Mens en Dier

Gideon van Meijeren waarschuwt voor ‘zeer ingrijpende’ noodwet: ‘De ministers gedragen zich op tirannieke wijze’

Help mee door deze info met iedereen op je socials te delen!

De regering heeft het nodig gevonden om de Wet verplaatsing bevolking uit de kast te trekken, een noodwet uit het jaar 1952, die bij mijn weten nooit eerder is gebruikt, zei FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren woensdag in de Kamer.

Een zeer ingrijpende noodwet, die vergaande inbreuk op onze meest fundamentele grondrechten mogelijk maakt, aldus Van Meijeren. De Wet verplaatsing bevolking maakt het in het uiterste geval mogelijk dat woningeigenaren verplicht worden om een ruimte in hun huis beschikbaar te stellen aan vreemdelingen en deze vreemdelingen zelfs te onderhouden. Dat staat in artikel 7, eerste lid, van de Wet verplaatsing bevolking. Op grond van het tweede lid betekent het dat de vreemdelingen moeten worden ondergebracht in een ruimte die wordt verwarmd, verlicht en is voorzien van meubilair. Onder ‘onderhouden’ wordt volgens deze bepaling mede verstaan het verstrekken van spijs en drank.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Het gaat nog verder

Als de regering doorgaat met haar allesverwoestende immigratiebeleid, is het een kwestie van tijd voordat we verplicht worden om vreemdelingen in ons eigen huis op te vangen en nog voor hen te koken ook, zei Van Meijeren.

Maar het gaat nog verder.

Indien het noodzakelijk zou zijn voor de veiligheid of voor de instandhouding van het maatschappelijk leven, kan de minister verplichten dat een deel van de bevolking verplaatst moet worden. Vervolgens kan de burgemeester – en ik citeer letterlijk uit artikel 6: ‘voor elk transport van de af te voeren bevolking één of meer transportleiders aanwijzen die zijn belast met het handhaven van de orde in het transport en met het oog daarop bevelen kunnen geven’. Het klopt dat hier op dit moment nog helemaal geen sprake van is. Maar de regering kijkt wel vooruit. De regering schrijft zelf in de toelichting bij het besluit dat de inzet van deze noodmaatregelen op dit moment nog niet nodig is, maar dat, als de omstandigheden veranderen, dat opnieuw gewogen zal worden, sprak Van Meijeren, die het beleid ‘tiranniek’ noemde. “De ministers gedragen zich op tirannieke wijze.”

De regering raast maar door

Van Meijeren wees erop dat de Raad van State in zijn advies opmerkt dat volstrekt onduidelijk is waarom in de huidige omstandigheden gebruikgemaakt zou moeten worden van deze noodwet.

“De regering trekt zich van deze kritiek echter niets aan, raast maar door en waant zich volstrekt onaantastbaar. Het gemak waarmee deze regering grijpt naar noodmaatregelen, waarmee onze grondrechten en vrijheden steeds verder worden ingeperkt, hoort niet bij een democratisch systeem. Deze regering moet ophouden met het creëren en misbruiken van crisissen om al maar meer macht en controle naar zich toe te trekken, want zolang deze regering en haar globalistische opdrachtgevers niet gestopt worden, is er maar sprake van één crisis en dat is een fundamentele systeemcrisis.”

4.8 151 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

127 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans
Hans
1 jaar geleden

Hij kan praten wat hij wil, het is tegen dovemans oren gezegd. De mensen staan er bij en kijken ernaar. Dus heb je het als volk ook aan je zelf te wijten.

Frans
Frans
1 jaar geleden

Dan gaat mijn de fik in. Zonder kaartje naar Ter Apel, alle privileges waar de Oekro’s ook van profiteren, nieuw huis en uitkering en iemand die de boodschappen doet voor me, want ik kan alleen nu spelen met een oude Nokia, maar ik krijg een nieuwe van Den Haag. Gaaf land toch Rutte?

tygostein
tygostein
1 jaar geleden

Niet in mijn huis. Ik steek het nog liever in de brand. Degene die aan mijn familie of aan mijn huis komt staat een fijne verrassing te wachten. Ik begin zo langzamerhand erg agressief te worden door deze misselijke nageboortes.

Liberty
Liberty
1 jaar geleden

Wow wat een ijzersterke toespraak! Wat een begenadigd spreker is hij toch.

Back to top button
127
0
We lezen graag je reactie!x