Homepagina » Mens en Dier » Nieuw onderzoek toont aan ‘dat honden ook mensen zijn’
Nieuw onderzoek toont aan dat honden ook mensen zijn

Nieuw onderzoek toont aan ‘dat honden ook mensen zijn’

Onderzoekers van de Emory-universiteit in de Verenigde Staten hebben honden de afgelopen twee jaar getraind om plaats te nemen in een MRI-scanner zodat ze voor het eerst een scan konden maken van hun actieve brein.

Als je een dier onder narcose brengt kun je namelijk geen scan maken van het actieve brein. De resultaten waren opzienbarend.

Honden herkennen de geuren van mensen waar ze mee samenleven en hebben positieve gevoelens voor ze. Zaken als sociaal comfort en sociale banden spelen daarbij een rol.

Neuroloog Gregory Berns kwam tot de volgende conclusie: honden zijn ook mensen. Hij zegt zelfs dat het bewustzijn van honden kan worden vergeleken met dat van een kind. “We moeten ze niet langer behandelen als eigendom,” voegde hij toe. Berns vindt dat er betere regelgeving moet komen tegen dierenmisbruik.

De National Review vindt dat Berns te ver gaat en stelt: “Honden worden door ons beïnvloed en hebben hun eigen persoonlijkheid. Ze hebben ook veel liefde, maar zijn geen mensen.”

De studie bevestigt mogelijk wat hondeneigenaren al lang weten: dat honden emoties hebben en dat ze liefhebben. Het onderzoek van Berns toont dit nu voor het eerst op een wetenschappelijke manier aan. De bevindingen van het team zijn uitgewerkt in het nieuwe boek How Dogs Love Us.

Bron: Newsy

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

38 reacties

 1. Na verschillende honden gehad te hebben blijf ik me verbazen over de verschillende karakters die ze allemaal hebben.

  Terwijl het eigenlijk heel logisch is.

  1 likes
 2. Honden zijn geen mensen… En ik denk dat wij mensen zelf teveel emoties aan een dier koppelen. ‘Oooh, hij keek zo zielig toe ik wegging..’ willen wij zelf graag geloven. Een hond heeft zeker wel emoties en gevoelens, maar niet zoals wij.

  1 likes
 3. Te belachelijk voor woorden dat wetenschap noet bepalen hoe we tegen hond aankijken. In plaats van dat we onze intuitie vertrouwen en liefdevol met dieren omgaan, komt er in 2013 ineens een wetenschapper die interessant doet over iets wat we al wisten, maar nog geen bestaansrecht had zonder de wetenschap. Hoezeer overschatten we het nut de wetenschap als het gaat om morele zaken? Behoorlijk volgens mij.

  0 likes
 4. hehe eindelijkkkk

  groetjes Luna (de naam van mijn hond)

  0 likes
 5. Hendrie Herssevoort

  Het moet toch niet gekker worden. GOD heeft op dag 6 de mens geschapen als voleinding op de schepping. Alles wat God geschapen heeft heeft hij gezegd en het was GOED. Behalve op de 6e dag. En nu weet ik waarom. Jullie sporen niet.

  0 likes
 6. honden(dieren in het algemeen)zijn slimmer dan de meeste mensen.trouw en vol liefde.En laten dat ook 24 uur per dag merken en zien.En het allerbelangrijkste is vergeten doen zij niets.Zelf zou ik er een boek over kunnen schrijven.valse dieren worden niet geboren,maar gemaakt door de mensen zelf.

  0 likes
 7. every being is our family cause they need light to survive. Every being converts licht into life energy and that’s why everything that converts light into this beautiful energy that makes us live a member of our great universal family 🙂

  0 likes
 8. Ja echt!!! (Neuroloog Gregory Berns kwam tot de volgende conclusie: honden zijn ook mensen. Hij zegt zelfs dat het bewustzijn van honden kan worden vergeleken met dat van een kind. “We moeten ze niet langer behandelen als eigendom,” voegde hij toe. Berns vindt dat er betere regelgeving moet komen tegen dierenmisbruik.)

  Ja hahahaha de Neuroloog heeft teveel gesnoven tijdens de studie jaren.!!!

