Homepagina » Binnenland » Bronnen: ‘De Jonge praat met werkgevers over invoering verplichte QR-code op het werk’
de jonge
Foto: Hugo de Jonge (European People's Party CC BY 2.0)

Bronnen: ‘De Jonge praat met werkgevers over invoering verplichte QR-code op het werk’

Afgelopen maand zei zorgminister Hugo de Jonge dat hij wil kijken of er een wetswijziging doorgevoerd kan worden waarmee het coronatoegangsbewijs in de zorg ingezet kan worden. Hij zei zorginstellingen ‘er niet toe te willen verplichten’ om de pas te gebruiken.

Ook in andere sectoren zou de coronapas een praktisch middel kunnen zijn, denkt hij. Samen met de vakbonden en werkgevers wil hij bekijken of dat een optie is, schreef de NOS.

Journalist Annelies Strikkers zegt van enkele bronnen binnen vakbond CNV te hebben gehoord dat De Jonge de laatste tijd in gesprek is met werkgeversorganisaties om een verplichte QR-code voor werknemers in te voeren.

Steeds verder onder druk

Deze geluiden bereiken ook NineForNews. “Wij kregen van onze kennis werkzaam bij de vakbond door dat demissionair minister Hugo de Jonge overleg voert met werkgeversorganisaties om een verplichte QR-code voor werknemers in te voeren, zoals in Italië en inmiddels diverse andere landen,” schrijft iemand.

Er is een petitie in het leven geroepen om dit niet te laten gebeuren. “De Jonge schijnt onze grondrechten nog verder in te willen perken, waaronder het recht om door te werken en in het eigen levensonderhoud te voorzien,” aldus de initiatiefnemers. “Het beleid lijkt er vooral op gericht mensen steeds verder onder druk te zetten om zich (toch) te laten vaccineren.”

Veel te ver

“En waar de huidige QR-maatregel al veel te ver gaat, geldt dit voor de voorgestelde QR-verplichting op het werk nog sterker,” voegen ze toe. “Teken daarom nu onze petitie en roep Kamerleden op zich te verzetten tegen een verplichte QR-code om toegelaten te worden op de werkvloer.”

“Wij vragen de Kamer zich duidelijk uit te spreken tegen QR-codes op het werk en te voorkomen dat minister De Jonge onze vrijheden en grondrechten nog verder inperkt,” zeggen ze.

De petitie kan hier worden ondertekend.

4.8 65 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
217 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

Volgens de voorzieningen rechter is er alleen ruimte voor ingrijpen door de rechtelijke macht als er evident een onjuiste keuze is gemaakt door de staat.

Wanneer is dat? Wanneer de niet-geprikten als implicatie van de inherente logiciteit van de ideologie mogen en moeten worden vernietigd?

Rose
Rose
1 maand geleden

In Italië op YouTube of er wordt ook naar Telegram verwezen, want you tube zit ook onder FB, Google enz….over onophoudelijke manifestaties

Arnie
Arnie
1 maand geleden

Volgens mij kan een demisionair kabinet geen wetswijzingen doorvoeren, oh wacht, het is Brusselgrad die nu de touwtjes in handen heeft…….

marleen
marleen
1 maand geleden

Hoe moet het dan voor de mensen die in een sociale werkplaats werken en geen smart phone hebben?? Te ziek voor woorden.

x

Check Also

de jonge

De Jonge sluit vaccinatieplicht niet langer uit: ‘Nederlands kampioen draaien’

Zorgminister Hugo de Jonge maakt een draai ...

ambtenaar

Topambtenaar vertrekt: ‘Hoe kabinet als stoomwals onze democratie uit lijkt te hollen baart mij grote zorgen’

In anderhalf jaar is het percentage Nederlanders ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

217
0
We lezen graag je reactie!x