Homepagina » Buitenland » We leven in een waanwerkelijkheid die van geen kant klopt. Hoogleraar vertelt hoe de vork in de steel zit
We leven in een waanwerkelijkheid die van geen kant klopt. Hoogleraar vertelt hoe de vork in de steel zit

We leven in een waanwerkelijkheid die van geen kant klopt. Hoogleraar vertelt hoe de vork in de steel zit

De waanwerkelijkheid is dat we moeten oppassen voor Poetin; dat hij gevaarlijk is, dat hij een tiran is en dat wat hij wil tegen de belangen ingaat van het Westen. Dat zegt emeritus hoogleraar en oud-NRC-correspondent Karel van Wolferen in gesprek met Esther van Fenema in Café Weltschmerz.

“Dat is de waanwerkelijkheid waarin we terecht zijn gekomen. Deze waanwerkelijkheid klopt van geen kant,” stelt hij.

“Amerika heeft een vijand nodig, al sinds 1945. Na de val van het communisme was die er plotseling niet meer,” vervolgt Van Wolferen.

Hoofdoorzaak van propaganda

Heel veel mensen worden beter van zo’n vijand, denk bijvoorbeeld aan zij die wapens leveren. Eisenhower waarschuwde al tegen dit militair-industrieel complex, aldus de hoogleraar.

De VS is volgens hem op dit moment de hoofdoorzaak van de propaganda in de wereld.

Andere landen moeten doen wat Amerika goed vindt. Als ze dat niet doen lopen ze het gevaar dat hun regime omver wordt geworpen.

Mislukt

Full-spectrum dominance, oftewel de scepter over de hele wereld zwaaien, mislukt tot grote frustratie van de politieke elite op vele fronten.

Het nieuws in de grote bladen en op tv is bijna alleen nog maar gebaseerd op een leugenwereld, benadrukt Van Wolferen.

“NRC Handelsblad is een propagandablaadje geworden voor de regering. Ook door de NOS wordt propaganda voorgeschoteld,” klinkt het.

9/11

Het verhaal van 9/11 vormt in zijn ogen de basis van alle [recente] leugens.

“Mensen voelen zich beetgenomen en dat uit zich in nieuwe politieke bewegingen. Maar die worden gelijk weggezet als populistisch,” zegt hij.

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Foto: YouTube/Café Weltschmerz

[Café Weltschmerz]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • eksegese schreef:

  De echte machthebbers van deze wereld hebben vele namen zoals daar zijn de illuminati, de Freemasons, de Cabal, de Bilderbergers, de Sabbateans, etc. Ze hebben echter één gemeenschappelijke deler : ze aanbidden allen satan ! En satan draait nou eenmaal graag alles om om twijfel en verdeeldheid te zaaien. Zo staat te lezen in een artikel onder deze link :

  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=12551:de-geboorte-van-is-us&catid=23:lezersbrieven&Itemid=36

  Aan de hand van dit artikel spel ik mijn naam nu ook anders. Ik wil daar absoluut niets mee te maken hebben, het mag er zelfs in de verte de schijn niet van hebben.

  Een fijne kerst en gelukkig nieuw jaar voor een ieder die dat verdient.

  27 likes
  • Maarten V schreef:

   Ach… wat een gedoe. Wat een paniekzaaierij! Wat is de mensheid slecht! (behalve de gelovige mens en om precies te zijn de ware “christen”).

   De mensheid maakt er inderdaad een potje van, maar om de schuld te geven aan de atheïsten of anders-gelovigen (met andere woorden de “duivel”) vind ik wel een brug te ver. In dit geval speel je zelf de duivel door anderen de schuld te geven van al het onheil. Overigens de duivel en de engel zijn gewoon een dezelfde karakter: het gedrag van de mens. Het zijn geen entiteiten dus.

   Eigenlijk “wanen” wij ons intelligent, maar zijn we dat wel? We zijn geen rationele wezens (we laten ons bewust als onbewust leiden door onze emoties en ons eigen grootgebrachte geloof) en ons inlevings-geheugen reikt hooguit van het nu-moment tot uitgezonderlijk een (paar) jaar. Verder denken we niet (de generaties na ons lijkt ons minder van belang). IQ is maar een deeltje van het spectrum intelligentie, mij dunkt. En de IQ is enkel gericht op het leven nu en misschien in mindere mate ook nog op onze kinderen (en kleinkinderen), maar verder reikt het niet.