  0 likes
 9. Hee, ik ben een hond en ik ben het hier mee eens.

  0 likes
 10. Honden zijn geen mensen dit wil niet zeggen dat honden minder zijn als mensen. Een eigendom zijn ze zeker niet, niets van die aard kan de mens bezitten net als honden zijn mensen tijdelijk op deze aardse wereld. Natuurlijk hebben honden emotie en zijn aanhankelijk, trouw deze heb ik ervaren als honden liefhebber.

  0 likes
 11. [quote name=”Hendrie Herssevoort”]Het moet toch niet gekker worden. GOD heeft op dag 6 de mens geschapen als voleinding op de schepping. Alles wat God geschapen heeft heeft hij gezegd en het was GOED. Behalve op de 6e dag. En nu weet ik waarom. Jullie sporen niet.[/quote]

  Zei het ‘schaap’ dan tegen de mens ofzo dan?!
  Verklaar die jullie eens, als de mens jullie is, wie of wat ben jij dan?

  Ooit eens een verhaal/mopje gehoord.
  Het ging zo: een gek die met zijn auto spookrijdend op de snelweg reed. Alle tegenliggers probeerde met lichtsignalen en geluiden de gek te waarschuwen. Maar de gek wees alleen op zijn voorhoofd en schreeuwde, jullie zijn allemaal gek, achterlijk, jullie kunnen niet rijden.

  Jeetje… Wat een gelijkenissen eigenlijk.

  0 likes
 12. Tuurlijk zijn honden geen mensen.
  Wat dit onderzoek wel onomwonden schijnt aan te tonen is dat honden,net zoals veel andere dieren[misschien wel alle] bewuste wezens zijn en alleen op basis daar alvan respect en uitgebreide rechten verdienen.
  “Ik blaf,dus ik besta”.

  0 likes
 13. Je kunt gelijk zien dat een aantal hier helemaal niet mee eens zijn, want hoe kun je je dan nog verantwoorden om dieren op te sluiten, mishandelen en vermoorden en dat alleen voor de lekkere trek.
  Dieren mogen van deze mensen geen individu worden, want hoe ga je ze dan nog slachten.
  Ga een band aan met wat voor dier ook en je zult merken dat het allemaal verschillende individuen zijn, met hun eigen karakter.
  Heb eens een mooie film gezien waarin een man 8 wilde kalkoenen groot bracht en met hun door de bossen liep en er achter kwam dat ze allemaal heel verschillend waren.

  0 likes
 14. Hier volgt een oude cherokee legende over twee wolven in ieder mens:

  De avond valt. De schemering verkondigt een lange nacht. Een oude Cherokee indiaan en zijn kleinzoon warmen zich bij het vuur. Het is volle maan. In de verte huilt een wolf. Dichterbij wordt de roep beantwoord.

  De jongen vraagt “Waarom is er zoveel oorlog in de wereld?”

  De indiaan blijft stil. Starend in het vuur. De plooien van zijn oude gezicht vertrokken in peinzende gedachten. Het vuur knettert. Uiteindelijk doorbreekt hij zijn zwijgen.

  “De oorlog in de wereld is een afspiegeling van de strijd die voortdurend woedt in mensenharten.

  Er strijden twee wolven in ons:
  De ene heet Kwaad. Hij is boos, jaloers en afgunstig, maakt zich altijd zorgen en is ongelukkig, is vraatzuchtig en hebberig, is arrogant en zit vol zelfmedelijden, is haatdragend, laaghartig, en leugenachtig, heeft valse trots en voelt zich met zijn ” ik” afgescheiden van de wereld om hem heen, ergert zich aan alles, klaagt constant , denkt dat niemand hem begrijpt en voelt zich altijd alleen.

  De andere heet Goed. Hij is vrolijk en vredelievend, heeft geloof, hoop, liefde en rust, is bescheiden en aardig, is genadig en heeft empathie, is gul, spreekt de waarheid, is barmhartig en betrouwbaar.Hij voelt zich verbonden met het leven om hem heen, stoort zich niet aan wat er in de
  wereld om hem heen gebeurt, heeft geen behoefte om te klagen, en voelt zich nooit alleen.

