Homepagina » Gezondheid » Is het einde nabij voor Monsanto?
Is het einde nabij voor Monsanto?

Is het einde nabij voor Monsanto?

Ligt het einde van Monsanto binnen bereik? De afgelopen weken zijn zeker niet gemakkelijk geweest voor de megabedrijf.

De gevaren van genetisch gemanipuleerde organismen worden wereldwijd als nooit tevoren onder de aandacht gebracht van de consument.

Het begon met een baanbrekende Franse studie die een verband ontdekte tussen de consumptie van genetisch aangepaste gewassen van Monsanto die worden bewerkt met het bestrijdingsmiddel Roundup en tumoren. Als gevolg van de studie besloten de Russische autoriteiten de import van een genetisch gemanipuleerde maïssoort van Monsanto voor onbepaalde tijd op te schorten.

Proposition 37

In de Amerikaanse staat Californië is nu een voorstel gelanceerd om het vermelden van genetische gemanipuleerde ingrediënten op voedselverpakkingen te verplichten. Als deze zogeheten Proposition 37 wordt aangenomen zullen naar verwachting ook andere staten soortgelijke wetten gaan invoeren.

De gemiddelde consument is tegen het gebruik van genetisch gemodificeerde organismen en wil dat ze op de ingrediëntenlijst worden vermeld. In een peiling van de Los Angeles Times was 61 procent van de stemmers voor Proposition 37 en slechts 25 procent tegen.

Wanneer de genetisch aangepaste organismen worden vermeld op de verpakkingen zullen minder mensen de producten kopen. Op dit moment zijn weinigen zich bewust wat ze in hun mond stoppen. Als burgers erachter komt dat genetisch aangepast voedsel wordt geassocieerd met tumoren en orgaanschade, zullen ze dergelijke producten massaal laten liggen. Hetzelfde kan worden gezegd voor andere ingrediënten zoals glucose-fructosestroop en aspartaam.

Is het einde nabij voor Monsanto?

Gedwongen

“Monsanto, DuPont en Coca-Cola willen niet dat mensen weten wat er werkelijk in hun eten en drinken zit, omdat ze bang zijn dat ze anders klanten zullen gaan verliezen,” zei Gary Ruskin, die actief campagne voert voor Prop 37.

Als mensen weten dat er kwik zit in glucose-fructosestroop en dat ze een kunstmatige zoetstof consumeren die wordt geassocieerd met 42 verschillende ziektes, worden de fabrikanten gedwongen over te stappen op andere ingrediënten om het hoofd boven water te kunnen houden.

Als consumenten eenmaal weten dat ze genetisch gemodificeerde creaties in hun lichaam stoppen, zal er een ware verschuiving plaatsvinden in de voedselvoorziening. De politieke macht van Monsanto neemt naar verwachting snel af wanneer de winst van het bedrijf eenmaal begint te kelderen. Op 6 november aanstaande wordt er gestemd over Proposition 37.

Bron: Nationofchange.org

Gerelateerd:

 Vind je deze info waardevol? Deel het dan met anderen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

37 reacties

 1. misschien gaat het de goede kant uit?

  0 likes
 2. Kan me nog wel herinneren dat er een 30 jaar geleden een discussie woedde over de ethische toelaatbaarheid inzake het gmo-verhaal.

  Dat dit zo destructief is had niemand destijds kunnen vermoeden.

  0 likes
 3. Mooi zo,

  opzouten met die troep!!

  0 likes
 4. Ik hoop het niet zeg, ik heb aandelen Monsanto!
  Niks van gemerkt van dat zogenaamde slechte nieuws, aandelen 6% gestegen afgelopen maand =P

  0 likes
 5. Zou het dan eindelijk zo ver komen dat deze praktijken stoppen?
  Dat zou fantastisch zijn!
  En vervolgens de rest aanpakken,er zit zoveel rommel in ons voedselniet te geloven!ook al ben je kies keurig op het kopen van voesel er zit overal chemische rot zooi in!
  We zullen toch moeten eten om in leven te blijven,en dat is de grootste macht van de voedsel industrie!

  0 likes
 6. Kan dan ook eindelijk Round-up (van Monsanto) uit de schappen van b.v. de Intratuin, en andere tuincentra verdwijnen?
  Zou mooi zijn, is puur gif!!

