Homepagina » Universum » Is de maan door mensen gemaakt?
Is de maan door mensen gemaakt?

Is de maan door mensen gemaakt?

De krant The Epoch Times vraagt zich af of de maan door mensen is gemaakt. Bestonden er miljarden jaren geleden al menselijke beschavingen?

Het klinkt vergezocht, maar door de ontdekking van een aantal onregelmatigheden kunnen vraagtekens worden gezet bij de geschiedenis en het ontstaan van de mens.

In 2011 publiceerde de Italiaanse natuurkundige Lorenzo Iorio een artikel in het tijdschrift Monthly Notices of the Royal Astronomical Society waarin hij het ‘merkwaardige gedrag’ van de maan aan de kaak stelt.

Iorio zegt dat de kleine verandering in de baan van de maan om de aarde niet kan worden verklaard vanuit het huidige paradigma. Hij voegt toe dat de excentriciteit van de omloopbaan steeds verder toeneemt. De excentriciteit kan worden gezien als de mate waarin de baan afwijkt van een cirkel.

“Vooralsnog is er geen bevredigende verklaring gevonden voor het merkwaardige gedrag van de excentriciteit van de maan,” concludeert Iorio.

Bolle maankraters

Sommige maankraters zijn bol van vorm, wat volgens sommigen bewijs is van een rigide (door mensen gemaakt) omhulsel onder de oppervlaktelaag. Wanneer meteorieten op de maan inslaan zou je holle kraters verwachten.

Charles A. Wood van de Brown-universiteit in Providence, Rhode Island schreef in 1978 een paper waarin hij stelt dat deze bolle kraters waarschijnlijk zijn gevormd door lava.

Maan stabiliseert de stand van de aardas

Is de maan bewust gecreëerd om een bepaald doel te dienen? De getijdenwerking van de maan stabiliseert de stand van de aardas. Sommige geleerden denken dat de aardas zonder deze stabiliserende werking van de maan bloot zou staan aan chaotische veranderingen, die het aardse klimaat veel veranderlijker en extremer zouden maken.

Als de aardas zich in het baanvlak van de aarde bevond, zoals tegenwoordig het geval is bij de planeet Uranus, dan zou complex leven waarschijnlijk onmogelijk zijn vanwege de extreme verschillen tussen de seizoenen.

Terugkerende getallen

Als wordt gekeken naar de omvang van en afstand tussen de zon, maan en de aarde komen een paar getallen steeds terug. Zo is de diameter van de zon ruim 411 keer groter dan de diameter van de maan en staat de maan 411 keer dichter bij de aarde dan de zon.

De diameter van de zon is ongeveer 108 keer zo groot als de diameter van de aarde en de gemiddelde afstand tussen de aarde en de zon bedraagt circa 108 keer de diameter van de zon.

Bron: Theepochtimes.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • LoKi schreef:

  Ik zei vorig keer al dat de maan 90 graden gekanteld is en vele kwamen met mooie theorieën. Ik vergeleek vanochtend oude foto’s van de maan en kwam tot de conclusie dat de donkere vlekken heden er totaal niet meer op lijken. Er zijn wezenlijke veranderingen aan de gang op de maan en kun je je af gaan vragen wat hier gaande is.
  Als er hier op Gaia veranderingen gaande zijn, waarom zou het op de maan dan niet zo zijn?

  1 likes
 • Bert schreef:

  In het oorspronkelijke artikel wordt nog gezegd dat het zou gaan om een metalen frame, bedekt met de steen- en stoflaag die wij dan kunnen zien…
  Kennelijk nog steeds geen reden voor deze website om hier een grens te trekken en te zeggen: dit plaatsen we niet.

  0 likes
 • Jonathan Archer schreef:

  Nee!

  Miljarden jaren geleden zijn in het Orion stelsel (waar alle planeten uit de Melkweg geboren zijn) 2 planeten geboren. Planeet Nibiru en planeet Tiamat (onze Aarde). Tiamat was er eerst… Toen Nibiru geboren werd, is die planeet door de gravitatiekrachten enorm hard weggedrukt. De planeet zocht vanaf toen een nieuwe omloopbaan.

  Zoals veel planeten (want zover licht het Orion stelsel hier niet weg van de Aarde) kwam deze in de Melkweg terecht.. Nog steeds op hoge snelheid… En door de aantrekking van onze zon, kreeg Nibiru een vaste plek in ons zonnestelsel.

  Maar op zijn baan om de zon zat ook Tiamat (de Aarde). Nibiru is er vol tegenaan gebotst. En zo is Tiamat doormidden geslagen… De ene helft is weer tot een ronde bol getrokken (g-krachten in de ruimte) en de andere helft is door midden gegaan, en werden de 2 manen van Tiamat.

  De ene maan is na verloop van tijd door meteoren en astroïden tot puin geslagen en de andere maan zien we nu!

  Doordat Nibiru de planeet Tiamat raakte, is er heeeeel veel puin vrijgekomen. Dit is de astroïden gordel geworden.

  Maar door die botsing kreeg planeet Mars de volle laag puin op zich… Daarom is Mars rood (in de oosterse landen en sommige plekken van de USA is het landschap rood… Dit is hetzelfde zand/puin als op Mars!

  Dit verhaal hierboven komt overigens bij Evert Jan Poorterman weg. Waar een complete lezing van op YouTube staat over dit onderwerp hierboven… Bovendien legt Evert Jan het zelf ook uit op Niburu.nl!

  0 likes
 • Awe schreef:

  Buzz Aldrin heeft de waarheid verteld maar is de mond gesnoerd door NASA. Wie weet nog dat Buzz iets riep over een paarse steen? Wat wilde Buzz vertellen aan ons hebben we wel geluisterd?
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/191-buzz-aldrin-and-the-purple-rock

  0 likes
 • magda schreef:

  Als je jezelf daarin hebt verdiept dan moet je erg lachen om die aanhef van dit artikel.Is de maan door mensen gemaakt.
  De stam oudsten vertelden al “,Voordat de maan er was,was de aarde een paradijs.

