Homepagina » Financieel » Bankiers moeten de gevangenis in
Bankiers moeten de gevangenis in

Bankiers moeten de gevangenis in

Het Europees Parlement heeft unaniem een voorstel aangenomen om bankiers en handelaren die zich schuldig maken aan fraude zwaarder te straffen.

De stemming kwam tijdens een speciale vergadering uit op 39 tegen 0. Het voorstel werd ingediend door PvdA-Europarlementariër Emine Bozkurt.

Als het aan het Europees Parlement ligt worden de opsporingsmiddelen voor financiële toezichthouders ook verbeterd. Daarnaast wordt het zogeheten tipping strafbaar. Dat kan bijvoorbeeld voorkomen als de ene handelaar weet van een fusie en een andere handelaar vertelt welke aandelen hij het beste kan kopen of verkopen, aldus Bozkurt.

Grenzen

Het is nu ook geregeld dat opsporingsdiensten makkelijker over de Europese binnengrenzen kunnen bewegen. Bozkurt is erg trots dat haar voorstel is aangenomen. “Boetes schrikken de bankiers niet af en in sommige landen zijn de straffen heel laag,” legde ze uit. “Bankiers vinden het wel echt eng om in de gevangenis te belanden.”

In Europa gelden in lang niet alle landen minimumstraffen, maar wel maximumstraffen. Als het aan Brussel ligt is de maximumstraf voor manipulatie of misbruik op de markt voortaan tenminste vijf jaar.

Goede hoop

De maatregelen zijn bijzonder omdat niet werd verwacht dat Europa gezamenlijk corrupte bankiers en handelaren zou kunnen aanpakken.

Het Parlement is voor de wet afhankelijk van de Europese lidstaten. Die moeten volgens Bozkurt nu gaan bepalen of ze de bankiers al dan niet willen gaan aanpakken. De unanieme stemming gisteren heeft haar in ieder geval goede hoop gegeven dat veel landen ermee instemmen.

Bron: Spitsnieuws.nl

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

25 reacties

 1. Iedereen in de regering moet ook de gevangenis in. De regering is al lang op de hoogte van het feit dat er geen belastingen nodig zijn, maar toch blijven ze de maatschappij belasten, hebben inmiddels de belastingen nog omhoog gegooid ook.

  De belastingdienst is ook volledig op de hoogte.

  De sociale dienst ook.

  Ze weigeren allemaal stuk voor stuk hun stiel te verlaten. Blijven doorgaan met het belasten van de maatschappij. Terwijl ze WETEN dat er geen belastingen nodig zijn.

  1 likes
 2. Eigenlijk is minimaal 5 jaar nog tekort. maar zij krijgen dan zeker wel de beste behandeling in de gevangenis in tegenstelling tot de “gewone” burger of moeten we dan meer denken aan een “huisarrest”. Want ik kan me niet indenken dat ze die gasten bij de echte criminelen stoppen.

  0 likes
 3. We moeten maar alvast een paar gevangenissen bijbouwen!

  0 likes
 4. Leuk , maar het EP is een parlement dat de meeste Nederlanders in ieder geval niet willen (dus naar huis toe). Ten tweede mogen ook de politici (die veelal de banken en multinationals representeren) die het toezicht hebben verwaarloosd niet hun straf ontlopen.

  0 likes
 5. feitelijk zijn de banksters jeugdzorg woningcooperaties keuringsdienst van waren mileudienst (dcmr)en arbeidsinspectie allemaal overheidsdiensten tot het bot verrot.
  Deze instanties kosten miljarden maar doen niks voor ons.
  en Opstelten maar blazen over een paar blowertjes hoelang pikken de mensen dit nog?

  0 likes
 6. wat zeg je me nou?! zou het?!
  this stinks a bit- no?

  0 likes
 7. Ooit heeft niburu het liedje van Hans de Booy op haar site gezet met de woorden? we moeten ervan af, de leugenaars van de bank, en van de pillen die we niet willen.Een bank het enige bedrijf wat nooit failliet kan. weg met die bende.

  0 likes
 8. 6 mei 1997 – The Bank of England is given independence from political control, the most significant change in the bank’s 300-year history.

  In 2011 werd Vaticaan BV gepubliceerd, geschreven door de Italiaan Nuzzi, op basis van een onderzoek van documenten, bewust aan hem nagelaten door de Roomse geestelijke Dardozzi.

