Universum

Is de maan door mensen gemaakt?

Help ons door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De krant The Epoch Times vraagt zich af of de maan door mensen is gemaakt. Bestonden er miljarden jaren geleden al menselijke beschavingen?

Het klinkt vergezocht, maar door de ontdekking van een aantal onregelmatigheden kunnen vraagtekens worden gezet bij de geschiedenis en het ontstaan van de mens.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

In 2011 publiceerde de Italiaanse natuurkundige Lorenzo Iorio een artikel in het tijdschrift Monthly Notices of the Royal Astronomical Society waarin hij het ‘merkwaardige gedrag’ van de maan aan de kaak stelt.

Iorio zegt dat de kleine verandering in de baan van de maan om de aarde niet kan worden verklaard vanuit het huidige paradigma. Hij voegt toe dat de excentriciteit van de omloopbaan steeds verder toeneemt. De excentriciteit kan worden gezien als de mate waarin de baan afwijkt van een cirkel.

“Vooralsnog is er geen bevredigende verklaring gevonden voor het merkwaardige gedrag van de excentriciteit van de maan,” concludeert Iorio.

Bolle maankraters

Sommige maankraters zijn bol van vorm, wat volgens sommigen bewijs is van een rigide (door mensen gemaakt) omhulsel onder de oppervlaktelaag. Wanneer meteorieten op de maan inslaan zou je holle kraters verwachten.

Charles A. Wood van de Brown-universiteit in Providence, Rhode Island schreef in 1978 een paper waarin hij stelt dat deze bolle kraters waarschijnlijk zijn gevormd door lava.

Maan stabiliseert de stand van de aardas

Is de maan bewust gecreëerd om een bepaald doel te dienen? De getijdenwerking van de maan stabiliseert de stand van de aardas. Sommige geleerden denken dat de aardas zonder deze stabiliserende werking van de maan bloot zou staan aan chaotische veranderingen, die het aardse klimaat veel veranderlijker en extremer zouden maken.

Als de aardas zich in het baanvlak van de aarde bevond, zoals tegenwoordig het geval is bij de planeet Uranus, dan zou complex leven waarschijnlijk onmogelijk zijn vanwege de extreme verschillen tussen de seizoenen.

Terugkerende getallen

Als wordt gekeken naar de omvang van en afstand tussen de zon, maan en de aarde komen een paar getallen steeds terug. Zo is de diameter van de zon ruim 411 keer groter dan de diameter van de maan en staat de maan 411 keer dichter bij de aarde dan de zon.

De diameter van de zon is ongeveer 108 keer zo groot als de diameter van de aarde en de gemiddelde afstand tussen de aarde en de zon bedraagt circa 108 keer de diameter van de zon.

Bron: Theepochtimes.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

56 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bert
Bert
10 jaren geleden

In het oorspronkelijke artikel wordt nog gezegd dat het zou gaan om een metalen frame, bedekt met de steen- en stoflaag die wij dan kunnen zien…
Kennelijk nog steeds geen reden voor deze website om hier een grens te trekken en te zeggen: dit plaatsen we niet.

Jonathan Archer
Jonathan Archer
10 jaren geleden

Nee!

Miljarden jaren geleden zijn in het Orion stelsel (waar alle planeten uit de Melkweg geboren zijn) 2 planeten geboren. Planeet Nibiru en planeet Tiamat (onze Aarde). Tiamat was er eerst… Toen Nibiru geboren werd, is die planeet door de gravitatiekrachten enorm hard weggedrukt. De planeet zocht vanaf toen een nieuwe omloopbaan.

Zoals veel planeten (want zover licht het Orion stelsel hier niet weg van de Aarde) kwam deze in de Melkweg terecht.. Nog steeds op hoge snelheid… En door de aantrekking van onze zon, kreeg Nibiru een vaste plek in ons zonnestelsel.

Maar op zijn baan om de zon zat ook Tiamat (de Aarde). Nibiru is er vol tegenaan gebotst. En zo is Tiamat doormidden geslagen… De ene helft is weer tot een ronde bol getrokken (g-krachten in de ruimte) en de andere helft is door midden gegaan, en werden de 2 manen van Tiamat.

De ene maan is na verloop van tijd door meteoren en astroïden tot puin geslagen en de andere maan zien we nu!

Doordat Nibiru de planeet Tiamat raakte, is er heeeeel veel puin vrijgekomen. Dit is de astroïden gordel geworden.

Maar door die botsing kreeg planeet Mars de volle laag puin op zich… Daarom is Mars rood (in de oosterse landen en sommige plekken van de USA is het landschap rood… Dit is hetzelfde zand/puin als op Mars!

Dit verhaal hierboven komt overigens bij Evert Jan Poorterman weg. Waar een complete lezing van op YouTube staat over dit onderwerp hierboven… Bovendien legt Evert Jan het zelf ook uit op Niburu.nl!

Awe
Awe
10 jaren geleden

Buzz Aldrin heeft de waarheid verteld maar is de mond gesnoerd door NASA. Wie weet nog dat Buzz iets riep over een paarse steen? Wat wilde Buzz vertellen aan ons hebben we wel geluisterd?
http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/191-buzz-aldrin-and-the-purple-rock

magda
magda
10 jaren geleden

Als je jezelf daarin hebt verdiept dan moet je erg lachen om die aanhef van dit artikel.Is de maan door mensen gemaakt.
De stam oudsten vertelden al “,Voordat de maan er was,was de aarde een paradijs.

Back to top button
56
0
We lezen graag je reactie!x