  0 likes
 • space-monkey schreef:

  Bashar, verhaal over de Maan.
  Maakt het duidelijk. Zie:
  http://www.youtube.com/watch?v=OW-OVLIAjTk

  0 likes
 • kukumatz schreef:

  In 2005 hebben Christopher Knight en Alan Butler het boek: Het Mysterie van de Maan geschreven. Dit boek van uitg.: tirion, geeft een hypotese van een aantal vragen die betrekking hebben op de maan. Ook bij deze 2 mannen rijst de vraag of de maan niet kunstmatig gevormd is door een “onbekende intelligentie” met betrekking tot behoud van de aarde.
  Klinkt nogal vreemd maar onderzoekingen leveren meer vragen dan antwoorden.

  0 likes
 • Kees Chinees schreef:

  Klopt de maan is één grote ronde kaas.

  0 likes
 • pepsi schreef:

  oh my god

  0 likes
 • Pascal schreef:

  Onze maan is groter als de planeet Pluto en daarom kan je zeggen dat het geen maan is maar een planeet. Zoals David Icke al zei, wij kunnen hem niet maken maar dat wil niet zeggen dat hij niet te maken is. Hij gaat ook in op de ringen van Saturnus die er ook niet altijd op gezeten hebben. Mijn idee is dat buitenaardsen tot heel veel in staat zijn waar wij nog niet eens van kunnen dromen. Als de maan gemaakt is moeten wij ook en uniek product zijn voor hun om verder te komen in het universum. Misschien zijn wij de enige tot nu toe die bovengrond leven en dat voor hun heel belangrijk is.

  0 likes
 • Sven schreef:

  Wellicht bestonden er miljarden of honderden miljoenen jaren geleden andere intelligente levensvormen- zoals geëvolueerd uit raptors (intelligente dinosaurussoort) dinosaurussen- die de maan hebben gemaakt en de aarde -ons observeren en de ruimte hebben gekoloniseerd. Zoals de mens is ontstaan uit (deels) aapachtigen.

  0 likes
 • Awe schreef:

  [quote name=”Bert”]In het oorspronkelijke artikel wordt nog gezegd dat het zou gaan om een metalen frame, bedekt met de steen- en stoflaag die wij dan kunnen zien…
  Kennelijk nog steeds geen reden voor deze website om hier een grens te trekken en te zeggen: dit plaatsen we niet.[/quote]
  Waar trek jij de grens zou ik je willen vragen. NASA heeft sinds de Apollo maanlandingen geroepen je kunt geen sterren zien vanaf de maan, nou heer gaan we dan de Chinese maan lander en de ster der waarheid. Denk jij nog dat die maanlanding foto’s van NASA echt zijn? De holle maan is iets wat zeker meer onderzoek kan gebruiken, maar zolang mensen nog in de Apollo maanlandingen geloven is het wel heel gemakkelijk voor NASA om iedereen voor de gek te houden.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/190

  0 likes
 • Edwin schreef:

  Eigenlijk best wel grappig hoe wij mensen naar dingen kijken.
  Bijvoorbeeld dit stukje tekst;
  “Is de maan bewust gecreëerd om een bepaald doel te dienen? De getijdenwerking van de maan stabiliseert de stand van de aardas.”

  Dan kan je net zo goed stilstaan bij de afstand van de aarde tot de zon: was de afstand iets meer, dan was leven onmogelijk vanwege te lage temperaturen…was de afstand te klein dan was het leven ook niet mogelijk vanwege de te hoge temperaturen”

  Dan kunnen we dus ook dezelfde vraag hier op toepassen: “was er een intelligentie die dit zo heeft geregeld?…Bestonden er miljarden jaren geleden al menselijke beschavingen die de zon en de aarde op een dusdanige afstand van elkaar hebben geplaatst zodat leven onze planeet mogelijk was?

  Een antwoord hebben onze gelovige medemensen al. Die zullen keihard om dit artikel lachen en zeggen: “natuurlijk was de Maan door een “intelligentie” gemaakt! Voor ons is het geen “onbekende intelligentie” hoor!Die “intelligentie” wordt door ons simpelweg God genoemd…nog nooit van dat woordje gehoord : “God” ?

  Ik schaar me volledig achter de opmerking die Bert zei :
  “Kennelijk nog steeds geen reden voor deze website om hier een grens te trekken en te zeggen: dit plaatsen we niet.”

  Iaw Abraxas

  0 likes
 • Freek schreef:

  [quote name=”LoKi”]Ik zei vorig keer al dat de maan 90 graden gekanteld is en vele kwamen met mooie theorieën. Ik vergeleek vanochtend oude foto’s van de maan en kwam tot de conclusie dat de donkere vlekken heden er totaal niet meer op lijken.[/quote]
  Dat is interessant. Zou je die foto’s ergens kunnen uploaden zodat wij ze ook kunnen zien?
  http://picload.org is zo’n plek, als je nog niets hebt. Geen registratie nodig, gewoon uploaden. Alvast bedankt!

  0 likes
 • Peter schreef:

  Binnen de Griekse overlevering is er ook een volk bekend dat Selenes werd genoemd.
  Dit zou ‘lang voor de Griekse tijd’ een volk zijn geweest die in staat was om hemelse lichamen te verplaatsen, en zij zouden de maan uit een ander deel van de melkweg hebben gehaald. De Maansteen wordt overigens nog steeds ‘Seleniet’ genoemd.

  0 likes
 • Carnivore schreef:

  [quote name=”space-monkey”]Bashar, verhaal over de Maan.
  Maakt het duidelijk. Zie:
  http://www.youtube.com/watch?v=OW-OVLIAjTk%5B/quote%5D

  Via het bovenstaande ben ik op http://www.youtube.com/watch?v=4nMLWcbDXuU&lc=mjauGx5epQ-9W5D3HI3Baq20tnpGFHLpk6b74KWJnaI uitgekomen.

  ik ben nog maar 30min. ver in de 3uur durende film, en zoals iemand ergens in de comments schrijft ;
  “you can’t make this shit up”
  Lijkt me heel geloofwaardig en leunt aan bij m’n eigen -kleine- ervarinkjes mbt ‘het grotere’.

  Kijken!

