Homepagina » Het Complot » “Onthoofdingsfilmpje journalist James Foley in scène gezet”
"Onthoofdingsfilmpje journalist James Foley in scène gezet"

“Onthoofdingsfilmpje journalist James Foley in scène gezet”

Het filmpje waarin een Amerikaanse journalist wordt onthoofd door een Britse jihadist is waarschijnlijk in scène gezet. Dat zeggen forensisch experts, meldt The Australian.

Beelden van Foley en een man met een Brits accent, die afgelopen week op YouTube werden geplaatst en de wereld overgingen, blijken een krachtig propagandawapen te zijn voor de Islamitische Staat (IS). De Brit lijkt slechts een stroman te zijn geweest.

Het filmpje is bestudeerd door een internationaal forensisch onderzoeksbureau dat heeft samengewerkt met verschillende Britse politiekorpsen. Het lijkt er sterk op dat er gebruik is gemaakt van cameratrucs en post-productietechnieken. “Ik denk dat het in scène is gezet,” zei één van de experts. “De executie vond waarschijnlijk buiten beeld plaats.”

De productiekwaliteit van de video’s die de Islamitische Staat maakt is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Uit de analyse zijn een aantal onregelmatigheden naar voren gekomen. Er is bijvoorbeeld geen bloed te zien en ook komen geluiden die Foley zou maken niet overeen met wat je zou verwachten.

"Onthoofdingsfilmpje journalist James Foley in scène gezet"

James Foley (links) en rapper L Jinny (rechts)

Het filmpje begint met een fragment waarin president Barack Obama spreekt over Amerikaanse luchtaanvallen op doelen van IS in Irak. Het beeldmateriaal lijkt te zijn gedownload van de website van het Witte Huis. De beelden zijn vervolgens bewerkt om ze gedateerd te laten lijken.

Foley (40), die sinds november 2012 in het noordwesten van Syrië werd vastgehouden, wordt gefilmd door twee camera’s. De tekst lijkt volgens de forensisch experts volledig gescript te zijn. Tegen het einde van het filmpje staat de jihadist naast Steven Sotloff, een tweede gekidnapte Amerikaanse journalist. Uit de analyse blijkt dat dit fragment mogelijk al eerder is opgenomen.

Volgens de Britse krant de Sunday Times is de jihadist door de Britse geheime dienst geïdentificeerd als de rijke rapper Abdel-Majed Abdel Bary (23) uit Londen, die onder de naam L Jinny uitgebreid airplay kreeg op BBC 2. Hij verliet begin dit jaar zijn ouderlijk huis (waarde 1,2 miljoen euro) en trok naar Syrië.

De vader van Bary is een militant, geboren in Egypte, die vastzit voor een terrorismeaanklacht en wacht op zijn proces. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de aanslagen op Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania.


[The Australian]

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Ferrimassi schreef:

  Ben benieuwd wat zijn familie hiervan vind.. Daniel pearl was ook nep zeker… En 9/11 is nooit gebeurd en Theo van gogh is over een mes gestruikeld.. Ok het filmpje is vaag dat is zeker. Maar neemt niet weg dat dit soort praktijken daar dagelijkse kost zijn. Beetje smakeloos dit. Alles beter dan toegeven dat integratie van islam een totale faal is.. Hoop dat ze deze “rapper” snel pakken.

  31 likes
  • harrakiri schreef:

   overheids troll

   7 likes
   • Ferrimassi schreef:

    Haha, volgens mij deelt de overheid mijn mening niet hoor. Onze overheid verkeert zich in een diepe staat van ontkenning omtrent integratie en terrorisme. Zou ik nu ontslagen worden? Maar bedankt voor je prikkelende bijdrage, erg leerzaam 🙂

    11 likes
    • KaAsLijF schreef:

     nou nou, het is overduidelijk in scene gezet. De man met de kap is een buitenaards wezen uit midden aarde, die de aardige ET’s van de galactische federatie een neus wil zetten. Zijn vriendin Salusa is de hele zwik aan het filmen en heeft haar slee richting de noordpool al klaarstaan, kwestie van daarmee naar midden aarde kunnen terug te keren. De overige Jihadisten zijn vanzelfsprekend leden van de Draco familie en konden niet in beeld komen, omdat hun ze camouflagemensenpakken niet aan hadden.
     De majestic 12 hebben hetzelfde decorstuk van Kubric’s landing op de maan een beetje bruin gespoten en voorzien aan de Draco’s.
     Al de experts (manke Henkje, gekke Mia en boer Teun) zijn het erover eens , dat dit het begin van de apocalypse is.
     Als je dit alles niet gelooft: slaap verder en TROLL

     7 likes
  • ShockWave schreef:

   Slaap lekker verder…..

   9 likes
 • Polleke schreef:

  Artikels als dit, vind ik compleet overbodig, walgelijk, en het getuigt van een schrijnend gebrek aan empathie en respect ten opzichte van alle nabestaanden van (zulke) gruwelijkheden.

  17 likes
  • days of our lives schreef:

   En bovenal probeert het de daden te bagatelliseren.
   Elvis leeft ook nog?

   Dat de film vlotjes in elkaar zit, is geen echte kunst. OVeral zijn er mensen die wat van videobewerking weten. Het is een wrang staaltje propaganda, volgens mij bedoeld om meer mensen uit het westen te trekken voor de strijd.

   6 likes
   • Arno nyiem schreef:

    Lees sun-tzu. The art of war. Het shockeert en ontroert meer dan die gele reuze-badeend of 12m2 pindakaas.

    Mediavormgeving (ook als propaganda middel ) is idd eerder toegepaste kunst. Denk evt ook aan de cult – propaganda posters uit het Sovjet tijdperk. Doordrenkt met constructivisme .

