Homepagina » Binnenland » Groeiend verzet: Gemeenten Maastricht, Amsterdam en Tiel spreken zich uit tegen handelsverdrag TTIP
Groeiend verzet: Gemeenten Maastricht, Amsterdam en Tiel spreken zich uit tegen handelsverdrag TTIP

Groeiend verzet: Gemeenten Maastricht, Amsterdam en Tiel spreken zich uit tegen handelsverdrag TTIP

Het college van burgemeester en wethouders van Maastricht heeft zich per brief aan minister Ploumen van Buitenlandse Handel tegen het handelsverdrag TTIP uitgesproken.

In de brief aan Ploumen spreekt het college zich namens de gemeenteraad uit tegen het Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP). Dit verdrag, waarover nu wordt onderhandeld, gaat over het handelsverkeer tussen Europa en de Verenigde Staten.

“De gemeenteraad is niet tegen vrij handelsverkeer, maar vindt het TTIP-verdrag een stap te ver gaan,” aldus de gemeente in een verklaring. “De bezwaren richten zich onder meer op de mogelijkheid om democratische besluitvorming te omzeilen, het gebrek aan transparantie en onduidelijke arbitrage. Daarnaast wordt gevreesd voor het onder druk komen te staan van arbeidsomstandigheden en sociale rechten.”

Negatief effect

Eerder spraken de gemeenten Tiel en Amsterdam zich al uit tegen TTIP. Tiel was de eerste TTIP-vrije gemeente. Daar sprak de raad zich op 17 juni vorig jaar uit tegen het handelsverdrag. In Amsterdam werd een motie tegen TTIP ingediend door GroenLinks. Die kon rekenen op steun van de Partij voor de Dieren, Partij van de Ouderen, PvdA en SP.

Volgens de initiatiefnemers van de motie kan TTIP een negatief effect hebben op onze gezondheid, voedselveiligheid, werkgelegenheid, milieu, sociale zekerheid, duurzaamheid en privacy. Vooral de zogeheten ISDS-clausule, waarmee bedrijven overheden kunnen aanklagen, baart de Amsterdamse raad zorgen.

Niet uit onze naam

Oxfam-Wereldwinkels voerde deze week actie tegen TTIP. “De Europese Commissie en de VS onderhandelen achter gesloten deuren over een handelsovereenkomst,” zegt Oxfam-Wereldwinkels in een persbericht. “Wat er besproken wordt is niet publiek bekend. Niet alleen het grote publiek is niet op de hoogte, ook de verkozen EU-parlementsleden weten amper meer. Toch iets om ons zorgen over te maken? Twee economische grootmachten leggen nieuwe spelregels vast voor hun handel. En bepalen meteen ook wie waar de vruchten kan plukken.”

“Niemand kan vertellen hoe dit handelsverdrag het lot van de Malinese katoenproducent of de Mexicaanse melkveehouder zal beïnvloeden,” vervolgt het persbericht. “Wat de dames en heren Eurocommissarissen aan het bedisselen zijn, doen ze niet uit onze naam.”

[Gemeente]


Vind je deze informatie leuk? Deel het dan met je vrienden op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Vpro tegenlicht had hier een half jaar geleden een mooi item over.
  Het blijkt dus dat het Nederlandse bedrijfsleven en investeerders nagenoeg overal ter wereld deze ISDS wurgcontracten heeft laten tekenen door onze handelspartners.
  Mede dankzij de koning en zijn lieftallige vrouw,werden de contracten voorgesteld als “we zijn toch vrienden?vertrouw me” documenten,om later van de handelspartners ongelimiteerd te kunnen claimen wanneer zij niet akkoord gingen met verwoesting van leef en natuurgebied.
  Nu wil uncle Sam onze ballen.
  Wanneer Amerika het lukt het TTIP verdrag te laten tekenen,zijn we niet alleen onze souvereiniteit kwijt,maar ook onze voedselveiligheid.
  Amerika op zijn beurt heeft met één slimme zet,nagenoeg financiele wereldheerschappij…als onze regering zo stom is.
  Persoonlijk denk ik.dat dit georchestreerd wordt,dus welke bewindsman zal tussen nu en een aantal jaar zijn zakken vullen bij een multinational,ik ben benieuwd.

