Homepagina » Mens en Dier » ‘Coronavirus is niet meer hier en we hebben al lang groepsimmuniteit bereikt’
coronavirus

‘Coronavirus is niet meer hier en we hebben al lang groepsimmuniteit bereikt’

Het coronavirus is waarschijnlijk al niet meer hier. Dat zegt biowetenschapper Willem Engel bij De Nieuwe Wereld TV. Hij is van mening dat veel (wetenschappelijke) informatie over de coronacrisis niet klopt en spreekt van ‘systeemrot’.

Engel heeft felle kritiek op het RIVM en de coronamaatregelen die de overheid heeft ingesteld. “De lockdown heeft heel veel andere doden veroorzaakt. Er is geen enkele grondslag voor de maatregelen,” zegt hij. Anderhalve meter afstand houden is volgens hem onzin. Verreweg het grootste deel van de besmettingen vindt plaats door middel van aerosolen. Dit zijn druppeltjes die kunnen blijven zweven in de lucht, aldus Engel.

Groepsimmuniteit al lang bereikt

De wetenschapper doet nog een opmerkelijke uitspraak, namelijk dat we in Nederland al lang groepsimmuniteit hebben bereikt. Mensen die nu positief testen hoeven volgens hem niet noodzakelijkerwijs ziek te zijn. Tests kunnen ook een positieve uitslag geven als er virusresten in het lichaam zitten die niet besmettelijk zijn, zegt hij.

Hij zei eerder in de podcast Heb een mening! op NPO Radio 2 dat beleidsmakers er helemaal naast zitten met hun aanpak van het coronavirus. In de podcast bespreekt hij waarom kritische artsen zich niet durven uit te spreken, waarom de anderhalvemeterregel een vorm van onderdrukking is en waarom de RIVM-voorspellingen onbetrouwbaar zijn.

In onderstaande video gaat Marlies Dekkers in gesprek met Willem Engel:

[De Nieuwe Wereld]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Willem schreef:

  Ja dat weten de meeste mensen met gezond verstand maar nog mogen mensen in verzorgingstehuizen de moord steken en wordt de ingang bewaakt door beveiligers en kom je er niet zomaar in en sterven mensen nog steeds alleen. De gevolgen voor mensen met andere ziekten zoals kanker of hartaandoeningen mogen ook allemaal de moord steken want die rat Rutte en staatsmongool de Jonge en imbeciel Dissel vinden dat ze anders geen aandacht genoeg krijgen. Dus iedereen een stofkapje van de Gamma op en vooral goed uit elkaar blijven hoor, hou die 1,5 meter aan want als iemand voor je loopt op 1,5 meter dan adem jij zijn adem niet in natuurlijk, welnee. Hoelang accepteren we die mongolen nog, het is toch wel een keer genoeg geweest, ze moeten veroordeeld worden voor moord en het manipuleren van angstige mensen. Ook de mensen die verontwaardigd acteren wanneer ze jou zonder mondkapje zien of 1,5 meter afstand houden en kliklijnen bellen moeten worden opgesloten en heropgevoed, dat vind ik.

  44 likes
  • Sina schreef:

   Voor een aantal jaren geleden werd er gezegd bij de overheid dat ouderen, en met name die met bepaalde ziektes te duur waren / werden… Dan weet ik genoeg wat de afzondering cq. opsluiting, want zo noem ik het, van ouderen betreft. Een manier van uitroeiing. Waarom ” kampen ” bouwen ( Kost geld ) als dit een goedkope oplossing is… Connect The Dots zoals David Icke zou zeggen.
   Geen wonder dat er veel ouderen zijn die dood willen. Ze vragen straks uit zichzelf om de Drion pil, als deze al niet aangeboden wordt door de dienstdoende arts van de tehuizen, zonder dat er al om gevraagd wordt.

