Homepagina » Binnenland » De Jonge onderzoekt inzet van digitaal ‘coronapaspoort’
de jonge
Foto: European People's Party CC BY 2.0

De Jonge onderzoekt inzet van digitaal ‘coronapaspoort’

Coronaminister Hugo de Jonge heeft de Gezondheidsraad gevraagd te onderzoeken hoe een (digitaal) coronapaspoort ethisch en juridisch kan worden ingezet om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld scholen en de werkomgeving.

Op 17 december schreef De Jonge in een brief aan de Gezondheidsraad dat hij de uitslagen van coronatests ‘wil gaan inzetten’. Mensen die zich recent hebben laten testen en een negatieve testuitslag hebben, zouden bijvoorbeeld meer bewegingsvrijheid kunnen krijgen, aldus de minister.

“Daarom wil het kabinet een laagdrempelig testprogramma uitwerken waarmee naast incidentgericht (frequent) testen ook de mogelijkheid wordt geboden om door testen toegang tot sociale en economische activiteiten te verkrijgen. Het bij zich dragen van een – al dan niet gedigitaliseerd – ‘coronapaspoort’ zou hiervan het bewijsstuk kunnen zijn.”

Zo’n digitaal coronapaspoort zou volgens De Jonge kunnen worden ingezet bij het verstrekken van toegang tot onderwijsinstellingen, zorginstellingen zoals verpleeghuizen, werkomgeving en bijvoorbeeld horeca en uitgaansgelegenheden.

Dit moet gestopt worden!

Kamerlid Van der Staaij (SGP) vroeg De Jonge vorige maand om niet alleen voor vaccinaties advies te vragen over een ethisch kader, maar om dit ook te doen voor een uitgebreid testprogramma. Daar heeft de minister nu gehoor aan gegeven.

De Gezondheidsraad buigt zich inmiddels over deze kwestie en verwacht half januari advies te kunnen aanbieden, zo blijkt uit een brief die dateert van 24 december. Hier vind je meer informatie over het coronapaspoort.

Veel mensen zitten niet te wachten op zo’n paspoort. “Dit moet gestopt worden!” twittert Sol. Simone schrijft: “Deze man is knettergek.”

4.9 36 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
157 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
9 maanden geleden

Hij onderzoekt niets, nooit. Hij leest enkel op en volgt een script.

rop
rop
9 maanden geleden

Denkt men, dat Dit allemaal met corona te maken heeft ?

Ertje
Ertje
9 maanden geleden

waar kan ik dit stuk vinden om te downloaden?

Pippie
Pippie
9 maanden geleden

Bizar en totaal ongeloofwaardig. Waarom deze enorme haast voor een “vaccin”waarvan niet eens is bewezen dat het echt gaat werken? 2 mnd FU? De verborgen agenda .. jaja..

x

Check Also

de jonge

De Jonge verwacht dat coronatoegangsbewijzen langer nodig zijn: ‘We lijken er behoorlijk aan gewend geraakt te zijn’

Zorgminister Hugo de Jonge wil zich nog ...

de jonge

Prof. Schetters tegen De Jonge: graag onderbouwing voor uitspraak dat vaccinatie geen effect op vruchtbaarheid heeft

Minister Hugo de Jonge heeft op social ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

157
0
We lezen graag je reactie!x