  24 likes
  • Vanuit de NL voedingsindingsindustrie zijn er veel mensen tegen, want met dit verdrag kan er ongelimiteerd producten worden geimporteerd die nu niet de EU binnen kunnen komen. Ook kunnen de grotere bedrijven uit o.a. de US met reclame e.d. het volk beinvloeden zoals dat in Amerika gebeurt. Onze voedingsindustrie die ook half corrupt is wil zijn eigen machtspositie houden en dat is maar beter ook. Samen met de britten hebben we namelijk de grootste voedingsbedrijven in handen(de Big 5)(Amerika heeft ook een hand in de big 5). De grote bedrijven in de EU zijn verzadigd op onze markt binnen de EU en de kleinere vaak ook lokale bedrijven nemen steeds meer marktaandeel af. Onze EU bedrijven richten zich vooral op export en zijn daar ook beter in en hebben een betere reputatie dan Amerika(op Heinz na). Ook lopen we voor kwa technologie en NL is zelfs het 3e land in de wereld als het om voedingstechnologie gaat. Willen we deze positie niet verslechteren en juist exporteren naar Amerika en wereldwijd dan is ook dat hele TTIP verhaal niet eens nodig. Vooral de ISDS die ervoor zorgt dat bedrijven een onbekende regering mogen aanklagen als het product geweigerd wordt.

   Het komt erop neer dat de corruptie tot diep in Brussel zit en de Amerikaanse lobbyisten sterker zijn dan onze eigen lobbyisten. Als Unilever hier een stokje voor kan steken ben ik dat smerige bedrijf opeens dankbaar. Het beste voor ons is om over te gaan op zoveel mogelijk lokaal voedsel zodat deze prijzen dalen en de Amerikaanse producten gewoon links worden gelaten. Dat zal ze leren, TTIP of niet.

   11 likes
  • Onze regering is op een slimme manier ‘stom’.
   Wat mij betreft, weg met dit verdrag.

   8 likes
  • Amerika heeft al sinds 1944 financiele wereldhherschappij, door het Bretton Woods-akkoord waarbij de dollar (die ze uit het niets creeeren) de wereld reservemunt werd. Juist dat is nu, eindelijk, aan het afbrokkelen door met name China en Rusland.

   1 likes
 2. En terecht… boer moet boer blijven… Respect voor een ieder die daarvoor opkomt. .

  24 likes
 3. Weg met dit achterlijke verdrag !
  Nog meer uitroeien van al wat nog g o e d is.. als we daar in mee gaan is de kip eerder als het ei
  De kip zonder kop heet Ploumen.. of beter ; een domme gans

  14 likes
 4. Alles gaat tegenwoordig buiten de burger om, of het nu de invoering van de nieuwe grondwet..(ahem) verdrag van Lissabon, Codex Alimentatius, ESM (Europees Stabiliteitsmechanisme), Bail-outs, en Bail-ins, TTIP, Vluchtelingenprobleem of wat dan ook is; DE BURGER MOET ZICH KOEST HOUDEN!!

  Zo niet, dan wordt de politie en/ of de ME ingezet tegen de machteloze burgers die zich niet of nauwelijks kunnen verdedigen. De poliie/ ME/ leger zijn er echt niet voor de burgers/ DE ARM DER WET IS ER TER BESCHERMING VAN HET SYSTEEM!!!

  De media is tegenwoordig niets anders dan een propagandistische uitlaatklep van de regering. Kritische vragen worden niet gesteld. Over onderwerpen als geldcreatie, chemtrails, Bilderberg groep, Israhel mag geen woord worden gerept. Men leest een que sheet voor die is gecensureerd door een aantal Zionistische schoothondjes van de V.S., Israël en de Rothschilds; vandaar de naam reporter of verslaggever. DE MEDIA IS ER TER BESCHERMING VAN HET SYSTEEM!!!

  De educatie in Nederland is er een van conditionering. De Zionistische censuur vereist dat mensen weliswaar moeilijke opdrachten moeten kunnen oplossen, maar ethiek, normen, waarden en (inzicht krijgen in andere) standpunten worden nooit door een educatieve instantie aangeleerd. DE EDUCATIE IN NEDERLAND IS ER TER BESCHERMING VAN HET SYSTEEM!!!

