Financieel

Bankiers moeten de gevangenis in

Help mee door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Europees Parlement heeft unaniem een voorstel aangenomen om bankiers en handelaren die zich schuldig maken aan fraude zwaarder te straffen.

De stemming kwam tijdens een speciale vergadering uit op 39 tegen 0. Het voorstel werd ingediend door PvdA-Europarlementariër Emine Bozkurt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Als het aan het Europees Parlement ligt worden de opsporingsmiddelen voor financiële toezichthouders ook verbeterd. Daarnaast wordt het zogeheten tipping strafbaar. Dat kan bijvoorbeeld voorkomen als de ene handelaar weet van een fusie en een andere handelaar vertelt welke aandelen hij het beste kan kopen of verkopen, aldus Bozkurt.

Grenzen

Het is nu ook geregeld dat opsporingsdiensten makkelijker over de Europese binnengrenzen kunnen bewegen. Bozkurt is erg trots dat haar voorstel is aangenomen. “Boetes schrikken de bankiers niet af en in sommige landen zijn de straffen heel laag,” legde ze uit. “Bankiers vinden het wel echt eng om in de gevangenis te belanden.”

In Europa gelden in lang niet alle landen minimumstraffen, maar wel maximumstraffen. Als het aan Brussel ligt is de maximumstraf voor manipulatie of misbruik op de markt voortaan tenminste vijf jaar.

Goede hoop

De maatregelen zijn bijzonder omdat niet werd verwacht dat Europa gezamenlijk corrupte bankiers en handelaren zou kunnen aanpakken.

Het Parlement is voor de wet afhankelijk van de Europese lidstaten. Die moeten volgens Bozkurt nu gaan bepalen of ze de bankiers al dan niet willen gaan aanpakken. De unanieme stemming gisteren heeft haar in ieder geval goede hoop gegeven dat veel landen ermee instemmen.

Bron: Spitsnieuws.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vonzie
Vonzie
11 jaren geleden

Eigenlijk is minimaal 5 jaar nog tekort. maar zij krijgen dan zeker wel de beste behandeling in de gevangenis in tegenstelling tot de “gewone” burger of moeten we dan meer denken aan een “huisarrest”. Want ik kan me niet indenken dat ze die gasten bij de echte criminelen stoppen.

biff
biff
11 jaren geleden

We moeten maar alvast een paar gevangenissen bijbouwen!

astrid van triet
astrid van triet
11 jaren geleden

Iedereen in de regering moet ook de gevangenis in. De regering is al lang op de hoogte van het feit dat er geen belastingen nodig zijn, maar toch blijven ze de maatschappij belasten, hebben inmiddels de belastingen nog omhoog gegooid ook.

De belastingdienst is ook volledig op de hoogte.

De sociale dienst ook.

Ze weigeren allemaal stuk voor stuk hun stiel te verlaten. Blijven doorgaan met het belasten van de maatschappij. Terwijl ze WETEN dat er geen belastingen nodig zijn.

mb
mb
11 jaren geleden

Leuk , maar het EP is een parlement dat de meeste Nederlanders in ieder geval niet willen (dus naar huis toe). Ten tweede mogen ook de politici (die veelal de banken en multinationals representeren) die het toezicht hebben verwaarloosd niet hun straf ontlopen.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x