   21 likes
   • Willem schreef:

    Inderdaad Sina en we laten het gebeuren omdat we zo gehersenspoeld zijn dat we niet weten hoe het aan te pakken. petities en demonstraties hebben nog nooit geholpen, petities gooien ze weg en demonstraties sturen ze politie en leger op af met wapens. Dus wat kunnen we dan nog doen? Gewoon overal maling aan hebben en aanspreken van mensen, ja ook politieagenten en boa’s en altijd een duimstok bij je hebben zodat je die lui op 1,5 meter kunt houden en nooit je rijbewijs of ID kaart afgeven en de reden die je dan geeft is dat zij het virus aan hun handen kunnen hebben en het dan overgedragen wordt op jouw ID of rijbewijs want het blijft volgens van Dissel 72 uur exact (ja lachen he) levend op je plastic kaart. Een virus leeft trouwens niet maar dat weten de van Dissels niet. Zo doe je dat.

    15 likes
 • Elise schreef:

  De overheid heeft zichzelf in de vingers gesneden om de maatregelingen van RIVM/WHO klakkeloos over te nemen. De landelijke overheid lost zichzelf nu op. De EU/bedrijfsleven/NWO gaat het verder overnemen.
  Dat dit vooropgezet spel is, dat weten we nu wel.
  Hoe ik het spel zie? Als een groot kankergezwel, dat nodig geopereerd moet worden en een zware chemo erover heen moet krijgen. Daarna volgooien met medicatie. Net zolang, totdat het systeem weer menselijk/ethisch wordt.

  25 likes
  • Willem schreef:

   Zou ruimen niet beter zijn Louise? Want dit systeem brengt dood en verderf, maar ik waardeer je insteek, je bent het ook goed zat dat is wel duidelijk 🙂

   12 likes
   • Elise schreef:

    Willem, het is Elise. Merk, dat iedereen nog van het padje af is. Is niet erg, heel begrijpelijk. En ja, ik ben klaar met het systeem in zijn totaliteit. Ik probeer na een zware kankerbehandeling weer een leven te krijgen(leven buiten het systeem om), maar dat lukt niet echt, gewoon omdat het systeem zelf niet deugt. Daarnaast zit ik met die participatie wet. Mag ik gewoon rust hebben? Kijk, als het systeem mij niet meer geld wil geven en allerlei regeltjes geeft, waardoor mijn kinderen en ik niet gewoon een leven op kan bouwen(geld bij kunnen verdienen,ipv geld moeten betalen aan gemeente(kostendelersnorm) en huursubsidie die vervalt(belastingdienst), dan is het voor mij gewoon over. Mijn kids hebben een lening om verder te studeren, moeten ze wel om een fatsoenlijk betaalde baan te hebben door de kostendelersnorm, Hoe moeten ze die lening dan af gaan betalen? Ben ook klaar met de voedselbank. Dieren in een dierentuin die krijgen nog beter te eten, dan wij mensen.
    Voor mij valt er gewoon niet meer te leven in dit systeem. Mijn enige uitje is naar de winkel. Nou leuk, die computerstem, pijltjes, “gezellige” mensen enz. Zelfs een uitje(die mijn kids moeten betalen) met de bus/trein om een keer buiten de stad te komen is voor mij geen optie met mondkapje, want dat vergalt het plezier al. Alweer voel ik me minder, omdat mensen met auto dit probleem niet hebben. Die kunnen verder weg zonder toestanden. Ik gun dat andere mensen wel, maar ik voel me zo gevangen. En ja ik loop/fiets in de natuur, maar wil ook wel een keer iets anders. Ik ben nog geen bejaarde, die niks meer kan.

    16 likes
    • Willem schreef:

     Sorry Elise, het was nog vroeg 🙂 kan me goed voorstellen dat je klaar bent met het systeem en een kankerbehandeling gaat je ook niet in je kouwe kleren zitten, hoe moet je dan nog positief blijven? Ja ik snap wat je bedoelt (of eigenlijk je bent zo duidelijk dat snappen we allemaal) je bent afhankelijk gemaakt door je mogelijkheden af te nemen, vroeger begon je gewoon ergens aan en nu kan dat niet meer. Zoveel regels en kosten die je moet maken om iets te kunnen beginnen, slaat nergens op. Nee er blijft dan weinig over van je levenslust. Fietsen en lopen in het laatste beetje natuur met op de achtergrond het geluid van de snelweg en hier en daar een bruinhemd boa om je te bespieden, enge mannetjes. Ik wordt wel eens wakker midden in de nacht, benauwd, omdat ik dan denk we zitten hier gewoon vast op dit kleine planeetje omringd door psychopaten en machteloos gemaakt, hoe kom ik er af? Ja ook buiten voelt voor mij als binnen, opgehokt. Het is allemaal niet gezellig meer Elise, beetje verzet kan, maar het lijkt of je alleen staat, dat maken ze je wijs middels die vermaledijde media, maar je staat niet alleen, ik spreek veel mensen en veel denken er net zo over.

     11 likes
 • Peter schreef:

  Ondertussen krijgen horde mensen het zwaar benauwd van die mondkapjes op hun gehoorzame gezichten.
  Lijkt me niet gezond als je dit tijdens een lange treinrit moet dragen.
  Bizar om te zien hoe het straatbeeld veranderd is ten tijde van deze “crisis”.
  Als makke schapen laten we ons alles wijsmaken door die elitaire amoebes, en niemand durft dan ook de kont tegen de crib te gooien.

  13 likes
 • Sjaakie van den Hoek schreef:

  De PVV en de FvD zijn tegen de boerka´s. Waarom hoor ik ze niet ageren tegen die vervelende gezicht maskers, dat is het zelfde als een boerka.
  Wij worden door alle partijën in de maling genomen.

  10 likes
 • supermen schreef:

  ‘Coronavirus is niet meer hier en we hebben al lang groepsimmuniteit bereikt’

  Serieus?
  Nee, dat kan niet!
  Ik zie nog dagelijks mensen op straat neervallen. Hoor ambulances langsrijden. Zie mensen met mondkapjes op in de bus, trein, op straat, in winkels. Er hangt plastic in allerlei winkels. Het nieuws gaat voornamelijk over Covid-19, iedereen moet anderhalve meter afstand houden, er wordt zelfs een wet voor ingevoerd. Je mag niet bij elkaar in de auto zitten en er wordt nog steeds doorgewerkt aan een vaccin. Ook zijn allerlei winkels, bedrijven, instanties nog niet (volledig) open.

  Nee, alles duidt er duidelijk op dat het Corona virus nog lang niet weg is. Misschien gaat het zelfs nooit weg…

  6 likes
  • MdeFilosoof schreef:

   Contolled opposition. Baudet een meester in de rechten, Hiddema straf advocaat maken zich druk over of er voldoende mondkapjes zijn maar geven geen mening over de noodwet die de grondwet per 2 juli neutraliseert. Van links tot rechts zijn we verraden want er is geen een volksvertegenwoordiger die ook maar 1 kanttekening plaatste bij de lockdown en ook niet bij de noodwet die nu permanent wordt. Op een achteraf namiddagje zowel door de 2e kmr en 1e kmr heengeloost. Die hele wet is door alles en iedereen met een juridische achtergrond afgeschoten, maar kabinet en parlement drukken het gewoon door. De facto een juridische dictatuur als voorfase van de militaire/politieke dictatuur.

   2 likes
  • Rob schreef:

   supermen, dan ben jij nog iemand die wakker moet worden. Wie zegt dat mensen dood gaan aan Corona en niet aan iets anders? Alleen belanghebbenden die de volledige macht over alles en iedereen willen zeggen dat. De maatregelen zijn er alleen maar voor om je rechten en vrijheden af te breken. Net zolang tot je je laat vaccineren met een dosis gif en een microchip. Als die micro chip eenmaal in je lijf zit ben je helemaal de lul. Dan wordt je vanaf dat moment electroninsch via een technologisch systeem elke seconde van de dag gevolgd, waar je heen gaat, wat je doet, koopt enz, alles wat je de hele dag doet. Dat is allang geen conspiracy theorie meer. Bill Gates heeft zelf aangegeven dat ze met vaccinaties de wereldbevolking willen reduceren. Waarom zouden ze dat willen? Omdat een kleinere populatie veel gemakkelijker te overheersen is. 5G, the internet of things. Alles wat een chip bevat willen ze aan het internet en dat beperkt zich niet tot apparaten. Met een chip in je lijf ben je dus een ding, geen mens meer. Ze zijn ook bezig het dualistische (man en vrouw) van het leven te vernietigen met die transgender en genderneutrale agenda’s. In het leven wordt je echter geacht man te zijn als je lichaam manlijk is en vrouw te zijn als je lichaam vrouwelijk is. Wie weet wat voor rotzooi ze in de vaccines stoppen om dna en cellen te manipuleren?

