Archeologie

VIDEO: Mysterieuze steencirkels gevonden in woestijn China

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De 200 mysterieuze steencirkels die in 2003 in de Gobiwoestijn in het noordwesten van China zijn ontdekt, stellen experts nog altijd voor een raadsel. Inwoners van de stad Turpan spreken van ‘vreemde steencirkels’.

Volgens één van de experts werden de bouwwerken door primitieve nomaden gebruikt om de zon te aanbidden. Mogelijk werden er ook offers gebracht. Sommigen hebben gezegd dat ze werden gebruikt als begraafplaats.

Er zijn een aantal duidelijke overeenkomsten tussen de Chinese steencirkels en Stonehenge in Engeland. Beide formaties zijn gelinkt aan zonaanbidders, de vorm van de bouwwerken komt overeen en de stenen werden van buitenaf naar het gebied gebracht.

De cirkels zijn gelegen in de buurt van de stad Turpan en strekken zich uit over een gebied van 6,6 vierkante kilometer. Ze zijn van bovenaf gefilmd met een drone om ze beter te kunnen begrijpen. Experts zeggen dat er zeer weinig bekend is over de bouwwerken. Niemand weet precies hoe oud ze zijn.

Er zijn soortgelijke formaties gevonden op de berg Burkhan Khaldun in het noorden van Mongolië. Archeologen hebben gezegd dat ze kunnen helpen bij het lokaliseren van het graf van Genghis Khan.

Dr. Volker Heyd, een archeoloog van de Universiteit van Bristol, schat dat de steencirkels in de Gobiwoestijn mogelijk 4500 jaar oud zijn. Eén van de cirkels staat bekend als de ‘Zonnecirkel’ en bestaat uit vier concentrische cirkels, waarvan de grootste een doorsnee heeft van acht meter.

[People’s Daily OnlineITN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
T.R.Hunter
T.R.Hunter
7 jaren geleden

Oh nee he Robert van den Broeke weer bezig ?

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Misschien heeft het te maken met het verjagen van bliksem. Bij de god Donar gebruikte men donderstenen. Mensen dachten dat de bliksem hen dan niet zou treffen. De cirkels staan dan voor het zonnewiel/rad.

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Aanvulling: of juist voor het vangen van bliksem, zodat het niet verspreid.

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Stel je legt er een blokje hout in het midden, dan kun je vuur maken?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

17
0
We lezen graag je reactie!x