Homepagina » Buitenland » Israëlische politica slaakt noodkreet: ‘Het is volslagen gestoord wat hier gebeurt’
israël
Foto: Tel Aviv (Rakoon CC0)

Israëlische politica slaakt noodkreet: ‘Het is volslagen gestoord wat hier gebeurt’

In Israël is in rap tempo een gesegregeerde samenleving aan het ontstaan waarin mensen die zich niet laten inenten tweederangsburgers worden. Een bezorgde Israëliër slaakt een noodkreet.

“Het is hier in Israël heel intens. Ik weet niet hoeveel jullie zien,” zegt politica Ilana Rachel Daniel in een video die op 3 maart verscheen op BitChute. “Het is verschrikkelijk. Het is een hele, hele, hele angstwekkende situatie.”

“Ze maken een groen paspoort waarbij de helft van de bevolking niet naar bioscopen of winkelcentra en dat soort dingen mag tenzij je bent gevaccineerd. Ze voeren een medische apartheid in,” zei Daniel.

Draconische wet

Sportscholen, bioscopen, hotels, restaurants, universiteiten en middelbare scholen zijn alleen toegankelijk voor mensen met een groene pas, waarmee je bewijst dat je bent gevaccineerd. “Dit is de eerste stap terug naar een normaal leven,” zei de Israëlische minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein.

Alleen met een groene pas krijg je toegang tot de universiteit. Mensen die zich niet laten inenten moeten online lessen volgen. Restaurants laten alleen gevaccineerden toe. Niet-gevaccineerden mogen alleen buiten eten. Overtreders krijgen een boete van omgerekend 1200 euro.

Edelstein zei dat ‘vaccins niet verplicht zijn’, maar dat mensen die een vaccinatiecertificaat vervalsen ‘naar de gevangenis moeten’. De minister zei ook dat werkgevers hun medewerkers moeten laten vaccineren of elke 48 uur moeten laten testen.

Op 24 februari heeft het Israëlische parlement een draconische wet aangenomen die de overheid in staat stelt om namen, adressen en telefoonnummers van mensen die het coronavaccin niet hebben genomen te delen met andere autoriteiten.

‘Vrijheidsband’

“Ze dwingen mensen om na een reis een enkelband – een veiligheidsband – te dragen,” zei Daniel, die verbonden is aan de partij Rappeh, wat ‘genezen’ betekent. “Het is volslagen gestoord.”

Dankzij de elektronische enkelbanden, die lijken op exemplaren die gedragen worden door gevangenen, kunnen autoriteiten kijken waar iemand precies naartoe gaat en hoeft de persoon niet in quarantaine te gaan.

“Wij noemen het een ‘vrijheidsband’ omdat we niemand opsluiten, maar mensen de kans geven om naar huis te gaan,” zei Ordan Trabelsi van SuperCom, het bedrijf achter dit surveillancesysteem.

Dit gaat overal gebeuren

“Ze censureren ons en vallen ons aan. Ze hebben de dokterslicentie van ons partijhoofd ingetrokken,” zei Daniel. Een rechter oordeelde dat de arts, Aryeh Avni, ‘een bedreiging vormt voor de openbare veiligheid en volksgezondheid’.

“Ze hebben ons verwijderd van Facebook en nu mogen de media zelfs niet eens over ons schrijven. Als ik eraan denk, moet ik huilen,” zei Daniel, waarna ze in tranen uitbarstte. “We blijven strijden, zoveel we kunnen.”

“We hebben eenieders hulp nodig omdat dit overal gaat gebeuren,” zei ze. “We strijden dus voor onszelf en voor de hele wereld.”

Flavio Pasquino sprak met haar:

[LifeSiteNews]
4.8 74 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
117 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vlinder
Vlinder
6 maanden geleden

Wat ik al eerder zei,dit gaat de grootste holocaust uit de hele geschiedenis worden! En tot nu toe kan niemand wat doen! Heel erg eng dat niet ieder weldenkend mens,velen tenminste,zich zo laat hypnotiseren dat ze het er ook nog mee eens zijn of liever nog strengere maatregelen. Doodeng allemaal!!

wolfje168
wolfje168
6 maanden geleden

En zo wordt er heel wat af genoodkreed. Zonder enig resultaat overigens.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
6 maanden geleden

En, van alle volken, zijn het de israelis die als eerste de holocaust vergeten.
Misschien kan je dit ook wel als ontkennen beschouwen. Stilzwijgend dan, maar niettemin.
Uitsluiting was ook de eerste stap in de jodenvervolging.

Peter
Peter
6 maanden geleden

Er is maar een manier om dit te stoppen met ons allen de straat op demonstratie

x

Check Also

arts

Volgens Kamerlid Nicki Verweij (JA21) zal geen arts zeggen dat de mRNA-prik gentherapie is. Klopt dat?

FVD-voorman Thierry Baudet stelde het mRNA-vaccin in ...

verpleegster

Verpleegster luidt noodklok over vaccineren: ‘Dit is echt schokkend’

De Amerikaanse verpleegster Nicole Landers heeft heel ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

117
0
We lezen graag je reactie!x