Homepagina » Buitenland » Coronacensuur: dit is hoe Facebook ons allemaal het zwijgen oplegt
facebook
Foto: www.thoughtcatalog.com CC BY 2.0

Coronacensuur: dit is hoe Facebook ons allemaal het zwijgen oplegt

Facebook heeft vanwege corona de richtlijnen voor de community aangepast. Het platform kondigde onder meer aan actie te zullen ondernemen tegen ‘desinformatie die bijdraagt aan het risico op dreigend geweld of fysieke schade’. Iedereen die denkt dat Mark Rutte en Hugo de Jonge nu verbannen zullen worden van Facebook, heeft het mis. De nieuwe regels zijn bedoeld om kritische geluiden de kop in te drukken.

Facebook: de overheid treedt op tegen demonstraties

Facebook blokkeert voortaan alle informatie die zou kunnen leiden tot de ‘verspreiding van Covid-19’, zo maakte het platform bekend. In deze update lees je: Op grond van ons beleid inzake het plannen van kwaadwillende acties verwijderen wij inhoud waarvoor het volgende geldt:

  • Er wordt gepleit voor de verspreiding van Covid-19.
  • Er wordt gepleit voor persoonlijke ontmoetingen of evenementen in strijd met de gezondheidsrichtlijnen van de overheid. Dit omvat niet discussies of debatten over openbaar beleid of voorgestelde nieuwe richtlijnen van beleidsmakers en gekozen functionarissen;
  • Er worden persoonlijke ontmoetingen of bijeenkomsten gecoördineerd die mensen met Covid-19 aanmoedigen om deel te nemen.

Gebruikers mogen dus geen demonstraties tegen het overheidsbeleid meer coördineren op Facebook.

+++ Volg ons op Telegram +++

Facebook verbiedt kritiek op het coronabeleid

Het platform gaat niet alleen de strijd aan met demonstraties. Ook zijn allerlei beweringen over corona vanaf nu verboden. Je mag niet meer zeggen dat corona door de mens is gemaakt of in een lab. Je mag ook niet meer zeggen dat vaccinaties schadelijk zijn, autisme kunnen veroorzaken of geen effectieve bescherming bieden tegen Covid-19. Het is ook ten strengste verboden op Facebook te schrijven dat het veiliger is om het virus op te lopen dan je te laten vaccineren.

Dat terwijl de oorsprong van het virus nog niet precies is vastgesteld. Ook is er nog helemaal niets bekend over de langetermijneffecten van de vaccinaties. Dat maakt Facebook allemaal niets uit.

Experts worden gecensureerd en belasterd, net als in de middeleeuwen

In september zei microbioloog dr. Sucharit Bhakdi dat het voelt alsof we ons weer in de middeleeuwen bevinden. “Als wetenschapper krijg ik de indruk dat de samenleving 500 jaar terug in de tijd is gegaan. De echte wetenschap wordt belasterd.”

De expert werd op veel platforms meerdere keren het slachtoffer van censuur. Je mag niet luisteren naar deskundigen zoals Sucharit Bhakdi. Zogenaamde ‘factcheckers’ – wie er ook achter zitten – bepalen wat ‘waar’ en ‘niet waar’ is, zoals in een Orwelliaanse dystopie uit 1984. Echte experts worden belasterd en in diskrediet gebracht.

Superverspreiders in de informatieoorlog

In tijden van toenemende censuur zijn alternatieven hard nodig. Wil je gegarandeerd eerlijke en kritische informatie over de coronasituatie ontvangen? Meld je dan nu hier aan op ons Telegram-kanaal. Wij zijn superverspreiders in de informatieoorlog!

[Wochenblick]
4.9 54 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
102 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pippie
Pippie
7 maanden geleden

Ze mogen wel voortdurend zelf Vaccinatie boodschappen sturen etc.. Allemaal boycotten. Ik heb 3 mnd geleden al afscheid genomen. Big Tech . Ik heb er genoeg van.

Geen schaap
Geen schaap
7 maanden geleden

Ik heb allang geen facebook meer, en mis er niks aan. Verder heb ik geen linkedIn of instagram.

Skype en Whatsapp gebruik ik voor de voor mij bekende contacten.

Verder vind ik het fijn om iemand persoonlijk te spreken.

Nanochip
Nanochip
7 maanden geleden

Ik zou zeggen fuck facebook ben erallang klaar mee

ruud
ruud
7 maanden geleden

Facebook moet uitkijken dat ze door hun eigen maatregelen straks niet meer bestaan. Die eeuwige controle gaat ze nog eens duur komen te staan als de mensen er genoeg van hebben
Dat geld ook voor alle andere platformen van desbetreffende servers sites en wat al niet meer

x

Check Also

elspeet

Elspeet zou een ‘coronabrandhaard’ zijn en ‘donkerrood’ kleuren. Dit zijn de cijfers

Elspeet is al wekenlang een coronabrandhaard, schrijft ...

verpleegkundige

Verpleegkundige Benthe doet boekje open over mensen die ernstig ziek werden na de prik

Demissionair minister Hugo de Jonge herhaalt het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

102
0
We lezen graag je reactie!x