  0 likes
 7. [quote name=”Itanimulli”]Ik hoop het niet zeg, ik heb aandelen Monsanto!
  Niks van gemerkt van dat zogenaamde slechte nieuws, aandelen 6% gestegen afgelopen maand =P[/quote]
  Je illustreert met jouw reactie haarfijn hoe ziek de wereld is. In plaats van je druk te maken over de negatieve gevolgen voor onze gezondheid door eht beleid van Monsanto ben jij alleen bezig met je eigen gewin.

  0 likes
 8. t,zou eens tijd worden dat er meer van deze onzin troep in de kranten wordt vermeld en dat deze bedrijven en de mensen die dit allemaal goedkeuren aan de schandpaal worden gehangen . ook hier in nederland mogen ze daarbij gehangen worden want hier lopen er ook wel een zooitje rond .

  0 likes
 9. [quote name=”Itanimulli”]Ik hoop het niet zeg, ik heb aandelen Monsanto!
  Niks van gemerkt van dat zogenaamde slechte nieuws, aandelen 6% gestegen afgelopen maand =P[/quote]

  stilte voor de storm ha ha het …. zinkende schip

  0 likes
 10. Wat mij bevreemd is dat in zo goed als alle tandpasta’s het fluoride gif zit en dit wel door iedereen geaccepteerd wordt…(maar ja, wat is wel een fris alternatief? Met oliebrouwsels m’n tanden poetsen is ook niet alles)

  0 likes
 11. Weet iemand of Nederland hier ook veel producten van importeert of ze zelf verbouwt?

  Ik koop mijn voedsel namelijk zo dicht mogelijk bij huis en zou graag willen weten of elke boer hier plantjes van in de grond kan planten of dat het met name de schaalbedrijven zijn.

  Alvast bedankt voor de informatie!

  0 likes
 12. IK hoop het zo. Monsanto is satanisch. Hoe ze de natuur behandelen is ziekend. Alsof ze God spelen, ik hoop dat ze worden gestraft. Ook zijn ze oneerlijk in benamen van de producten ,ze weten dat veel mensen geen GMO willen dus zetten ze het niet op het produkt en zeggen ze dat het compleet natuurlijk is. Helaas is 70% in amerika al GMO, dit vraagt om een tegenbeweging .Ik zie het liefst altijd de gulden middenweg, het zou kunnen werken MITS gezondheid belangrijk is! En ik zeg ,natuurlijk is dat zo. Monsanto zegt, geef me geld . Dat is het probleem.Ik hoop zo op een divine intervention of iets van bemiddeling, dit kan niet zo doorgaan, maar helaas gestopt zijn ze nog niet. Nog niet eens gecontroleerd, maar dat zit er wel dik in.

  0 likes
 13. [quote name=”Harry”]Wat mij bevreemd is dat in zo goed als alle tandpasta’s het fluoride gif zit en dit wel door iedereen geaccepteerd wordt…(maar ja, wat is wel een fris alternatief? Met oliebrouwsels m’n tanden poetsen is ook niet alles)[/quote]

  Baking soda is een goed alternatief

  0 likes
 14. [quote name=”Harry”]Wat mij bevreemd is dat in zo goed als alle tandpasta’s het fluoride gif zit en dit wel door iedereen geaccepteerd wordt…(maar ja, wat is wel een fris alternatief? Met oliebrouwsels m’n tanden poetsen is ook niet alles)[/quote]

  Omdat niet iedereen weet wat fluoride eigenlijk is en wat het met je doet.
  en al krijgen ze het te horen, willen velen het niet geloven.

  0 likes
 15. @harry probeer Paradontax fluoride vrij, is misscihen duur en de smaak is even wennen (als de andere gewend bent) maar dan hebj e wel een alternatief!

  0 likes
 16. [quote name=”Itanimulli”]Ik hoop het niet zeg, ik heb aandelen Monsanto!
  Niks van gemerkt van dat zogenaamde slechte nieuws, aandelen 6% gestegen afgelopen maand =P[/quote]
  Wat ben jij een ongelovelijke aso zeg! Snap je dan niet dat mensen zoals jij verantwoordelijk zijn voor wat Monsanto allemaal flikt? Het wordt echt met de dag gekker hier!

  0 likes
 17. [quote name=”garriet60″]t,zou eens tijd worden dat er meer van deze onzin troep in de kranten wordt vermeld en dat deze bedrijven en de mensen die dit allemaal goedkeuren aan de schandpaal worden gehangen . ook hier in nederland mogen ze daarbij gehangen worden want hier lopen er ook wel een zooitje rond .[/quote]

  Die tijd wordt het niet vanzelf, Garriet60. Als jij het wilt , is die tijd nu. En jij kan het doen, in elke krant kan je reageren op vele artikelen. Elke dag. Al jaren lang. Begin vandaag.