  0 likes
 • Lichtwezen schreef:

  Er was eerste de maan en de zon,
  moeder aarde is eerst later ontstaan
  http://rulof.org/nl/Ontstaan-Heelal

  0 likes
 • Mojomirosa schreef:

  Ik weet het antwoord 😀 NEE, de maan is níet door de mens gemaakt (punt)

  0 likes
 • Freek schreef:

  [quote name=”Awe”]Waar trek jij de grens zou ik je willen vragen. NASA heeft sinds de Apollo maanlandingen geroepen je kunt geen sterren zien vanaf de maan, nou heer gaan we dan de Chinese maan lander en de ster der waarheid. Denk jij nog dat die maanlanding foto’s van NASA echt zijn? De holle maan is iets wat zeker meer onderzoek kan gebruiken, maar zolang mensen nog in de Apollo maanlandingen geloven is het wel heel gemakkelijk voor NASA om iedereen voor de gek te houden.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/190%5B/quote%5D
  Grappig, de maanfoto met de ‘ster’ op jouw pagina is gespiegeld. Waar zijn we dat eerder tegengekomen?

  Hier een vergelijking tussen twee foto’s. Links, jouw ‘secret’ foto met ‘ster’, rechts dezelfde scene, zonder ‘ster’ (te vinden op:
  http://news.xinhuanet.com/english/photo/2013-12/15/c_132968354_2.htm )

  http://picload.org/image/owodiwa/chinamoon.jpg

  Ik denk dat er iemand creatief is geweest met Photoshop, wat denk jij?

  Oh, ter illustratie dat jouw ‘ster’-foto gespiegeld is, hier nog een vergelijking:
  http://picload.org/image/owodiwr/chinamoon2.jpg

  Jij komt er wel uit zo, hè?

  0 likes
 • padja schreef:

  [quote name=”Bert”]In het oorspronkelijke artikel wordt nog gezegd dat het zou gaan om een metalen frame, bedekt met de steen- en stoflaag die wij dan kunnen zien…
  Kennelijk nog steeds geen reden voor deze website om hier een grens te trekken en te zeggen: dit plaatsen we niet.[/quote]

  Een website die grenzen trek en dus dingen al of niet plaatst..houdt zich bezig met censuur.
  Willen we dat echt?
  En mogen anderen dan ook censuur toepassen?
  knuf

  0 likes
 • days of our lives schreef:

  [quote name=”Awe”]Buzz Aldrin heeft de waarheid verteld maar is de mond gesnoerd door NASA. Wie weet nog dat Buzz iets riep over een paarse steen? Wat wilde Buzz vertellen aan ons hebben we wel geluisterd?
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/191-buzz-aldrin-and-the-purple-rock%5B/quote%5D

  Hey, maar die maanlandingen hadden volgens jou toch niet plaatsgevonden? Waarom dan met Buzz Aldrin aan komen?

  0 likes
 • days of our lives schreef:

  Dus volgens sommigen kunnen de piramides nooit door mensen zijn gebouwd, maar de Maan dan weer wel?

  0 likes
 • RjSeeker schreef:

  Hahahhaha, en de zon is door een Nederlander ontdekt? Het wordt steeds gekker!

  0 likes
 • Eagel schreef:

  Of de perfectie en verhoudingen in ons zonnestelsel passen in het verhaal/plaatje van de creatie…

  0 likes
 • Sander schreef:

  Ik verbaas mij er echt over dat er mensen zijn die echt denken dat de maan wel eens gecreëerd kan zijn. Manen om planeten is iets wat gewoon heel veel voorkomt. Zijn dat dan ook allemaal creaties? Sommige onderwerpen op deze site zijn soms zo vergezocht.

  0 likes
 • Awe schreef:

  Er is iets aan de hand met de maan, NASA heeft nog nooit de waarheid verteld over wat ze hebben ontdekt op de maan. Is de maan hol net als de aarde? Het is zeker een mogelijkheid waar je maar weinig tot niks van terug vindt op main stream media websites. 2014 zal voor Niburu en ander website die berichten over zaken die de msm laat liggen, het jaar van de grote doorbraak worden.

  JW Studios,
  Om te begrijpen wat er aan de hand is met de maan en wat er allemaal niet klopt aan die maanlandingen (mogelijk de cover up van de hole maan an UFO’s) is AwE130 een samenwerking aangegaan met de JW Studios.
  In 2014 zal het complete werk van de JW Studios worden ge-upload. Hier is alvast een voorproefje va wat je kunt verwachten.

  http://www.awe130.com/index.php/22-jarrah-white/188-moonfaker-lro-flag-or-no-flag

  Iedereen prettige kerstdagen gewenst en een geweldig 2014, het jaar van de grote doorbraak voor de alternatieve media.

  “You must be the change you wish to see in the world.”

  0 likes
 • joep schreef:

  411 wat een onzin we kunnen toch zeker nog wel een beetje hoofdrekenen!

  0 likes
 • Ozon schreef:

  zie hier wat er echt gebeurt is op de maan :

  http://www.youtube.com/watch?v=9WoM2bHfr48

  0 likes
 • Hr schreef:

  [quote name=”Sander”]Ik verbaas mij er echt over dat er mensen zijn die echt denken dat de maan wel eens gecreëerd kan zijn. Manen om planeten is iets wat gewoon heel veel voorkomt. Zijn dat dan ook allemaal creaties? Sommige onderwerpen op deze site zijn soms zo vergezocht.[/quote]

  Het is ook vergezocht. Dat staat ook in het artikel, maar het geeft wel een leuke invalshoek om over na te denken. Dat kan geheel zonder nu meteen de conclusie dat de maan daadwerkelijk kunstmatig is. Wat betreft je argument, uiteraard zijn manen een natuurlijk verschijnsel. Dat wil niet zeggen dat ze gecreëerd kunnen worden. Als er ets is wat Monsanto aantoont, is het wel dat mensen er om allerlei kulredenen behoefte voor voelen om datgene wat er van nature al is, na te maken in een zelf bedachte vorm.

