Archeologie

Is Sodom gevonden? ‘Monsterlijk grote’ vindplaats komt overeen met stad die in de Bijbel door God wordt verwoest

Help door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Archeologen hebben naar eigen zeggen in Jordanië resten van de stad Sodom gevonden. Dat zou betekenen dat de Bijbelse stad, die in het boek Genesis van het Oude Testament wordt vernietigd, echt heeft bestaan. Dat meldt Popular Archaeology.

Wetenschappers zijn al tientallen jaren op zoek naar mogelijke resten van de stad die door God werd verwoest in een regen van zwavel en vuur. Het gebied aan de rivier de Jordaan komt overeen met de regio waar volgens de Bijbel de stad Sodom was gevestigd. Archeologen besloten daarop in dat gebied te zoeken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Connectie met Sodom ‘zeer waarschijnlijk’

Na 10 jaar onderzoek hebben archeologen in de regio Tall el-Hammam een grote stad blootgelegd. “De connectie met Sodom is zeer waarschijnlijk,” aldus Steven Collins van de Trinity Southwestern University in New Mexico.

De resten van de ‘monsterlijk grote’ stad stammen waarschijnlijk uit de periode tussen 3500 en 1450 voor Christus. “We hebben een belangrijke stadstaat gevonden die voor de start van dit project in 2005 nog onbekend was,” zei Collins, die ervan overtuigd is dat de Bijbelse stad eindelijk gevonden is. “Zelfs de meeste archeologische kaarten van het gebied waren grotendeels oningevuld.”

Aardbeving

Volgens de archeoloog is de stad verwoest als gevolg van een aardbeving. Indertijd kon een dergelijke natuurramp ook worden gezien als een boodschap van God. De stad, die minstens vijf tot 10 keer groter is dan alle andere steden uit de bronstijd in de regio, stond meer dan 700 jaar leeg, maar werd daarna weer in gebruik genomen.

De reusachtige stad werd omgeven door een 5,2 meter dikke en 10 meter hoge muur, bestaande uit miljoenen kleistenen. Kijk hier voor meer foto’s.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x