  Ze hebben niets met elkaar gemeen, behalve dat ze elkaars tegenpolen zijn.”

  De jongen laat het op zich inwerken. Met een stok pookt hij in de gloeiende massa. “Maar welke wolf wint er?”

  De oude indiaan antwoord “Degene die je de meeste aandacht geeft , dat is degene die je het meeste voedt , die zal de sterkste zijn en uiteindelijk zal die dus gaan winnen “.

  De domste mens is de mens die denkt dat ie slimmer is dan een dier.

  0 likes
 15. Honden kunnen ons wel een hoop leren over onvoorwaardelijke liefde…;

  Gooi je vrouw en je hond maar eens in de kofferbak van je auto op een warme dag en kom na 3 uur terug.. Wie van de 2 is nog vol liefde en blij je weer te zien..haha..!

  0 likes
 16. [quote name=”Hr”]Te belachelijk voor woorden dat wetenschap noet bepalen hoe we tegen hond aankijken. In plaats van dat we onze intuitie vertrouwen en liefdevol met dieren omgaan, komt er in 2013 ineens een wetenschapper die interessant doet over iets wat we al wisten, maar nog geen bestaansrecht had zonder de wetenschap. Hoezeer overschatten we het nut de wetenschap als het gaat om morele zaken? Behoorlijk volgens mij.[/quote]Gelukkig doet de wetenschap want als iedereen op intuitie afgaat wordt het een zooitje. Jouw intuitie zegt misschien dat je liefdevol met honden moet omgaan, een anders intuitie zegt dat je een hond lens mag trappen of in mag zetten voor hondengevechten.

  Gelukkig dat er dus wetenschap is en dat er regels zijn die voor iedereen gelden om te voorkomen dat iedereen maar op intuitie handelt.

  0 likes
 17. Een gezegde luidt: Sinds ik de mens heb leren kennen ben ik van dieren gaan houden.

  De dierenwereld is meer in harmonie dan de wereld die wij als mens hebben geschapen, kijk maar om je heen wat een rotzooi wij ervan gemaakt hebben.

  Een dier zal nooit een ander dier doden om het geld of gewoon voor de fun.
  De liefde van een hond, en van meerdere diersoorten trouwens, is onvoorwaardelijk, de mens zou hier eens een voorbeeld aan kunnen nemen.

  0 likes
 18. Mijn ervaringen met honden…
  Deze zijn vele malen trouwer dan de mens. Hierboven staat: ‘ Nieuw onderzoek toont aan ‘dat honden ook mensen zijn’
  Maar… ik zou er liever van maken… Mensen zijn ook honden. Kijk alleen eens naar de politiek. Geen twijfel mogelijk!?

  0 likes
 19. Honden zijn geen mensen, maar wat kunnen mensen soms honden zijn!

  0 likes
 20. Niet echt een compliment voor honden.

  0 likes
 21. [quote name=”Caesar”]
  Een dier zal nooit een ander dier doden om het geld of gewoon voor de fun.
  [/quote]

  Jawel hoor, zie orka’s ‘tennissen’ met zeehondjes, of dichter bij huis, zie je kat spelen met een nog levend muisje.

  0 likes
 22. [quote name=”MAY-lou-A”]Honden kunnen ons wel een hoop leren over onvoorwaardelijke liefde…;

  Gooi je vrouw en je hond maar eens in de kofferbak van je auto op een warme dag en kom na 3 uur terug.. Wie van de 2 is nog vol liefde en blij je weer te zien..haha..![/quote]
  Geen van beide waarschijnlijk,van je vrouw krijg je een klap in het gezicht en je hond vliegt mogelijkerwijs naar je edele delen.
  En terecht,i might add….

  0 likes
 23. [quote name=”theo”][quote name=”Caesar”]
  Een dier zal nooit een ander dier doden om het geld of gewoon voor de fun.
  [/quote]

  Jawel hoor, zie orka’s ‘tennissen’ met zeehondjes, of dichter bij huis, zie je kat spelen met een nog levend muisje.[/quote]

  Daarmee bewijs je dus dat dieren wel degelijk gelijk zijn aan mensen.