   We zeggen wel: Wat een hel die vleesindustrie, maar de volgende dag eten we zonder gêne een lekker stukje biefstuk. We vinden het erg dat auto’s de lucht vervuilen, maar we blijven er mee rijden. We vinden het verschrikkelijk dat de afvalberg groeit, maar we blijven consumeren en de afvalberg vergroten. We weten dat roken ongezond is, maar we blijven roken. We weten dat er veel geweld en onrecht is, maar we kijken graag naar een actie-film of we spelen graag schiet-spelletjes. We wantrouwen anders-gelovigen, maar wij zijn tegenover die anderen ook “anders-gelovigen” en dus onbetrouwbaar. En ga zo maar door.

   Qua globale sociale intelligentie zijn we in veel gevallen minder goed bezig. Ook ik presteer hier alles behalve goed in. Ik rook dan wel niet, maar een biefstukje kan ik niet afslaan. Ik ben een atheïst met een vleugje agnost, maar ook ik heb mijn licht-wantrouwige bedenkingen tegenover anders-denkenden (of anders-gelovigen) en vice-versa.

   Over enkele dagen is het 2018, misschien hoogtijd te werken aan de voornemens, maar de kans is groot dat ze, naarmate 2018 vordert, weer vergeten worden of in het beste geval opgeschoven worden naar het volgende jaar.

   13 likes
   • Eelke Piers schreef:

    @ Maarten V
    Kijk om je heen en zie je dan één slecht mens? Ik denk het niet.
    De mens is goed. Het is het kwaad dat de wereld in zijn greep heeft.

    Zalig kerstfeest
    voor iedereen

    10 likes
    • Sceptic schreef:

     Mee eens Eelke, Maarten wil niet zien dat de oorlogen geen echte oorlogen zijn en dat het gaat om misleiding van de mensheid op alle fronten. Atheist ja Maarten denkt dat hij van een aap afstamt. Ik niet, ik zie hoe geweldig complex het menselijk lichaam in elkaar zit. Maarten gelooft ook zeker dat Chemo je geneest en dat Fluoride goed is voor je tanden en amalgaam vullingen gewoon geen kwaad kunnen.
     Big bang Maarten, niets was er en het ontploft tot iets, welke ***** gelooft daar in behalve jij?
     De mens is goed en neemt geen beslissingen, de regeringen nemen de beslissingen en houden vrije energie voor ons achter.
     Slaap verder als je het nog niet door hebt hoe de vork in de steel zit Maarten.

     0 likes
     • Frans2 schreef:

      [ denkt dat hij van een aap afstamt. ]
      Mensen stammen niet van apen af, maar mensen en apen hebben wel dezelfde voorouder.

      [ ik zie hoe geweldig complex het menselijk lichaam in elkaar zit. ]
      Heb je een aap wel eens goed bekeken? Dat zijn minieme verschillen hoor, beetje andere vorm, beetje andere kleur etc. Verder is het DNA voor 98% gelijk.

      3 likes
     • Maarten V schreef:

      Slaapwel! 😉

      Ik ontken het niet. Chemo is inderdaad een gif dat niet alleen de kankercellen maar ook de gezonde cellen kan doden. Fluoride is in kleine hoeveelheden (de tandpasta) niet schadelijk overigens slik je het beter niet in. Big Bang is een theorie. Voorlopig kan de wetenschap zich daar op berusten, maar uiteraard kan het in de toekomst door verdere onderzoek aangepast worden tot misschien iets anders. En jawel. We zijn verwanten van de aap. Zowaar genetisch weinig van verschil. We hebben een evolutie van honderden duizenden jaren door gemaakt tot de mens die we zijn (en de verschillen zijn erg groot geworden tussen ons en onze neven). Er zijn goede mensen op deze wereld en de regering neemt soms wel foute beslissingen, net zoals het individu.

      Ik weet hoe de vork in de steel zit. Uiteraard verschillen mensen onderling van mening. Iedereen kijkt vanuit zijn of haar perceptie naar de wereld. Wie de waarheid spreekt? De mens die in god geloofd (en dan nog in welke god en op welke manier?), of de mens die blijft zoeken vanuit wetenschappelijk of ja zelfs vanuit filosofisch standpunt. De absolute waarheid denk ik dat wij (huidige) mensen nooit zullen vatten en dat is de agnost in mij die dat zegt. Religie bakent het terrein af. Tot hier en niet verder. Want zo staat het in het heilig boek..