  Boek door Nuzzi

  Deze documenten bevatten duidelijke aanwijzingen over de witwaspraktijken door de Vaticaanse Bank het Instituut voor Religieuze Werken (IOR), over het fungeren als belastingparadijs, nepotisme, misbruik van toevertrouwde gelden en giften en over meer zaken, die deze bank in een duister daglicht plaatsen. Pogingen tot onderzoek naar genoemde praktijken liepen tot dusver echter steeds vast omdat de bank zich op zijn buitenlandse status beroept. (Vaticaanstad is een soevereine staat).

  Lees meer over 6 mei op http://www.avoratio.nl/Opvoeding/12_Geld/Vaticaan/?topic=Mei_6

  0 likes
 9. [quote name=”astrid van triet”]Iedereen in de regering moet ook de gevangenis in. De regering is al lang op de hoogte van het feit dat er geen belastingen nodig zijn, maar toch blijven ze de maatschappij belasten, hebben inmiddels de belastingen nog omhoog gegooid ook.

  De belastingdienst is ook volledig op de hoogte.

  De sociale dienst ook.

  Ze weigeren allemaal stuk voor stuk hun stiel te verlaten. Blijven doorgaan met het belasten van de maatschappij. Terwijl ze WETEN dat er geen belastingen nodig zijn.[/quote]
  Kan je me verwijzen naar literatuur waar ik kan lezen hoe zoiets werkt zonder belastingen? Ik ben erg benieuwd.

  0 likes
 10. [quote name=”biff”]We moeten maar alvast een paar gevangenissen bijbouwen![/quote]

  Die zijn er allang, maja de (gewone) mens mag hier natuurlijk niets vanaf weten net als de ondergrondse tunnels etc..!!

  Het is niet een kutwereld, maar de mensen erop verneuken het!

  0 likes
 11. En wat dan? Dan zijn die bankiers gestraft en dan?
  Moeten wij dan blij zijn?
  Ze moeten het systeem niet improven of upgraden want het systeem is en blijft corrupt.
  Zolang wij geen éénheid vormen als de mensheid van de wereld blijven we hangen in het corrupte systeem van commercie.

  Of de bankiers nou gestraft worden of niet, uiteindelijk blijven we als gehersenspoelde brave hondjes voor hun werken.

  Goede hoop? Laat me niet lachen

  0 likes
 12. [quote name=”Moondust”][quote name=”astrid van triet”]Iedereen in de regering moet ook de gevangenis in. De regering is al lang op de hoogte van het feit dat er geen belastingen nodig zijn, maar toch blijven ze de maatschappij belasten, hebben inmiddels de belastingen nog omhoog gegooid ook.

  De belastingdienst is ook volledig op de hoogte.

  De sociale dienst ook.

  Ze weigeren allemaal stuk voor stuk hun stiel te verlaten. Blijven doorgaan met het belasten van de maatschappij. Terwijl ze WETEN dat er geen belastingen nodig zijn.[/quote]
  Kan je me verwijzen naar literatuur waar ik kan lezen hoe zoiets werkt zonder belastingen? Ik ben erg benieuwd.[/quote]

  http://www.smoothparadigmshift.net

  Het vergt maar 1 programmeerregel, zoals je daar op het eerste filmpje kunt zien.

  0 likes
 13. Och och bankiers word nu bestraft de kogel is door de kerk en daar moest over gestemd worden en deze mevrouw is trots op het behaalde resultaat.
  De Europese soap serie sleept zich voort!

  Shame shame shame

  0 likes
 14. hoi allemaal,en nu nog de massale arrestaties,kunnen ze in de gevangenis monopolie gaan spelen.

  0 likes
 15. [quote name=”astrid van triet”]http://www.smoothparadigmshift.net

  Het vergt maar 1 programmeerregel, zoals je daar op het eerste filmpje kunt zien.[/quote]
  Mijn dank voor de link. Interessante info. Ik ga me erin verdiepen. Wellicht dat enkele hardnekkige overtuigingen wat meer losgeweekt kunnen worden. 😉

  0 likes
 16. Het begin is er we gaan dit natuurlijk met terugwerkende kracht doen zo als donner ook diversen wetten heeft doen ingevoeren dus dat kan maar al te makelijk.
  De bewijslast wordt omgekeerd de beschuldigde bankier moet maar met bewijzen komen dat hij,zij geen fraude voorkennis en foute polisen,hypotheken hebben gepleegd.
  En tevens alle zijdelinkse politisie die hier mee te maken hebben en hadden ook even aan schrijven van uit de rechtbank zonder inmummiteit te genieten.
  Maar ja wanneer Salusa zal het weten.