  0 likes
 • pietje bell schreef:

  [quote name=”Lichtwezen”]Er was eerste de maan en de zon,
  moeder aarde is eerst later ontstaan
  http://rulof.org/nl/Ontstaan-Heelal%5B/quote%5D
  Het eerste boek wat ik doorgeworsteld heb was j Rulof. Voor zijn tijd ging hij ver.Maar goed dat waren zijn bevindingen.En velen zullen er in ieder geval hun hart mee geopend hebben.of aan het denken zijn gegaan.Dat Helios er was is een vaststaand feit.Er waren ten tijde van de oorspronkelijke aarde 2 manen .Die nu op het zero punt weer op hun plaats gezet zullen worden.De maan van nu is een geplaatste kunstmaan door hogere wezens Om de aarde in balans te houden.,net als fobus bij mars. De paarse steen waar Aldrin over sprak zal vermoedelijk een kristal zijn die alles op zijn plaats houd.In verbinding met alcione helios en meta binnenaarde. Alle 3 dezelfde temp. 34 graden C.En met zoals alle planeten een holle kern.Paars is de hoogste kristal graad in de kosmos.Wat ik aangeef zijn mijn eigen astrale bevindingen.En dat waren er nog al wat.

  0 likes
 • Awe schreef:

  [quote name=”days of our lives”][quote name=”Awe”]Buzz Aldrin heeft de waarheid verteld maar is de mond gesnoerd door NASA. Wie weet nog dat Buzz iets riep over een paarse steen? Wat wilde Buzz vertellen aan ons hebben we wel geluisterd?
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/191-buzz-aldrin-and-the-purple-rock%5B/quote%5D

  Hey, maar die maanlandingen hadden volgens jou toch niet plaatsgevonden? Waarom dan met Buzz Aldrin aan komen?[/quote]
  De Apollo maanlandingen nee daar klopt niks van de Chinese foto’s hebben dat nu aangetoond. Wat het verhaal van Buzz en de paarse stenen kun je hier lezen en je vraag zal beantwoord zijn.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/191-buzz-aldrin-and-the-purple-rock

  0 likes
 • T.R.Hunter schreef:

  [quote name=”Awe”][quote name=”days of our lives”][quote name=”Awe”]Buzz Aldrin heeft de waarheid verteld maar is de mond gesnoerd door NASA. Wie weet nog dat Buzz iets riep over een paarse steen? Wat wilde Buzz vertellen aan ons hebben we wel geluisterd?
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/191-buzz-aldrin-and-the-purple-rock%5B/quote%5D

  Hey, maar die maanlandingen hadden volgens jou toch niet plaatsgevonden? Waarom dan met Buzz Aldrin aan komen?[/quote]
  De Apollo maanlandingen nee daar klopt niks van de Chinese foto’s hebben dat nu aangetoond. Wat het verhaal van Buzz en de paarse stenen kun je hier lezen en je vraag zal beantwoord zijn.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/191-buzz-aldrin-and-the-purple-rock%5B/quote%5D
  De maanlandingen kloppen wel, ze zijn er geweest wat klopt daar niet aan ? Dat er mischien een paar fotos geshopped zijn voor PR purpose tja dat kan.. ze zijn wel degelijk op de maan geweest.. Kan jij dan de ´´fallen astronaut´´ verklaren en wie heeft die laser reflectoren geplaatst ? En zo zijn er nog wel een aantal dingen op te noemen..

  0 likes
 • T.R.Hunter schreef:

  [quote name=”Eagel”]Of de perfectie en verhoudingen in ons zonnestelsel passen in het verhaal/plaatje van de creatie…[/quote]
  Welke creatie ?

  0 likes
 • zevenenergie schreef:

  [quote name=”Ozon”]zie hier wat er echt gebeurt is op de maan :

  http://www.youtube.com/watch?v=9WoM2bHfr48%5B/quote%5D

  Grappig maar op de maan is geen lucht en dus kan je daar niets horen.
  Trouwens over een kortlontje gesproken.

  0 likes
 • Awe schreef:

  [quote name=”T.R.Hunter”][quote name=”Awe”][quote name=”days of our lives”][quote name=”Awe”]Buzz Aldrin heeft de waarheid verteld maar is de mond gesnoerd door NASA. Wie weet nog dat Buzz iets riep over een paarse steen? Wat wilde Buzz vertellen aan ons hebben we wel geluisterd?
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/191-buzz-aldrin-and-the-purple-rock%5B/quote%5D

  Hey, maar die maanlandingen hadden volgens jou toch niet plaatsgevonden? Waarom dan met Buzz Aldrin aan komen?[/quote]
  De Apollo maanlandingen nee daar klopt niks van de Chinese foto’s hebben dat nu aangetoond. Wat het verhaal van Buzz en de paarse stenen kun je hier lezen en je vraag zal beantwoord zijn.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/191-buzz-aldrin-and-the-purple-rock%5B/quote%5D
  De maanlandingen kloppen wel, ze zijn er geweest wat klopt daar niet aan ? Dat er mischien een paar fotos geshopped zijn voor PR purpose tja dat kan.. ze zijn wel degelijk op de maan geweest.. Kan jij dan de ´´fallen astronaut´´ verklaren en wie heeft die laser reflectoren geplaatst ? En zo zijn er nog wel een aantal dingen op te noemen..[/quote]
  Interessante vraag on de lazer reflectors, die zijn meer dan waarschijnlijk geplaatst bij Robots net als de Russische reflectors, of denk jij dat de Russen ook op de maan zijn geweest? Als je dit even doorleest dan zie je dat zeer aannemelijk is. Schrijf eens een emaitje naar NASA en vraag ze het eens uit te leggen.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/152-are-the-reflectors-on-the-moon-placed-by-robots

  0 likes
 • Trail schreef:

  [quote name=”Sander”]Ik verbaas mij er echt over dat er mensen zijn die echt denken dat de maan wel eens gecreëerd kan zijn. Manen om planeten is iets wat gewoon heel veel voorkomt. Zijn dat dan ook allemaal creaties? Sommige onderwerpen op deze site zijn soms zo vergezocht.[/quote]

  Voor zover astronomen en wetenschappers kunnen kijken hebben ze geen enkele andere ‘maan’ gevonden die net als onze maan altijd met dezelfde kant naar z’n planet gericht blijft staan.. er is geen wetenschapper die dit feit kan verklaren..

