Binnenland

Nederland is één grote beerput: ‘Je schrikt je kapot’

Help ons door dit met vrienden op je social media te delen!

Demissionair stikstofminister Van der Wal kan het niet laten om nog even over het graf heen te regeren en haar eigen doelstellingen uit te rollen. Dat zegt boerin Jolanda Nooijen in een vlog.

Ze vertikt het om terug te kijken op 12 jaar wanbeleid, aldus Nooijen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De waterschapsbestuurder merkt op dat er rioleringen en mestleidingen zijn in Nederland die nog uit de oorlog stammen. “Er zijn hier zoveel dingen fout.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

We zijn ons landje helemaal aan het verkloten

Ze adviseert de minister eens te kijken op de website van de rioolwaterzuiveringsinstallaties. “Je schrikt je kapot wat voor smerig gif er aan de achterkant uitkomt. Het is één grote mestfabriek. Ze doen hun best, maar er komt nog zo ontzettend veel smerigheid aan de achterkant uit. Ongelooflijk.”

Nooijen schat dat meer dan de helft van de mestleidingen onder de grond kapot en versleten is. “We zijn ons landje helemaal aan het verkloten.”

Tegen Van der Wal zegt ze: “In al die jaren dat jij met de VVD aan de macht bent geweest, is er nog nooit gerept over het verbeteren van de infrastructuur hier onder de grond.”

Bovenop een grote vuilnisbelt

Er wordt geen stuiver geïnvesteerd in het elektriciteitsnet en de mestleidingen, maar er gaan wel miljarden naar het aanleggen van nieuwe natuur. “Nieuwe natuur bovenop een grote vuilnisbelt.”

“Beste mensen, we wonen op één grote beerput en de regeringen van de afgelopen 20 jaar hebben dit allemaal geweten, maar geen enkele regering heeft erover gesproken.”

Daar hoor je ze niet over

17,8 miljoen mensen die poepen en plassen, wat in 156.000 kilometer mestleiding wordt vervoerd, waarvan weet ik hoeveel plekken kapot zijn, vat Nooijen samen.

“Ze zijn de agrarische sector aan het nekken om de natuurdoelen te halen, maar de grote beerput die ze de afgelopen 25 jaar zelf gecreëerd hebben, daar hoor je ze niet over.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 215 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

86 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
BERTUS
BERTUS
4 maanden geleden

NAAR MIJN MENING IS ER AL VANAF DE JAARWISSELING NIKS GEBEURT AAN DEZE ONDERGRONDSE INFRA STRUCTUUR . OOK BALKENENDE HEEFT ALLEEN MAAR SINTERKLAAS GESPEELD .

Piet
Piet
4 maanden geleden

Wat zei Rutte ook al weer Build Back Better, waar zijn ze nu mee bezig, het slopen van alles. Incl de mensheid denk aan het doel van de Rockefellers , max 500 miljoen mensen op deze aardbol, terwijl gestoorde Gates al schreeuwt, we kunnen het zonder Humans.Dat maakt het plan van de elite simpeler iets nieuws bouwen.

Kabonkel
Kabonkel
4 maanden geleden

Je ziet het overal dat Nederland achteruit gaat.
Kijk maar alleen al in de omgeving van je eigen buurt,hier wordt bijna niks meer onderhouden,mondjesmaat schoongemaakt door de gemeente maar ondertussen wel het verhogen van de bijdrage.
Wij huren een huis en inmiddels in al die jaren is dit de 4e cooperatie,na overnames.
Is er iets kapot of lek dan hebben ze zogenaamd geen geld maar als er een uitgeleefd huis maar weer eens opgeknapt moet worden voor de zoveelste “gelukzoeker”dan is er ineens geld in overvloed.
Den Haag maar ook de Gemeentes etc. geven hekemaal niks meer om hun eigen bevolking.

BAVIAAN
BAVIAAN
4 maanden geleden

Wat een shit land……

Back to top button
86
0
We lezen graag je reactie!x