Homepagina » Gezondheid » Axe deospray heeft zelfde effect als zenuwgas
Axe deospray heeft zelfde effect als zenuwgas

Axe deospray heeft zelfde effect als zenuwgas

Het schoolbestuur van een middelbare school in Pennsylvania wil dat de leerlingen minder deodorant gaan gebruiken.

Eén van de leerlingen van de Freedom High School in Bethlehem werd onlangs naar het ziekenhuis overgebracht nadat hij was blootgesteld aan Axe deospray.

Het schoolbestuur roept scholieren op Axe tijdens schooluren niet langer te gebruiken als deodorant of parfum. De fabrikant van Axe, Unilever, zegt het incident te zullen onderzoeken. In een verklaring zei het bedrijf dat de veiligheid en het welzijn van gebruikers ‘altijd voorop staan’ en dat bezorgde consumenten het gratis nummer op de achterzijde van de verpakking zouden moeten bellen.

Medewerkers van de school zeggen dat de leerling zeer allergisch is voor de deospray. Het was niet duidelijk welke chemische stof de allergische reactie heeft veroorzaakt. De scholier, de 15-jarige Brandon Silk, volgt nu thuisonderwijs.

Brandon kreeg onder meer last van een verstopte keel en uitslag op zijn armen toen hij de geur van Axe inademde. Hij werd daarop behandeld met verschillende soorten steroïden.

Mensen die allergisch zijn voor parfum of deodorant kunnen last krijgen van onder meer niezen, waterige ogen, hoofdpijn, concentratieproblemen, duizeligheid, ademhalingsproblemen en huidreacties zoals jeuk, netelroos en eczeem.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Bron: Gawker.com via AP

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel waardevol? Deel het dan met je vrienden op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

37 reacties

 1. Ja duh, de Illuminati van Unilever (producent van o.a. Axe) hebben oude Duitse wetenschappers in dienst en die schijnen nog het één en ander te weten van zenuwgassen.
  Groetjes Harrie.

  1 likes
 2. Cocky van Hesteren

  Al die deodorants bevatten onder andere aluminium, naast de vele parabenen, benzeen, die toxisch op ons lichaam inwerken! Ik maak al jaren mijn eigen deodorant: neem 1 deel natriumbicarbonaat (bakpoeder, bij de apotheek of goede drogist verkrijgbaar), 1 deel arrowrootpoeder(bij de biowinkels verkrijgbaar) en 2 delen kokosolie. Goed mengen tot een stevige emulsie. Voeg er een aantal druppels etherische olie die jij lekker vindt, lavendel, grapefruit, citrus en roer deze door de emulsie. In potjes en laten opstijven in de koelkast! En klaar is de perfecte deo! Gegarandeerd geen transpiratieluchtjes, zelfs niet na uren intensief sporten!! Heb je nog vragen, mail me gerust.
  Cocky van Hesteren, orthomoleculair voedingstherapeute volgens Genotypedieet.

  1 likes
 3. Paar jaar geleden kreeg ik spontaan chemische brandwonden van Fa spray deodorant. Daarna meteen gestopten de huid ziet er weer bijna als nieuw uit. Gebruik nu altijd een roller. Die Nivea met “zilver” lijkt niet schadelijk voor die paar maanden dat ik het al gebruik.

  0 likes
 4. [quote name=”DingieM”]Paar jaar geleden kreeg ik spontaan chemische brandwonden van Fa spray deodorant. Daarna meteen gestopten de huid ziet er weer bijna als nieuw uit. Gebruik nu altijd een roller. Die Nivea met “zilver” lijkt niet schadelijk voor die paar maanden dat ik het al gebruik.[/quote]
  Aluin werkt ook goed.

  0 likes
 5. Ik ben sinds kort ook gestopt met het gebruiken van Axe. O.a. omdat ik weet dat de top man van Unilever altijd bij de Bilderberg conferenties is. Unilever beheert de volgende merken:

  http://www.unilever.nl/merken-in-actie/bekijk-onze-merken.aspx

  Voor de mensen die niet weten wat Bilderberg inhoudt:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Bilderbergconferentie

  Micha Kat over Bilderberg:
  ( http://www.klokkenluideronline.is )

  http://www.youtube.com/watch?v=G4jUlPYXN6k

  0 likes
 6. Waarom zou je deodorant gebruiken? Die chemische troep is hartstikke slecht voor het menselijk lichaam.