    Goed daar gaat het niet om.

    Dat het ingezet word als middel ter oorlogsvoering .
    Geïsoleerd gezien onschuldiger dan een bermbom echter:

    Je zou kunnen stellen dat internet beter afgegrensd moet worden en geen medium voor oorlogsvoering mag zijn.

    Wat is de grens hierin , Google en andere grote internet bedrijven kunnen hier ook een rol in nemen en deze landen blokkeren en verantwoordelijkheid nemen.

    4 likes
    • Huisheks schreef:

     Censuur ???
     Gaat het wel met U ???
     Alles wordt al gecensureerd, dan is meningsuiting meteen het kind van de rekening. Maja, als u vind dat dat zo moet, misschien is een overheidsbaantje wel het ultieme werk voor U.

     6 likes
    • Barend of Frits schreef:

     Arno nyiem, ik heb je per ongeluk een thumbs up gegeven. Dat was niet de bedoeling. Censuur is heel verkeerd.

     Als iemand een gruwelijke dood sterft is dat heel vervelend voor de nabestaanden. Als die dood (al dan niet echt, dat laat ik in het midden) vervolgens gebruikt wordt om nog veel meer mensen de dood in te jagen, vind ik dat iedereen daar lekker over mag klagen. Dat is absoluut niet disrespectvol tegenover de nabestaanden.

     2 likes
    • days of our lives schreef:

     Ik denk niet dat censuur haalbaar is en kan ik ook niet ondersteunen (want dan loop je het risico dat er echt informatie kan “verdwijnen”), maar ik ben het met je eens dat in de huidige vorm wel misbruik wordt gemaakt van de vrije expressie op internet. Onafhankelijke nieuwsgaring, snelheid van tot je krijgen van het wereldnieuws, maar ook de wanstaltige propaganda van Isis, Poetin en bijvoorbeeld de creationisten-/olielobby.

     Ik ben wel in staat om propaganda te onderscheiden van feitelijke berichtgeving en dit met een korreltje zout te nemen, maar duidelijk is dat veel mensen dat niet kunnen en soms zelfs lijken te willen.

     Het boek heb ik zojuist besteld op Bol.com. De beschrijving klinkt helemaal alsof ik dat een leuk boek ga vinden! 🙂

     0 likes
   • Dimmer schreef:

    teveel bavaria gedronken zeker!!!

    0 likes
  • IIS schreef:

   @Polleke

   Ben nieuwsgierig wat er compleet overbodig aan dit artikel wat uiteindelijk door de reguliere media is gepubliceerd. Het artikel laat niets schokkends zien o.i.d. En waarom zou iemand empathie of iets dergelijks moeten voelen? Voel jij empathie als iemand van een berg te pletter valt? Voel je empathie als iemand bij een auto-ongeluk omkomt? Mensen nemen, zo ook James Foley, risico’s, tenminste als je het hele verhaal voor waar neemt, door berg te klimmen, auto te rijden, naar oorlogsgebied af te reizen en daar kleven nu eenmaal risico’s aan. En is het in deze nu eenmaal O O R L O G!!! en geen schuimparty of kamelenrace wat zich daar afspeelt. Misschien is er binnenkort wel oorlog voor ons allemaal, want er staan op dit moment twee nucleaire grootmachten tegenover elkaar en daar heeft werkelijk niemand om gevraagd.

   9 likes
  • Artist schreef:

   @ Polleke: Misschien moet je ze dan niet lezen. Het wordt je niet opgedrongen.

   6 likes
 • Anton schreef:

  Mwah, lijkt me een beetje vergezocht allemaal. Nou ja, is duidelijk onzin.

  http://opob.org/james-foley-falseflag-debunked/

  Daarnaast, een ‘internationaal forensisch onderzoeksbureau’. Wat moet ik daar nu mee.
  Zet dan de naam erbij zodat we kunnen checken of zij dit werkelijk beweren. Zo maar een loze kreet over ‘een onderzoeksbureau’ zet geen zoden aan de dijk.

  6 likes
  • Artist schreef:

   Je kunt je beter afvragen waarom IS überhaubt zo’n filmpje zou maken. Nemen we nou echt allemaal zo makkelijk aan dat de mensen van IS zo dom zijn om de VS te provoceren?

   Wat levert het IS op? Volgens mij niets.
   Wat levert het de VS op? Een goede politiek verantwoorde reden om alsnog Syrië binnen te vallen, wat Rusland een jaartje terug kon voorkomen.

   Het filmpje is misschien wel echt (ik denk zelf van wel) maar heeft een heel ander doel. Ik vind het juist een sterke aanwijzing dat IS wellicht een opgezette operatie is die verwant is aan het olie/ petro-dollar verhaal. Dat Assad verantwoordelijk zou zijn voor een gifgasbom op zijn eigen volk (!) een jaar terug is vandaag de dag nog steeds niet bewezen, toch heeft dit incident ervoor gezorgd dat Syrië onder druk toch moest inleveren. Waar is daar de gerechtigheid? Deze lente was er trouwens weer een gifgasaanval daar waar rtl-nieuws kort even aandacht aan besteedde( met foto van 3 dode kinderen), maar blijkbaar niet belangrijk genoeg was. Ik heb daar verder ook weinig over kunnen terugvinden.
   Dat vind ik vreemd.
   Waarom haalt de Foley video wel het nieuws en de Youtube beelden van de vreselijke situatie in Oost-Oekraïne niet? (Dat het Oekraïense leger hun eigen burgers burgers doodt, dat de bevolking smeekt deze situatie aandacht te geven.. Dat zijn heel wat meer slachtoffers, maar blijkbaar is de dood van een verslaggever belangrijker.
   Ik zie momenteel te veel dat strategie een hoger belang heeft dan het welzijn van de burgers. En dan heb ik het niet alleen over het handelen van de regeringsleiders en de VN, maar ook hoe de media hier mee omgaat.

