Binnenland

Anti-ouderen-apartheid populair bij ‘extremistisch’ D66: ‘Het kan allemaal bij deze partij’

Help anderen door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!

In 2019 werd Forum voor Democratie vanuit het niets de grootste partij. Barbara Baarsma (D66, WEF) schreef vervolgens in de Volkskrant: ‘Geef jongeren meer te zeggen dan ouderen’.

Als het aan Britse jongeren had gelegen, zou er geen Brexit komen. En Amerikaanse jongeren kozen niet voor Donald Trump als president, beweerde Baarsma. “De stem van jongeren betekent dus echt iets voor de uitkomst, ook in Nederland.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ze pleitte voor het verlagen van de stemgerechtigde leeftijd. Daarnaast stelde ze voor om de stem van jongeren zwaarder te laten wegen dan die van ouderen. Of: als jongeren tot 18 niet mogen stemmen, mogen mensen de laatste 18 jaar van hun levensverwachting ook niet meestemmen. Later zou ze ook nog een CO2-budget voorstellen.

Apartheidsvoorstel

Na de monsterzege van BBB klinken dezelfde geluiden. Journalist Esther Bijlo stelde in Trouw voor om ouderen niet meer te laten stemmen.

PVV-Kamerlid Martin Bosma haalt hard uit. “Het gereformeerde woke-krantje Trouw wil niet alleen de PVV verbieden, maar ook ouderen het stemrecht ontzeggen,” twittert hij. “Het apartheidsvoorstel wordt gesteund door D66’er Wouke van Scherrenburg. Die zei: “Met pijn in m’n democratische hart steun ik dit idee. Maar dan vanaf 65-plus.”

Over het stuk van Baarsma schrijft Bosma: “De anti-ouderen-apartheid is al langer populair bij het extremistisch D66.”

Leeftijdsdiscriminatie

Historicus en publicist Roelof Bouwman merkt op: “Discrimineren op geboorteland is racistisch en xenofoob. Discrimineren op geboortedatum is progressief, vooruitstrevend, verbindend, divers, duurzaam en inclusief.”

“Want ouderen zijn gevaarlijk. Ze hebben veel levenservaring en prikken zo door de onzin van D66 en andere linkse partijen heen!” stelt voormalig Statenlid Eelco van Hoecke.

50PLUS Noord-Holland reageert: “Leeftijdsdiscriminatie bij Barbara Baarsma van D66. Het kan allemaal bij deze partij.”

4.8 138 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

169 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jack
Jack
10 maanden geleden

‘kuipers, rutte, kaag, de jonge, al die politieke vertegenwoordigers, partijen etc……

het is verworden tot een psycho-en sociopathisch PATHOCRATISCH wef-systeem apparaat, van politici-puppets, ambtenaren-puppets, globalistische ngo’s en wef-puppetplayers en hun puppetplayers the
Comission of 300.

Dat systeem en alles wat daaraan gelieerd is moet je bij afhaken.

Wel:
Een parallelle small is beautiful samenwerking; is de gezonde weg naar vrijheid. 
Kleine flexibele organisatie/systematiek, die niet via hiërarchie te sturen is. Maar bottom-up.

Niet:
Het globalistische megalomane hiërarchisch ongezonde slavernij-elitaire systeem met politieke vertegenwoordigers waarop je massaal moet stemmen idz: 
the bigger the better als; build big better, top-down shit, 
rang-stand-status-social credit score-waanzin!

Da’s een geweldsspiraal zonder einde.

I.p.v. harmonie vanuit gelijkwaarigheid, door hiërarchie en dominantie te vervangen door bottom-up en echte samenspraak!

gaafland
gaafland
10 maanden geleden

Democratie volgens de leer van D66;

65 plussers? Deze mensen stemmen niet op ons, afnemen het stemrecht dus!
Referendum? mensen stemmen niet wat wij willen, afschaffen dus!
Ongehoord TV? Die mensen vertellen niet ons verhaal, verbieden dus!
FvD? die lui doen niet wat wij willen, verbieden dus!
Eerste kamer? daar zijn wij weggestemd, afschaffen dus!