  Wist je dat er seismologische metingen zijn gedaan op de maan na een explosie en dat de maan uren door trilde net als een bel dat zou doen… wat duid op een holle maan..

  In hele oude geschriften en tekeneningen zijn zeer accurate beschrijvingen van het zonnestelsel van die tijd maar waren ze de maan ‘vergeten’.. alsof ze die over het hoofd konden zien.. alsof de maan er toen nog niet was..

  De maan is opgemaakt van materiaal wat ouder is dan de aarde.. wat vreemd is als dit echt onze maan zou zijn..

  etc.. etc..

  Ja tuurlijk zijn er natuurlijke manen.. maar of onze maan dat is…. ja ik betwijfel dat..

  0 likes
 • john schreef:

  ik heb een arikel dat astronauten in een enorme ruimteschip, wat al duizenden jaren moet liggen, een vrouwelijke gedaante (versteend) gevonden hebben en meegenomen hebben. Google maar eens ruimte schip op mars en oude (uitgelekte) nasa filmpje van youtube laat je het één en ander zien

  0 likes
 • Freek schreef:

  [quote name=”john”]ik heb een arikel dat astronauten in een enorme ruimteschip, wat al duizenden jaren moet liggen, een vrouwelijke gedaante (versteend) gevonden hebben en meegenomen hebben. Google maar eens ruimte schip op mars en oude (uitgelekte) nasa filmpje van youtube laat je het één en ander zien[/quote]

  Ik kan je niet helemaal volgen. De enige plek waar astronauten zijn geland is op de maan, waarom dan zoeken naar een video over een door astronauten gevonden ruimteschip op Mars?

  https://www.google.nl/#q=ruimteschip+op+mars

  Deze zoekopdracht levert niet op wat jij denkt.

  Het is veel handiger als je gewoon een goede link in je berichtje stopt. Dat scheelt een hoop zoeken voor tientallen mensen (of hoeveel dit ook lezen) en er kan geen misverstand bestaan over welke video je precies bedoelt en wat we bespreken. Thanks!

  0 likes
 • T.R.Hunter schreef:

  [quote name=”john”]ik heb een arikel dat astronauten in een enorme ruimteschip, wat al duizenden jaren moet liggen, een vrouwelijke gedaante (versteend) gevonden hebben en meegenomen hebben. Google maar eens ruimte schip op mars en oude (uitgelekte) nasa filmpje van youtube laat je het één en ander zien[/quote]
  Ja dat filmpje is al wat jaren oud. Een oudastronaut van apollo 20 missie zou dat hebben opgedoken.. Meer waarschijnlijk is dat dit hele filmpje een hoax is ! En wie heeft het over versteend ? Je kunt niet verstenen op de maan in een capsule van een sigaarvormige ufo want dat is wat het laat zien. Het gezicht is meer lijkend op iemand uit Japan en we zien ook vreemde metalen strips over het gezicht bij de ogen .. Waarschijnlijk gaat het hierbij om een wassen beeld ! Echter is het een raadsel hoe dat filmpje opgenomen kan zijn want je ziet een paneel van de LM op de achtergrond als ik me niet vergis. Ten tweede is het onmogelijk om een extra mens versteend of niet mee terug te nemen in de LM en dan te koppelen met Orbiter en de extra persoon buiten de originele 3 aan boord te nemen. er is geen ruimte genoeg ! Filmpje laat ook astronauten zien in een ”verbrand huis” op de maan.. wat natuurlijk pure hoaxerij is! zoek op apollo 20 en je vind diverse clips.. HOAXh

  0 likes
 • Guusje schreef:

  [quote name=”john”]ik heb een arikel dat astronauten in een enorme ruimteschip, wat al duizenden jaren moet liggen, een vrouwelijke gedaante (versteend) gevonden hebben en meegenomen hebben. Google maar eens ruimte schip op mars en oude (uitgelekte) nasa filmpje van youtube laat je het één en ander zien[/quote]
  Kun je misschien ff een link geven want dit is wel heel erg langs elkaar heen praten. Of is dat teveel moeite?

  0 likes
 • days of our lives schreef:

  [quote name=”Trail”]
  Voor zover astronomen en wetenschappers kunnen kijken hebben ze geen enkele andere ‘maan’ gevonden die net als onze maan altijd met dezelfde kant naar z’n planet gericht blijft staan.. er is geen wetenschapper die dit feit kan verklaren..[/quote]

  Vrijwel alle manen in ons zonnestelsel zijn met één kant gericht naar hun planeet. Synchrone rotatie(Tidal locking) heet het en is ook uitstekend verklaard vanuit de wetenschap. Ik vraag me af waar je deze informatie vandaan hebt, het is grote onzin.

  [quote name=”Trail”]
  De maan is opgemaakt van materiaal wat ouder is dan de aarde.. wat vreemd is als dit echt onze maan zou zijn..
  [/quote]

  Ah, nog zo’n bewering die nergens op gebaseerd is. Ik zou je kunnen vragen om een bron, maar weet al dat je die niet hebt.

  Beste Trail, waarom voel jij je geroepen om onzin/leugens als feiten te presenteren?

  0 likes
 • days of our lives schreef:

  [quote name=”Awe”]
  De Apollo maanlandingen nee daar klopt niks van de Chinese foto’s hebben dat nu aangetoond. Wat het verhaal van Buzz en de paarse stenen kun je hier lezen en je vraag zal beantwoord zijn.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/191-buzz-aldrin-and-the-purple-rock%5B/quote%5D

  Buzz Aldrin was onderdeel van het Apollo programma en die bestaat volgens jou uit pure leugens en doofpotten. Dat je één van de steunpilaren binne Apollo als betrouwbare bron opgeeft zegt iets over jou: je gebruikt en misbruikt alles om je rare theorieën in leven te houden.

  Ze waren er toch niet geweest? Alle foto’s zijn toch nep? De laser reflectors kunnen daar niet zijn volgens jou, maar nu ineens zijn het robots?

  Mijn advies aan jou: stop met deze waanzin!