   21 likes
   • Roy schreef:

    “Waarom haalt de Foley video wel het nieuws en de Youtube beelden van de vreselijke situatie in Oost-Oekraïne niet? (Dat het Oekraïense leger hun eigen burgers burgers doodt, dat de bevolking smeekt deze situatie aandacht te geven..”

    Dat de beelden in die film die jij eerder postte echt zijn geloof ik wel, ik wantrouw echter wel de boodschap die de film brengt.

    Lees bijvoorbeeld dit eens..

    http://ukraineatwar.blogspot.nl/2014/08/evidence-of-pow-torture-and-trying-to.html

    om even een idee te krijgen hoe de russische popaganda te werk gaat.

    En vervolgens zou je deze even in zn geheel moeten lezen.

    http://ukraineatwar.blogspot.nl/2014/08/russians-shelling-cities-and-villages.html

    Een quote uit een interview met bewoners van Donetzk

    “They want to break all private houses here.
    They make this especially for picture and for tv for Russia. They make especially this, because they want that it look like Ukrainian army make this. But it was never that Ukrainian army was shooting.”

    Dus ja, die film is echt, maar is het het Oekraïense leger daadwerkelijk de boosdoener, whooaaaaaaaa, ik weet het net zo net niet. Jij en ik zullen nooit achter die waarheid komen.

    nu even in het algemeen:

    Wat betreft de film met de journalist, ja deze is gemonteerd, maar dat wilt niet zeggen dat het niet echt is. Is de IS strijder echt de gene die het uiteindelijk gedaan heeft? Misschien wel, misschien 1 van zn medestrijders. Dit is niet zichtbaar, dus kan er ook geen oordeel over geveld worden. Volgens de heer Vrijland is het weer een pop, (hij heeft wat met poppen) Hij zal wel denken dat de IS strijders een complete special effects studio ter plekke hebben.

    Ik denk trouwens niet dat het iets met dom zijn te maken heeft Artist, ik denk eerder dat het een soort van misplaatste trots is.

    4 likes
    • Artist schreef:

     @ Roy: Daar heb je gelijk in, het is ook zo’n propaganda spel geworden dat het ook erg moeilijk is om te oordelen. Ik ben gewoon al blij dat er 77 kamervragen zijn over het onderzoek naar MH17. Toen het Nederlandse onderzoek begon, was het gebied in handen van separatisten. Het verliep moeizaam, maar het onderzoek kon starten. Toen viel het Oekraïense leger de plek aan.
     Waarom heeft de regering van Oekraïne daar niet voor op hun donder gehad? Waarom vielen ze überhaubt aan?

     En dan dit:http://www.globalresearch.ca/the-causes-of-the-mh17-crash-are-classified-ukraine-netherlands-australia-belgium-signed-a-non-disclosure-agreement/5397194
     Als het goed is, gaan de kamervragen ook daarover om dit na te checken. Dus Oekraïne, ook verdachte in het onderzoek heeft beslissingsrecht op wat naar buiten wordt gebracht van het onderzoek?
     Dan terugkomend op Foley: Heb je dit ook gezien… https://www.youtube.com/watch?v=_jjXj7pTdww
     Ieder verwerkt dingen op zijn eigen manier, maar dit is ook best raar. (ik ben het niet met alle opmerkingen eens van de plaatser van het filmpje, maar apart is het wel)
     Daarnaast vind ik het ook wel raar dat IS de tijd en mogelijkheid heeft om een filmpje te monteren. Maar goed, alles kan, maar het is logisch dat sommigen hier vraagtekens bij zetten, ook al zijn sommige theorieën in onze beleving vergezocht.

     1 likes
     • Roy schreef:

      Jij vraagt waarom vielen ze uberhaubt aan, je kan jezelf ook afvragen waarom Rusland nu overal bij de grenzen van het conflictgebied militairen over de grens stuurt en dit terwijl ze via de MSM groots laten zien dat ze een humanitair konvooi sturen..

      http://ukraineatwar.blogspot.nl/2014/08/ukraine-is-pushed-back-by-open-russian.html

      Jij gaat er vanuit dat het een bewuste actie is geweest van het Oekraïense leger en bedenkt niet dat het ook een uitgelokte situatie geweest kan zijn. Ik zeg niet dat het zo is, maar er is te weinig informatie om dit te ontkennen of te bevestigen.
      Het waarom kunnen wij niet en zullen wij ook wss nooit kunnen beantwoorden.

      De bron van de link die jij geeft van global research is een russische krant en is nergens anders bevestigd. Oftewel, hoe betrouwbaar is die informatie?

      Dat filmpje had ik inderdaad ook gezien en ik vind het altijd knap dat mensen durven te oordelen op basis van zulke interviews. Ik weet niet of jij in je directe omgeving mensen hebt verloren en misschien zelfs door een tragisch ongeval. Moet je je dan eens voorstellen dat er een paar uur later een camera voor je neus staat wachtend op commentaar en men verwacht reactie van je. Als je later die opname terug zou zien zou je wss denken van.. WTF heb ik dat gezegd of zo gereageerd..

      Zonder camera op je snufferd is het al moeilijk om je hoofd er bij te houden als je je verhaal kwijt moet, zelfs bij een bekende en zeg je ook al genoeg dingen waar geen touw aan vast te knopen is.

      4 likes
     • Roy schreef:

      Ik zeg overigens niet dat Rusland “de Boeman” is. Waar twee vechten hebben er twee schuld. Wat ik wel bedoel te zeggen is dat Rusland te veel krediet krijgt en om de verkeerde redenen (dit bedoel ik in het algemeen) .