      Uiteraard is dit alles mijn (kleine) mening. De jouwe blijkt anders te zijn. So be it. 🙂

      3 likes
  • Gezinusk schreef:

   eksegese.

   Al wil ik niet in alles meegaan wat je link vermeldt. De boel omdraaien of spiegelen is een bekend fenomeen. Zoals de obelisk die in het verlengde ligt van het witte huis in Washington DC mooi spiegelt in het water.

   https://warofroses146.files.wordpress.com/2015/07/washington_monument_panorama.jpg

   Of neem deze;

   https://cached.imagescaler.hbpl.co.uk/resize/scaleWidth/614/cached.offlinehbpl.hbpl.co.uk/news/ORP/NATO-20150820090236257.png

   Of type het woord illuminati omgekeerd in de browser met punt nl erachter,

   Dus copy&paste: itanimulli.nl

   En zie waar je uitkomt…

   Fijne kerst allemaal;-)

   12 likes
   • eksegese schreef:

    Wow Gezinusk, hoe verbijsterend, right in your face : itanimulli.nl

    Dan weet je ook gelijk heel zeker waar de “veiligheidsdienst” staat, zeker niet aan de kant van het volk. Dit kan immers ook onmogelijk met toevalligheid te maken hebben.

    7 likes
    • Gezinusk schreef:

     Dacht eerst dat de website een ‘spoof’ was maar bleek de officieuze site te zijn. Er lopen vast een paar grappenmakers bij de inlichtingendienst rond en kan de grap waarderen. Mogelijk gedaan omdat westerse inlichtingendiensten door (complot)onderzoekers vaak in verband werden gebracht met het geheimzinnige netwerk. Zo zijn er op internet veel schetsen van piramide systemen aangaande Illuminati te vinden.

     Voorbeeld;

     http://3.bp.blogspot.com/_Q6NM2S4ZwYA/TO68t7amUCI/AAAAAAAABBQ/tXZTHIQEYbo/s1600/pyramid_manipulation2.jpg

     Dat er tussen enkele, of meer bedrijven connecties, of mogelijke belangenverstrengelingen gaande zijn, lijkt mij een feit. Of deze wordt aangevoerd door de Illuminati zoals de schets aangeeft en alles controleert, kan geen onderzoeker zwart op wit krijgen. Wat we wel weten is dat de Beierse Illuminati, opgericht 1776, ondergronds te werk ging toen het ontdekt werd rond 1784. Daarna is er niet veel meer van vernomen. Adam Weishaupt stelde in zijn werken dat zijn organisatie al zo goed in elkaar zat dat het nooit in zijn geheel kon worden opgerold.

     Pas eind 18 eeuw beweerde een schotse professor in de filosofie, John Robison, dat hij benaderd was door de Beierse Illuminati om lid te worden. Na eigen zeggen kreeg Robison enige inzage van de plannen en vatte het op als een grote samenzwering, waardoor hij in 1798 een boek schreef om iedereen te informeren, getiteld ‘Proofs of a Conspiracy’,

     http://www.conspiracyarchive.com/PROOFS_OF_A_CONSPIRACY_John_Robison.pdf

     Ruim dertig jaar later. 1832 om precies te zijn werd er in Amerika een geheime genootschap opgericht die later door veel onderzoekers in verband werd gebracht met de Illuminati, het geheime genootschap Skull and Bones 322. Zo werden er in hun tempelcomplex afbeeldingen en schedels gevonden en ritualen vastgelegd die tezamen deden vermoeden aan de illuminati.

     Ritueel gefilmd door de krant New York Observer; team Ron Rosenbaum.

     https://www.youtube.com/watch?v=DD-JttocUzk

     Dergelijke inwijdingsrituelen komen vaker voor bij geheime genootschappen. Adam Weishaupt had zijn illuminati gemodelleerd na de jezuïeten orden en was daarnaast geobsedeerd van het occulte uit het midden oosten t/m Perzië. Hij nam veel over van de Assassijnen van Hassan-i Sabbah en de vrijmetselarij. Zoals bekend zag Weishaupt het grootoosten van de vrijmetselarij in West-Europa als doel om te infiltreren,controleren, om zijn plannen te versnellen, realiseren.