  Zoek een milieuartikel, maak je account aan en citeer bovenstaand artikel met een verkorte url naar dit artikel, gemaakt met bijv. http://www.tiny.com. Of google short url.

  Ik doe dat al jaren, doe mee Garriet 60!!! En alle anderen hier op Niburu én elders op http://www.nieuwemedianieuws.nl

  Kom op!

  0 likes
 18. [quote name=”Harry”]Wat mij bevreemd is dat in zo goed als alle tandpasta’s het fluoride gif zit en dit wel door iedereen geaccepteerd wordt…(maar ja, wat is wel een fris alternatief? Met oliebrouwsels m’n tanden poetsen is ook niet alles)[/quote]
  Tandpasta van Weleda bevat alleen natuurlijke ingredienten en geen Fluoride.

  0 likes
 19. [quote name=”Kim”]Weet iemand of Nederland hier ook veel producten van importeert of ze zelf verbouwt?

  Ik koop mijn voedsel namelijk zo dicht mogelijk bij huis en zou graag willen weten of elke boer hier plantjes van in de grond kan planten of dat het met name de schaalbedrijven zijn.

  Alvast bedankt voor de informatie![/quote]
  Er zijn in Nederland een aantal mais proefvelden van Monsanto. Dat wordt ot nu toe aan de kippen en ander vee gevoerd. Ook zijn er een aantal vestigingen. Er zijn ook zaadbedrijven overgenomen. Weet zo niet welke maar in ieder geval die van de Ruiter.

  0 likes
 20. 18 ItaniLulli!

  hoezo aso? laat die man lekker beleggen!
  en zoek een leven dan anderen voor aso uit te maken!! greenpeace vogel

  0 likes
 21. [quote name=”ItaniLulli!”][quote name=”Itanimulli”]Ik hoop het niet zeg, ik heb aandelen Monsanto!
  Niks van gemerkt van dat zogenaamde slechte nieuws, aandelen 6% gestegen afgelopen maand =P[/quote]
  Wat ben jij een ongelovelijke aso zeg! Snap je dan niet dat mensen zoals jij verantwoordelijk zijn voor wat Monsanto allemaal flikt? Het wordt echt met de dag gekker hier![/quote]
  Wat wordt gekker?Kun je me dat ook uitleggen??

  0 likes
 22. [quote name=”Itanimulli”]Ik hoop het niet zeg, ik heb aandelen Monsanto!
  Niks van gemerkt van dat zogenaamde slechte nieuws, aandelen 6% gestegen afgelopen maand =P[/quote]
  Toch moeders slimste niet he???

  0 likes
 23. [quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”Itanimulli”]Kijk dan toch!
  http://finance.yahoo.com/echarts?s=MON+Interactive#symbol=mon;range=1m;compare=;indicator=volume;charttype=area;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=off;source=undefined;%5B/quote%5D
  Ik zie niets jij???[/quote]
  Hoezo zie je niets? Ook niet als je je bril opzet?

  0 likes
 24. [quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”Itanimulli”]Ik hoop het niet zeg, ik heb aandelen Monsanto!
  Niks van gemerkt van dat zogenaamde slechte nieuws, aandelen 6% gestegen afgelopen maand =P[/quote]
  Toch moeders slimste niet he???[/quote]
  Hoezo? De aandelen stijgen toch? Af en toe kan ik je niet echt volgen…

  0 likes
 25. [quote name=”Itanimulli”][quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”Itanimulli”]Ik hoop het niet zeg, ik heb aandelen Monsanto!
  Niks van gemerkt van dat zogenaamde slechte nieuws, aandelen 6% gestegen afgelopen maand =P[/quote]
  Toch moeders slimste niet he???[/quote]
  Hoezo? De aandelen stijgen toch? Af en toe kan ik je niet echt volgen…[/quote]
  Hoezo zit jij de hele dag achter internet? Vindt je baas dat goed???