      Er wordt niet kritisch naar Rusland gekeken en voornamenlijk omdat het makkelijker en beter in het straatje past om Amerika of het westen de schuld te geven. (Kijk alleen al naar de reactie die ik krijg van Makropoelos en je hebt mn punt)

      Makropoelos wijst naar Amerika, hoewel Rusland er ook voordeel bij zou kunnen hebben om de winning van Saliegas te dwarsbomen. Er wordt vergeten dat je Theorieën kan bedenken voor meerderde scenario’s met verschillende aanstichters welke allemaal even plausibel zijn..

      3 likes
    • Makropoelos schreef:

     Beste Roy wist u dat het gebied wat nu door de Ukraine(Kiev) aangevallen wordt rijk is aan Schalie-Gas en dat Shell al voorbereidingen treffen om daar te gaan boren.

     Wist u dat de zoon van Joe Biden de vice president van de USA zijn zoon R.Hunter Biden Directeur is bij 1 van de grote oliemaatschappijen in de Ukraine en dat deze ook voorbereideingen treffen om naar gas te boren.

     En dat de plaatselijke bevolking daar terecht tegen protesteerd omdat zij zich zorgen maken om de bevuiling van het grondwater.
     En als je bedenkt dat om deze redenen het boren naar schalie-gas in vele landen stopgezet wordt en er zelfs niet mee begonnen gaat worden.

     Dus waar draait alles weer om? Juist om energie! En dat zal ook wel achter het hele gore verhaal in Libie, Syrie enIrak zijn wat de USA ons op de mouw aan het spelden is.

     4 likes
 • IIS schreef:

  Vind het nogal wat dat je zo kan worden aangewezen als moordenaar, want wie kan bewijzen of garanderen dat dit degene is die de dummy…good old James heeft vermoord? Via stemanalyse kunnen ze hem niet hebben geïdentificeerd want volgens mij is de man in zwart met mes zijn stem redelijk vervormd. Nep en nog eens nep!

  Het zal toch niet zo zijn dat ze dit alles in scene hebben gezet om geld los te peuteren. Om aan veel geld te komen kun je doen alsof je bent ontvoerd of iemand hebt ontvoerd of zelfs al hebt omgebracht en dit weer zal doen MITS! Men veel geld stuurt. Proberen ze hier met een hoop tamtam miljoenen en miljoenen losgeld af te dwingen? Natuurlijk is dit net als 9/11 een uitgelezen zaak met vele opties die het mogelijk maakt om allerlei anti-terreur programma’s af te kondigen, burgers meer te controleren, fals flag oorlogen/aanvallen uit te voeren op neppe ISIS die nota bene met paarden en een echte Sandokan imitatie Syrië heeft aangevallen en waardoor de VN niet anders meer kan doen dan Syrie met leugens aan te vallen zoals Amerika Irak kon aanvallen om zijn nooit gevonden weapons of mass destruction. Uiteindelijk is het de schuld van de VS die Irak hebben ontwricht en totaal uitgemoord achter lieten, maar dat neemt niet weg dat de ISIS uit de trukendoos komt van de VS.

  Overigens denk ik dat Assad niet lang meer heeft en men nu alles op alles gaat zetten om deze boze en gemene meneer met zijn seculiere staat waar mensen m.i. redelijk gelukkig konden leven helemaal kapot te maken. Men zal dan een schaduwregering plaatsen waarmee Israël, het westen en SA (SA is natuurlijk de harlekijn, alleen weten de jurkdragers dat niet) alle kanten opkan, want reken maar dat men ISIS, voor wat ze waard is, niet als buurman wil hebben, die zullen vroegtijdig worden afgemaakt samen met Assad of op Hollywood-achtige wijze worden weggetoverd en zal Syrie, net als Irak, Egypte, Libië onder controle zijn van het zio-fascistische westen.

  6 likes
  • Ferrimassi schreef:

   Ze zijn allemaal schuldig, valt wel een beetje door de mand met je zio obsessie en westenhaat. Alsof het midden-oosten het paradijs op aarde was. Iedere partij heeft schuld. Niemand dwingt deze barbaren tot deze acties. Alsof ze daar zelf niet kunnen nadenken… De arabische wereld is al sinds mensenheugenis een puinhoop. En natuurlijk hebben wij daar ook een aandeel in. Maar om het westen constant als hoofdoorzaak neer te zetten vind ik erg simplistisch en naïef. Maar zal wel in je agenda passen denk ik dan.

   4 likes
   • IIS schreef:

    Waar verdedig ik de barbaren? En welke barbaren heb je het over, want wie weet zijn wij wellicht de barbaren, het is maar uit welke hoek je het bekijkt en waar de absolute waarheid ligt.

    En waar spreek ik over westenhaat? Het is eerder westenliefde, want ik heb altijd graag in dit land gewoond, tot het moment dit land zijn ziel verkocht een de zio-nazi EU en ik niet meer in mijn eigen vertrouwde land woonde.

    Eerder was het voor mij nazi-Eu, maar aangezien de zionisten meer en meer door de mand vallen en het duidelijk is geworden dat nazi’s niet gewoon een paar opgeschoten fascisten zijn, maar een elitaire kliek zionisten die een beetje zijn doorgeschoten met hun waanzinnige ideeën en ooit in een ver verleden onderdeel waren bij de oprichting van nazi Duitsland middels dubieuze financieringen, maak ik er zio-nazi’s of zio-fascisten van. En verwar nu niet joden met zionisten, want joden zijn heel nette en weldenkende mensen, net als jij en ik.

