Gezondheid

Is het einde nabij voor Monsanto?

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ligt het einde van Monsanto binnen bereik? De afgelopen weken zijn zeker niet gemakkelijk geweest voor de megabedrijf.

De gevaren van genetisch gemanipuleerde organismen worden wereldwijd als nooit tevoren onder de aandacht gebracht van de consument.

Het begon met een baanbrekende Franse studie die een verband ontdekte tussen de consumptie van genetisch aangepaste gewassen van Monsanto die worden bewerkt met het bestrijdingsmiddel Roundup en tumoren. Als gevolg van de studie besloten de Russische autoriteiten de import van een genetisch gemanipuleerde maïssoort van Monsanto voor onbepaalde tijd op te schorten.

Proposition 37

In de Amerikaanse staat Californië is nu een voorstel gelanceerd om het vermelden van genetische gemanipuleerde ingrediënten op voedselverpakkingen te verplichten. Als deze zogeheten Proposition 37 wordt aangenomen zullen naar verwachting ook andere staten soortgelijke wetten gaan invoeren.

De gemiddelde consument is tegen het gebruik van genetisch gemodificeerde organismen en wil dat ze op de ingrediëntenlijst worden vermeld. In een peiling van de Los Angeles Times was 61 procent van de stemmers voor Proposition 37 en slechts 25 procent tegen.

Wanneer de genetisch aangepaste organismen worden vermeld op de verpakkingen zullen minder mensen de producten kopen. Op dit moment zijn weinigen zich bewust wat ze in hun mond stoppen. Als burgers erachter komt dat genetisch aangepast voedsel wordt geassocieerd met tumoren en orgaanschade, zullen ze dergelijke producten massaal laten liggen. Hetzelfde kan worden gezegd voor andere ingrediënten zoals glucose-fructosestroop en aspartaam.

Is het einde nabij voor Monsanto?

Gedwongen

“Monsanto, DuPont en Coca-Cola willen niet dat mensen weten wat er werkelijk in hun eten en drinken zit, omdat ze bang zijn dat ze anders klanten zullen gaan verliezen,” zei Gary Ruskin, die actief campagne voert voor Prop 37.

Als mensen weten dat er kwik zit in glucose-fructosestroop en dat ze een kunstmatige zoetstof consumeren die wordt geassocieerd met 42 verschillende ziektes, worden de fabrikanten gedwongen over te stappen op andere ingrediënten om het hoofd boven water te kunnen houden.

Als consumenten eenmaal weten dat ze genetisch gemodificeerde creaties in hun lichaam stoppen, zal er een ware verschuiving plaatsvinden in de voedselvoorziening. De politieke macht van Monsanto neemt naar verwachting snel af wanneer de winst van het bedrijf eenmaal begint te kelderen. Op 6 november aanstaande wordt er gestemd over Proposition 37.

Bron: Nationofchange.org

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
m&m
m&m
9 jaren geleden

misschien gaat het de goede kant uit?

Yoop
Yoop
9 jaren geleden

Kan me nog wel herinneren dat er een 30 jaar geleden een discussie woedde over de ethische toelaatbaarheid inzake het gmo-verhaal.

Dat dit zo destructief is had niemand destijds kunnen vermoeden.

biff
biff
9 jaren geleden

Mooi zo,

opzouten met die troep!!

Itanimulli
Itanimulli
9 jaren geleden

Ik hoop het niet zeg, ik heb aandelen Monsanto!
Niks van gemerkt van dat zogenaamde slechte nieuws, aandelen 6% gestegen afgelopen maand =P

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

37
0
We lezen graag je reactie!x