Financieel

‘Bankenstelsel is een grote zwendelarij’ (video)

Help mee door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Europarlementariër Godfrey Bloom van de Britse Onafhankelijkheidspartij noemde het huidige bankenstelsel tijdens een debat over de bankenunie een grote zwendelarij.

Volgens Bloom zijn alle grote banken failliet, maar kunnen ze dankzij het gebruik van fractioneel bankieren geld blijven uitlenen dat ze niet hebben.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Dit is een crimineel schandaal dat al veel te lang aanhoudt,” aldus Bloom. Hij voegde toe dat de meeste problemen beginnen bij de politiek en de centrale banken.

Valsmunterij

Hij vergeleek kwantitatieve versoepeling, de vergroting van de geldvoorraad door een centrale bank, met valsmunterij. “Andere mensen zouden hiervoor een lange gevangenisstraf moeten uitzitten, maar toch doen overheden en banken het constant,” zei hij.

Terwijl na het Liborschandaal met de beschuldigende vinger werd gewezen naar de retailbanken, zijn het volgens Bloom de centrale banken die de rente manipuleren. Ondertussen draait de belastingbetaler op voor banken die omvallen.

“Tenzij we bankiers, centrale bankiers en politici naar de gevangenis sturen, komt er geen einde aan deze praktijken,” besloot Bloom.

Bron: YouTube/europarl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Linda
Linda
10 jaren geleden
pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

En de boer hij ploegt maar door .En de massa slaapt maar door,tot dat het kaartenhuis is gevallen.En dan maar lopen raaskallen.En ach en wee WAT nu oh jee.Gewoon terug naar de oertijd met z,n allen.Over poppenkast en illusie gesproken.

kengai
kengai
10 jaren geleden

Dat ze deze man niet gewoon afvoeren, want het is toch van de zotte dat je daar gewoon de waarheid gaat staan te vertellen, daar worden ze allemaal wat ongemakkelijk van en blijven strak kijken en maar schuiven in hun stoeltjes en maar denken hoe raken we deze man kwijt.

m&m
m&m
10 jaren geleden

weten we allang toch, alleen zijn we machteloos.
we zullen nooit met z,n allen opstaan,omdat er te veel verschillen zijn in de maatschappij.

Back to top button
32
0
We lezen graag je reactie!x