  De mens voedt zich met alles wat Moeder Aarde ons geeft, onze lichaam is gewoon nog steeds een Natuur-product, het enige verschil dat we denken dat er is, is letterlijk omdat we denken (ratio) dat we anders zijn, da’s alles.Hoezo meer ontwikkeld dan dieren?
  Zonder uitvinding van elektriciteit had misschien de helft van de wereldbevolking niet eens bestaan!We doen wel zo verheven, maar zelfs een strontvlieg kan uit zich zelf vliegen, en heeft geen vliegtuig nodig.De mens is een diersoort dat verslaafd is aan hebbedingetjes, en de rest van de dierenwereld is dat niet. Over domheid gesproken..: Dom is de Mens die zich zelf slimmer acht dan een dier.

  Juist het uitgangspunt dat de mens meer is dan een dier, en dat de mens “de baas” is over deze aarde, helpt deze planeet naar de filistijnen.

  Maar gelukkig: stormen, zonne uitbarstingen, aardbevingen, Tsunami’s en ga zo maar door…zijn lekker niet beheersbaar, dan staat de mens als een hulpeloos diertje toe te kijken met al z’n mooie bling bling apparaatjes en stoerdoenerij

  0 likes
 24. [quote name=”Wesley”][quote name=”Hr”]Te belachelijk voor woorden dat wetenschap noet bepalen hoe we tegen hond aankijken. In plaats van dat we onze intuitie vertrouwen en liefdevol met dieren omgaan, komt er in 2013 ineens een wetenschapper die interessant doet over iets wat we al wisten, maar nog geen bestaansrecht had zonder de wetenschap. Hoezeer overschatten we het nut de wetenschap als het gaat om morele zaken? Behoorlijk volgens mij.[/quote]Gelukkig doet de wetenschap want als iedereen op intuitie afgaat wordt het een zooitje. Jouw intuitie zegt misschien dat je liefdevol met honden moet omgaan, een anders intuitie zegt dat je een hond lens mag trappen of in mag zetten voor hondengevechten.

  Gelukkig dat er dus wetenschap is en dat er regels zijn die voor iedereen gelden om te voorkomen dat iedereen maar op intuitie handelt.[/quote]

  Intuitie zegt dat het een levend dier is en gevoe lheeft. Communicatie tussen mens en dier is hierop geijkt en dus zal een mens een dier intuitief als voelend wezen behandelen. Of je die daardoor gaat slaan of aaien, is een persoonlijke reactie hierop. Staat er ook geheel los van. Sommigen vinden het plezierig om dieren pijn te doen, juist om het pijn doen. Wetenschap betwijfelt uberhaupt of dieren pijn voelen en voert dierproeven uit vanuit het wazige idee dat het maar dieren zijn en dientengevolge minder waard dan de mens en zijn nieuwsgierigheid. Dus in de moraal heeft wetenschap vrijwel niets in te brengen, dan wat intuitie al wist.

  0 likes
 25. [quote name=”Caesar”]Een gezegde luidt: Sinds ik de mens heb leren kennen ben ik van dieren gaan houden.

  Een dier zal nooit een ander dier doden om het geld of gewoon voor de fun.
  De liefde van een hond, en van meerdere diersoorten trouwens, is onvoorwaardelijk, de mens zou hier eens een voorbeeld aan kunnen nemen.[/quote]

  Sorry,maar de realiteit is waarschijnlijk[met uw welnemen]dat een dier daar eigenlijk te stom voor is,hoe triest dat ook klinkt.
  Dieren zijn gewoon niet intelligent genoeg om variaties te bedenken op het concept”doden voor voedsel”.
  Maar geef een jachtluipaard een IQ van 110 en kijk wat er dan waarschijnlijk gebeurt.Intelligentere dieren schijnen trouwens om heel veel meer redenen te kunnen doden dan alleen voedselbemachting.
  kijk maar naar bijvoorbeeld de verchillende sociale observaties van bijv. chimpansees en dolfijnen.

  0 likes
 26. Het dier leert de mens de belangrijkste spirituele les: het-“zijn”… een dier neemt het leven zoals het komt, ontvankelijk en zonder oordelen…

  Als de mens echt een intelligent wezen was zou hij deze les met eerbied ontvangen.