    5 likes
    • Ferrimassi schreef:

     Ik doel op de koppensnellers die uit eigen beweging hoofd van romp scheiden. En ik zeg niet dat je barbaren verdedigt… Denk alleen dat het iets genuanceerder ligt dan jij stelt. En we verschillen van definities… Fascisme kan ik in zekere hoogte nog in meegaan. Maar nazi’s? Nee.. zionistisch.. ook niet. Ik denk dat veel van de dingen die we nu in het midden-oosten zien latent aanwezig is. Dit is gewoon een reset terug naar het originele format. En het westen probeert middels wapens en steun invloed te behouden. Wedden op het winnende paard zeg maar…

     1 likes
     • IIS schreef:

      @Ferrimassi

      Je wekte de indruk op dat ik antiwesters zou zijn en daarom automatisch voor de ‘barbaren’.

      De nazi ideologie is voor mij simpel te betrachten, nationaal socialisme als ideologie in een vorm van saamhorigheid tussen de puissant rijken met als doel één wereldstaat. Wellicht zullen plannen in die richting moeten worden bijgesteld omdat de Russen (ogenschijnlijk) dwars liggen, maar het doel is macht en natuurlijk controle over geld. En misschien is het zelfs alleen maar geld wat ze motiveert afhankelijk van het feit hoe goed of slecht ze in hun hoofd zijn en misschien, heel misschien zijn het nazi’s tegen barbaren, of nazi’s die barbaren gebruiken om controle te krijgen in het MO, want het MO is natuurlijk als nieuw afzetgebied voor de handel, wapen verkoop lucratief en voor het winnen van delfstoffen, zonlicht, olie en gas redelijk belangrijk. Kijk alleen eens even als je al die barbaren aan de hamburger en de milkshake krijgt, dan is er weer een mogelijkheid om verder te groeien voor de multinationals. Ik zeg niet dat dit zo is, maar dit zou in theorie het doel kunnen zijn. Wat nu barbaren zijn kunnen over jaren een gewillige en makke consumenten zijn.

      Nazi symbolisme in het huis van afgevaardigden http://www.bibliotecapleyades.net/imagenes_sociopol/icke110_01a.jpg, waarom?

      Zionisme is een verzamelnaam voor een, bijna exclusieve groep mensen die eenzijdig een kant kiezen en onder een vlag varen die ze helemaal niet waardig zijn, maar het doel is samen met nazisme hetzelfde. In het kort is dit mijn beeld, waar uiteraard niemand het mee eens hoeft te zijn. In ieder geval lijkt het me verstandig niet weg te kijken van wat het wellicht zou kunnen zijn en al helemaal niet als een blind paard achter de meute van de mainstream aan te hobbelen. Maar goed, iedereen is vrij in zijn mening of visie, nog wel!

      2 likes
    • Makropoelos schreef:

     Beste IIS, U bent heel dicht bij de waarheid met de gedachte over zio-nazi`s of zio-fascisten. Deze zijn overal in de samenleving te vinden. De gedachte aan ‘Ein Reich’ ‘Ein Volk’ ‘Ein Fuehrer’ zijn zij altijd nog niet kwiijt.
     Ze noemen het nu “Nieuwe Wereld Orde”.

     2 likes
    • Ferimassi schreef:

     Veel van deze zogenaamde nazi symboliek is veel en veel ouder (romeins).. Beetje hetzelfde als de prinsenvlag discussie. Deze symbolen zijn besmet geraakt.
     Er is geen sprake van een rassenstandaard in Europa of Amerika. ” saamhorigheid tussen de puissant rijken met als doel één wereldstaat” Dat is fascisme.. Als er tegenwoordig nazi’s zijn is het in het MO. Arabisch/soenitisch suprematisme. In isreal heb je deze orthodoxe elementen ook maar die zijn in de minderheid. Al deze clubjes dienen wij te boycotten wat mij betreft. Deze termen roepen bij mij een heel ander beeld op dan bij jou.. Maar net wat je zegt, ieder zijn eigen visie.

     0 likes
 • days of our lives schreef:

  Die mensen zitten daar met het doel: overwinnen of sterven voor de zaak. Er is geen weg terug, zeker niet voor deze man, waarvan men vermoedt dat hij de die rapper is, 100% zeker is dat niet.

  En dat het filmpje nep zou zijn…Tja. De eerste reacties hier over MH17 dachten mensen ook nog dat het niet gebeurd was. Waarom die behoefte tot het ontkennen van trieste feiten?

  4 likes
  • Huisheks schreef:

   Het gros van de gewone burgers is niet gewend gemeen te denken en zeker zijn zij niet bekwaam in het vooraf bedenken van allerlei opzetjes, vuiligheidjes, complotten en andere narigheid.
   Daarom zullen velen dit alles niet geloven, maar er is wel degelijk heel veel mis met het denkwerk in de hogere regionen. Daar is men bezig met zoveel viezigheid, dat wij het gewoon niet kunnen bevatten.
   En als er dus dit soort rampen of onthoofdingen plaatsvinden, zullen een heleboel mensen daar begrijpelijkerwijs moeite mee hebben.
   Dat er veel van deze info op schandalige manier , vervalst, in elkaar gedraaid en gemanipuleerd naar buiten wordt gebracht moge dus duidelijk zijn. Want het gros van de bevolking kan daar eigenlijk niks mee en slikt dat dus voor zoete koek. Feit : er is veel mis met de berichtgeving. 2. De berichtgeving is eenzijdig en onvolledig en gemanipuleerd. Gevolg : wat is nu nog geloofwaardig ???

   10 likes
 • Kalki schreef:

  Waarom nu al die ‘false flag’ operaties terwijl er al zoveel ‘brandhaarden’ in de wereld zijn dat zelfs een organisatie als Het Rode Kruis hulp te kort schiet, ze kunnen de hoeveelheden rampen niet aan.