   Even terug nog naar het virus. Dat het virus er nog lang zal zijn is precies wat ze willen dat je gelooft. Het is precies wat politici en andere machtswellustelingen willen. Het zijn alleen maar hun woorden en dat betekent niet dat het virus er ook lang zal zijn. Wat weten politici nou over virussen? Rutte met zijn 8 jaar Nederlandse geschiedenis bijvoorbeeld. Alleen echte virologen weten hoe het met virussen gaat. Velen hebben dan ook al aangegeven dat er geen donder van klopt wat ons wordt voorgespiegeld. De echte deskundigen worden aan de kant gezet en bedreigd als ze hun mond open doen. De corrupte en omgekochte ‘experts’ vertellen je alleen maar leugens, in het belang van de belanghebbenden en dat zijn degenen die over iedereen de macht willen krijgen.

   1 likes
 • Rayoflight schreef:

  alles is een grote psy-op , Nu iets met rellen racisme BLM een soort intermezzo , een interbellum so to speak.

  Groepsimmuniteit misschien ? Maar Straks corona 20 !

  Ze (vult woord na keuze in ) zijn ermee weggekomen. Dus doen ze het nog een keer ! Doel is echt om de samenleving volledig kapot te maken. Probeer je mensen te overtuigen , aan te spreken lijkt dit toch echt niet te werken. Brave burgers lopen netjes in de rij.
  Loop eens tegen de stroom in. Behalve BOA’s aan je kont gebeurt er absoluut niets. Volk heeft nog steeds de macht , maar beseft het niet !

  Zomaar een ideetje.

  Iedereen koopt een megafoon , ga na de stad kijk of er een NSB’er is en als niet ‘scheeuw een zin en loop door’. 1 maal 1 zin dan weer na huis of (ga boodschappen doen ). Demonstraties op het malieplein zijn te geijkt om effect te hebben. Die ene gescheeuwde zin blijft hangen , een discussie meestal niet. 500 mensen belgie/Nederland niet meer. In Random zit meer power dan mensen beseffen…

  5 likes
  • Gladiator schreef:

   @Rayoflight,

   Hahaha beste,

   U spreekt mijn idee hier vol uit met 1 klein verschil, maar dat mag geen naam hebben…..

   Heb ipv een megafoon, wat eerst de bedoeling was, een heel leuk boxje gekocht, van Ibiza Sound, met blue tooth, met usb en…….met een kleine 100 watt……

   En weet u wat zo mooi is,

   Een “demonstratie” voor 1 persoon hoef je niet te melden daar er geen meldingsplicht voor bestaat en BOA’s kunnen dus helemaal niets beginnen, daarbij kan ik die nog steeds wel aan met links!!!

   Ga zo dadelijk dus maar op pad, naar een markt deze keer, bereik zo wat meer mensen, (zit ook een microfooningang op met voice over!!) en via GSM mogen ze luisteren naar een korte of lange rede van Dr. Wolfgang Wodarg (vooral de laatste bij de alternatieve mediazender “Rubicon” is erg goed) of Prof. Dr. Sucharit Bhakti……

   Deze zijn helder en duidelijk in hun laatste interviews……namelijk zeggen ze LETTERLIJK dat de mensen op politiek niveau CORRUPT zijn en de maatregelen ongehoord en dat een en ander niet meer zaak is voor medici maar veel meer voor advocaten…

   Duidelijk nietwaar,

   Gegroet beste,

   Gladiator

   5 likes
   • Rayoflight schreef:

    FYI Gladiator SHOUT FOR FREEDOM Idee

    Omschrijving : Decentrale snelle micro demonstraties , door het hele land doormiddel van scheeuwen van 1 zin.