  Gezondheidszorg, meer ziektezorg, is er om mensen zoveel mogelijk, maar vooral heel langzaam te laten sterven. Men moet zich een tijdje “beter” voelen, om vervolgens net een stukje verder af te glijden. De hoop op “genezing” moet blijven bewaard. De statistieken liegen alles bij elkaar wat los en vast zit. Pseudowetenschap biedt nieuwe hoop (“Nieuwe geneesmiddelen”).
  Wanneer er daadwerkelijk een GEZONDHEIDszorg zou zijn geweest werden artsen naar ratio van genezing betaald, niet naar het aantal behandelingen, ongeacht de uitkomst. DE ZIEKTEZORG IS ER TER BESCHERMING VAN HET SYSTEEM!!!

  En het systeem dat dient om de rijken rijker te maken en de gewone man armer, is het systeem van de geldcreatie. Uit het niets wordt geld gecreëerd. Uit lucht. En daarover wordt rente berekend.
  Om deze rente te kunnen blijven betalen moet een land voor steeds meer inkomsten zorgen. Dit komt voor de overgrote meerderheid uit (steeds hoger wordende) belastingen.
  En ondanks die steeds hoger wordende belastingen. Ondanks het afstoten van allerlei staatseigendommen en staatstaken, betaald door de burger onder het mom van privatisering. Ondanks het feit dat er steeds meer mensen in Nederland zijn gaan wonen, hetgeen meer belasting betekent. Ondanks het graaien uit pensioenpotten. Ondanks de bail-outs van 2010 waarbij tientallen miljarden binnen een jaar zijn “terugbetaald”. Ondanks dit alles is er een steeds groter wordende staatsschuld die alleen maar groter wordt. (Op dit moment meer dan 450 miljard Euro – bijna 70% van het BNP)
  http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/netherlands

  NEEM HET SYSTEEM VAN DE GELDCREATIE TERUG, EN DE BURGERS KRIJGEN HET LAND TERUG!!!

  Dan kan Nederland ook uit de UCC. En kunnen mensen EINDELIJK worden verlost van de Natuurlijke Persoon!, waar het hele systeem op is gebaseerd http://www.sec.gov/cgi-bin/browse-edgar?CIK=0001008288&action=getcompany

  14 likes
 5. maastrichtse lente?

  5 likes
 6. Er komt een dag, dat we zo onderdrukt worden, dat opstand niet meer uit kan blijven. En dan moeten we juist onze verstand gebruiken. Wat en wie is daar verantwoordelijk voor? Mensen of het systeem. Beide? Dus geweld maakt het alleen maar erger en er kunnen dus veel onschuldige slachtoffers vallen. Ga niet het leger in of andere controle beroepen. En als je het wel doet(voor werk/inkomen), kies dan de kant van de gewone man.

  4 likes
 7. Een meerderheid van de bevolking kan wel voorstander zijn van minder EU, geen associatieverdrag met Oekraine, minder marktwerking in typische overheidstaken etcetera….

  En wat gebeurt er vervolgens….?

  En ook bij TTIP zal het niet heel anders gaan.

  2 likes
 8. in gedachte zie ik Monsanto al in ze handjes wrijven.
  Eerder bericht had aangegeven dat Nederland Monsanto hier niet wil hebben.

  Maar met die TTIP verdrag maakt de keuze van dit land niet meer uit.
  En zal Monsanto alsnog met ze GMO sh*t aan komen kakken.

  2 likes
 9. Voor of tegen, via de agenda 30/NWO komt dit verdrag er toch wel. En mede door Niburu.

  1 likes
 10. De 62 mensen die de wereld regeren in casu de Rothschilds met een geschat vermogen van 490.000.000.000.000.000 dollar zullen dit TTip verdrag er doordrukken. $ 500.000.000.000 om oorlog te voeren is zakgeld voor hun en daarom kunnen zij landen hun wil opleggen.
  Kijk naar Ukraine (schaliegas) Syrië (olie/gas pijplijn) Griekenland (staatseigendommen). Als Nederland gaat tegenwerken dan gaat er gras groeien in de Rotterdamse havens.
  Dank zij de regeringen die maar steeds meer schulden maken zitten we in de greep van deze mensen

  0 likes
 11. Och, waar maken jullie je zo druk over.
  Wij leven in Nederland in een ‘democratie’, dus als wij allemaal tegen stemen wordt het toch wel door gedrukt 😛

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronamaatregelen

Ook bestuurders verzetten zich tegen coronamaatregelen: ‘Absurd, dit’

Het zijn niet alleen de gewone burgers ...

demonstratie

Demonstratie op de Dam laat vooral zien dat de coronaregels een lachertje zijn

Minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus heeft ...