  0 likes
 27. Komt het weer .wij hebben toevallig vorigen maand een honden gedrag’s en psychologen laten komen voor onze hond en wat blijkt ze had stres en angst en was gevoelig .dus wat sommigen nou beweren klopt niet ze hebben gevoel en hebben heus wel een IQ ze kunnen onthouden .en als zij iets vreselijks hebben mee gemaakt willen zij het zo snel mogelijk vergeten wat een mens niet kan van daar dat er ruzie blijft ontstaan .dat is het verschil ze hebben gevoel en gebruiken hun brein wel alleen kunnen ze niet praten waar wij ook weer niet tegen kunnen ..wij willen altijd duidelijkheid maar dat kan je van en dier niet verwachten .en vroeger hadden ze nog meer onzin over honden .kan ik nu wel een boek schrijven waar ik te weten ben gekomen en blij dat ik dit heb gedaan .nee het beeld van de hond kent toch niet iedereen .

  0 likes
 28. [quote name=”Wesley”][quote name=”Hr”]Te belachelijk voor woorden dat wetenschap noet bepalen hoe we tegen hond aankijken. In plaats van dat we onze intuitie vertrouwen en liefdevol met dieren omgaan, komt er in 2013 ineens een wetenschapper die interessant doet over iets wat we al wisten, maar nog geen bestaansrecht had zonder de wetenschap. Hoezeer overschatten we het nut de wetenschap als het gaat om morele zaken? Behoorlijk volgens mij.[/quote]Gelukkig doet de wetenschap want als iedereen op intuitie afgaat wordt het een zooitje. Jouw intuitie zegt misschien dat je liefdevol met honden moet omgaan, een anders intuitie zegt dat je een hond lens mag trappen of in mag zetten voor hondengevechten.

  Gelukkig dat er dus wetenschap is en dat er regels zijn die voor iedereen gelden om te voorkomen dat iedereen maar op intuitie handelt.[/quote]

  Om te beginnen: Ik heb niets tegen het mensdom, want dat zou als mens heel dom zijn.Ik heb ook niets tegen wetenschap, want daar komen best wel nuttige dingen uit voort….

  Maar waarom denk je niet eerst eens goed na als je zegt” Gelukkig dat er dus wetenschap is”?
  Chemische wapens en Atoombommen zijn er ook vanwege “de wetenschap” die jij zo hoog in het vaandel lijkt te hebben.

  Gelukkig denkt niet iedereen zoals jij anders was het NOG slechter met deze planeet gesteld.Sowieso maak ik me nu ernstig zorgen over je, als je niet eens meer weet wat intuitie inhoudt.

  0 likes
 29. [quote name=”Edwin”][quote name=”theo”][quote name=”Caesar”]
  Een dier zal nooit een ander dier doden om het geld of gewoon voor de fun.
  [/quote]

  Jawel hoor, zie orka’s ‘tennissen’ met zeehondjes, of dichter bij huis, zie je kat spelen met een nog levend muisje.[/quote]

  Daarmee bewijs je dus dat dieren wel degelijk gelijk zijn aan mensen.

  De mens voedt zich met alles wat Moeder Aarde ons geeft, onze lichaam is gewoon nog steeds een Natuur-product, het enige verschil dat we denken dat er is, is letterlijk omdat we denken (ratio) dat we anders zijn, da’s alles.Hoezo meer ontwikkeld dan dieren?
  Zonder uitvinding van elektriciteit had misschien de helft van de wereldbevolking niet eens bestaan!We doen wel zo verheven, maar zelfs een strontvlieg kan uit zich zelf vliegen, en heeft geen vliegtuig nodig.De mens is een diersoort dat verslaafd is aan hebbedingetjes, en de rest van de dierenwereld is dat niet. Over domheid gesproken..: Dom is de Mens die zich zelf slimmer acht dan een dier.

  Juist het uitgangspunt dat de mens meer is dan een dier, en dat de mens “de baas” is over deze aarde, helpt deze planeet naar de filistijnen.