    Weet je , goed idee 100watt heel veel ! Beter !

    Shout for Freedom ‘idee’ Flow of informatie.

    Prof. Dr. Sucharit Bhakti ? Weet je tegenwoordig is het gemiddelde schaap al na 30sec verveeld.
    En als MSM dan zegt dat arme prof racist is ?

    Het probleem hier mee is dat dit cerebraal is. De kop van de gemiddelde nederlander zit vol met propaganda. Als je lange verhalen gebruikt komt de ingebouwde geprogrammeerde weerstand in werking. Ook kinderen zullen niets van ProfDr begrijpen. In feite komt het erop neer dat mensen eerst gedeprogrammeerd worden. En dat moeten ze zelf doen !

    Ben ervan overtuigt dat het niet zo is mensen massaal achter 1,5 meter staan. Maar wat ze zelf vinden weten ze niet doordat al die propaganda door hun hoofd galmt. Probeer maar te discusseren. Hoe langer hoe meer weerstand. Uiteindelijk zoveel weerstand dat je niets bereikt. En ROI (ja zo moet je denken) is nul komma nul.

    Waar het echt om gaat is een zin :

    Ik dacht meer aan een simpele zin

    ‘ANDERHALVE METER MAATSCHAPPIJ IS ONZIN’

    20 seconden , daarna weglopen , boodschappen. Die zin blijft hangen ! Hij is namelijk gescheeuwd. En op het moment dat ie gescheeuwd stond de propaganda niet aan. Ook kinderen begrijpen dit. KANS dat discussie op gang komt is veel groter MITS , dit decentraal en hehalend gedaan word. Veel mensen nodig. Maar iedere deelnemer is snel klaar met ‘shout for freedom’. Kan boodschappen doen , fietsen na de bib (Whatever). Ook niet de hele dag shouting maar 1 keer , eerst kijken of er NSB’ers zijn om confrontatie te voorkomen.

    Er is zoiets als het (pimsleur effect psychologisch) het gaat namelijk niet om de intensiteit waarop je hoort maar de tijdsinterval. Geleidelijk zal tegenstrijdige (niet staatspropaganda) informatie in de koppen van de mensen komen. In dit geval de bovenstaande zin.

    Ooit zal een kind aan mamma vragen ‘Waarom ?’
    ‘The information will flow’

    Ik weet dat dit tegenstrijdige informatie is want iedereen wil immers zo lang mogelijk en zo veel mogelijk demonstreren. Maar dit is in het huidige beleid een groot nadeel.

    Samengevat (Het idee) , (SHOUT FOR FREEDOM)

    1 Man’s/vrouws acties verspreid door nederland.
    2 Megaphone , bluethooth 100 watt
    4 Relatief veel mensen verspreid door steden.
    5 Geen vaste tijd
    6 Scheeuwen 1 zin 20 sec max. 1 keer per dag later meer (pimsleur sequence)
    7 Geen confrontatie ,discussie aangaan met NIEMAND
    8 Lekker boodschappen doen (genieten van stad )

    Tools zijn : Obfustication en Psychologie.
    Doel : Mensen laten nadenken en zelf tot andere conclusies laten komen d.m.v. sloganachtige demonstratie.
    Problemen :

    1 Verkrijgen Aantal deelnemers nodig :
    2 Deelnemer overtuigen , meer is niet beter ,deelnemers moeten idee begrijpen .
    Deelnemers die langer gaan shouten , vaker gaan shouten doen het effect teniet.
    3 De-centraal organizeren (alle centrale vormen van organizatie kunnen in principe gecompromiteerd worden). Website e.d.
    4 Demotiverend effect : Moeilijk moeilijk , basically scheeuw 20sec op straat op straat en er gebeurt niets (ervaring). Maar dat lijkt maar zo want intern in de koppen van de mensen moet iets veranderen. Dit zal in het begin heel demotiverend zijn , maar op langere termijn het effect hebben dat volk zich anders zal gedragen t.o.v. staatspropaganda.

