Homepagina » Financieel » Bonusfestijn voor nieuwe Van Lanschot-topman Karl Guha
Nieuwe Van Lanschot-topman Karl Guha krijgt entreebonus van 750.000 euro

Bonusfestijn voor nieuwe Van Lanschot-topman Karl Guha

Karl Guha, de nieuwe topman van Van Lanschot, krijgt bij zijn aantreden in januari een entreebonus van liefst 750.000 euro.

Van Lanschot is de oudste onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. De bank richt zich met name op vermogende particulieren, middelgrote bedrijven en institutionele beleggers.

Het jaarsalaris van Guha bedraagt ook 750.000 euro. Dat jaarsalaris is exclusief bonussen, die hij gaat krijgen wanneer hij zijn doelen haalt. Als Guha namelijk presteert zoals van hem wordt verwacht, krijgt hij een bonus van 37,5 procent van zijn jaarsalaris. Presteert hij bovenmatig dan kan de bonus oplopen tot de helft van 750.000 euro. Dat schrijft het Brabants Dagblad vandaag.

UniCredit

De 48-jarige Guha is op dit moment lid van de raad van bestuur van UniCredit Group. Per 1 januari 2013 wordt hij voorzitter van de raad van bestuur van Van Lanschot. De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank (DNB). De voordracht wordt tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering op 27 september voorgelegd (pdf) aan de aandeelhouders.

Guha begon zijn carrière als bankier in 1989. Hij werkte 18 jaar voor ABN Amro en vervulde diverse functies in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Ierland, Australië en Nederland.

In 2009 verruilde de Nederlander zijn plaats bij ABN Amro voor UniCredit, waar hij lid van de raad van bestuur en chief risk officer werd. Hij was ook lid van de raad van toezicht van HVB, Bank Austria en ZAO Bank in Rusland.

Kostenbesparing

Guha heeft ironisch genoeg de taak om kostenbesparingen door te voeren. Begin januari kondigde de Nederlandse bank aan een reorganisatie door te willen voeren, waarbij 10 tot 15 procent van de arbeidsplaatsen moet verdwijnen.

Van Lanschot heeft in Nederland 26 kantoren, in de meeste grote steden. Deze kantoren zijn meestal gevestigd in monumentale panden. In België zijn er acht kantoren. De bank heeft ook twee filialen in Zwitserland en één in Luxemburg, op Curaçao en op Jersey.

Sinds Vlaer & Kol is opgegaan in ABN Amro is Van Lanschot daadwerkelijk de laatste onafhankelijke oude bank in Nederland.

Bron: Brabantsdagblad.nl

Gerelateerd:

 Vond je dit goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. Het zijn niet alleen deze mensen die aan zelfverrijking doen hoor. Heb je gezien wat die voetballers krijgen? MILJOENEN per jaar NETTO! Om dom achter een balletje aan te hollen…dat vind ik nog erger dan die bankiers!

  1 likes
 2. Bespottelijk voor zo’n kleine bank die bovendien weinig florisante resultaten boekt. Mijn vermogen wilden ze destijds niet eens hebben. Dat is achteraf bekeken maar goed ook. Ik heb niks tegen veelverdieners maar dit staat in geen enkele verhouding. Mijn advies aan andere rijke klanten: Haal je centen daar weg.

  0 likes
 3. Godallemachtig, wat een idioterie !

  0 likes
 4. Weer een bonusvreter die voor de prestatie al beloond wordt over de ruggen van de werknemers en klanten heen. Het zoveelste bewijs dat de banken schijt hebben aan alles en iedereen. Het blijft me een raadsel hoe deze mensen met zichzelf kunnen leven.

  0 likes
 5. Ja en als deze man er een zootje van maakt en weer vertrekt, krijgt hij natuurlijk een oprot bonus mee van nog grotere proporties. Absurd

  0 likes
 6. wanneer die mensen nu eens n normaal salaris gaan verdienen dan kunnen we dat geld in de crises steken en hoeft jan met de pet niet zo in de problemen te komen door al die bezuinigingen.

  0 likes
 7. nog zo,n zakken vuller..ik walg hiervan als ik dit lees.prima iemand die zijn werk goed doet, maar waarom dan zoveel verdienen en grote bonussen opstrijken bah

  0 likes
 8. Ze betalen die bonus waarschijnlijk met het geld wat ze besparen met het ontslaan van hun werknemers. Hoe duidelijk wil je het hebben “over lijken gaan” Afschaffen die gasten, beter vandaag dan morgen. Betalingen weer ouderwets. Weer terug naar loonzakjes en cash en laat ze maar verrekken.

  0 likes
 9. gelukkig wordt tegenwoordig smerig werk weer goed beloont….

  0 likes
 10. Als jullie er zo aan ergeren, waarom lezen jullie dit dan? Laat die man toch!

