Mens en Dier

Nieuw onderzoek toont aan ‘dat honden ook mensen zijn’

Help anderen door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers van de Emory-universiteit in de Verenigde Staten hebben honden de afgelopen twee jaar getraind om plaats te nemen in een MRI-scanner zodat ze voor het eerst een scan konden maken van hun actieve brein.

Als je een dier onder narcose brengt kun je namelijk geen scan maken van het actieve brein. De resultaten waren opzienbarend.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Honden herkennen de geuren van mensen waar ze mee samenleven en hebben positieve gevoelens voor ze. Zaken als sociaal comfort en sociale banden spelen daarbij een rol.

Neuroloog Gregory Berns kwam tot de volgende conclusie: honden zijn ook mensen. Hij zegt zelfs dat het bewustzijn van honden kan worden vergeleken met dat van een kind. “We moeten ze niet langer behandelen als eigendom,” voegde hij toe. Berns vindt dat er betere regelgeving moet komen tegen dierenmisbruik.

De National Review vindt dat Berns te ver gaat en stelt: “Honden worden door ons beïnvloed en hebben hun eigen persoonlijkheid. Ze hebben ook veel liefde, maar zijn geen mensen.”

De studie bevestigt mogelijk wat hondeneigenaren al lang weten: dat honden emoties hebben en dat ze liefhebben. Het onderzoek van Berns toont dit nu voor het eerst op een wetenschappelijke manier aan. De bevindingen van het team zijn uitgewerkt in het nieuwe boek How Dogs Love Us.

Bron: Newsy

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
belvedere
belvedere
10 jaren geleden

Na verschillende honden gehad te hebben blijf ik me verbazen over de verschillende karakters die ze allemaal hebben.

Terwijl het eigenlijk heel logisch is.

Hr
Hr
10 jaren geleden

Te belachelijk voor woorden dat wetenschap noet bepalen hoe we tegen hond aankijken. In plaats van dat we onze intuitie vertrouwen en liefdevol met dieren omgaan, komt er in 2013 ineens een wetenschapper die interessant doet over iets wat we al wisten, maar nog geen bestaansrecht had zonder de wetenschap. Hoezeer overschatten we het nut de wetenschap als het gaat om morele zaken? Behoorlijk volgens mij.

Luna
Luna
10 jaren geleden

hehe eindelijkkkk

groetjes Luna (de naam van mijn hond)

Mar
Mar
10 jaren geleden

Honden zijn geen mensen… En ik denk dat wij mensen zelf teveel emoties aan een dier koppelen. ‘Oooh, hij keek zo zielig toe ik wegging..’ willen wij zelf graag geloven. Een hond heeft zeker wel emoties en gevoelens, maar niet zoals wij.

Back to top button
38
0
We lezen graag je reactie!x