Financieel

Bonusfestijn voor nieuwe Van Lanschot-topman Karl Guha

Help ons door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Karl Guha, de nieuwe topman van Van Lanschot, krijgt bij zijn aantreden in januari een entreebonus van liefst 750.000 euro.

Van Lanschot is de oudste onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. De bank richt zich met name op vermogende particulieren, middelgrote bedrijven en institutionele beleggers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het jaarsalaris van Guha bedraagt ook 750.000 euro. Dat jaarsalaris is exclusief bonussen, die hij gaat krijgen wanneer hij zijn doelen haalt. Als Guha namelijk presteert zoals van hem wordt verwacht, krijgt hij een bonus van 37,5 procent van zijn jaarsalaris. Presteert hij bovenmatig dan kan de bonus oplopen tot de helft van 750.000 euro. Dat schrijft het Brabants Dagblad vandaag.

UniCredit

De 48-jarige Guha is op dit moment lid van de raad van bestuur van UniCredit Group. Per 1 januari 2013 wordt hij voorzitter van de raad van bestuur van Van Lanschot. De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank (DNB). De voordracht wordt tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering op 27 september voorgelegd (pdf) aan de aandeelhouders.

Guha begon zijn carrière als bankier in 1989. Hij werkte 18 jaar voor ABN Amro en vervulde diverse functies in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Ierland, Australië en Nederland.

In 2009 verruilde de Nederlander zijn plaats bij ABN Amro voor UniCredit, waar hij lid van de raad van bestuur en chief risk officer werd. Hij was ook lid van de raad van toezicht van HVB, Bank Austria en ZAO Bank in Rusland.

Kostenbesparing

Guha heeft ironisch genoeg de taak om kostenbesparingen door te voeren. Begin januari kondigde de Nederlandse bank aan een reorganisatie door te willen voeren, waarbij 10 tot 15 procent van de arbeidsplaatsen moet verdwijnen.

Van Lanschot heeft in Nederland 26 kantoren, in de meeste grote steden. Deze kantoren zijn meestal gevestigd in monumentale panden. In België zijn er acht kantoren. De bank heeft ook twee filialen in Zwitserland en één in Luxemburg, op Curaçao en op Jersey.

Sinds Vlaer & Kol is opgegaan in ABN Amro is Van Lanschot daadwerkelijk de laatste onafhankelijke oude bank in Nederland.

Bron: Brabantsdagblad.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peer
Peer
11 jaren geleden

Bespottelijk voor zo’n kleine bank die bovendien weinig florisante resultaten boekt. Mijn vermogen wilden ze destijds niet eens hebben. Dat is achteraf bekeken maar goed ook. Ik heb niks tegen veelverdieners maar dit staat in geen enkele verhouding. Mijn advies aan andere rijke klanten: Haal je centen daar weg.

Paulussie
Paulussie
11 jaren geleden

Godallemachtig, wat een idioterie !

San
San
11 jaren geleden

Weer een bonusvreter die voor de prestatie al beloond wordt over de ruggen van de werknemers en klanten heen. Het zoveelste bewijs dat de banken schijt hebben aan alles en iedereen. Het blijft me een raadsel hoe deze mensen met zichzelf kunnen leven.

1969
1969
11 jaren geleden

Ja en als deze man er een zootje van maakt en weer vertrekt, krijgt hij natuurlijk een oprot bonus mee van nog grotere proporties. Absurd

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x