Mens en Dier

Frans Timmermans ‘verdient proces wegens dood door schuld’

Help door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Aanstaande woensdag behandelt het gerechtshof Den Haag de beklagprocedure van de Stichting Onderzoek Oorlogsmisdaden van journalist Arnold Karskens tegen de beslissing van de officier van justitie om Eurocommissaris Frans Timmermans niet te vervolgen voor dood door schuld.

Als vicevoorzitter van de Europese Commissie was Timmermans tussen november 2014 en oktober 2019 verantwoordelijk voor de aanpak van de illegale mensenstroom tussen Libië en de Europese Unie, waarbij meer dan 15.000 mensen verdronken of verdwenen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“De grootste humanitaire ramp aan de grenzen van de Unie sinds de burgeroorlog in voormalig Joegoslavië,” stelt Karskens. “Timmermans wist dat mensen verdronken. Hij wist dat zijn beleid desastreuze gevolgen had. Duizenden doden per jaar.”

Meer dan waard

De oprichter van Ongehoord Nederland vindt dat de samenleving moet kunnen zien dat bestuurders op het hoogste Europese niveau ter verantwoording kunnen worden geroepen.

Timmermans is de man die wegduikt voor zijn medeschuld bij massasterfte op de Middellandse Zee, maar wel de rechtsstaattoets eist voor Polen en Hongarije, aldus Karskens. Hij is volgens hem van hetzelfde kaliber als Frans van Anraat, Guus Kouwenhoven en Jorge Zorreguieta, ‘boeven die niet kijken op een dode meer of minder voor eigen politiek en financieel gewin’.

Hij vindt dan ook dat het handelen van Eurocommissaris Timmermans een strafproces meer dan waard is.

[Ongehoord Nederland]

4.8 58 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
3 jaren geleden

Dood duur schuld,, en er zijn nog veel meer politieke leiders die dood door schuld te worden aangeklaagd. want op een of ander manier vallen door hun toedoen en beslissingen vele doden.

kuus
kuus
3 jaren geleden

Zet hem maar heel lang vast .

Annette
Annette
3 jaren geleden

Arnold heeft gelijk. Hoe kan het dat die griezel maar blijft zitten.

Rob
Rob
3 jaren geleden

Naar de aanleiding van de afgelopen jaren kan in feite wel gesteld worden dat procederen tegen dit soort wangedrochten niets verandert. Het is op nationaal, Europees en mondiaal één grote machtsorganisatie. Nederland maakt op alle niveau’s deel uit van die macht. Zeker in deze tijd dekken ze elkaar allemaal in. Daarom lees je ook steeds dat de echte criminelen, waaronder ook Timmerfrans, nooit veroordeeld worden. De rechtspraak dekt al dit soort figuren in om ze te beschermen. Heeft het dan nog wel zin om te procederen? Ja, je laat in ieder geval zien dat je door hebt waar ze mee bezig zijn ook al wordt er niemand veroordeeld. Ze ontkennen alles maar dat is de wereld van macht en controle. Daar bestaat geen waarheid, alleen leugens, bedrog, ontkenning, misleiding, afleiding enz. Alles om de waarheid verborgen te houden, ALLE waarheid.

Back to top button
36
0
We lezen graag je reactie!x