  0 likes
  • Beetje luchtjes verdoezelen lijkt me niet erg en de één ruikt wat meer dan de ander maar om er nu op los te spuiten of het een verdelgingsmiddel is… Gebruik zelf wat natuurlijks. Gaat ook nog eens erg lang mee en werkt goed.

   0 likes
 7. zeg, laat ik gister nu net extra bussena xe gekocht hebben, in die aanbieding bij appie vraag mij sowieso af of er geen gezondere en echt werkende oplossing is tegen de transpiratie.

  0 likes
 8. Mijn moeder heeft thuis zorg en we hebben heel veel problemen gehad met de geurtjes van de zorghulp,fysiotherapeut.Zij heeft COPD en allergisch voor chemische geuren,van Deo tot creme’s en hart patiënt.
  Het was een harde en zware strijd vele jaren lang maar resultaat; de aanhouder wint heb ik altijd gezegd en nu wordt er geen Deo of geur meer gebruikt als ze moeder komen verzorgen .Onder de aandacht brengen er boven op zitten ieder keerweer terug spiegelen in woorden wat je voelt en dat je stikt letterlijk en figuurlijk .
  fijn dat hier nu ook aandacht voor en aan gegeven wordt hiep hiep hoera.thanks.

  0 likes
 9. Ik gebruik nagenoeg geen deo. Gewoon gezond eten, dan stink je niet zo.

  0 likes
 10. [quote name=”H. Liter”]Ja duh, de Illuminati van Unilever (producent van o.a. Axe) hebben oude Duitse wetenschappers in dienst en die schijnen nog het één en ander te weten van zenuwgassen.
  Groetjes Harrie.[/quote]

  Ja hoor geloof je het zelf? xD Die zijn allemaal al dood of hard op weg daarnaartoe hahaha

  [quote name=”Ufo”]Waarom zou je deodorant gebruiken? Die chemische troep is hartstikke slecht voor het menselijk lichaam.[/quote]

  Nou altijd beter dan naar zweet stinken hoor! Het is niet echt fijn als je naast iemand zit of staat die naar uien, knoflook, schimmelkaas of kerrie ruikt. :S

  0 likes
 11. [quote name=”iep”][quote name=”DingieM”]Paar jaar geleden kreeg ik spontaan chemische brandwonden van Fa spray deodorant. Daarna meteen gestopten de huid ziet er weer bijna als nieuw uit. Gebruik nu altijd een roller. Die Nivea met “zilver” lijkt niet schadelijk voor die paar maanden dat ik het al gebruik.[/quote]
  Aluin werkt ook goed.[/quote]

  Dat gebruik ik al jaren. Maar mijn vriendin krijgt er eczeem van, dus het werkt niet voor iedereen. Het hoofdbestanddeel van de gemiddelde deo is ook aluin, dus verdere toevoegingen zijn nutteloos.

  De reden dat ik geen Axe gebruik is vooral omdat het duur is en snel opgaat.

  0 likes
 12. Als man zijnde moet jij eigenlijk geen deo willen gebruiken. Transpiratie is één van de natuurlijke methodes van het (mannelijk) menselijk lichaam om vrouwen aan te trekken (volgens mij werkt het ook andersom maar dat weet ik niet zeker)

  0 likes
 13. [quote name=”enkidoe”]zeg, laat ik gister nu net extra bussena xe gekocht hebben, in die aanbieding bij appie vraag mij sowieso af of er geen gezondere en echt werkende oplossing is tegen de transpiratie.[/quote]

  wat dacht je van een beetje kokosvet…ontsmettend én geen geurtjes, had je niet gedacht hé, is werkelijk waar!

  0 likes
 14. gezien de enorme hoeveelheden die de gemiddelde puber gebruikt krijgt iedereen het benauwd. dit heeft niks met bilderberg of illuminati te maken. zolang iedere jongen nog denkt dat je met AXE alle vrouwen aan de voeten krijgt blijf je dit fenomeen houden.

  0 likes
 15. Altijd al gedacht, dat ook hier, een luchtje aan zit.

  0 likes
 16. We wantrouwen onze eigen natuur en laten ons zeggen dat onze lichaamsgeur stinkt. We voelen ons hierover zo onzeker dat we overdreven hygiënisch worden en ons afhankelijk opstellen naar de industrie die chemische geuren op de markt brengt.

  0 likes
 17. Axe deospray heeft zelfde effect als zenuwgas?

  Dan zullen de rebellen in Syrie binnenkort vast wel alle Axe deosprays ter wereld opkopen.

  0 likes
 18. Kan zijn wat hij zegt. Ik had het voor het eerst gebruikt in 1977, het stok vreselijk en het ergste ook nog, ik kreeg irritaties onder mijn oksels,de huid ging gewoon open, verschrikkelijk, nooit meer.

