Mens en Dier

Nieuw onderzoek toont aan ‘dat honden ook mensen zijn’

Help door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers van de Emory-universiteit in de Verenigde Staten hebben honden de afgelopen twee jaar getraind om plaats te nemen in een MRI-scanner zodat ze voor het eerst een scan konden maken van hun actieve brein.

Als je een dier onder narcose brengt kun je namelijk geen scan maken van het actieve brein. De resultaten waren opzienbarend.

Honden herkennen de geuren van mensen waar ze mee samenleven en hebben positieve gevoelens voor ze. Zaken als sociaal comfort en sociale banden spelen daarbij een rol.

Neuroloog Gregory Berns kwam tot de volgende conclusie: honden zijn ook mensen. Hij zegt zelfs dat het bewustzijn van honden kan worden vergeleken met dat van een kind. “We moeten ze niet langer behandelen als eigendom,” voegde hij toe. Berns vindt dat er betere regelgeving moet komen tegen dierenmisbruik.

De National Review vindt dat Berns te ver gaat en stelt: “Honden worden door ons beïnvloed en hebben hun eigen persoonlijkheid. Ze hebben ook veel liefde, maar zijn geen mensen.”

De studie bevestigt mogelijk wat hondeneigenaren al lang weten: dat honden emoties hebben en dat ze liefhebben. Het onderzoek van Berns toont dit nu voor het eerst op een wetenschappelijke manier aan. De bevindingen van het team zijn uitgewerkt in het nieuwe boek How Dogs Love Us.

Bron: Newsy

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
belvedere
belvedere
8 jaren geleden

Na verschillende honden gehad te hebben blijf ik me verbazen over de verschillende karakters die ze allemaal hebben.

Terwijl het eigenlijk heel logisch is.

Hr
Hr
8 jaren geleden

Te belachelijk voor woorden dat wetenschap noet bepalen hoe we tegen hond aankijken. In plaats van dat we onze intuitie vertrouwen en liefdevol met dieren omgaan, komt er in 2013 ineens een wetenschapper die interessant doet over iets wat we al wisten, maar nog geen bestaansrecht had zonder de wetenschap. Hoezeer overschatten we het nut de wetenschap als het gaat om morele zaken? Behoorlijk volgens mij.

Luna
Luna
8 jaren geleden

hehe eindelijkkkk

groetjes Luna (de naam van mijn hond)

Mar
Mar
8 jaren geleden

Honden zijn geen mensen… En ik denk dat wij mensen zelf teveel emoties aan een dier koppelen. ‘Oooh, hij keek zo zielig toe ik wegging..’ willen wij zelf graag geloven. Een hond heeft zeker wel emoties en gevoelens, maar niet zoals wij.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

38
0
We lezen graag je reactie!x