  Namase

  0 likes
 17. nou niet alleen bankdirecteuren hoor hier mogen er nog wel een paar bij komen zoals twedekamer leden rutte en samson bvb .wij ?? hadden gewoon op de S O P N moeten stemmen dan was het denk ik veel beter gegaan dan hadden deze mensen al achter slot en grendel gezet geworden !maar ja nederland moest weer zonodig voor deze twee dieven STEMMEN

  0 likes
 18. Dit is toch een lachertje, wie gaat wie bestraffen? Bankwereld is net de politiek,ook onbestrafbaar, word je weggestuurd met een wachtgeldregeling. Bij een bank noemen ze het een goude handdruk!

  0 likes
 19. fair .ik bedoelde dus ook zonder die gouden handruk dan wel te verstaan he .en? ze mogen/moeten deze personen dus totaal kaal plukken .tot ze aan de bedelstaf komen !dan pas weten deze personen waar zij zicht altijd mee ingelaten hebben .zoals zij ons aandoen.

  0 likes
 20. Aha, krijgen EU-parlemantariërs het benauwd? Nou dat is een leuk begin. Nu maar wachten tot de boter op hun hoofd echt begint te smelten en ze doorkrijgen dat het gepeupelte zo langzamerhand doorkrijgt dat zij een groot deel van het probleem zijn.

  0 likes
 21. [quote name=”biff”]We moeten maar alvast een paar gevangenissen bijbouwen![/quote]

  Even op google-earth gezocht naar een geschikte plek.
  Conception bay licht zeer gunstig 😉

  http://www.panoramio.com/photo/7672567?source=wapi&referrer=kh.google.com

  Kunnen ze blijven dromen over ‘bergen’ van goud!

  0 likes
 22. En gaan we ook politici de bak ingooien die willens en wetens meer geld uitgeven dan er binnekomt en zo de economische gesteldheid van een hele natie op het spel zetten. Of gaan onze vrienden uit Amsterdam de bak in, die willens en wetens tegen de regels in geld uitbesteden, in een paar jaar tijd enkel in Amsterdam is er ongeveer een half miljard verdwenen, maar nog erger, buiten de boeken gelaten. Dus gaan we voor hen ook hoge straffen in de gevangenis uitvoeren. Of zijn we dan weer heiliger dan de paus. Laten politici eerst maar eens zichzelf volledig reinigen, zodat de uitwassen van hun beleid de kans niet meer krijgen om de boel te bedonderen. Zonder in geldnood zittende overheden, geen banken die te groot zijn om om te vallen.

  0 likes
 23. Ja, ja, eerst de concurrentie uitschakelen ‘onder het mom van’ en dan 1 enkele Europese bank instellen. Met alle dictatoriale gevolgen. Het blijft maar doorgaan…

  0 likes
 24. Er zijn toch 2 parlementariers die er niet voor zichzelf zitten en dat zijn de meisjes van de PvdD.

  0 likes
 25. [quote name=”astrid van triet”]Iedereen in de regering moet ook de gevangenis in. De regering is al lang op de hoogte van het feit dat er geen belastingen nodig zijn, maar toch blijven ze de maatschappij belasten, hebben inmiddels de belastingen nog omhoog gegooid ook.

  De belastingdienst is ook volledig op de hoogte.

  De sociale dienst ook.

  Ze weigeren allemaal stuk voor stuk hun stiel te verlaten. Blijven doorgaan met het belasten van de maatschappij. Terwijl ze WETEN dat er geen belastingen nodig zijn.[/quote]
  Ze weten wel dat we het niet nodig zijn, maar ze hebben het systeem zo gemaakt.Zodat het nodig is.Hoe kom je anders aan je uitkering?waar komt dat geld vandaan?Wegenbouw,en noem maar op. zullen we maar Back to basic????Ik zeg Gelijk doen!!!!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

viroloog

Geen bewijs dat coronavirus kan worden verspreid in supermarkt, zegt deze vooraanstaande Duitse viroloog

Er is geen bewijs dat het coronavirus ...

bill gates

Onthult Bill Gates hier de echte reden achter de lockdowns?

Op 24 maart sprak Bill Gates met ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.