     In de beginjaren werden leden van Skull and Bones in Duitsland onderwezen in de leer van de filosofie door verscheidene professoren waarvan vermoedt werd dat enkele lid waren van de Illuminati. Zoals bekend waren filosofen gewild bij de Illuminati. Namen die genoemd worden als mogelijk lid zijn o.a. Wilhelm Wundt, en Johann Wolfgang von Goethe (bevestigd). Adam Weishaupt wilde zijn revolutie naar een zo’n hoog mogelijk niveau tillen. Media en onderwijs zag hij als een belangrijk middel om de mensen een bepaalde richting uit te buigen.

     Het Amerikaanse geheime genootschap van Skull and Bones stichtte o.a. het American Education Board en was betrokken bij de oprichting van de Federal Reserve (FED). De eerste 25 jaar na oprichting waren zo goed als alle voorzitters van de raad van bestuur van de FED afkomstig van het geheime genootschap van Skull and Bones.

     Maar is Skull and Bones een Amerikaanse tak van Illuminati? Wel, er is geen hard bewijs. Dat nog steeds vooropgesteld maar aan de andere kant kan het geen toevallige samenloop van omstandigheden zijn. Zo denk ik er over. Ook hebben enkele leden van het geheime genootschap een nieuwe wereld order afgekondigd waaronder George H.W. Bush. Die stelde dat ze hier al zo lang naar toe werkten. [ En wie precies verstaat Bush onder ze?] Heeft hij het over zijn geheime genootschap Skull and Bones? Of bedoelt hij de Illuminati? Of bestaat de Illuminati al lang niet meer maar zijn de plannen nog springlevend… Een nieuwe wereld order waar Adam Weishaupt van droomde en als einddoel zag van zijn missie.

     7 likes
     • eksegese schreef:

      Ja Gezinusk, soms wordt de waarheid niet alleen omgedraaid maar gaat ie soms meerdere keren over de kop. Dit om maximale verwarring te zaaien. Veel gebruikte methode en uiterstx
      werkzaam. De grote lijnen blijven echter van doorslag gevend belang voor de nodige duidelijkheid waar de ellende precies vandaan komt.

      2 likes
  • Santander schreef:

   De Satan – een tegenhanger van God – bestaat niet. Dat is een midden-oosterse verzinsel om dingen die niet goed gaan te verklaren en om mensen zwart te kunnen maken.
   Indien de Satan zou bestaan, waarom saboteert hij dan de maan, de zon, de overige planeten niet? Waarom vreet hij de Aliens niet op? Waarom valt hij de dieren, de vissen, de eekhoorns en egels niet lastig?
   Denk daar maar over na! Es gibt keine Satan freunde!

   4 likes
   • eksegese schreef:

    Hoe verklaar je dan dat de machtigen op aarde, die de mensheid al sinds duizenden jaren in ellende onderdompelen zo waanzinnig veel aandacht besteden aan aan satan gerelateerde symboliek, dat ze hem bijna openlijk wagen te vereren ? Ze zijn er bijna onophoudelijk en succesvol mee bezig, met iets wat volgens jou niet bestaat?

    7 likes
   • duitinzakje schreef:

    Santander:

    Satan valt de dieren wel degelijk lastig, wat zeg ik, hij mishandelt de dieren voortdurend. Wat dacht je van de intensieve veeteelt? Of van onverdoofd slachten? Of van die foltering van dieren in de weilanden, en dat wereldwijd? Wat dacht je van ‘dieren bordelen’? Ja, ze bestaan echt!

    Satan mishandelt dieren via de mensen die hij in z’n macht heeft.

    2 likes
  • marcelleke schreef:

   Dank u wel, eksegese !

   2 likes
 • bert s schreef:

  De echte machthebbers van deze wereld zijn de burgers, echter dat hebben de meeste burgers niet door.

