BinnenlandCorona

De Jonge onderzoekt inzet van digitaal ‘coronapaspoort’

Help door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Coronaminister Hugo de Jonge heeft de Gezondheidsraad gevraagd te onderzoeken hoe een (digitaal) coronapaspoort ethisch en juridisch kan worden ingezet om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld scholen en de werkomgeving.

Op 17 december schreef De Jonge in een brief aan de Gezondheidsraad dat hij de uitslagen van coronatests ‘wil gaan inzetten’. Mensen die zich recent hebben laten testen en een negatieve testuitslag hebben, zouden bijvoorbeeld meer bewegingsvrijheid kunnen krijgen, aldus de minister.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Daarom wil het kabinet een laagdrempelig testprogramma uitwerken waarmee naast incidentgericht (frequent) testen ook de mogelijkheid wordt geboden om door testen toegang tot sociale en economische activiteiten te verkrijgen. Het bij zich dragen van een – al dan niet gedigitaliseerd – ‘coronapaspoort’ zou hiervan het bewijsstuk kunnen zijn.”

Zo’n digitaal coronapaspoort zou volgens De Jonge kunnen worden ingezet bij het verstrekken van toegang tot onderwijsinstellingen, zorginstellingen zoals verpleeghuizen, werkomgeving en bijvoorbeeld horeca en uitgaansgelegenheden.

Dit moet gestopt worden!

Kamerlid Van der Staaij (SGP) vroeg De Jonge vorige maand om niet alleen voor vaccinaties advies te vragen over een ethisch kader, maar om dit ook te doen voor een uitgebreid testprogramma. Daar heeft de minister nu gehoor aan gegeven.

De Gezondheidsraad buigt zich inmiddels over deze kwestie en verwacht half januari advies te kunnen aanbieden, zo blijkt uit een brief die dateert van 24 december. Hier vind je meer informatie over het coronapaspoort.

Veel mensen zitten niet te wachten op zo’n paspoort. “Dit moet gestopt worden!” twittert Sol. Simone schrijft: “Deze man is knettergek.”

4.9 36 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

157 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
3 jaren geleden

Hij onderzoekt niets, nooit. Hij leest enkel op en volgt een script.

rop
rop
3 jaren geleden

Denkt men, dat Dit allemaal met corona te maken heeft ?

Ertje
Ertje
3 jaren geleden

waar kan ik dit stuk vinden om te downloaden?

Pippie
Pippie
3 jaren geleden

Bizar en totaal ongeloofwaardig. Waarom deze enorme haast voor een “vaccin”waarvan niet eens is bewezen dat het echt gaat werken? 2 mnd FU? De verborgen agenda .. jaja..

Back to top button
157
0
We lezen graag je reactie!x