  Maar gelukkig: stormen, zonne uitbarstingen, aardbevingen, Tsunami’s en ga zo maar door…zijn lekker niet beheersbaar, dan staat de mens als een hulpeloos diertje toe te kijken met al z’n mooie bling bling apparaatjes en stoerdoenerij[/quote]

  Precies, dat is wat ik bedoel, je maakt het net even iets duidelijker door er meer kleur aan te geven…;)

  0 likes
 30. [quote name=”mo66″]Het dier leert de mens de belangrijkste spirituele les: het-“zijn”… een dier neemt het leven zoals het komt, ontvankelijk en zonder oordelen…

  Als de mens echt een intelligent wezen was zou hij deze les met eerbied ontvangen.[/quote]

  Klopt, de mens kan namelijk denken en erover nadenken wat hij heeft gedacht of bedacht, dit kan een voordeel maar ook vaak een nadeel zijn.
  Dieren reageren impulsief en uit het hart, laten gevoel, liefde en emoties vrij, welk zich reflecteert op diegenen die hier ontvankelijk voor zijn. Aangezien wij liefde nodig hebben zien we deze reacties bij dieren als voorbeeld en kunnen hier inderdaad een les uit leren.

  0 likes
 31. [quote name=”Charlie”][quote name=”mo66″]Het dier leert de mens de belangrijkste spirituele les: het-“zijn”… een dier neemt het leven zoals het komt, ontvankelijk en zonder oordelen…

  Als de mens echt een intelligent wezen was zou hij deze les met eerbied ontvangen.[/quote]

  Klopt, de mens kan namelijk denken en erover nadenken wat hij heeft gedacht of bedacht, dit kan een voordeel maar ook vaak een nadeel zijn.
  Dieren reageren impulsief en uit het hart, laten gevoel, liefde en emoties vrij, welk zich reflecteert op diegenen die hier ontvankelijk voor zijn. Aangezien wij liefde nodig hebben zien we deze reacties bij dieren als voorbeeld en kunnen hier inderdaad een les uit leren.[/quote]
  [quote name=”Charlie”][quote name=”mo66″]Het dier leert de mens de belangrijkste spirituele les: het-“zijn”… een dier neemt het leven zoals het komt, ontvankelijk en zonder oordelen…

  Als de mens echt een intelligent wezen was zou hij deze les met eerbied ontvangen.[/quote]

  Klopt, de mens kan namelijk denken en erover nadenken wat hij heeft gedacht of bedacht, dit kan een voordeel maar ook vaak een nadeel zijn.
  Dieren reageren impulsief en uit het hart, laten gevoel, liefde en emoties vrij, welk zich reflecteert op diegenen die hier ontvankelijk voor zijn. Aangezien wij liefde nodig hebben zien we deze reacties bij dieren als voorbeeld en kunnen hier inderdaad een les uit leren.[/quote]

  de mens is intelligent maar word gemanipuleerd. Vandaar onze waanzin

  0 likes
 32. [quote name=”Edwin”][quote name=”Wesley”][quote name=”Hr”]Te belachelijk voor woorden dat wetenschap noet bepalen hoe we tegen hond aankijken. In plaats van dat we onze intuitie vertrouwen en liefdevol met dieren omgaan, komt er in 2013 ineens een wetenschapper die interessant doet over iets wat we al wisten, maar nog geen bestaansrecht had zonder de wetenschap. Hoezeer overschatten we het nut de wetenschap als het gaat om morele zaken? Behoorlijk volgens mij.[/quote]Gelukkig doet de wetenschap want als iedereen op intuitie afgaat wordt het een zooitje. Jouw intuitie zegt misschien dat je liefdevol met honden moet omgaan, een anders intuitie zegt dat je een hond lens mag trappen of in mag zetten voor hondengevechten.

  Gelukkig dat er dus wetenschap is en dat er regels zijn die voor iedereen gelden om te voorkomen dat iedereen maar op intuitie handelt.[/quote]

  Chemische wapens en Atoombommen zijn er ook vanwege “de wetenschap” die jij zo hoog in het vaandel lijkt te hebben.