  0 likes
 11. nou wij hebben ons huis in october af betaald en wij krijgen een brief binnen dat wij voor die laatste keer nog 60 bij moesten betalen van wegen de rente kijk dit zijn de graaiers .vroeger als je klant werd bij een bank dan kreeg je altijd wel iets nu als je altijd netjes betaald heeft en dan nog zo vechten om een lollie zo zie ik het dan weer ze moeten zelf de laatste cent nog hebben .

  0 likes
 12. Wat zal zijn vertrek bonus zijn?

  0 likes
 13. [quote name=”Knaagdier”]Als jullie er zo aan ergeren, waarom lezen jullie dit dan? Laat die man toch![/quote]

  Ja dat is de oplossing… Gewoon niet lezen want dan bestaat het niet en zijn alle problemen opgelost.

  0 likes
 14. Kreeg gisteren een brief van het incassoburo van de ABN AMRO Solveon, of ik een bedrag van 5000 euro wilde betalen aan achterstallige hypotheek. Echter, ik heb mijn woning in 2006 al verkocht en zonder verlies of winst, dus quite gespeeld! We zijn nu 6 jaar verder en plotseling krijg ik deze brief. Voor zover ik weet is er nooit een achterstand geweest in mijn hypotheekbetalingen en ik vind het vreemd dat ik ZES JAAR later pas iets te horen krijg. Volgens mij is dit weer de zoveelste fuck up van een bank of ik wordt hier een oor aangenaaid. Bank gebeld, het hypotheeknummer wat in mijn brief staat vermeld is niet eens bekend bij hun! Maar bonussen uitkeren kunnen ze heel goed, net zoals de gewone mens kaal plukken. Ik ben bang dat, ook al sta ik in mijn recht, dit nooit ga winnen 🙁

  0 likes
 15. Iedereen klaagt en niemand doet iets.
  Geen klanten, geen bank. Zo simpel is het.

  0 likes
 16. [quote name=”San”]Kreeg gisteren een brief van het incassoburo van de ABN AMRO Solveon, of ik een bedrag van 5000 euro wilde betalen aan achterstallige hypotheek. Echter, ik heb mijn woning in 2006 al verkocht en zonder verlies of winst, dus quite gespeeld! We zijn nu 6 jaar verder en plotseling krijg ik deze brief. Voor zover ik weet is er nooit een achterstand geweest in mijn hypotheekbetalingen en ik vind het vreemd dat ik ZES JAAR later pas iets te horen krijg. Volgens mij is dit weer de zoveelste fuck up van een bank of ik wordt hier een oor aangenaaid. Bank gebeld, het hypotheeknummer wat in mijn brief staat vermeld is niet eens bekend bij hun! Maar bonussen uitkeren kunnen ze heel goed, net zoals de gewone mens kaal plukken. Ik ben bang dat, ook al sta ik in mijn recht, dit nooit ga winnen :([/quote]
  Geen zorgen, dat is allang verjaard. Rekeningen horen binnen twee jaar gestuurd te worden.

  0 likes
 17. Waar bemoeien mensen zich mee, dit is een onafhankelijk privaat bedrijf, dat alle rechten van de wereld heeft om zelf te bepalen hoe zij hun geld besteden. Als deze man dit salaris ontvangt, dan zijn de inkomsten een veelvoud van dit bedrag. Zolang banken of bedrijven deze salarissen betalen is dit aan hen. Gaat het slecht en de politiek beslist om belastinggeld te gebruiken om een privaat bedrijf op de been te houden, dan moeten mensen klagen over de politici die deze beslissingen nemen. Die zijn namelijk het probleem, die creëren de situatie dat private bedrijven onverantwoorde risico’s nemen. Aan de andere kant dit zijn dezelfde politici die schuld op schuld blijven stapelen omdat ze zo graag voor sinterklaas spelen wanneer zij aan de macht zijn. En elke bezuiniging enkel steunen wanneer het lastenverzwaringen voor de werkende Nederlander inhoudt. Deze hebben die banken nodig om hun wanbeleid te financieren!

  0 likes
 18. [quote name=”pacito”][quote name=”San”]Kreeg gisteren een brief van het incassoburo van de ABN AMRO Solveon, of ik een bedrag van 5000 euro wilde betalen aan achterstallige hypotheek. Echter, ik heb mijn woning in 2006 al verkocht en zonder verlies of winst, dus quite gespeeld! We zijn nu 6 jaar verder en plotseling krijg ik deze brief. Voor zover ik weet is er nooit een achterstand geweest in mijn hypotheekbetalingen en ik vind het vreemd dat ik ZES JAAR later pas iets te horen krijg. Volgens mij is dit weer de zoveelste fuck up van een bank of ik wordt hier een oor aangenaaid. Bank gebeld, het hypotheeknummer wat in mijn brief staat vermeld is niet eens bekend bij hun! Maar bonussen uitkeren kunnen ze heel goed, net zoals de gewone mens kaal plukken. Ik ben bang dat, ook al sta ik in mijn recht, dit nooit ga winnen :([/quote]
  Geen zorgen, dat is allang verjaard. Rekeningen horen binnen twee jaar gestuurd te worden.[/quote]

  ABN AMROBank, dat zegt toch genoeg!

