Homepagina » Buitenland » Schieten zonder waarschuwing en steun voor sterilisatieprogramma’s. Bekijk deze onthullende aflevering van Zembla over het Wereld Natuur Fonds
Schieten zonder waarschuwing en steun voor sterilisatieprogramma's. Bekijk deze onthullende aflevering van Zembla over het Wereld Natuur Fonds

Schieten zonder waarschuwing en steun voor sterilisatieprogramma’s. Bekijk deze onthullende aflevering van Zembla over het Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds (WWF) is opnieuw onder vuur komen te liggen. De natuurbeschermingsorganisatie blijkt in de derde wereld actief te zijn in geboortebeperking. Bevolkingsgroei terugdringen dus.

Het WWF heeft samen met het omstreden Amerikaanse agentschap USAID en farmareus Johnson & Johnson ‘gezondheidskampen’ opgezet waar mensen worden gesteriliseerd.

De kampen staan in onder meer India, Kameroen, Congo en Oeganda.

Zonder waarschuwing

Professor Bram Büscher van de Wageningen Universiteit reageerde kritisch op het project. Hij zegt dat het probleem wordt neergelegd bij de arme mensen rond natuurgebieden, terwijl vooral wij de boosdoener zijn.

In India kwamen mensen om het leven toen een dorp werd ontruimd om plaats te maken voor natuurgebied.

Lokale parkwachters verklaren tegenover Zembla dat ze ongewenste bezoekers zonder waarschuwing mogen neerschieten.

Onzichtbare hand

Soneswar Narah van mensenrechtenorganisatie JKSS reageert: “Alles wordt door het WWF beheerd, als een onzichtbare hand.”

“Onder het mom van natuurbescherming creëren ze een gewelddadige omgeving,” klinkt het.

Onschuldige slachtoffers

In één van de parken werden tussen 2014 en 2016 zo’n 50 mensen gedood. Volgens Narah zitten daar veel onschuldige slachtoffers bij.

BuzzFeed onthulde eersder dat het WWF wereldwijd parkwachters financiert en uitrust die zich schuldig maken aan marteling, seksueel misbruik en moord.

Bekijk de aflevering hier terug.

[Zembla, Survival International]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Rob schreef:

  Het WWF maakt dus ook gewoon deel uit van de heersende elite. De natuur beschermen tegen de mens? Maken wij dan in wezen geen deel uit van de natuur en het leven? Dit verhaal klinkt als andere berichten die zeggen dat de elite van de mens af willen zodat ze de planeet voor zichzelf hebben. Ze beschouwen de mens als vee of nutteloze eters die hen in de weg staan. Dan zouden ze nog wel eens heel anders kunnen eindigen. De wereld is schijnbaar dusdanig aan het veranderen dat degenen die de macht proberen te houden hun eigen ondergang tegemoet gaan. Uitgaande van allerlei berichten hebben we maar twee opties in deze tijd: mee veranderen of dood gaan. Dat gaat om een bewustzijnsverandering onder invloed van kosmische gebeurtenissen. Wie mee gaat in de stroom daarvan zal mee veranderen. Wie er tegenin gaat is bezig zichzelf te vernietigen. Eigenlijk hetzelfde als een rivier met een sterke stroom. Laat je je mee drijven met de stroom dan kom je moeiteloos vooruit. Ga je tegen de stroom in dan moet je je inspannen, wordt je moe en verzuip je op een gegeven moment wanneer je uitgeput bent. Met de veranderingen van deze tijd werkt het net zo, alleen dan op het niveau van energie en bewustzijn. Degenen die tegen de energie in gaan moeten steeds meer macht gaan vertonen om zich te verzetten tegen verandering en uiteindelijk krijgen ze een keer een hartaanval of iets anders waardoor ze zichzelf hebben vernietigd. Het WWF lijkt wat dat betreft ook individuen te bevatten die dan hard op weg zijn zichzelf te vernietigen, als onderdeel van de elite of elite gecontroleerde organisatie.

  12 likes
  • Hoop schreef:

   Ik zwem ook tegen de stroom in en voel mij er prima bij. Mijn gevoel zegt dat al die electronica en smartphones niet goed is voor de mens. Als je objectief om je heen kijkt naar al die mensen, koptelefoon op en druk vegen op een kastje totaal in hun eigen wereld dan weet je zeker; hier wordt een nieuw soort mens gecreëerd. Een soort van cyborg. En ja het is soms eenzaam als je vertikt om hieraan deel te nemen, hoewel de deelnemers ook vaak een eenzame indruk maken. Ik troost me met de gedachten dat er meer mensen zijn die tegen de stroom inzwemmen en als die elkaar op een of andere manier vinden (zoals bijv hier) dan krijg je juist energie.

   6 likes
 • ECHTwakker! schreef:

  Alle maar dan ook echte alle goede doelen die landelijke bekendheid genieten zijn van de staat en dus hartstikke NEP! elke euro die je daar aan uit geeft gaat naar de miljardairs van de samenleving.
  Extra belasting voor naïeve mensen met een goed hart en schone ziel.

  2 likes
 • x

  Check Also

  gates

  Heeft de Gates Foundation honderdduizenden meisjes gesteriliseerd in India?

  Mikki Willis, de regisseur van de documentaire ...

  bill gates

  Bill Gates vernietigt onze vrijheid. Zo komt de wereld eruit te zien als hij zijn zin krijgt

  Miljardair Bill Gates is er medeverantwoordelijk voor ...

  >