Binnenland

Bronnen: ‘De Jonge praat met werkgevers over invoering verplichte QR-code op het werk’

Help ons door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen maand zei zorgminister Hugo de Jonge dat hij wil kijken of er een wetswijziging doorgevoerd kan worden waarmee het coronatoegangsbewijs in de zorg ingezet kan worden. Hij zei zorginstellingen ‘er niet toe te willen verplichten’ om de pas te gebruiken.

Ook in andere sectoren zou de coronapas een praktisch middel kunnen zijn, denkt hij. Samen met de vakbonden en werkgevers wil hij bekijken of dat een optie is, schreef de NOS.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Journalist Annelies Strikkers zegt van enkele bronnen binnen vakbond CNV te hebben gehoord dat De Jonge de laatste tijd in gesprek is met werkgeversorganisaties om een verplichte QR-code voor werknemers in te voeren.

Steeds verder onder druk

Deze geluiden bereiken ook NineForNews. “Wij kregen van onze kennis werkzaam bij de vakbond door dat demissionair minister Hugo de Jonge overleg voert met werkgeversorganisaties om een verplichte QR-code voor werknemers in te voeren, zoals in Italië en inmiddels diverse andere landen,” schrijft iemand.

Er is een petitie in het leven geroepen om dit niet te laten gebeuren. “De Jonge schijnt onze grondrechten nog verder in te willen perken, waaronder het recht om door te werken en in het eigen levensonderhoud te voorzien,” aldus de initiatiefnemers. “Het beleid lijkt er vooral op gericht mensen steeds verder onder druk te zetten om zich (toch) te laten vaccineren.”

Veel te ver

“En waar de huidige QR-maatregel al veel te ver gaat, geldt dit voor de voorgestelde QR-verplichting op het werk nog sterker,” voegen ze toe. “Teken daarom nu onze petitie en roep Kamerleden op zich te verzetten tegen een verplichte QR-code om toegelaten te worden op de werkvloer.”

“Wij vragen de Kamer zich duidelijk uit te spreken tegen QR-codes op het werk en te voorkomen dat minister De Jonge onze vrijheden en grondrechten nog verder inperkt,” zeggen ze.

De petitie kan hier worden ondertekend.

4.8 65 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

217 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Volgens de voorzieningen rechter is er alleen ruimte voor ingrijpen door de rechtelijke macht als er evident een onjuiste keuze is gemaakt door de staat.

Wanneer is dat? Wanneer de niet-geprikten als implicatie van de inherente logiciteit van de ideologie mogen en moeten worden vernietigd?

Rose
Rose
2 jaren geleden

In Italië op YouTube of er wordt ook naar Telegram verwezen, want you tube zit ook onder FB, Google enz….over onophoudelijke manifestaties

Arnie
Arnie
2 jaren geleden

Volgens mij kan een demisionair kabinet geen wetswijzingen doorvoeren, oh wacht, het is Brusselgrad die nu de touwtjes in handen heeft…….

marleen
marleen
2 jaren geleden

Hoe moet het dan voor de mensen die in een sociale werkplaats werken en geen smart phone hebben?? Te ziek voor woorden.

Back to top button
217
0
We lezen graag je reactie!x