Great ResetBinnenland

Arts trekt van leer tegen ‘arrogante, zelfingenomen’ kabinet: ‘Hier is gewoon sprake van provocatie, uitlokking’

Help door dit artikel met anderen op je socials te delen!

Premier Rutte zei op het congres van zijn VVD zaterdag een ‘hevige discussie’ te verwachten over de plannen van het kabinet voor de aanpak van de stikstofuitstoot. Vele honderden VVD-leden hebben een motie getekend waarmee afstand wordt genomen van het stikstofbeleid.

Rutte zei echter dat ‘er weinig ruimte is’ om de plannen af te zwakken. Hij zei verder dat de keuze van het kabinet ‘onvermijdelijk’ is. Minister Van der Wal (VVD) is verantwoordelijk voor de uitvoering van de plannen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Arts Matthijs Schoemacher trekt fel van leer. “Dit kabinet bestaat voor een groot deel uit een stel arrogante, zelfingenomen, hooghartige betweters. Neem nou die zinloze, volledig onnodige stikstofbesluiten en -maatregelen. Alleen in Nederland. Hier is gewoon sprake van provocatie, uitlokking!” schrijft hij in een Twitterdraad.

Een opgestoken middelvinger

“Wat moet er nu nog gebeuren om een reactie uit te lokken?” vraagt de arts. “Wat een minachting, wat een dedain voor het klootjesvolk. Wat een kapsones.”

“Waar zijn nu de dokwerkers? Wat hebben die vreedzaam protesterende truckers na al die weken nou helemaal bereikt? Een opgestoken middelvinger,” stelt hij.

“Waar zijn nu die ferme jongens, stoere knapen? Foei, hoe suffig staat gij daar. Ze zijn er wel op de voetbalvelden. Daar gaat het los. Om een spelletje. Maar ze laten zich wel knechten en belazeren door een aantal omhooggevallen machtsmisbruikers, politici,” fulmineert Schoemacher.

Pure willekeur

Terwijl er geen geld is voor de zorg, gaat er 60 miljard naar klimaat en energie. Naar windmolens in een land waar het vaker niet waait dan wel. Volstrekt onbetrouwbaar. Waanzinnig duur, zwaar gesubsidieerd, aldus de arts.

Weggegooid geld dat zoveel arme mensen uit de misère had kunnen helpen. Zoals de investering in groene, duurzame energie, in zonnewarmte. In een land van mest en mist en vuile, koude regen, vol kille dauw en damp. Of miljarden investeren in biomassa, zogenaamd duurzaam. In werkelijkheid pure willekeur, met veel meer CO2-uitstoot dan het veel schonere aardgas, ons door de natuur rijkelijk toebedeeld, stelt Schoemacher.

“Het geschifte, mensonterende, huichelachtige, arrogante beleid van onze overheid, al jarenlang onder leiding van de fanatieke aanhanger van de EU en het WEF, de niet weg te branden Rutte,” vat de arts samen.

4.9 283 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

166 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Alex Shao
Alex Shao
1 jaar geleden

Je verwacht het niet! – (Of juist wel…)

Marcow
Marcow
1 jaar geleden

Yup.
Actie. Maar dan ook rigoureus

Ludger
Ludger
1 jaar geleden

Rutte is net een plaaggeest waarvan de Nederlandse bevolking heeft geaccepteerd dat hij er gewoon bijhoort en nooit meer weg gaat hoeveel ellende hij ook veroorzaakt

Ros
Ros
1 jaar geleden

Windmolens zijn eerder een oplossing dan een probleem. Het rendement valt vies tegen en de totale kosten inclusief belasting voor milieu zijn hoger dan de opbrengst.

Back to top button
166
0
We lezen graag je reactie!x