  10 likes
 • eksegese schreef:

  Kijk hier wat de President die door de totale m.s.m. wereldwijd wordt neergezet als immorele idioot hier ondertekent : Executive order om misselijkmakende pedofiele criminelen kaal te plukken en uit te schakelen.
  Eindelijk gerechtigheid, gerechtigheid waar de m.s.m. in alle talen over zwijgt. Hoe krom of andersom wil je het weer hebben.

  https://www.wanttoknow.nl/geschiedenis/geheime-genootschappen/donald-trump-tekent-revolutionaire-executive-order/

  6 likes
  • Frans2 schreef:

   Wanttoknow doet net alsof Trump hier iets revolutionairs doet.
   Maar het is gewoon wetgeving die allang bestaat en die gebruikt hij om 13 personen in het buitenland(!) aan te wijzen die door die wetten vervolgd/getroffen gaan worden.
   “The sanctions are the first to be issued since the Obama(!) administration expanded the Magnitsky Act in 2016. The action will freeze the assets of the targeted people and restrict their access to the global financial system.”

   “The Treasury Department also imposed sanctions Wednesday against five Russian and Chechen individuals under the Magnitsky Act, including Chechen leader Ramzan Kadyrov, who is considered a close ally of Russian President Vladimir Putin. He was designated for extrajudicial killings and other human-rights violations.”

   https://www.washingtontimes.com/news/2017/dec/21/donald-trump-sanctions-dozens-foreign-individuals-/

   En er zit niet één pedofiel bij de 13 gestraften:
   https://home.treasury.gov/news/press-releases/sm0243

   4 likes
 • Faya schreef:

  De Maya’s zagen het al aankomen, op 21-12-2012 zouden we op een andere tijdlijn overstappen, dan hield de cyclus van 500.000 jaar op, oude tijdlijn van het duister.
  Je zag ze toen al strubbelen, alles had voor die datum in kannen en kruiken moeten zijn.
  In het jaar 2000 hadden ze al geen kans meer. 9/11 mocht niet baten.
  Kijken we naar een ander hoekje van het plaatje zie je dat het in de bijbel ook staat, nog verder kijken de Zoroaster en de Hindu’s en nog meer natuurvolkeren, allemaal het zelfde verhaal.
  Het duister heeft het best nog lang kunnen rekken, dat komt omdat ze het tot de laatste kaart uit mochten spelen, natuurwet, maar het is nu echt afgelopen met ze.

  8 likes
 • Evert schreef:

  De wereld wordt door hele andere personen geregeerd, dan degene die zichtbaar op het wereldtoneel staan.
  Tip, lees het boek “De 13 Satanische Bloedlijnen”van auteur Robin de Ruiter.
  Kun je bestellen via bol.com

  8 likes
 • helder schreef:

  Saternus staat sinds een paar dagen in zijn eigen gebied Steenbok samen met Pluto die er al een paar jaar staat. Waarden en integeriteit structuren zowel persoonlijk als wereldwijd zullen de komende 2,5 jaar beproefd worden en aan de kaak gesteld.

  3 likes
 • Louise schreef:

  Alles wat we hoeven te doen is onszelf te ontwikkelen , en zelfs dat is kennelijk nog teveel……anders zag de wereld er een stuk beter uit… De humor van het geheel is dat iedereen zichzelf geweldig vindt……..daarom gebeurt er niks…….

  2 likes
 • Bernhard Schat schreef:

  Ohm namo narai !

  Toch nog even….

  In navolging van 13 november 3x horizontaal / 1x verticaal en dubbel en dwars is nu ook de 23e Kruislings en horizontaal, 3 dubbel en dwars verticaal geverifieerd met 3 piepkleine aardbevinkjes in de buurt van Rome 23 december j.l. !

  Prettige Kerst en gelukkig 2018 !

  De Groetnnn
  Sri sri Magnitude
  AardbevingsGroninger
  Donder en bliksempredikant

  0 likes
 • rob schreef:

  Waanwerkelijkheid is de werkelijkheid van idealiserende waanbeelden, en elk beeld heeft daardoor ook een
  werkelijkheid van een waan in zich
  veel meer dan waarheid,die zal zijn en was,is waan
  Het ogenblik reageert en alles daarbuiten is de waan van alle dag..
  de waan heeft evenveel meer recht van bestaan dan de waarheid
  want miljoenen bestaan door de waan en enkelen slechts kunnen de waarheid aan.
  De waanwerkelijkheid van leugens
  de waarheid ligt in het midden omringt door andere leugens.
  en het mengsels van leugens verhoogt ook het plezier daarin
  het plezier waandenkbeelden

  0 likes
 • x

  Check Also

  biden

  Zoon Joe Biden gelinkt aan ‘prostitutie- of mensensmokkelnetwerk’

  Hunter Biden, de zoon van de Democratische ...

  maan

  Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

  Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

  >