  0 likes
 19. [quote name=”M. Brandenburg”]Waar bemoeien mensen zich mee, dit is een onafhankelijk privaat bedrijf, dat alle rechten van de wereld heeft om zelf te bepalen hoe zij hun geld besteden. Als deze man dit salaris ontvangt, dan zijn de inkomsten een veelvoud van dit bedrag. Zolang banken of bedrijven deze salarissen betalen is dit aan hen. . ![/quote]
  Er is ook nog zoals integriteit en fatsoen, zeker in deze tijden waar de GEWONE man het al moeilijk genoeg heeft. Een beetje zichzelf respecterend bedrijf zou meer maatschappelijke verantwoording moeten nemen ipv zich te verschuilen achter privileges die de overheid aan dergelijke bedrijven verstrekt, want men heeft altijd de KEUZE om dit niet te doen of in elk geval minder buitensporig.

  0 likes
 20. [quote name=”San”][quote name=”M. Brandenburg”]Waar bemoeien mensen zich mee, dit is een onafhankelijk privaat bedrijf, dat alle rechten van de wereld heeft om zelf te bepalen hoe zij hun geld besteden. Als deze man dit salaris ontvangt, dan zijn de inkomsten een veelvoud van dit bedrag. Zolang banken of bedrijven deze salarissen betalen is dit aan hen. . ![/quote]
  Er is ook nog zoals integriteit en fatsoen, zeker in deze tijden waar de GEWONE man het al moeilijk genoeg heeft. Een beetje zichzelf respecterend bedrijf zou meer maatschappelijke verantwoording moeten nemen ipv zich te verschuilen achter privileges die de overheid aan dergelijke bedrijven verstrekt, want men heeft altijd de KEUZE om dit niet te doen of in elk geval minder buitensporig.[/quote]
  waarschijnlijk werk deze heer daar .en ja dan kom je hier voor op he

  0 likes
 21. Dat is nog eens carriere maken, ik vraag me wel af, zal hij nog wel moeten werken, met al zijn functies

  0 likes
 22. [quote name=”M. Brandenburg”]Waar bemoeien mensen zich mee, dit is een onafhankelijk privaat bedrijf, dat alle rechten van de wereld heeft om zelf te bepalen hoe zij hun geld besteden.[/quote]

  Neem me niet kwalijk dat ik je quote iets heb ingekort .

  Ik denk dat het eraan ligt of het private bedrijf geholpen is door gemeente ,dus overeind gehouden wordt of niet.
  Wanneer dit een private onderneming is die niet overeind gehouden wordt ,kan ik je niet anders dan gelijk geven.Deze dopt dan zijn eigen boontjes.Echter wanneer het private bedrijf wel degelijk overeind gehouden wordt door de overheid ,hebben zij het recht van spreken mijn inziens helemaal verloren.En dienen er geen hoge beloningen voor hun wanbeleid uit betaald te worden.Dit is hypocriet.En ronduit misdadig.Verder vindt ik dat er fraude is gepleegd ,waardoor je de zogenaamde terugbetalingen aan banken zo kan wegstrepen ,deze hebben geen recht op rentebetalingen.Dus is er geen schuld van de staat.

  0 likes
 23. Ik wil er nog even aan toevoegen ,dat wanneer een bank alleen maar vanuit de zelfde groep mannetjes aanwijzen die in dezelfde kring zitten en hiermee elkaar tot directeur aanwijzen van dit soort instellingen ,dat ook hiermee een grote fraude wordt gepleegd ,ze maken tenslotte onderlinge afspraken.Voor de rest wanneer een bank willens en wetens slechte derivaten bewust verkoopt aan niets vermoedende partijen ,dit ook fraude is en hiermee dus crimineel is.En in die zin dus ook alle zeggenschap heeft verloren.We weten allemaal dat de banken afspraken met elkaar hebben en maken en hiermee dus hun monopolie behouden op het bewust geld afhandig maken van de mensen.Je kan je dus afvragen of banken überhaupt nog het recht hebben van spreken.Ik vindt van niet.Ik vindt dat de macht van de banken te groot is en moet verdwijnen.En wel zo snel mogelijk.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

koolmees

Koolmees (D66): Aanslag Hanau is schuld van Baudet. Kijk eens wat de NOS hier doet!

De Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier zei na ...

noorwegen

Noorwegen bedolven onder meters sneeuw. Dit is nu cherrypicking wat de NOS doet

Begin dit jaar maakten de media gewag ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.