  0 likes
 • Trail schreef:

  [quote name=”Guusje”][quote name=”john”]ik heb een arikel dat astronauten in een enorme ruimteschip, wat al duizenden jaren moet liggen, een vrouwelijke gedaante (versteend) gevonden hebben en meegenomen hebben. Google maar eens ruimte schip op mars en oude (uitgelekte) nasa filmpje van youtube laat je het één en ander zien[/quote]
  Kun je misschien ff een link geven want dit is wel heel erg langs elkaar heen praten. Of is dat teveel moeite?[/quote]

  Hier een ruimteschip op de maan http://www.youtube.com/watch?v=DRWbmiXQba0 met een vrouwelijke pilot. Op 50 minuten zie je het schip rond 1 uur en 7 minuten zie je de piloot.

  http://www.youtube.com/watch?v=DRWbmiXQba0

  Ik raad je echter sterk aan eens de hele documentaire te bekijken.

  0 likes
 • lauke schreef:

  Onze maan is van papier mache gemaakt en de andere manen van ons stelsel oa titan zijn van gips gemaakt, houd op schijt uit allemaal!! Lees hier de ene na de andere tegenstrijdige aannames… ga eens echt onderzoek doen!

  0 likes
 • Freek schreef:

  [quote name=”Trail”]Hier een ruimteschip op de maan http://www.youtube.com/watch?v=DRWbmiXQba0 met een vrouwelijke pilot. Op 50 minuten zie je het schip rond 1 uur en 7 minuten zie je de piloot.

  http://www.youtube.com/watch?v=DRWbmiXQba0

  Ik raad je echter sterk aan eens de hele documentaire te bekijken.[/quote]
  Dank je wel, Trail, voor de link.

  Scrollend naar de 50 minuten (het is al laat) kwam ik op 46:12 een foto tegen dat een ‘engine capsule’ zou zijn op de maan, waarschijnlijk van een andere beschaving. Er ging een klein alarmbelletje rinkelen en ik ging op zoek naar de echte foto. Guess what? Op de echte foto is die ‘engine capsule’ niet te zien:

  http://img1.picload.org/image/owlcdci/moonenginecapsul.jpg

  (Hi-res original:
  http://www.hq.nasa.gov/alsj/a15/AS15-86-11603HR.jpg)

  Wederom een schaamteloos gefabriceerd ‘bewijs’, om ideeën die nergens op slaan te ondersteunen. Pak een foto, photoshop er op los, verzin een bizarre theorie en de massa hangt aan je lippen.

  Mensen die klagen dat NASA de boel bedondert laten zichzelf bedonderen door zulke charlatans. Ik zou willen zeggen: wordt wakker, mensen!

  0 likes
 • Awe schreef:

  [quote name=”days of our lives”][quote name=”Awe”]
  De Apollo maanlandingen nee daar klopt niks van de Chinese foto’s hebben dat nu aangetoond. Wat het verhaal van Buzz en de paarse stenen kun je hier lezen en je vraag zal beantwoord zijn.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/191-buzz-aldrin-and-the-purple-rock%5B/quote%5D

  Buzz Aldrin was onderdeel van het Apollo programma en die bestaat volgens jou uit pure leugens en doofpotten. Dat je één van de steunpilaren binne Apollo als betrouwbare bron opgeeft zegt iets over jou: je gebruikt en misbruikt alles om je rare theorieën in leven te houden.

  Ze waren er toch niet geweest? Alle foto’s zijn toch nep? De laser reflectors kunnen daar niet zijn volgens jou, maar nu ineens zijn het robots?

  Mijn advies aan jou: stop met deze waanzin![/quote]
  Kun je de vraag wat duidelijker stellen want je springt van de hak op de tak en roept dingen die ik gezegd zou hebben? Ik mag hopen dat je weet dat de Russen ook twee reflectors op de maan hebben staan, hoe zijn die daar gekomen denk jij? Les dit nu eens op je gemak door en kom met gefundeerde vragen. Probeer mij eens uit te leggen hoe die reflectors geplaatst zijn door astronauten met die perfectie. Ik kan je verklappen dat iemand die vanaf het begin op een van de laser ranging stations werk in de VS het ook niet weet. Maar verras me eens ik sta altijd open voor nieuwe ideeën.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/152-are-the-reflectors-on-the-moon-placed-by-robots

  0 likes
 • Freek schreef:

  [quote name=”Trail”]Hier een ruimteschip op de maan http://www.youtube.com/watch?v=DRWbmiXQba0 met een vrouwelijke pilot. Op 50 minuten zie je het schip rond 1 uur en 7 minuten zie je de piloot.

  http://www.youtube.com/watch?v=DRWbmiXQba0

  Ik raad je echter sterk aan eens de hele documentaire te bekijken.[/quote]
  Vooruit, deze wilde ik je ook niet onthouden. In de video is er op 45:30 een ‘ruimteschip’ te zien. Het zou zijn aangevallen wat de drie gaten verklaart die zijn te zien.

  De werkelijkheid is toch anders. De oorspronkelijke foto is genomen tijdens de Apollo 17-missie. Een vergelijking brengt het bedrog weer aan het licht. Wat een ruimteschip zou zijn is gewoon een grote rots:

  http://picload.org/image/owlicid/moonspaceship.jpg

  (Hi-res original:
  http://spaceflight.nasa.gov/gallery/images/apollo/apollo17/hires/as17-146-22294.jpg )

  Vind je het erg, Trail, als ik weinig geloof heb ik het hele verhaal dat wordt verteld in de video? Hopelijk zet dit jou ook aan het denken. Blijf alert.

  0 likes
 • Awe schreef:

  Ook in Engeland wordt de Niburu website door mensen op de voet gevolgd. Het lijkt mij logisch waarom dat dat zo is, de artikelen zijn altijd uitdagend en zeer informatief. Vandaag kwam mij dit onder ogen op het Daily Mail forum in het VK.

  “The only thing it shows you really don’t know what you are talking about, even if you have been pointed into the right direction (e.g. as was explained to you earlier this week on the Niburu forum).”

