Buitenland

Schieten zonder waarschuwing en steun voor sterilisatieprogramma’s. Bekijk deze onthullende aflevering van Zembla over het Wereld Natuur Fonds

Help door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Wereld Natuur Fonds (WWF) is opnieuw onder vuur komen te liggen. De natuurbeschermingsorganisatie blijkt in de derde wereld actief te zijn in geboortebeperking. Bevolkingsgroei terugdringen dus.

Het WWF heeft samen met het omstreden Amerikaanse agentschap USAID en farmareus Johnson & Johnson ‘gezondheidskampen’ opgezet waar mensen worden gesteriliseerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De kampen staan in onder meer India, Kameroen, Congo en Oeganda.

Zonder waarschuwing

Professor Bram Büscher van de Wageningen Universiteit reageerde kritisch op het project. Hij zegt dat het probleem wordt neergelegd bij de arme mensen rond natuurgebieden, terwijl vooral wij de boosdoener zijn.

In India kwamen mensen om het leven toen een dorp werd ontruimd om plaats te maken voor natuurgebied.

Lokale parkwachters verklaren tegenover Zembla dat ze ongewenste bezoekers zonder waarschuwing mogen neerschieten.

Onzichtbare hand

Soneswar Narah van mensenrechtenorganisatie JKSS reageert: “Alles wordt door het WWF beheerd, als een onzichtbare hand.”

“Onder het mom van natuurbescherming creëren ze een gewelddadige omgeving,” klinkt het.

Onschuldige slachtoffers

In één van de parken werden tussen 2014 en 2016 zo’n 50 mensen gedood. Volgens Narah zitten daar veel onschuldige slachtoffers bij.

BuzzFeed onthulde eersder dat het WWF wereldwijd parkwachters financiert en uitrust die zich schuldig maken aan marteling, seksueel misbruik en moord.

Bekijk de aflevering hier terug.

[Zembla, Survival International]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob
Rob
4 jaren geleden

Het WWF maakt dus ook gewoon deel uit van de heersende elite. De natuur beschermen tegen de mens? Maken wij dan in wezen geen deel uit van de natuur en het leven? Dit verhaal klinkt als andere berichten die zeggen dat de elite van de mens af willen zodat ze de planeet voor zichzelf hebben. Ze beschouwen de mens als vee of nutteloze eters die hen in de weg staan. Dan zouden ze nog wel eens heel anders kunnen eindigen. De wereld is schijnbaar dusdanig aan het veranderen dat degenen die de macht proberen te houden hun eigen ondergang tegemoet gaan. Uitgaande van allerlei berichten hebben we maar twee opties in deze tijd: mee veranderen of dood gaan. Dat gaat om een bewustzijnsverandering onder invloed van kosmische gebeurtenissen. Wie mee gaat in de stroom daarvan zal mee veranderen. Wie er tegenin gaat is bezig zichzelf te vernietigen. Eigenlijk hetzelfde als een rivier met een sterke stroom. Laat je je mee drijven met de stroom dan kom je moeiteloos vooruit. Ga je tegen de stroom in dan moet je je inspannen, wordt je moe en verzuip je op een gegeven moment wanneer je uitgeput bent. Met de veranderingen van deze tijd werkt het net zo, alleen dan op het niveau van energie en bewustzijn. Degenen die tegen de energie in gaan moeten steeds meer macht gaan vertonen om zich te verzetten tegen verandering en uiteindelijk krijgen ze een keer een hartaanval of iets anders waardoor ze zichzelf hebben vernietigd. Het WWF lijkt wat dat betreft ook individuen te bevatten die dan hard op weg zijn zichzelf te vernietigen, als onderdeel van de elite of elite gecontroleerde organisatie.

ECHTwakker!
ECHTwakker!
4 jaren geleden

Alle maar dan ook echte alle goede doelen die landelijke bekendheid genieten zijn van de staat en dus hartstikke NEP! elke euro die je daar aan uit geeft gaat naar de miljardairs van de samenleving.
Extra belasting voor naïeve mensen met een goed hart en schone ziel.

Back to top button
3
0
We lezen graag je reactie!x