Wetenschap

Wetenschappers TU Delft bewijzen ongelijk Albert Einstein: We leven in een ‘spookachtig’ universum

Help mee door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers van de TU Delft hebben aangetoond dat deeltjes elkaar zelfs op grote afstand direct kunnen beïnvloeden. Daarmee is kwantumverstrengeling bewezen.

De onderzoekers hebben de denkbeelden van Einstein naar eigen zeggen voor eens en voor altijd ontkracht. De resultaten zijn gepubliceerd in vakblad Nature. De Delftse fysici toonden aan dat elektronen in twee diamanten, die door 1,3 kilometer campus van elkaar waren gescheiden, een onzichtbare verbinding kunnen hebben: een soort telepathie.

Eén van de basisprincipes van Einstein is realisme: als je een blauwe knikker ziet, ga je ervan uit dat die knikker al blauw was voordat je ging kijken. Een andere eigenschap is lokaliteit, waarbij dingen niet iets anders kunnen beïnvloeden wat heel ver weg is, zonder dat er tijd tussen zit.

Heilige graal

Dus als er nu iets op Mars gebeurt, zou dat ons hier niet kunnen beïnvloeden. De maximale snelheid waarmee dat kan, is de snelheid van het licht, zo stelde Einstein. Maar de wetenschappers hebben laten zien dat informatie soms sneller gaat dan het licht.

Theoreticus John Stewart Bell bedacht in 1964 een experiment dat zou kunnen aantonen dat spookachtige actie op afstand zoals Einstein het noemde, echt bestond. Dit Bell-experiment geldt binnen de kwantummechanica als heilige graal.

Wereldbeeld van Einstein klopt niet

“De kwantummechanica stelt dat een deeltje zoals een elektron zich in twee verschillende toestanden tegelijk kan bevinden,” zegt hoofdonderzoeker Ronald Hanson. “Het kan zelfs op twee verschillende plaatsen tegelijk zijn, zolang het niet wordt waargenomen. Dit fenomeen heet superpositie. Het gaat volledig tegen onze intuïtie in.”

Volgens de onderzoekers van de TU Delft is definitief bewezen dat Albert Einsteins wereldbeeld niet klopt. De toestand van een deeltje wordt niet bepaald door een verborgen variabele en is dus niet al vooraf vastgelegd. Zelfs op grote afstand kunnen deeltjes invloed uitoefenen op elkaars toestand.

Bekijk ook onderstaand filmpje over het experiment:

[TU Delft]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x