  Niburu geniet internationale bekendheid iets waar het team van Niburu trots op kan zijn. Ver buiten onze eigen landsgrenzen begint Niburu.nl een nieuws website te worden om rekening mee te houden. De nieuwe trots van Nederland en buiten Nederland weten ze het ook, dat Niburu onthuld en bewust maakt. Ga zo door Niburu want er zijn vele mensen die jullie website dagelijks bezoeken opzoek naar echt nieuws. De beste wensen voor 2014 aan alle mensen die Niburu lezen en het Niburu team die ons op de hoogte houden van het nieuws dat anders zou worden verzwegen. Ook de AIVD, NSA ect, wens ik het aller beste toe voor 2014, ik hoop dat in 2014 jullie ogen open gaan en jullie de echte boeven gaan aanpakken ipv op computer van onschuldig burger te snuffelen die weten dat er meer tussen hemel en aarde is.

  Link naar de Daily Mail, http://boards.dailymail.co.uk/news-board-moderated/10244324-where-do-you-stand-moon-landing-conspiracy-theories-490.html

  0 likes
 • little rascal schreef:

  [quote name=”Awe”]Ook in Engeland wordt de Niburu website door mensen op de voet gevolgd. Het lijkt mij logisch waarom dat dat zo is, de artikelen zijn altijd uitdagend en zeer informatief. Vandaag kwam mij dit onder ogen op het Daily Mail forum in het VK.

  “The only thing it shows you really don’t know what you are talking about, even if you have been pointed into the right direction (e.g. as was explained to you earlier this week on the Niburu forum).”

  Niburu geniet internationale bekendheid iets waar het team van Niburu trots op kan zijn. Ver buiten onze eigen landsgrenzen begint Niburu.nl een nieuws website te worden om rekening mee te houden…..

  Link naar de Daily Mail, http://boards.dailymail.co.uk/news-board-moderated/10244324-where-do-you-stand-moon-landing-conspiracy-theories-490.html%5B/quote%5D

  Hahaha the dailymail, Da’s nou niet een britse ‘kwaliteits’ krant. Tabloid anyone?

  Probeer je theorieen eens te posten op signs-of-the-times, daar zitten genoeg echte wetenschappers.

  0 likes
 • Guusje schreef:

  [quote name=”little rascal”][quote name=”Awe”]Ook in Engeland wordt de Niburu website door mensen op de voet gevolgd. Het lijkt mij logisch waarom dat dat zo is, de artikelen zijn altijd uitdagend en zeer informatief. Vandaag kwam mij dit onder ogen op het Daily Mail forum in het VK.

  “The only thing it shows you really don’t know what you are talking about, even if you have been pointed into the right direction (e.g. as was explained to you earlier this week on the Niburu forum).”

  Niburu geniet internationale bekendheid iets waar het team van Niburu trots op kan zijn. Ver buiten onze eigen landsgrenzen begint Niburu.nl een nieuws website te worden om rekening mee te houden…..

  Link naar de Daily Mail, http://boards.dailymail.co.uk/news-board-moderated/10244324-where-do-you-stand-moon-landing-conspiracy-theories-490.html%5B/quote%5D

  Hahaha the dailymail, Da’s nou niet een britse ‘kwaliteits’ krant. Tabloid anyone?

  Probeer je theorieen eens te posten op signs-of-the-times, daar zitten genoeg echte wetenschappers.[/quote]
  Daar gaat het toch niet om, little rascal, het gaat erom dat ninefornews.nl één van de meest succesvolle internationale websites aan het worden is, met lezers overal ter wereld. Het schijnt ook dat het financieel een stuk beter gaat, want er zijn 2 vacatures opengesteld voor 2 betaalde banen ( https://www.ninefornews.nl/site-mededelingen/5606-oproep-niburu-twee-vacatures ). Ik denk ook dat de inkomsten uit banners nu fors aan het toenemen zijn met zoveel buitenlandse bezoekers.

  0 likes
 • verbeteraar schreef:

  [quote name=”Freek”][quote name=”Trail”]Hier een ruimteschip op de maan http://www.youtube.com/watch?v=DRWbmiXQba0 met een vrouwelijke pilot. Op 50 minuten zie je het schip rond 1 uur en 7 minuten zie je de piloot.

  http://www.youtube.com/watch?v=DRWbmiXQba0

  Ik raad je echter sterk aan eens de hele documentaire te bekijken.[/quote]
  Vooruit, deze wilde ik je ook niet onthouden. In de video is er op 45:30 een ‘ruimteschip’ te zien. Het zou zijn aangevallen wat de drie gaten verklaart die zijn te zien.

  De werkelijkheid is toch anders. De oorspronkelijke foto is genomen tijdens de Apollo 17-missie. Een vergelijking brengt het bedrog weer aan het licht. Wat een ruimteschip zou zijn is gewoon een grote rots:

  http://picload.org/image/owlicid/moonspaceship.jpg

  Onzin. Het object aan de linkerkant heeft duidelijk 3 gaten. De steen aan de rechterkant niet. Als er tijdsverschil tussen de foto’s zou zitten dan zou het mogelijk kunnen zijn in verband met ophoping van stof of iets dergelijks.
  Is dit niet het geval dan probeert iemand iets te verbloemen.

  ILLUMINATIE

  So Long

  0 likes
 • little rascal schreef:

  [quote name=”Guusje”]

  Daar gaat het toch niet om, little rascal, het gaat erom dat niburu.nl één van de meest succesvolle internationale websites aan het worden is, met lezers overal ter wereld. Het schijnt ook dat het financieel een stuk beter gaat, want er zijn 2 vacatures opengesteld voor 2 betaalde banen ( https://www.ninefornews.nl/site-mededelingen/5606-oproep-niburu-twee-vacatures ). Ik denk ook dat de inkomsten uit banners nu fors aan het toenemen zijn met zoveel buitenlandse bezoekers.[/quote]
  Heb je het draadje gelezen op dailymail.co.uk? awe130 is daar gebanned omdat ie weigert vragen te beantwoorden en maar bleef spammen (zijn eigen site promoten)

  Ik denk dat het wel meevalt met die buitenlandse bezoekers, kunnen er meer worden maar dan raad ik niburu aan de voertaal van de site te veranderen in engels.

