Gezondheid

Babydokter: “Liefde en compassie essentieel onderdeel van genezing”

Help ons door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nitin Ron is als neonataloog (babydokter) werkzaam in het New York Methodist Hospital. Dr. Ron zegt dat liefde en compassie van essentieel belang zijn voor genezing. In onderstaande INKtalks-video vertelt hij het verhaal van baby Bruce, zijn persoonlijke held, die volgens hem door liefde is gered.

Baby Bruce werd geboren na een zwangerschap van slechts 26 weken en woog bij zijn geboorte 600 gram. Na vier weken werd Bruce gediagnosticeerd met necrotiserende enterocolitis, een aandoening waarbij het darmslijmvlies beschadigd raakt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Toen de baby werd geopereerd, kwam het medische team tot de ontdekking dat zijn darmen grotendeels waren verdwenen. Dr. Ron was in de veronderstelling dat er vrijwel niets voor Bruce kon worden gedaan en dat hij het niet zou redden.

De moeder van Bruce beloofde hem al haar liefde en compassie te geven om zo haar baby vanuit het hart te genezen. Vier weken lang bleef de moeder bij Bruce. Ze las hem voor, praatte tegen hem, streelde hem en sliep naast hem.

Toen begon de baby plotseling te glimlachen. De artsen waren optimistisch en besloten Bruce nogmaals te opereren. Tot hun verbazing waren grote delen van zijn darmen weer genezen en aan elkaar gegroeid. Ze hadden nog nooit zoiets gezien en spraken van een wonder.

Bruce mocht na drie weken van de beademing en werd uiteindelijk ontslagen uit het ziekenhuis. Het inmiddels 4-jarige jongetje maakt het buitengewoon goed.

[INKtalks]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin
Edwin
9 jaren geleden

Geld natuurlijk niet alleen voor baby’s

Elise49
Elise49
9 jaren geleden

En daarom moet men geen baby’s in de opvang stoppen. Te weinig leidsters en te weinig binding. Sterker nog. In de zorg(algemeen) leert men dat men niet te emotioneel moet hechten aan cliënten. Als een kind niet lekker is, dan voelt de opvoeder dit. Bij stress voel je het wel, maar dan kan het gebeuren dat je er niks mee doet. Kinderen grootbrengen kost veel energie en je moet er zijn op het juiste moment. Het systeem waarin wij leven draait alleen maar om tijd en geld. Het wordt de hoogste tijd dat het systeem zich aanpast aan natuur vooral op dit gebied.

Elise49
Elise49
9 jaren geleden

Ja, babyliefde is belangrijk. Maar ook de klok een uur verzetten is nadelig. Je verstoort het bioritme(slapen en eten). Als je pas een baby hebt gekregen, dan moet je het op vastgestelde uren laten slapen en eten geven. Heb je je kind net op ritme gekregen, komt die klok daar weer roet in gooien. Ook voor jezelf geeft het problemen( extra moe) en dat gevoel geef je weer over aan je kind.

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Mooi verhaal en ontroerend, je ziet maar weer dat de wonderen nog niet de wereld uit zijn!

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x