  0 likes
 26. [quote name=”Itanimulli”][quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”Itanimulli”]Kijk dan toch!
  http://finance.yahoo.com/echarts?s=MON+Interactive#symbol=mon;range=1m;compare=;indicator=volume;charttype=area;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=off;source=undefined;%5B/quote%5D
  Ik zie niets jij???[/quote]
  Hoezo zie je niets? Ook niet als je je bril opzet?[/quote]
  Zelfs met mijn matglazen bril, zie ik nog steeds niets raar he??

  0 likes
 27. [quote name=”oliver”]18 ItaniLulli!

  hoezo aso? laat die man lekker beleggen!
  en zoek een leven dan anderen voor aso uit te maken!! greenpeace vogel[/quote]
  Dus als ik u goed begrijp, is het een groene vogel, die peace roept, en vliegt?mooi man!!Ja niet het beleggen maar die vogel!

  0 likes
 28. #26 Is dit nu karma? Gister de financiën van Hunting Wolf, vandaag die van Itanimulli? What comes around goes around…? Die boemerang komt wel heel snel terug Itanimulli…

  0 likes
 29. [quote name=”Saskia”]#26 Is dit nu karma? Gister de financiën van Hunting Wolf, vandaag die van Itanimulli? What comes around goes around…? Die boemerang komt wel heel snel terug Itanimulli…[/quote]
  Dat is nu een indianen eigenschap Saskia,ik hou er nu verder mee op maar het lijkt wel op een “koekhapper” van peijnenburg, maar het verwijdt de ander te happen.hihihi.Grote vraag wie nu het hardst lacht??Hunting Wolf, en het was maar een appel en een eitje, om het kastje open te breken!!

  0 likes
 30. Beste webmaster van Niburu,

  Ik lees altijd met interesse jullie items op de website. Af en toe lees ik reacties op de items. Deze zijn over het algemeen zeer slecht te volgen en te begrijpen. Is hier een verbetering in mogelijk? Jullie website en boodschap zou daarbij, naar mijn idee, beduidend aan kracht en draagvlak kunnen winnen. Veel succes toegewenst. Vince

  0 likes
 31. #33 Vincent, sommige mensen komen elkaar op verschillende plaatsen op de website tegen. Er wordt, over en weer, informatie gedeeld en ook persoonlijke meningen gegeven. Soms raken mensen door elkaar getriggerd (of geïrriteerd) net als in het gewone leven worden er dan zaken uitgediscussieerd. Het kan dus idd gebeuren dat je een reactie tegenkomt die je niet helemaal begrijpt. Je mag er dan van uit gaan dat degene waar de reactie voor is bedoeld het wel begrijpt (en er zijn voordeel mee kan doen). En ja, het kan hier en daar best wel aardiger naar elkaar.

  0 likes
 32. @Sakia,ook ik stoor mij aan sommige reacties!en dat heeft niets te maken met eigen mening uiten,want dat juich ik alleen maar toe.We kunnen zoveel van elkaar leren!
  De reacties van sommigen gaan niet over de topic,maar over blanken en Indianen,of over gemaakte taal fouten!
  Persoonlijk vindt ik dat dit aan de betreffende discussie afbreuk doet,door dat het niet over het betreffende onderwerp gaat!
  Als ik reageer op een Topic is het toch de bedoeling dat ik reageer op het onderwerp?Wat heeft het voor nut om te vertellen dat ik de ramen ga lappen,mijn hond ziek is,of dergelijke niet ter zaken doende onderwerpen?

  0 likes
 33. @Netty, sommige mensen komen elkaar al langer al langer tegen op dit forum. Misschien scheppen ze er genoegen in om elkaar uit de tent te lokken, ik weet niet wat het is… Toch probeer ik anderen ervan bewust te maken hoe kwetsend ze soms bezig zijn. En nee, we hoeven helemaal niet met elkaar eens te zijn, dat is zelfs leerzaam. Maar mensen ‘etiketteren’, schofferen of in het persoonlijke raken gaat wel erg ver. Maar ja, het zou ook kunnen dat betreffende personen dit niet durven in de alledaagse omgang met mensen en dit wel durven op het web (oordelen over mensen die je niet eens kent, bah).

  0 likes
 34. weet iemand hoe je genetisch gemodificeerd voedsel in de winkel kan herkennen ?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

duitse

Duitse arts slaat alarm: ‘100.000 doden door coronamaatregelen’

De coronamaatregelen zijn overdreven, zei arts Heiko ...

halsema

‘Halsema zet links boven de wet en dat is corrupt. Ze moet aftreden’

In Amsterdam waren vandaag duizenden mensen op ...