Wat Deed Adolf Hitler, kort nadat hij aan de macht kwam? Precies, andere partijen verbieden en democratie afschaffen. D66 ligt dus geheel op koers volgens hun linkse fascistische ideologie!

Annette
Annette
10 maanden geleden

Als je denkt dat het niet meer gekker kan, komt het volgende krankzinnige voorstel al weer uit de hoge hoed.

Vanuit het gezichtspunt van een partij als D66 met de grootste banden met WEF, Klaus Schwab, is dit natuurlijk absoluut te begrijpen.

Ik las een paar jaar geleden al, dat zowel in de Verenigde Staten als in Canada, er stemmen opgingen om de nutteloze ouderen (leeftijd vanaf een jaar of 60 of iets hoger) maar een spuitje te geven. Ik noem dat preventief ruimen! DAT om de jeugd nog een toekomst te geven.

DAAR krijg je toch volkomen de koude rillingen van. Zeker gezien het feit, dat (denk ik zomaar) hier bij ninefornews heel wat ouderen aanwezig zijn, zowel om alleen maar de interessante stukjes te lezen, als om zelf commentaar te geven.

WAT is er in Godsnaam veranderd in de afgelopen, zeg maar 30 tot 40 jaar? Toen ik nog een jong kind was, maar ook als jong volwassene had je respect voor de ouderen, of het nu ging om je eigen ouders en grootouders, of om willekeurig welke andere oudere dan ook.

Diezelfde houding van jong en oud vind je eigenlijk alleen nog maar terug in de Arabische wereld. Mijn man en ik zijn in de afgelopen twintig jaar heel wat keren in Egypte geweest en dan niet alleen maar in een resort aan de kust, maar in Aswan, waar wij ook vrienden hebben gemaakt.

Daar hebben wij met eigen ogen kunnen zien, wat een ongelooflijk respect de kinderen en jongeren hebben voor de ouderen.

Een klein voorbeeld: als een schoondochter niet met haar schoonmoeder kan opschieten, dan kan zij maar beter eieren voor haar geld kiezen, want bij problemen gaat ZIJ eruit en zal de zoon altijd voor de persoon kiezen, die hem het leven heeft geschonken.

Nu is dat natuurlijk wel weer het ene uiterste, maar het maakt duidelijk hoeveel respect er bij de moslims is voor de ouderen. En wat mij betreft TERECHT.

Ouderen hebben hun leven lang kunnen leren en daarmee hebben zij een grote voorsprong op de jongeren. Jongeren zouden veel meer moeten luisteren naar wat die ouderen te vertellen hebben. Daar zouden zij de vruchten van kunnen plukken.

Maar nee…. in de huidige maatschappij worden wij ouderen alleen maar als een soort van blok aan het been gezien, wij kosten te veel geld EN vooral prikken wij dwars door alle leugens heen.

En DAAROM is het, dat ze het liefst willen, dat wij niet meer mogen stemmen. Liever jonge kinderen, volledig geïndoctrineerd, stemrecht geven.

Dan weten “ze” namelijk zeker, dat ze niet in zulke lastige pakketten komen als recentelijk de grote winst van BBB. Dat is toch die partij, waar vooral de ouderen op gestemd hebben?

Trouwens…. IK niet hoor. Mijn stem is naar FvD gegaan.

Bezorgde NL'er
Bezorgde NL'er
10 maanden geleden

En mogelijk gemaakt door de vroegere ‘boerenbanl’ rabobank.
Daar is Baarsma er op een gegevenent ook uit geschopt met haar co2 gedram.
Offtopic: Zoek op google eens op ‘rabobank , farm , Roemenië’ en vraag je maar niet af welke geweldige politieke partij daar achter zat.

Ook daar wist die bank/d66 toen al ouderen in een ander land te beroven van hun land.

Back to top button
169
0
We lezen graag je reactie!x