwerken die het volk misleiden en informatie censureren’.

“OpSilence is een operatie gericht tegen mainstream media die onwetend zijn over de genocide in Palestina en wat er werkelijk gebeurt in Syrië en de rest van de wereld,” zei Sc0rp10n Gh0s7, leider van Ghost Squad Hackers.

Eerder dit jaar voerde de groep al aanvallen uit tegen de website van de Ku Klux Klan en een aantal Braziliaanse overheidswebsites. Eén van de leden claimt echter dat Ghost Squad Hackers geen onderdeel uitmaakt van Anonymous.

Tijdens OpSilence werden onder meer de e-mailservers van CNN en Fox News offline gehaald. De televisienetwerken waren niet gelijk bereikbaar voor commentaar.

Sc0rp10n Gh0s7 zei dat zijn groep mediakanalen zal aanvallen die ‘een statement kunnen maken, maar ervoor kiezen om te verhullen dat de overheid er een zootje van maakt’.

[TechWorm, Mic, Softpedia]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • J. Hofmans schreef:

  Ik ben zo ontzettend trots op deze heren/dames. Toch wat tegengeluid te horen af en toe.

  21 likes
 • wolfje schreef:

  anonymous: het idee is zeker sympathiek maar het blijven amateurs. de grote IT jongens zitten al lang bij de multinationals

  5 likes
 • Arwijn schreef:

  Wat een zinloze actie. Wie kijkt er nou nog naar CNN en Fox News? Iedereen in de wereld weet dat die bijna alleen nog maar politieke onzin en CIA plannetjes uitdragen.

  3 likes
  • Teix schreef:

   99% …. ale beetjes helpen. Hoe eerder dit systeem breekt hoe beter. Beter voor jou . Beter voor mij … beter voor de planeet … gewoon beter voor alles… on the asshes from this world i will build a better one

   2 likes
   • Arwijn schreef:

    Dat is precies wat de Communisten zeggen. Deze nieuwe wereld zal echter geen enkele vorm van vrijheid kennen, inclusief vrijheid in denken.

    0 likes
 • StefanZ schreef:

  Laat anonymous eens inbreken bij overheden en de geheime ufo files op het net zetten. Is dat vraagstuk ook meteen uit de wereld. Er zal toch een heleboel informatie bij overheden op slecht beveiligde computers staan, want daar zitten de grootste ict kneuzen.

  5 likes
 • HSP schreef:

  Stege heeft niks met deze aanvallen te maken. Het is gebleken dat hij met de credits ervandoor is gegaan. Hij is zelfs aan het Doxen (Persoonlijke informatie publiceren van andere hackers) en hij heeft een Tweet dat hij afstand doet van Anonymous.

  0 likes
 • Wim schreef:

  Goed zo jongens en meisjes doorgaan. Macht aan het volk.

  2 likes
 • En? Is er al eens “echt” geheime informatie naar buiten gekomen….? Mag je wel eens afvragen wie wat nu manipuleert.

  0 likes
 • Rico schreef:

  anonymous schijnt dus gewoon de CIA te zijn 😉

  0 likes
 • x

  Check Also

  bill clinton

  Bill Clinton bezocht pedo-eiland ‘met 2 jonge meisjes’. Waarom is dit geen voorpaginanieuws?

  Rechtbankdocumenten suggereren dat de Amerikaanse oud-president Bill ...

  arts

  Vlaamse arts schrijft open brief: ‘De ‘experts’ die het coronabeleid bepalen zijn geen experts’

  Met toenemende frustratie zie ik sinds maart ...

  >