Mens en Dier

Baudet doet boekje open over trollaccounts van AIVD: ‘Dat vind ik een hele doortrapte truc’

Help door dit met iedereen op je social media te delen!

Het blijkt dat er allerlei trollaccounts, waarschijnlijk vanuit de AIVD, actief zijn om onder onze achterban twijfel te zaaien, over of stemmen wel of niet veilig is en of het überhaupt zin heeft om te stemmen. Dat zei FVD-leider Thierry Baudet aan tafel bij Café Weltschmerz.

“Dat vind ik een hele doortrapte truc,” aldus Baudet. “Specifiek onze achterban wordt getarget met complotverhalen van provocateurs die een stemming proberen te creëren om onze achterban te demotiveren te gaan stemmen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Wat bereiken ze daarmee, als mensen niet gaan stemmen? “Het resultaat is dan dat de gevestigde partijen gewoon weer kunnen doen wat ze nu ook al aan het doen zijn.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dat maakt echt wel uit

Baudet zei dat bij de vorige verkiezingen, de Provinciale Statenverkiezingen, bijna de helft van de achterban van FVD succesvol was gemanipuleerd om niet te gaan stemmen. “Dat maakt echt wel uit.”

“Ze willen niet dat wij gaan stemmen. Daarom werden ze ook zo boos toen wij zeiden: je kan ook iemand volmacht geven. Iedereen kan door twee mensen gevolmachtigd worden. Als iedereen dat doet, als iedereen zoveel mogelijk mensen motiveert om te gaan stemmen of anders hen een volmacht te geven, dan gaan wij een fantastisch resultaat halen,” voorziet Baudet.

‘Onwenselijk’

De Kiesraad noemde zijn uitspraken over volmachten ‘onwenselijk’. “Als onze supporters allemaal vier mensen motiveren om op FVD te stemmen, en die mensen kunnen natuurlijk ook een volmacht geven om namens hen te stemmen, dan winnen wij de verkiezingen,” zei hij onder meer.

Het Openbaar Ministerie liet weten dat zijn uitspraken over volmachten niet strafbaar zijn.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 140 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

101 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman R
Herman R
5 maanden geleden

Thierry heeft gelijk!👏

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
5 maanden geleden

Nooit één seconde getwijfeld aan het bestaan van staatstrollen.
Social media is een te mooie gelegenheid om geen ge(mis)bruik van te maken.

Edwin
Edwin
5 maanden geleden

Hoe voelt dat nou Thierry om mee te doen in een gemanipuleerde poppenkast? Twee jaar terug was je zo open en wijs om te delen met ons dat je niet geloofde dat je in die poppenkast ooit iets substantieels zou bereiken en nu wil je met alle macht dat ik op je stem om een systeem waar je zelf niet in gelooft te legitimeren. Ik pas even. Heb geen zin om mijn ziel te verkopen aan die onzin. Heb wel betere dingen te doen in mijn leven dan tijd te verspillen aan dat narcistenmoeras. Laat ze er lekker zelf in zakken. Kan het niet serieus nemen. Net zoals een volwassen iemand een poppenkast niet serieus kan nemen buitenom als fictief vermaak.

Crelis
Crelis
5 maanden geleden

En dan te bedenken dat npo en de nos 1000 miljoen per jaar krijgen van het ruttekartel om die achterbakse uitzendingen te maken.

Back to top button
101
0
We lezen graag je reactie!x