Buitenland

Anonymous kondigt grootschalig offensief tegen mainstream media aan, Fox en CNN zijn eerste doelwit

Help door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen maand had hackerscollectief Anonymous het gemunt op de banken. Op 4 mei was de eerste bank het slachtoffer van een DDoS-aanval. De groep slaagde erin de websites van een aantal centrale banken korte tijd te verstoren. Nu moeten de mainstream media het ontgelden.

Eind vorige maand lanceerde Ghost Squad Hackers – dezelfde groep die OpIcarus leidt – een reeks gecoördineerde aanvallen tegen de massamedia. Het doel van de operatie, OpSilence geheten, is ‘het aanvallen van alle corrupte nieuwsnetwerken die het volk misleiden en informatie censureren’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“OpSilence is een operatie gericht tegen mainstream media die onwetend zijn over de genocide in Palestina en wat er werkelijk gebeurt in Syrië en de rest van de wereld,” zei Sc0rp10n Gh0s7, leider van Ghost Squad Hackers.

Eerder dit jaar voerde de groep al aanvallen uit tegen de website van de Ku Klux Klan en een aantal Braziliaanse overheidswebsites. Eén van de leden claimt echter dat Ghost Squad Hackers geen onderdeel uitmaakt van Anonymous.

Tijdens OpSilence werden onder meer de e-mailservers van CNN en Fox News offline gehaald. De televisienetwerken waren niet gelijk bereikbaar voor commentaar.

Sc0rp10n Gh0s7 zei dat zijn groep mediakanalen zal aanvallen die ‘een statement kunnen maken, maar ervoor kiezen om te verhullen dat de overheid er een zootje van maakt’.

[TechWorm, Mic, Softpedia]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
7 jaren geleden

anonymous: het idee is zeker sympathiek maar het blijven amateurs. de grote IT jongens zitten al lang bij de multinationals

J. Hofmans
J. Hofmans
7 jaren geleden

Ik ben zo ontzettend trots op deze heren/dames. Toch wat tegengeluid te horen af en toe.

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Wat een zinloze actie. Wie kijkt er nou nog naar CNN en Fox News? Iedereen in de wereld weet dat die bijna alleen nog maar politieke onzin en CIA plannetjes uitdragen.

an argie
an argie
7 jaren geleden
Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x