  3 likes
 • oinnk schreef:

  Wat is de wereld ziek. De mensheid is de wereld absoluut onwaardig , het is tijd voor een allesvernietigende oorlog want we verdienen simpelweg niet beter. God heeft ons voorgedaan hoe we moeten leven , hij is ons voorgegaan in liefde maar wij moeten het zonodig beter weten (hoezo hoogmoed). En als het dan weer fout loopt door onze eigen verrotte rotschuld geven we huilend god de schuld. Wat schaam ik me omdat ik een mens ben. De mensen moeten zich bekeren en weer gaan bidden tot god , hij is de enige die ons nog kan helpen , als hij dat tenminste nog wil na al onze beledigingen naar hem toe.

  0 likes
  • Makropoelos schreef:

   Beste Oink, bent u wel zo zeker dat er een ‘god’ is die ons gaat helpen. Ik vraag mij af waarom hij dat dan niet al eerder gedaan heeft. Is het nog niet erg genoeg?

   Conclussie: Er is geen mens op deze wereld, nu en in het verleden niet, die ook maar het geringste idee heeft wat er achter het geheel zit, het hele universum dus.

   En hij die met stelligheid verkondigt dat hij het weet, is naar mijn menig lichtelijk aan het fantaseren en dan druk ik het nog mild uit.

   Laat ons hopen dat de mensheid er nog wat van weet te maken.

   2 likes
 • biko schreef:

  Religie is een vorm van onderontwikkeling.

  2 likes
 • Artist schreef:

  @Roy:
  Tja ik ben ook zeker geen fan van het beleid wat Poetin voert. En allebei de kanten zullen zich schuldig maken aan gruweldaden . Maar je kunt toch niet ontkennen dat Rusland heel zwaar wordt aangepakt en Oekraïne met veel wegkomt. Mocht het uitlokking zijn geweest, waar is het statement waar Oekraïne zich verantwoordt naar andere landen voor deze actie?
  Die is er niet en dat is raar.
  De kwestie van dat verdrag komt trouwens terug in de Kamervragen, of dit wel of niet waar is. En omdat de site die het meldt Russisch is, maakt het nog niet meteen onbetrouwbaar natuurlijk. Vergeet niet dat Rusland meteen na MH17 hun radarbeelden etc. vrijgaven, die we nooit in ons nieuws hebben gezien. Waarom niet? En waarom is de audio van de vliegverkeerstoren in Oekraïne nog niet vrij gegeven?
  Rare gang van zaken in mijn optiek.
  (@ 9fornews: Waarom ontbreekt soms beantwoorden onder een bericht?)

  2 likes
 • IIS schreef:

  Los van de stemmingmakerij en los van wat een moslim is in zijn eigen land doet, maar wat doen al deze (radicale) moslims hier en waarom moest de EU overspoeld worden met moslims waarvan men wel wist dat ze een gevaar zijn voor de EU en deze import gaat nog gewoon door.

  Hier een beeld van een doordeweeks protest en aan het eind een korte uitleg van een jurkdrager waarom de islam dus niet thuis hoort in de EU. https://www.youtube.com/watch?v=psZBaJU_Cvo (Waarom Stacey Dooley een -oranje- jurk draagt is mij onduidelijk, net als James Foley, Stacey is overigens een journalist voor de mainstream)

  Ook dit protest kan natuurlijk toneel zijn om de opinie te beïnvloeden, maar duidelijk is wel dat de moslims die meelopen niet allemaal zomaar toneelspelers zijn of zijn geronseld.

  Dit is toch de idioterie ten top en waarom dan niet de grenzen dicht en sowieso de radicale kopstukken eruit donderen? Aan de ene kant angst en haat creëren en aan de andere kant moeten we tolerant en begripvol zijn. Dat is natuurlijk een schier onmogelijke opgaven en zal de politiek in moeten grijpen, alleen kan dat waarschijnlijk weer niet, omdat de politiek niets meer heeft te vertellen en aan de riem loopt van de elite die onrust en haat zaaien. Het is een heel raar en vreemd fenomeen en ondoorzichtig spel, maar één ding is duidelijk: deze mensen met dergelijke middeleeuwse gedachten horen niet thuis in het Westen! Mits het Westen niet langer thuis hoort in het Westen en we dus onder het juk moeten komen te staan van de elite in de vorm van een stuurbare massa in- of exclusief hardcore religie, zolang ze maar bang, zwijgzaam, volgzaam en simpel denkt.

  Waarom is Rusland zo fel gekant tegen al deze lieve, lieve, lieve nazi-moslims? nazi-moslims zijn moslims die zich voordoen als moslims, maar een heel ander doel hebben dan het geloof komen prediken. Het vehikel is religie, maar het doel is omverwerpen van de gevestigde macht. De Russen zijn echt niet zo achterlijk als het Westen schetst. Hier worden we geregeerd door idioten die onder de macht van de zio-nazi’s staan die heel de economie naar de kloten helpen met hun sancties die totaal niets uithalen en ook geen nut dienen dan alleen maar het nut van de de elite die graag ziet dat we zaken doen met de zio-nazi’s. Gas moet komen uit Qatar, via Syrië, bijvoorbeeld!

  Rusland in actie! https://www.youtube.com/watch?v=yuN0Em3tbho

  1 likes
 • Ellen Konne schreef:

  KAFIR en JIHAD!