  0 likes
 • Trail schreef:

  [quote name=”Freek”]
  Vind je het erg, Trail, als ik weinig geloof heb ik het hele verhaal dat wordt verteld in de video? Hopelijk zet dit jou ook aan het denken. Blijf alert.[/quote]

  Het verschil in denken tussen ons is als het ‘glas is halfvol’ of ‘glas is half leeg’ idee..

  Jij vind andere fotos waarop het object niet te zien is en jij ‘gelooft’ dat dat de echte fotos zijn.

  Ik zie die andere foto’s en geloof dat juist die gefotoshopped zijn om het bewijs te verwijderen.

  Mijn aanname komt ook omdat ik van verschillende kanten getuigen verklaringen heb gezien/gelezen van mensen die juist bij NASA werkten om alle fotos te ‘saneren’. Dus om zulke bewijzen weg te fotoshoppen. Deze mensen warden bij binnenkomst op werk zelfs gewogen en ook onderweg naar huis gewogen om ervoor te zorgen dat ze moeilijk bewijs naar buiten konden smokkelen. Het is echter toch gelukt.

  Misschien zullen we ooit de waarheid te weten komen. Ik was er niet bij dus kan het niet met zekerheid zeggen, het enige wat ik weet is dat ik overal vraagtekens bij zet en voorlopig niets als de complete waarheid geloof. Ik neem overal een korreltje zout bij.

  Ik vind de getuigenissen van b.v. CSETI leden (google/youtube CSETI Steven Greer) (hooggeplaatste regering officials, luchtmacht, leger, astronauten, en radar controllers) machtig interessant en ik geloof ze stuk voor stuk en dit zorgt er wel voor dat je alles met een korreltje zout gaat nemen wat je in de gewone media te horen krijgt.

  Ik luister ook al decennia coast2coast radio en heb via die weg ook genoeg dingen gehoord om sterke twijfel te werpen op dat wat wij als volk als waarheid voorgeschoteld krijgen. Hoe het echt zit weet ik niet maar het blijven zoeken naar de waarheid is wel een belangrijk puntje.

  Het enige wat ik voor mezelf echt heel zeker weet is dat wij als volk niet de echte waarheid te horen krijgen.

  0 likes
 • Freek schreef:

  [quote]
  Vooruit, deze wilde ik je ook niet onthouden. In de video is er op 45:30 een ‘ruimteschip’ te zien. Het zou zijn aangevallen wat de drie gaten verklaart die zijn te zien.

  De werkelijkheid is toch anders. De oorspronkelijke foto is genomen tijdens de Apollo 17-missie. Een vergelijking brengt het bedrog weer aan het licht. Wat een ruimteschip zou zijn is gewoon een grote rots:

  http://picload.org/image/owlicid/moonspaceship.jpg

  Onzin. Het object aan de linkerkant heeft duidelijk 3 gaten. De steen aan de rechterkant niet. Als er tijdsverschil tussen de foto’s zou zitten dan zou het mogelijk kunnen zijn in verband met ophoping van stof of iets dergelijks.
  Is dit niet het geval dan probeert iemand iets te verbloemen.

  ILLUMINATIE

  So Long[/quote]
  Er ging iets mis met het quoten in jouw post, zo te zien.

  Je begrijpt toch wel dat de foto rechts met de rots de originele is, hè? En dat op die andere foto de ‘gaten’ zijn ingetekend en de rots is bewerkt, om jou te doen geloven dat daar een ruimteschip ligt?

  Ik kan eindeloos doorgaan met die foto’s uit het filmpje, stuk voor stuk gemanipuleerd of verkeerd geïnterpreteerd. En uiteraard altijd onscherp.

  0 likes
 • Freek schreef:

  [quote name=”Trail”][quote name=”Freek”]
  Vind je het erg, Trail, als ik weinig geloof heb ik het hele verhaal dat wordt verteld in de video? Hopelijk zet dit jou ook aan het denken. Blijf alert.[/quote]
  Het verschil in denken tussen ons is als het ‘glas is halfvol’ of ‘glas is half leeg’ idee..

  Jij vind andere fotos waarop het object niet te zien is en jij ‘gelooft’ dat dat de echte fotos zijn.

  Ik zie die andere foto’s en geloof dat juist die gefotoshopped zijn om het bewijs te verwijderen.[/quote]
  Waarom zijn volgens jou die foto’s met ruimteschepen/aliens/whatever altijd zo onscherp? Toon mij zo’n foto die net zo scherp is als een van NASA en je hebt mijn interesse gewekt. Tot dan ga ik ervan uit dat ze zijn gemanipuleerd en bewust onscherp gemaakt, omdat de Photoshop-skills niet toereikend zijn.

  Verder is het ook gewoon logica. De astronauten zouden never ever een alien mee de maanlander in nemen. Zelfs zonder alien zitten ze al drie weken in quarantaine na terugkomst op aarde, laat staan dat ze gaan snijden in een alien in de maanlander. Volslagen ondenkbaar.

  Het is niet zo dat ik niet in buitenaards leven geloof. Het zou me werkelijk verbazen als ons planeetje de enige bewoonde planeet is in ons universum. Heb wel moeite met mensen die zaken manipuleren. Ook als dat NASA zou zijn, overigens.

  0 likes
 • Andre schreef:

  Deze theorie deugt natuurlijk van geen kanten. Als de maan door de mens gecreëerd zou zijn met het oog op een betere overlevingskans van de mens, dan zitten we wel met 1 klein probleempje.. Hoe heeft de mens dan kunnen overleven voordat deze maan er was? Dat had dus niet gekund, dat heet een paradigma. Leuk geprobeerd, maar dit verhaal mag je lekker onder de noemer ‘sprookjes’ verbannen. Allemamamachies, het wordt steeds gekker op deze site.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  kabinet

  Kabinet gaat ‘onwaarheden’ over coronavaccin bestrijden op social media: ‘Rillingen lopen over mijn rug’

  Een speciale denktank gaat ‘onwaarheden’ over het ...

  fbi

  FBI-agent die e-mails Hillary Clinton ontdekte moest computer wissen

  FBI-agent John Robertson, de man die e-mails ...

  >