  [/quote]
  Ja, en ver voordat er wetenschap bestond sloegen mensen elkaar ook al de hersenen in met stokken en stenen. Er is dus niets verandert.

  behalve dat jij dankzij de wetenschap nu op deze website kunt lezen,

  0 likes
 33. [quote name=”Wesley”][quote name=”Edwin”][quote name=”Wesley”][quote name=”Hr”]Te belachelijk voor woorden dat wetenschap noet bepalen hoe we tegen hond aankijken. In plaats van dat we onze intuitie vertrouwen en liefdevol met dieren omgaan, komt er in 2013 ineens een wetenschapper die interessant doet over iets wat we al wisten, maar nog geen bestaansrecht had zonder de wetenschap. Hoezeer overschatten we het nut de wetenschap als het gaat om morele zaken? Behoorlijk volgens mij.[/quote]Gelukkig doet de wetenschap want als iedereen op intuitie afgaat wordt het een zooitje. Jouw intuitie zegt misschien dat je liefdevol met honden moet omgaan, een anders intuitie zegt dat je een hond lens mag trappen of in mag zetten voor hondengevechten.

  Gelukkig dat er dus wetenschap is en dat er regels zijn die voor iedereen gelden om te voorkomen dat iedereen maar op intuitie handelt.[/quote]

  Chemische wapens en Atoombommen zijn er ook vanwege “de wetenschap” die jij zo hoog in het vaandel lijkt te hebben.

  [/quote]
  Ja, en ver voordat er wetenschap bestond sloegen mensen elkaar ook al de hersenen in met stokken en stenen. Er is dus niets verandert.

  behalve dat jij dankzij de wetenschap nu op deze website kunt lezen,[/quote]

  Er zijn nog andere manieren om informatie tot je te laten komen Wesley,
  en daar kan geen boek of externe bron van informatie tegen op.
  Broertje Wesley:probeer eens je rechter hersenhelft eens meer te activeren, de linkerhersenhelft domineert momenteel zo te zien..Nogmaals : ik heb niks tegen de wetenschap (heb je mijn vorige reactie wel echt goed gelezen?)maar de wetenschap zal nooit in staat zijn alles te verklaren, daar heb je nu eenmaal de intuitie voor nodig,maar omdat je middels je rationele denken dat als onzinnig ziet, zal er dus ook niets “binnen” komen.Er komt wel veel geweld voor in jouw mening (“trappen”, “slaan”)…waarom ben je altijd zo snel boos? Jammer hoor.

  0 likes
 34. [quote name=”Rolling Stone”]Mijn ervaringen met honden…
  Deze zijn vele malen trouwer dan de mens. Hierboven staat: ‘ Nieuw onderzoek toont aan ‘dat honden ook mensen zijn’
  Maar… ik zou er liever van maken… Mensen zijn ook honden. Kijk alleen eens naar de politiek. Geen twijfel mogelijk!?[/quote]

  Je beledigd nu wel de honden met zo’n opmerking… Ik snap niet waarom mensen die vergelijking maken…. Een mens is het gevaarlijkste wezen wat rondloopt op deze aardkloot!

  0 likes
 35. [quote name=”Wesley”][quote name=”Edwin”][quote name=”Wesley”][quote name=”Hr”]Te belachelijk voor woorden dat wetenschap noet bepalen hoe we tegen hond aankijken. In plaats van dat we onze intuitie vertrouwen en liefdevol met dieren omgaan, komt er in 2013 ineens een wetenschapper die interessant doet over iets wat we al wisten, maar nog geen bestaansrecht had zonder de wetenschap. Hoezeer overschatten we het nut de wetenschap als het gaat om morele zaken? Behoorlijk volgens mij.[/quote]Gelukkig doet de wetenschap want als iedereen op intuitie afgaat wordt het een zooitje. Jouw intuitie zegt misschien dat je liefdevol met honden moet omgaan, een anders intuitie zegt dat je een hond lens mag trappen of in mag zetten voor hondengevechten.

  Gelukkig dat er dus wetenschap is en dat er regels zijn die voor iedereen gelden om te voorkomen dat iedereen maar op intuitie handelt.[/quote]

  Chemische wapens en Atoombommen zijn er ook vanwege “de wetenschap” die jij zo hoog in het vaandel lijkt te hebben.