  Moslims in Nederland noemen Nederlanders “Kafir” of “kafier” (vijand) en delen met elkaar hun afschuw voor de Nederlandse cultuur. Gelet op de benoeming “kafir”: de “kafir” die dit stempel krijgt opgedrukt is een Nederlander. Het concept “kafir” heeft dus betrekking op een vijand! De jihadisten die moorden in naam van islam, rechtvaardigen hun acties door het bestaan van kafir’s, in werkelijkheid worden ze gedreven door de bewuste aanwezigheid van ongelovige ” kafir’s”. Het gedachtegoed gaat ervan uit dat de Nederlanders als geheel “kafir’s” zijn en uiteindelijk de islamitische staat als enige goede optie zal wensen en accepteren. Het gaat niet eens meer om Hamas, Taliban, Al-Nusra, Boko Haram of IS moslims. Moslims (meer dan 90% salafisten) die hierheen komen, noemen Nederlanders “kafir”, al onderweg praten ze over “kafir’s land”: men komt dus als vijand binnen. Nu, geen verassing dat hun kinderen massaal jihadisten aan het worden en hoef je ook niet meer “islamofobe” of PVV’er te zijn om je naturelle rechten te verdedigen!!

  In het boek van moslims staat dat het hoofd van de “kafir” afgehakt moet worden. In de koran staat het dus hij/zij (Nederlander) is gevaarlijk!  
  Om dit te bereiken maken zij gebruik van alle middelen die hen voorhanden zijn, maar tijdelijk zijn zij gericht op niet-gewelddadige middelen.
  “De Moskee is de weg en de waarheid.”
  “Waar je ook bent, bouw een Moskee.”
  ‘De Moskee is de eerste fabriek waar jihadisten worden gevormd’ : (Al_Qaeda)
  Jihad, de oorlog die de Islam moet verspreiden over de ganse wereldbol, zo inherent is aan de Islam dat “elke moslimfoetus in de wereld oproept tot eenheid door de Jihad.“

  De fundamentele basis en de opvoeding en opleiding [van de moslims] begint in de moskeeën… Beseft u wel wat de moskee is? Het is de eerste fabriek waar mannen worden opgevoed om Allah te vrezen en te behagen; [het is] de eerste fabriek waar Jihadstrijders worden gevormd… Moskee is een voorpost in de oorlog tegen de niet-moslims, een overwinning in de afbraak van de kafir-wereld. De politici die de bouw ervan goedkeuren en mogelijk zelfs faciliteren, zijn misdadig naief. De hele omgeving van die moskee zal islamiseren. Niet-moslims krijgen het ‘verzoek’ te verhuizen. Zoals ook de waarde van het onroerend goed zal dalen. Dit is hun beproefde tactiek: stap voor stap de boel overnemen. En elders is te zien hoe succesvol dit is. In het Midden-Oosten worden nu de laatste christenen weggezuiverd. En de mensen die dat doen hebben dezelfde mentaliteit en wereldvisie als die welke die megamoskee willen in Gouda. Alleen laten ze het niet zo blijken. Ze veinzen gematigdheid. Dat evenwel op slag verandert als ze eenmaal de macht hebben.

  In vaktermen vallen deze islamisten even goed onder het fundamentalisten als andere jihadisten, zij imiteren de niet-moslims en laten zich daardoor beperken. In vaktermen vallen moslims in Nederland even goed onder het fundamentalisten als andere jihadisten! Want ze nomen ook Nederlanders als “kafir”, net als ISIS.
  Door de Nederland betaalde imams prediken dat de jihad een heilige plicht is voor alle moslims! Bijna alle activiteiten in de moskeeën zijn gewijd aan het bestrijding van de “kafir’s”. ‘Matig” genoemde Jihadistische islamisme is weer de meest succesvolle ideologie waardoor in Nederland geboren moslimjongeren een perspectief aangeboden krijgen! Het is dus geen toeval dat nu geïndoctrineerde kinderen voor de jihad kiezen! Het is ook verrassend dat in Nederland wonende Moslims, Nederlanders openlijk vijand noemen en tegelijkertijd zich als matig laten bestempelen! Ze dragen doelbewust provocerende kledij (hoofddoek, boerka etc…), geen Nederlandse TV, geen Nederlandse kranten. Voor vrijwel alle islamieten geldt alleen het woord van allah en dat zij alleen open staan voor jihadistische imams en houden zich strikt aan de anti-Nederlandse cultuur!

  Het ligt voor de hand dat de samenbindende kracht van de moslims erg groot is. De ‘gewone’ maatschappij moet er doorgaans weinig van hebben, en naarmate de maatschappij meer als vijandig wordt ervaren zullen de jihadisten hechter worden. Het gevaar van deze twee complementaire ontwikkelingen schuilt daarin het vermogen tot kritische reflectie op de duur volledig wegvalt. Oude garde maakt een fatale denkfout door te denken dat islam uiteindelijk zal wegsmelten. Europese politici hebben bewust de ogen gesloten. Het is juist de islamitische wereld die het westen niet alleen als een bedreiging ziet, maar juist als een potentiële vijand, waarin maar één antwoord mogelijk: demografische explosie moslims via de baarmoeder, prediking en oproepen tot invoeren van jihad.

  Elke ideologie kan bestreden worden met een alternatieve ideologie. De strijd begint altijd bij het gedachteplatform. Een middeleeuwse ideologie/cultuur kan niet bestreden worden met een steentijdperk ideologie. Politici en opiniemakers proberen islamitische politieke ideologie te verdedigen (matig en goed noemen) om jihadisten te bestrijden! middeleeuwse islam kan niet bestreden worden met de lege hoofden van regeringleiders en opiniemakers die onafgebroken oproepen om islam te faciliteren. Hierdoor is de maatschappij in de ban van islamitische radicale ideologie, die zich baseert op een letterlijke uitleg van de Koran.