  0 likes
 19. Aangezien een parfumallergie bovenaan staat in de rij allergieën zou dit ook gewoon een reactie op parfum kunnen zijn. Dat krijg je als parfum overal gebruikt wordt tegen de klippen op.

  0 likes
 20. Overdrijven in Amerika is ook een business he…kan gebeuren dat je ergens allergisch voor bent, zo wat, niet meer gebruiken dan, simpel. Maar huilende moeders en dan de drama verhalen erbij zak me broek van af maar scoort wel op het nieuws natuurlijk..

  0 likes
 21. Je kan ook overdrijven maar er zitten wel wat minder goede chemicalien aan. Zenuwgas ie wel even wat anders dan een allergietje voor een deospraytje.

  0 likes
 22. Ik zeg maar zo; als het natuurlijk was, werd je er wel mee geboren 🙂

  Heb nooit van die troep gehad en zal het ook uit de weg gaan ook, vind het goor stinken en zo onnatuurlijk als de pest!

  0 likes
 23. Vieze rommel die deo..
  Ik gebruik gewoon coconut oil, werkt super!

  0 likes
 24. [quote name=”Dean Maarten”]Vieze rommel die deo..
  Ik gebruik gewoon coconut oil, werkt super![/quote]
  Hoera, nog iemand die het begrijpt!
  In bad ook lekker…schimmelwerend is het ook! Yeah!

  0 likes
 25. Gebruik deo, en krijg zweetvoeten,behandel de zweetvoeten en je krijgt, dat je weer deo moet gebruiken!!Ik gebruik geen deo, maar was me wat vaker.Eigenlijk is deo de “ik was me vervanger”, in de vorm van mosterd gas..Als mijn vrouw deo spuit, en ik loop op dat moment langs haar, dan werkt dat op mijn keel,als of ik moet overgeven.Het bijt en prikt nogal namelijk bij inademen.Maar ja, welvaart doet mensen dingen kopen, die ze totaal maar dan ook totaal, niet nodig zijn.

  0 likes
 26. Bah, ik vind het spul stinken en krijg het er benauwd van. Er zitten chemicalien in en het smeert de porien dicht! Volgens mij is dat niet de bedoeling van moeder de natuur. Weg met die rotzooi, heb het nog nooit gebruikt. s’Morgens en s’avonds naar het werk je oksels wassen met zeep zonder rotzooi erin. Tijdens het werken mag je toch zweten,je werkt toch!

  0 likes
 27. Charlino, belachelijke opmerking, hij gebruikt het zelf niet, maar krijgt ook last als mensen in zijn omgeving het wel gebruiken.
  Dat amerikanen alles zwaar overdrijven, daar heb je een punt.

  0 likes
 28. Tegenwoordig zitten overal stoffen in die niet goed voor ons zijn. Alles zit in plastic, wat mij ook niet goed lijkt.. waar wrijving is zal ook wat plastic los komen wanneer we bijvoorbeeld melk inschenken.

  Het is dan ook niet verwonderlijk dat je steeds meer mensen om je heen ziet die kanker hebben. Ondernemingen blijven maar doorgaan met het gebruik van gevaarlijke (kankerverwekkende) stoffen en het vervuilen van het milieu en (drink)water.

  0 likes
 29. Ok! bedankt voor de post!

  ik focus me op wat wel!

  Wat bij mij wel neutraliserend werkt;

  -reinigen met citroen/Limoen
  -Kristallen
  -Zuiveringszout/soda/bicarbonaat (gebruik ik zelf t meest.
  -Water met Ph 6 waarde

  0 likes
 30. “Medewerkers van de school zeggen dat de leerling zeer allergisch is voor de deospray. Het was niet duidelijk welke chemische stof de allergische reactie heeft veroorzaakt. De scholier, de 15-jarige Brandon Silk, volgt nu thuisonderwijs.
  Brandon kreeg onder meer last van een verstopte keel en uitslag op zijn armen toen hij de geur van Axe inademde. Hij werd daarop behandeld met verschillende soorten steroïden.”

  Ik vraag me af in hoeverre je kan spreken van smaad wanneer je telkens van zulke beschadigende en misleidende koopen plaatst!

  Bewust de waarheid verdraaien omdat je tegen consumeren bent. Het verhaal laat heel duidelijk zien dat de jongen allergies is. Dan kunnen we gaan huilen over stoffen in producten, maar laten we het eens bij de natuur houden, gaan we alle wespen uitroeien, omdat er mensen allergies zijn?? Gaan we alle stekende incekten uitroeien omdat er hier en daar iemand is die allergies is??