  [/quote]
  Ja, en ver voordat er wetenschap bestond sloegen mensen elkaar ook al de hersenen in met stokken en stenen. Er is dus niets verandert.

  behalve dat jij dankzij de wetenschap nu op deze website kunt lezen,[/quote]

  Exact. Ondanks alle wetenschap is er dus niets veranderd: alleen aan de wijze waarop we elkaar een veeg uit de pan geven heeft wetenschap een einde gemaakt. Zoals ik al aangaf, wetenschap heeft maar weinig toegevoegd aan wat intuitie al van moraal wist. Vandaar ook dat ik ind dat wetenschap overschat wordt in dergelijke westies. Wetenschap hoeft dus niet te bepalen hoe wij tegen elkaar aankijken. Leuk en soms intessant instrument,wetenschap, maar ook niet meer dan dat.

  0 likes
 36. “Honden worden door ons beïnvloed en hebben hun eigen persoonlijkheid. Ze hebben ook veel liefde, maar zijn geen mensen.”

  Worden kinderen dan helemaal niet beinvloed?
  Stop een pas geboren mensen baby in een kooi met een tuitflesje net als knaagdieren en kalfjes zonder contact en kijk eens hoe intelligent het word..

  Ieder kind word gevormd mens of niet mens.

  0 likes
 37. Dat dieren emoties ervaren en pijn lijden is natuurlijk al lang wetenschappelijk bewezen, maar het is mooi hoe hij het nu ook in beeld kan brengen. Hoe meer onderzoek, hoe eerder vleesetende mensen hopelijk de inconsistenties in hun gedrag zullen herkennen.

  Aangezien de meeste mensen het er mee eens zijn dat het immoreel is om levende wezens te schaden die pijn en angst kunnen voelen tenzij het absoluut noodzakelijk is, wacht ik nog steeds geduldig af tot de massa doorheeft dat het gebruiken van dieren voor het genot van voedsel en kleding niet te verantwoorden is. We kunnen in de huidige maatschappij overleven en gezond blijven op enkel en alleen planten. Elke keuze om toch (biologische) dierlijke producten te gebruiken is een keuze om levende wezens onnodig kwaad aan te doen voor ons eigen plezier. Go vegan

  0 likes
 38. [quote name=”Linda”]We kunnen in de huidige maatschappij overleven en gezond blijven op enkel en alleen planten. Elke keuze om toch (biologische) dierlijke producten te gebruiken is een keuze om levende wezens onnodig kwaad aan te doen voor ons eigen plezier. Go vegan[/quote]

  Een plant is ook een levend en voelend wezen:
  http://www.mentalfloss.nl/page.php?al=alias8005

  Je discrimineert dus de planten

  En dan hebben we het nog niet eens over de eskimo’s gehad:
  De eskimo’s zijn traditioneel jagers en vissers. Zij jagen nog steeds op walvissen, walrussen, zeehondjes, karibou’s, ijsberen en muskusossen, vette zeevogels en anderen. Het typische dieet is rijk aan eiwitten en heel vet. De dieren die zij nuttigen hebben een hoog vetgehalte om de koude te trotseren. Aangezien planten niet of heel schaars groeien in de streken waar de eskimo’s wonen, eten zij haast geen plantaardige vezels.

  Ga hetzelfde wat je allemaal beweerd eens aan de eskimo’s vertellen,ze zullen jouw evangelie van “Go Vegan” echt niet waarderen.

  Ik eet liever alles met mate, zo blijft er meer voor de medemens over, en hoeven er minder dieren geslacht te worden.

  Veganisme is ook een vorm van religie

  Het kwaad dat je in een ander ziet, is het kwaad dat in jezelf leeft.

  “Go nuts”,….
  Moet geen probleem zijn want nootjes zijn plantaardig, toch?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

puerto rico

2018: ‘Trump bood geen hulp na orkaan Puerto Rico!’ 2020: Puerto Ricanen doen deze schokkende ontdekking

De onthullingen in Puerto Rico enkele dagen ...

Australië

Bosbranden Australië leggen bouwwerken ouder dan de piramides bloot. Maar wat zijn het?

Het Budj Bim-landschap in het zuidwesten van ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.