    Voordelen :

    ‘Shout voor freedom’ kan fysiek viraal werken. Zodat het aantal deelnemers sterk kan toenemen
    Gezag heeft geen verweer hiertegen. Actie te snel , te kort.
    Is toegestaan.
    Kost weinig tijd. Kan gecombineerd worden.
    Kan vaker per dag worden gedaan , maar moet niet te vaak gedaan worden.
    Heeft een effect op onbewust veranderen van mening , en dat dit werkt blijkt dat reclame bureaus exact dezelfde methode gebruiken (slogans)

    dus SHOUT FOR FREEDOM

    9 likes
 • salvar schreef:

  iedereen ziet het verkeerd , wij zijn het virus en ze gaan door tot je elkaar de hersens inslaat omdat we zogenaamd zwarten in diskrediet brengen.
  we stikken of worden ziek door de muilkorf.
  de ouderen hebben niets meer in te brengen en zien het niet meer zitten en sterven in eenzaamheid.
  wie nog denkt dat er jongeren zijn die iets om een ander geven (niet allemaal) komen bedrogen uit.

  jer moet maar eens goed naar foto,s kijken van rutte , hoe voldaan hij kijkt want een stijging naar ruim 40 zetels dat zegt toch wel wat , hij zegt het niet maar denkt , ik voel me caesar.
  geef de bevolking broood en spelen en ze houden weer een tijdje de mond.

  ik heb nog nooit zo,n grote narcist meegemaakt , de meesters zullen hem op handen dragen.
  hoe is het in godsnaam mogelijk dat 80% van de bevolking achter hem aanloop.

  ik denk dat een hoop mensen gepijnigd willen worden , het klinkt raar maar het is zo.

  5 likes
 • Evert schreef:

  Opmerkelijk dat nu plotseling voorstellen worden gedaan om de politie in Amerika op te heffen, terwijl in het verleden al zo vaak politiegeweld is opgetreden. De onderliggende agenda kan zijn om het leger de ordehandhaving te laten overnemen, zonder dat ze last hebben van met name correcte agenten.
  Wie zit daarachter ? Trump ? Of juist het Biden-kamp ? Volgens mij maakt dat niet uit, het blijft voor de amerikanen of ze door de hond of de kat worden gebeten.

  4 likes
  • Sina schreef:

   De NYPD wordt opgeheven en er komt een legermacht voor in de plaats. Let maar op.
   Want ze weten dat ze het met de politie het niet aan kunnen de onlusten etc.
   Binnen een jaar is daar een Militaire dictatuur.

   2 likes
  • Stoney Montana schreef:

   Misschien is het de bedoeling om op deze wijze VN troepen binnen te krijgen?

   0 likes
 • Yop schreef:

  De protesten tegen politiegeweld in de VS zal wel de uiteindelijke redenen zijn dat dit virus is ontwikkeld.

  Wat ik denk?:

  Soros/DNC heeft een Chinees lab in Wuhan betaald om dankzij het coronavirus geen campagnebijeenkomsten van Trump meer te mogen organiseren, waar hij groot mee werd. De helft van de anarchistisch rioters is Biden-aanhanger, zo wint Joe Biden in november het presidentschap met hulp vanuit Soros’ OSF en DNC.
  Trump beloofde dat Amerika geen socialistische staat zou worden , die belofte kan helaas niet worden verwezenlijkt.

  2 likes
 • Krikkem schreef:

  de angst die ze hebben gecreërd zorgt ervoor dat de grootste deel van nederland niet meer rationeel kan nadenken.je schiet in de survivalmode.

  0 likes
 • x

  Check Also

  coronadoden

  38 coronadoden in één dag, maar niet heus: ‘Schandalig dit’

  Vandaag schreven de media dat er 38 ...

  hydroxychloroquine

  ‘Hydroxychloroquine mag gewoon worden voorgeschreven! Eindelijk’

  “Goed nieuws van het NHG. Hydroxychloroquine mag ...

  >