  Gaan we de stoffen verantwoordelijk houden voor gebreken bij de mens? De mens die tegenwoordig bij alles in leven wordt gehouden, waarvan er telkens meer zijn, en die hun tekortkomingen doorgeven aan het nageslacht?

  Hoe misselijk is het om elke keer weer het nieuws uit een artikel te moeten verdraaien in de titel, om je eigen vooringenomen internationaal Socialitische mening te kunnen projecteren, op een groep mensen waarvan een groot deel het voor zichzelf denken en alle anderen constant de schuld gevende reaguurders al de normaalste zaak van de wereld is. Het moet toch mooi zijn als je zo met jezelf kunt leven.

  0 likes
 31. [quote name=”enkidoe”]zeg, laat ik gister nu net extra bussena xe gekocht hebben, in die aanbieding bij appie vraag mij sowieso af of er geen gezondere en echt werkende oplossing is tegen de transpiratie.[/quote]
  Natuurlijk is die er, het heet uitdrogen.

  Transpireren is een heel normaal menselijk iets, waarvan we op een gegeven momenten de luchtjes vervelend van zijn gaan vinden. Hier is een oplossing voor gevonden, voor zede oplossingen, is naar blijkt 1 op handerduizenden… alergies. Shit happens. Ik ben allergies voor vis, kunnen we nu een clubje oprichten om alle vis vankant te maken?? Mijn neefje is allergies oor pinda´s, gana we die nu ook massal verbranden en de planten uit de grond trekken?

  De meeste hier zijn echter hypocriet, en omdat het een product is staat men op de achterste benen, bij een afwijkende situatie!

  0 likes
 32. Jij noemt natuurlijke dingen, maar het gaat hier om chemische shit, die we niet nodig hebben, die natuurlijke dingen wel.

  0 likes
 33. [quote name=”kengai”]Jij noemt natuurlijke dingen, maar het gaat hier om chemische shit, die we niet nodig hebben, die natuurlijke dingen wel.[/quote]
  [quote name=”kengai”]Jij noemt natuurlijke dingen, maar het gaat hier om chemische shit, die we niet nodig hebben, die natuurlijke dingen wel.[/quote]
  [quote name=”kennyparker”]Ok! bedankt voor de post!
  [quote name=”kengai”]Jij noemt natuurlijke dingen, maar het gaat hier om chemische shit, die we niet nodig hebben, die natuurlijke dingen wel.[/quote]

  ik focus me op wat wel!

  Wat bij mij wel neutraliserend werkt;

  -reinigen met citroen/Limoen
  -Kristallen
  -Zuiveringszout/soda/bicarbonaat (gebruik ik zelf t meest.
  -Water met Ph 6 waarde[/quote]
  [quote name=”kengai”]Jij noemt natuurlijke dingen, maar het gaat hier om chemische shit, die we niet nodig hebben, die natuurlijke dingen wel.[/quote]

  Ja dat klopt. Je hebt gelijk so Lets share also The better shit.
  Keep sharing
  Bedankt voor je post.

  0 likes
 34. Denk trouwens dat de binnenkant het belangrijkst is. Natuurlijke voeding die niet verzurend werkt. Kan schelen in de geurtjes onder de oksels en op de plee.

  0 likes
 35. Ik ben zelf niet zo van geurtjes. De meeste vind ik stinken en de meeste mensen gebruiken het verkeerd.
  Dat het zenuwgas is kan heel goed kloppen.
  Vijf ochtenden per week fiets ik met mijn zoontje naar school en passeren wij twee middelbare scholen waar scholieren fris gewassen en bespoten nog buiten op het plein staan.
  Als de wind verkeerd staat dan waait mij een walm tegemoet die mij de adem bijna beneemt en steevast leidt tot heftige niesbuien. Mijn bovenbuurman is ook zo’ n geurfreak. Als hij ‘s morgens naar zijn werk vertrekt is het wijs om even tien minuten binnen te blijven.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

hugo de jonge

Hugo de Jonge zegt het echt: Nederland krijgt er tot 2030 een MILJOEN mensen bij

CDA-minister Hugo de Jonge heeft een opmerkelijke ...

ghislaine maxwell

Ghislaine Maxwell & Jeffrey Epstein zijn slechts het topje van de ijsberg. Dit gaat veel dieper

Ghislaine Maxwell heeft in de jaren negentig ...