  Een keuze voor radicaal Islamitisch gedachtegoed is dan niet slechts een keuze voor een overtuiging of een geloof. Oude garde heeft geen enkele vooruitgang geboekt in het gebied van filosofie en wetenschap en heeft een mentale vacuüm gecreëerd, zodat nieuwe generatie moslimjongeren hun identiteit dan met het onderschrijven van dogma’s of denkbeelden van middeleeuwse toestanden:soldaten godsdienst, non-stop oorlog, polygamie, moskeen met de hoge minaretten etc… 
  Nihilistische bewegingen van de jaren 60 die nu hun achterlijke beleid/filosofie dicteren, hebben uiteindelijk een “goed islam” uitgevonden die beter is dan de ISIS islam! Precies deze transformatie heeft het Europese zelfvertrouwen blijvend aangetast. Nihilisten van oude garde zijn niet beter dan de islamisten. Achterlijke opinie en beleidsmakers bieden dus niks nieuws, Jongeren die horen dat de islam en koran goed is, worden massaal jihadist/massamoordenaar!

  ISLAM VERDEDIGEN VERSUS JIHAD BESTRIJDEN!

  Het is een paradigma-probleem. 

  Terwijl er sprake is van een grote dreiging van jihadisten ‘die zich beroepen op islamitisch fundamentalisme als inspiratie’. Oftewel, op de koran, beweert oude garde, dat de islam als religie niet mag worden verward met islamitisch fundamentalisme als ideologie. 
  Terwijl fundamentalisme simpelweg uit de islam voorkomt, propageert bestuurlijke macht dat islam en de koran geen voedingsbodem zijn voor de Jihadisten. Echter, zowel de religie als de ideologie zijn gebaseerd op de koran! 

  Hoe het handelen, de doelstelling ondermijnt. 

  Oude garde heeft geen idee over de ontwikkeling proces van de islam, ze verdedigen niet de normen en waarden van het westerse cultuur als alternatief, maar blijven propageren dat de islam goed is! Lage intellectuele oefening en het verdediging van islamitische ideologie, maakt de bestrijding van jihadistische gedachtegang onmogelijk. In Nederland geboren Moslims krijgen van oude garde te horen dat hun islamitische geloof/ideologie eigenlijk beter is dan de westerse ideologie. Onder de motto, “islam is goed. IS is niet goed”, worden kinderen gestimuleerd toch “de ware islam” te zoeken. Als gevolg, zien we razendsnelle groei van IS en andere Al-Qaeda georiënteerde bewegingen in Nederland.
  De meerderheid van de immigranten is islamitisch, soennieten/salafisten die een steeds groter percentage van de bevolking van grootsteden vormen, worden ondersteunt in de naam van de democratie! Regeringsleiders proberen islamitische politieke ideologie te verdedigen om jihadisten te bestrijden! Van indoctrinatie van onze kinderen op school, tot (beroeps)moslims in de politiek, tot het bouwen van moskeeën, tot het trainen van imams, tot het misleiden van de niet-islamitische burgers over de positieve bijdrage van islam aan de westerse gemeenschap. In plaats van politieke ideologie van de strijders te bestrijden, bestrijden de EU beleidsmakers kritiek op die ideologie zelf en wordt islam toch gefaciliteerd als een ideale ideologie/geloof!
  Soennitische /salafistische jeugd kiest uiteindelijk toch voor de Jihadisme, bovendien gaan ze meerderheid vormen in Nederland!

  In plaats van een eigen ideologie/ filosofie, eigen normen en waarden te verdedigen, onderwerpt politieke elite zich aan een vijandelijke ideologie en stelt dat de overheids instellingen moeten strijden tegen het fenomeen ‘Islamophobia’. Een term die is bedacht door de Salafistische islamisten, ten einde kritiek op islam mondiaal de kop in te drukken, terwijl in alle moslimlanden westerse ideologieën wettelijk verboden zijn! Vanuit corrupte instanties zoekt men inmiddels naar juridische mogelijkheden om kritiek op islam te verbieden en strafbaar te stellen. Zie, haatimams uit moslimlanden naar Utrecht, Rijswijk, Amsterdam, Rotterdam, Gouda! Klaarblijkelijk is de behoefte van de jihadistische massa hier aan zulke oorlog predikers groter dan wordt aangenomen.

  Opiniemakers en politici mogen zich dus niet kritisch uiten over islam, omdat dit het niet-bestaande fenomeen islamofobie stimuleert. 
  Maar, in werkelijkheid, hoef je niet meer “islamofobe” of PVV’er te zijn, om je naturelle rechten te verdedigen!
  “De moskeeen zijn onze kazernes” aldus Erdogan en Nederland geeft er dan een atoombunker onder kado. Moskee na Moskee, als pionnen op een schaakbord, worden wij langzaam door de 5e colonne, met behulp van politieke elite, gereed gemaakt om (ritueel) geslacht te worden. Echt knettergek.
  Doe die oogkleppen nou eens af en zie dat de islamofiele eenheids- partij van D66, PvdA, VVD, CDA, CU en GL één grote pot nat is. Ze doen gewoon een beetje alsof er verschillen zijn om de kiezer binnenboord te houden en zo hun gezamenlijke agenda er door te kunnen drukken. En daarin staat: toch meer Islam! Je hoeft voorwaar geen visionair te zijn om te voorspellen dat als Nederland geen radicale islam wil terwijl de heersende politieke partijen blijven volharden in hun weigering om tegemoet te komen aan deze democratisch geuite wens!

  Met Vriendelijke Groeten,

  Victor Leman, Florac Bosch, H. Westerdam, S. Leobergen, Arto Troyer, S. E. Konne, A. Thores, L. H. Dekker. W. Karmann, N. Korser, H. Vlaams, Berna Akker, R. E. Zycke, Adriana T., E. Born

  0 likes
 • x

  Check Also

  coronacrisis

  Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

  Dag in dag uit zie je dezelfde ...

  undercoververpleegster

  Undercoververpleegster onthult wat er echt gebeurt in ziekenhuizen: ‘Dit is moord’

  Erin Marie Olszewski is een ‘undercoververpleegster’ en ...

  >