BuitenlandCorona

Belgische zorgminister: 70 procent nieuwe coronapatiënten in Vlaamse ziekenhuizen is volledig gevaccineerd

Help mee door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Belgische minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke, gaf dinsdag in het parlement antwoord op vragen over het percentage gevaccineerde coronapatiënten in ziekenhuizen.

“Binnen de gehospitaliseerde patiënten in de afgelopen week, van zaterdag 16 oktober tot en met vrijdag 22 oktober, zijn er 54,4 procent volledig gevaccineerde patiënten,” zei Vandenbroucke. “385 op de 708 waren volledig gevaccineerd.”

Per regio: 39,2 procent van de patiënten in Brussel was volledig gevaccineerd (47 op 120), 70,9 procent van de patiënten in Vlaanderen (236 op 333) en 40 procent van de patiënten in Wallonië (102 op 255).


Vlaamse IC’s: 60 procent volledig gevaccineerd

De minister kreeg ook vragen over het percentage gevaccineerden op de IC’s. Hij zei dat er op dit moment geen onderscheid kan worden gemaakt tussen patiënten die omwille van een covidinfectie of omwille van een andere pathologie, maar met een covidinfectie op de IC werden opgenomen.

“In de afgelopen week, van zaterdag 16 oktober tot en met vrijdag 22 oktober, was 46,7 procent van de patiënten die op intensieve zorgen werden opgenomen volledig gevaccineerd,” zei Vandenbroucke. “Dat waren er 70 op 150.”

Opgesplitst per regio: 22,2 procent (zes op 27) van de patiënten in Brussel, 60 procent (39 op 65) van de patiënten in Vlaanderen en 43,1 procent (25 op 58) van de patiënten in Wallonië.

Hoewel de minister in het parlement zei dat de meerderheid (54,4 procent) van de nieuwe coronapatiënten volledig gevaccineerd is, schrijft hij op social media: “In het ziekenhuis belandt de meerderheid van de mensen met COVID, omdat ze niet gevaccineerd zijn.”

4.8 54 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JanB
JanB
1 jaar geleden

Zo zie je maar weer. NIET laten vaccineren, anders kom je op IC terecht.
Burgemeesters die mensen in christelijke gemeenten oproepen om een vernietigings prik te halen, DOE HET NIET !!!!!!!!!

Arnie
Arnie
1 jaar geleden

Wat zou de reactie zijn van Hugo de Prikpooier, laat je prikken want je doet het voor de zorg……

Sjefke
Sjefke
1 jaar geleden

De Belgische minister VandenBroucke is tenminste eerlijk over het aantal gevaccineerden die in het ziekenhuis liggen!
Maar dit is nog maar het begin, het griepseizoen breekt aan en door de idiote maatregel van verplichte mondkapjes zullen nog vele gevaccineerden volgen met luchtweginfecties!
Ze laten de mensen de hele dag hun eigen afvalstoffen inademen en zorgen voor zuurstoftekort!
Zoals je ziet moet je vooral de politiek problemen op laten lossen dan worden ze in ieder geval groter!
Artsen worden aan de kant gezet en hebben blijkbaar ook geen mening, die laten alles gewoon gebeuren!
Het wordt tijd dat de bevolking wakker wordt en een eind maakt aan deze PLANDEMIE.

Ben
Ben
1 jaar geleden

Even duidelijk de PCR test werkt op griep virus Rna deeltjes en ziet geen verschil tussen een specifiek soort griepvirus Dus alles wat hij als daar zijnde ziet word Covid genoemd , en Covid was en is niets anders dan griepvirus nr zoveel , niet anders dan wat er altijd al gebeurt , waar heb ik het verkeerd ? voor ik door het bos de bomen niet meer kan zien ?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

74
0
We lezen graag je reactie!x