CoronaMens en Dier

‘Weigerachtige’ minister Kuipers probeert doofpot dicht te houden: ‘Dit moet afgelopen zijn’

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!

De partij van Kamerlid Wybren van Haga probeert middels de Wet open overheid (Woo) de geluidsopnames van vergaderingen van het OMT openbaar te krijgen. Van Haga vindt het bizar dat een Kamerlid hiertoe moet overgaan, aangezien de regering verplicht is informatie te verstrekken.

Afgelopen maand erkende zorgminister Kuipers dat ongeveer 30 opnames uit de periode van juni 2020 tot en met maart 2021 bewaard zijn door het RIVM en het Centrum Infectieziektebestrijding (Cib).

‘Onbedoeld en onterecht’

Zij zijn verantwoordelijk voor de tijdige verwijdering van de opnames. Toen dat niet is gebeurd, heeft het RIVM de opnames ‘onbedoeld en onterecht’ meegestuurd naar VWS in de stroom documenten over Covid-19. De overdracht van honderdduizenden documenten gebeurt automatisch en is nodig omdat het ministerie informatie openbaar moet kunnen maken als daar om wordt gevraagd op basis van de Woo. Daar doet BVNL nu een beroep op.

“Nederland heeft er recht op om te weten hoe het OMT gesproken heeft over het coronabeleid, vaccinatiebeleid en het inperken van grondrechten en vrijheden. Dat ik hiervoor een Woo-verzoek moet doen, is te gek voor woorden, maar mijn controlerende taak wordt onmogelijk gemaakt door een weigerachtige minister, die de gelegenheidsargumenten er opzichtig bijsleept om de doofpot dicht te houden,” zegt Van Haga.

Die vlieger gaat in dit geval niet op

“Dat moet afgelopen zijn en daarom neem ik deze stap,” voegt hij toe. Zijn partij verzoekt Kuipers om de verzochte informatie binnen vier weken aan te leveren.

Alleen als het ‘belang van de staat’ in het geding is, mag de regering weigeren om de gevraagde informatie te verschaffen. “Die vlieger gaat in dit geval niet op. De opnames zijn juist bewust gearchiveerd met het oog op eventuele Woo-verzoeken.”

4.9 147 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
2 maanden geleden

Het belang van de staat is ongetwijfeld in het geding, als de waarheid aan het licht komt kan de “staat” ophoepelen…

Avax
Avax
2 maanden geleden

Tja Kuipers staat ook hoog op de top 3 lijst van:
– Willens&Wetens
– Massamoord eigen bevolking
– Hoogverraad

Jean-Marie
Jean-Marie
2 maanden geleden

Het komt niet, van Haga mag zijn borst nat maken. En dan wat? Hoe gaat hij de druk verder opvoeren? Dapper, maar deze strategie is gedoemd te mislukken.

Jojo
Jojo
2 maanden geleden

NIKS VERZOEKEN! EISEN!!!!! DIE KL..TZAKKEN MOETEN BERECHT EN OPGESLOTEN WORDEN. HAAST IS GEBODEN.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

74
0
We lezen graag je reactie!x