Homepagina » Archeologie » VIDEO: Mysterieuze steencirkels gevonden in woestijn China
VIDEO: Mysterieuze steencirkels gevonden in woestijn China

VIDEO: Mysterieuze steencirkels gevonden in woestijn China

De 200 mysterieuze steencirkels die in 2003 in de Gobiwoestijn in het noordwesten van China zijn ontdekt, stellen experts nog altijd voor een raadsel. Inwoners van de stad Turpan spreken van ‘vreemde steencirkels’.

Volgens één van de experts werden de bouwwerken door primitieve nomaden gebruikt om de zon te aanbidden. Mogelijk werden er ook offers gebracht. Sommigen hebben gezegd dat ze werden gebruikt als begraafplaats.

Er zijn een aantal duidelijke overeenkomsten tussen de Chinese steencirkels en Stonehenge in Engeland. Beide formaties zijn gelinkt aan zonaanbidders, de vorm van de bouwwerken komt overeen en de stenen werden van buitenaf naar het gebied gebracht.

De cirkels zijn gelegen in de buurt van de stad Turpan en strekken zich uit over een gebied van 6,6 vierkante kilometer. Ze zijn van bovenaf gefilmd met een drone om ze beter te kunnen begrijpen. Experts zeggen dat er zeer weinig bekend is over de bouwwerken. Niemand weet precies hoe oud ze zijn.

Er zijn soortgelijke formaties gevonden op de berg Burkhan Khaldun in het noorden van Mongolië. Archeologen hebben gezegd dat ze kunnen helpen bij het lokaliseren van het graf van Genghis Khan.

Dr. Volker Heyd, een archeoloog van de Universiteit van Bristol, schat dat de steencirkels in de Gobiwoestijn mogelijk 4500 jaar oud zijn. Eén van de cirkels staat bekend als de ‘Zonnecirkel’ en bestaat uit vier concentrische cirkels, waarvan de grootste een doorsnee heeft van acht meter.

[People’s Daily OnlineITN]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Mike schreef:

  Het zouden ook plekken geweest kunnen zijn waar men makkelijker spriritueel contact kon leggen met aarde en hogere dimensies. Op deze plekken vond men naar alle waarschijnlijkheid hogere energie (vortices), waarmee men lichaam en geest kon genezen / opladen. Ook veel van onze kathedralen zijn op dergelijke plekken gebouwd: kruispunten van “Leylines”.

  Dergelijke plekken schijnen vooral in het westen door de eeuwen heen ook misbruikt te zijn om de trilling van bevolkiing en aarde omlaag te brengen door er satanische rituelen uit te voeren. Het schijnt ook dat slachthuizen wel op dergelijke energetisch belangrijke plekken gebouwd zijn om diezelfde morbide gedachte. Hierdoor werd het moeilijker voor engelen en mensen om contact te onderhouden en zijn we nu in een wereld beland waarin iedereen eigenlijk toch wel een beetje de weg kwijt is.

  Het is maar een theorie, kan het helaas niet bewijzen.

  9 likes
  • mono schreef:

   @Mike

   ik vind je inbreng zeer interessant, en denk dat jouw theorie wel eens dichter in de buurt zou kunnen zitten dan je denkt..
   ook over satanische rituelen wat nu erg veel gebeurd al willen veel het niet weten..
   we worden op verschillende manier nu low level gehouden, door middel van stralingen en eten en drinken met gif erin, fluoride ziektes en stress en de media enz..
   weet we hebben allemaal verschillende en bepaalde gaven, en als je luistert naar jezelf hoor je je eigen raadgever, of kennis gever, of misschien je beschermer (hogere dimensie) die je van kennis voorziet via je eigen mond of gedachten of die van andere enz..
   die jouw laat zeggen of schrijven, denken wat er aan scheelt of gebeurd of van kennis voorziet enz..
   mijn raad is ook luister goed wat je zelf ook zegt of denkt als je wat zegt of denkt, of als iemand anders zo maar uit het niks wat zegt, dat je denkt waar heb je het ineens over lol, maar vergis je dan niet luister ernaar….
   ook bijvoorbeeld je sublieme hersen kwab zogezegd pikt dingen op die je eigenlijk niet ziet maar toch ziet..
   ook dingen die Elise49 en Jenne zegt bv bevatten veel wijsheid, ik zelf ben niet zo thuis in die dingen dat is weer mijn mindere gave, maar goed alles is tegenwoordig op te zoeken ;- ))
   GRT Mono

   sterk gewerkt

   3 likes
  • Elise49 schreef:

   Aanvulling: leilijnen zijn hetzelfde als veldlijnen. lees wiki. magnetische lijnen(onzichtbaar) in verbinding met Noord-pool en Zuid-pool. Nu je dit weet is het geen hocus pocus meer, maar wetenschap. Het schijnt dat de hunnebedden enz. dus ook op zo’n leilijn ligt. Als je dit koppelt met de verhalen over donderstenenverhalen uit die buurt, dan is het verhaaltje weer rond.
   On topic. Nu denk ik zelf dat de onverklaarbare explosies in de lucht(klinkt als vuurwerkbom) veroorzaakt worden door een verandering van de flux door/in zo’n leilijn.

