Het Complot

“Onthoofdingsfilmpje journalist James Foley in scène gezet”

Help ons door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het filmpje waarin een Amerikaanse journalist wordt onthoofd door een Britse jihadist is waarschijnlijk in scène gezet. Dat zeggen forensisch experts, meldt The Australian.

Beelden van Foley en een man met een Brits accent, die afgelopen week op YouTube werden geplaatst en de wereld overgingen, blijken een krachtig propagandawapen te zijn voor de Islamitische Staat (IS). De Brit lijkt slechts een stroman te zijn geweest.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het filmpje is bestudeerd door een internationaal forensisch onderzoeksbureau dat heeft samengewerkt met verschillende Britse politiekorpsen. Het lijkt er sterk op dat er gebruik is gemaakt van cameratrucs en post-productietechnieken. “Ik denk dat het in scène is gezet,” zei één van de experts. “De executie vond waarschijnlijk buiten beeld plaats.”

De productiekwaliteit van de video’s die de Islamitische Staat maakt is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Uit de analyse zijn een aantal onregelmatigheden naar voren gekomen. Er is bijvoorbeeld geen bloed te zien en ook komen geluiden die Foley zou maken niet overeen met wat je zou verwachten.

"Onthoofdingsfilmpje journalist James Foley in scène gezet"
James Foley (links) en rapper L Jinny (rechts)

Het filmpje begint met een fragment waarin president Barack Obama spreekt over Amerikaanse luchtaanvallen op doelen van IS in Irak. Het beeldmateriaal lijkt te zijn gedownload van de website van het Witte Huis. De beelden zijn vervolgens bewerkt om ze gedateerd te laten lijken.

Foley (40), die sinds november 2012 in het noordwesten van Syrië werd vastgehouden, wordt gefilmd door twee camera’s. De tekst lijkt volgens de forensisch experts volledig gescript te zijn. Tegen het einde van het filmpje staat de jihadist naast Steven Sotloff, een tweede gekidnapte Amerikaanse journalist. Uit de analyse blijkt dat dit fragment mogelijk al eerder is opgenomen.

Volgens de Britse krant de Sunday Times is de jihadist door de Britse geheime dienst geïdentificeerd als de rijke rapper Abdel-Majed Abdel Bary (23) uit Londen, die onder de naam L Jinny uitgebreid airplay kreeg op BBC 2. Hij verliet begin dit jaar zijn ouderlijk huis (waarde 1,2 miljoen euro) en trok naar Syrië.

De vader van Bary is een militant, geboren in Egypte, die vastzit voor een terrorismeaanklacht en wacht op zijn proces. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de aanslagen op Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania.


[The Australian]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ferrimassi
Ferrimassi
9 jaren geleden

Ben benieuwd wat zijn familie hiervan vind.. Daniel pearl was ook nep zeker… En 9/11 is nooit gebeurd en Theo van gogh is over een mes gestruikeld.. Ok het filmpje is vaag dat is zeker. Maar neemt niet weg dat dit soort praktijken daar dagelijkse kost zijn. Beetje smakeloos dit. Alles beter dan toegeven dat integratie van islam een totale faal is.. Hoop dat ze deze “rapper” snel pakken.

Anton
Anton
9 jaren geleden

Mwah, lijkt me een beetje vergezocht allemaal. Nou ja, is duidelijk onzin.

http://opob.org/james-foley-falseflag-debunked/

Daarnaast, een ‘internationaal forensisch onderzoeksbureau’. Wat moet ik daar nu mee.
Zet dan de naam erbij zodat we kunnen checken of zij dit werkelijk beweren. Zo maar een loze kreet over ‘een onderzoeksbureau’ zet geen zoden aan de dijk.

days of our lives
days of our lives
9 jaren geleden

Die mensen zitten daar met het doel: overwinnen of sterven voor de zaak. Er is geen weg terug, zeker niet voor deze man, waarvan men vermoedt dat hij de die rapper is, 100% zeker is dat niet.

En dat het filmpje nep zou zijn…Tja. De eerste reacties hier over MH17 dachten mensen ook nog dat het niet gebeurd was. Waarom die behoefte tot het ontkennen van trieste feiten?

IIS
IIS
9 jaren geleden

Vind het nogal wat dat je zo kan worden aangewezen als moordenaar, want wie kan bewijzen of garanderen dat dit degene is die de dummy…good old James heeft vermoord? Via stemanalyse kunnen ze hem niet hebben geïdentificeerd want volgens mij is de man in zwart met mes zijn stem redelijk vervormd. Nep en nog eens nep!

Het zal toch niet zo zijn dat ze dit alles in scene hebben gezet om geld los te peuteren. Om aan veel geld te komen kun je doen alsof je bent ontvoerd of iemand hebt ontvoerd of zelfs al hebt omgebracht en dit weer zal doen MITS! Men veel geld stuurt. Proberen ze hier met een hoop tamtam miljoenen en miljoenen losgeld af te dwingen? Natuurlijk is dit net als 9/11 een uitgelezen zaak met vele opties die het mogelijk maakt om allerlei anti-terreur programma’s af te kondigen, burgers meer te controleren, fals flag oorlogen/aanvallen uit te voeren op neppe ISIS die nota bene met paarden en een echte Sandokan imitatie Syrië heeft aangevallen en waardoor de VN niet anders meer kan doen dan Syrie met leugens aan te vallen zoals Amerika Irak kon aanvallen om zijn nooit gevonden weapons of mass destruction. Uiteindelijk is het de schuld van de VS die Irak hebben ontwricht en totaal uitgemoord achter lieten, maar dat neemt niet weg dat de ISIS uit de trukendoos komt van de VS.

Overigens denk ik dat Assad niet lang meer heeft en men nu alles op alles gaat zetten om deze boze en gemene meneer met zijn seculiere staat waar mensen m.i. redelijk gelukkig konden leven helemaal kapot te maken. Men zal dan een schaduwregering plaatsen waarmee Israël, het westen en SA (SA is natuurlijk de harlekijn, alleen weten de jurkdragers dat niet) alle kanten opkan, want reken maar dat men ISIS, voor wat ze waard is, niet als buurman wil hebben, die zullen vroegtijdig worden afgemaakt samen met Assad of op Hollywood-achtige wijze worden weggetoverd en zal Syrie, net als Irak, Egypte, Libië onder controle zijn van het zio-fascistische westen.

Back to top button
39
0
We lezen graag je reactie!x