Archeologie

VIDEO: Mysterieuze steencirkels gevonden in woestijn China

Help mee door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De 200 mysterieuze steencirkels die in 2003 in de Gobiwoestijn in het noordwesten van China zijn ontdekt, stellen experts nog altijd voor een raadsel. Inwoners van de stad Turpan spreken van ‘vreemde steencirkels’.

Volgens één van de experts werden de bouwwerken door primitieve nomaden gebruikt om de zon te aanbidden. Mogelijk werden er ook offers gebracht. Sommigen hebben gezegd dat ze werden gebruikt als begraafplaats.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Er zijn een aantal duidelijke overeenkomsten tussen de Chinese steencirkels en Stonehenge in Engeland. Beide formaties zijn gelinkt aan zonaanbidders, de vorm van de bouwwerken komt overeen en de stenen werden van buitenaf naar het gebied gebracht.

De cirkels zijn gelegen in de buurt van de stad Turpan en strekken zich uit over een gebied van 6,6 vierkante kilometer. Ze zijn van bovenaf gefilmd met een drone om ze beter te kunnen begrijpen. Experts zeggen dat er zeer weinig bekend is over de bouwwerken. Niemand weet precies hoe oud ze zijn.

Er zijn soortgelijke formaties gevonden op de berg Burkhan Khaldun in het noorden van Mongolië. Archeologen hebben gezegd dat ze kunnen helpen bij het lokaliseren van het graf van Genghis Khan.

Dr. Volker Heyd, een archeoloog van de Universiteit van Bristol, schat dat de steencirkels in de Gobiwoestijn mogelijk 4500 jaar oud zijn. Eén van de cirkels staat bekend als de ‘Zonnecirkel’ en bestaat uit vier concentrische cirkels, waarvan de grootste een doorsnee heeft van acht meter.

[People’s Daily OnlineITN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
T.R.Hunter
T.R.Hunter
9 jaren geleden

Oh nee he Robert van den Broeke weer bezig ?

Elise49
Elise49
9 jaren geleden

Misschien heeft het te maken met het verjagen van bliksem. Bij de god Donar gebruikte men donderstenen. Mensen dachten dat de bliksem hen dan niet zou treffen. De cirkels staan dan voor het zonnewiel/rad.

Elise49
Elise49
9 jaren geleden

Aanvulling: of juist voor het vangen van bliksem, zodat het niet verspreid.

Elise49
Elise49
9 jaren geleden

Stel je legt er een blokje hout in het midden, dan kun je vuur maken?

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x