   0 likes
 • T.R.Hunter schreef:

  Oh nee he Robert van den Broeke weer bezig ?

  2 likes
 • jenne schreef:

  Het is altijd jammer als er zo ongeinteresseerd geréageerd wordt over dit soort onderwerpen, het gaat over waar wij de West Europeanen van daan komen, het is de bakermat van onze volkeren, waar eigenlijk een stuk beter op zou moeten worden gepast en zorgvuldig onder zocht, de Chinezen hebben in het verleden atoom bom proeven gehouden daar waar veel ouds en bijzonders over onze verre voorouders begraven was, de berichten spreken over velden vol verpulverde skeletten en kleding fragmenten, zouden ze zeker niet gedaan hebben als het Chinezen waren geweest, vaak worden belangrijke vondsten verdonkere maand, er bestaan kelders vol Mummies op elkaar gesmeden als dooie honden, ze zijn bang dat het westen dit gebied clamen als hun culturele heritage, Sven Hedin heeft gelukkig veel voor ons bewaard, ook Sir Stein heeft veel weg weten te smokkelen.

  4 likes
 • Elise49 schreef:

  Stel je legt er een blokje hout in het midden, dan kun je vuur maken?

  2 likes
 • Elise49 schreef:

  Een stuk hout/tak, jeetje doe niet zo flauw. Als men de oude verhalen moet geloven uit Drenthe en omgeving en zelfs over de gehele wereld, dan kan er uit zo’n bliksemschicht een hamerbijl(speervormig stuk steen met gaatje/dondersteen) vallen/ontstaan. Daarmee zou je dus een blok hout kunnen maken. Lees dus eerst de verhalen over donderstenen en reageer dan pas. Zo’n hamerbijl gebruikte men hier in Drenthe enz. om boven het huis te hangen en daardoor sloeg de bliksem niet in. Ook gebruikte men die steen als medicijn. Of legde men die steen op een plek waar iemand getroffen was door bliksem.
  Uit een eerder bericht over steencirkels werd gezegd, dat die stenen cirkels aparte stenen bevatten. Dus uit stenen bestaan, die niet in de buurt zijn gevonden.

  2 likes
 • jenne schreef:

  Taklamakan desert, Gobi dessert, Laulan, Lop Nor, Tarim Basin, oude woongebieden van indo Europese volkeren, zelfde historie, zelfde cultuur, Bretange, Engeland, de Scoten en Picten waren de laatsten, de geruite stoffen vind je in Lop Nor, als ook in Schotland, zelfde patroon bij tatouages, duidelijk een volk,
  de Chinezen vinden dit niet leuk en verontachtsamen dit, heeft niets met China uitstaande, er woonden al heel lang indo Europeanen waar nu Chinezen wonen, veel mooie literatuur over deze oude volkeren, ook dat zij de gevechtswagens met gespaakte wielen hebben uitgevonden, deze steppe bewoners.

  2 likes
 • ann schreef:

  Het lijkt mij van vrij recente datum, want anders was het al lang verdwenen onder de aarde of waren de stenen niet zo netjes blijven liiggen. het lijjkt me eerder van een of andere sekte. Als het van originele nog bestaande stammen was zou het wel geweten zijn waar ze voor dienen.

  1 likes
 • pietsnot schreef:

  dat is een landingsplaats voor buitenaardsen met hun vliegende schotels dat zie je direct.

  1 likes
 • Elise49 schreef:

  En als mijn/het verhaal waarheid is, dan zijn speerpunten niet op de eerste plaats gemaakt door mensen, maar door de natuur zelf. Is vuur maken niet door de mens geheel gemaakt begonnen, maar uit de kennis van bliksem/donderstenen/bijlen.

  1 likes
 • Elise49 schreef:

  Misschien heeft het te maken met het verjagen van bliksem. Bij de god Donar gebruikte men donderstenen. Mensen dachten dat de bliksem hen dan niet zou treffen. De cirkels staan dan voor het zonnewiel/rad.

  0 likes
 • Elise49 schreef:

  Aanvulling: of juist voor het vangen van bliksem, zodat het niet verspreid.

  0 likes
 • Elise49 schreef:

  Maakt niet uit Mike. Het bewijst wel, dat veel met energie te maken heeft. Dus zo’n mysterie is het dan ook niet meer. Misschien is zo’n cirkel wel de eerste voorloper van een piramide. Ik denk dat we veel kennis van de bron uit de oudheid/natuurverschijnselen kunnen halen. Het kruis(kerkelijk) afkomstig is van een natuurverschijnsel. nl. van een zeldzaam halo effect. Een kruis aan de hemel veroorzaakt door tegelijkertijd van licht op verschillende kristallen: een kleine kring, bijzonnen, bovenraakboog, zonnezuilen en een bijzonnenring.

  0 likes
 • Dnnnoz schreef:

  Asians
  Aliens
  A$iens.

  Letterologie! Het zijn geldhongerige buitenaarde amerikaans a$iaans ras dat ons wil beroven.

  0 likes
 • x

  Check Also

  artsen

  Artsen roeren zich: ‘Laat gezonde bevolking naar oude normaal terugkeren’

  Een gastbijdrage van prof. dr. Jean-Luc Gala, ...

  maan

  Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

  Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

  >