Homepagina » Archeologie » Jezus was niet Joods, wordt in deze opzienbarende docu geclaimd. Wat was hij dan wel?
Jezus was niet Joods, wordt in deze opzienbarende docu geclaimd. Wat was hij dan wel?

Jezus was niet Joods, wordt in deze opzienbarende docu geclaimd. Wat was hij dan wel?

In de documentaire ‘Bible Conspiracies’, te zien op Amazon Prime, wordt het verhaal verteld van Apollonius van Tyana, die erg veel overeenkomsten vertoont met Jezus Christus.

Mogelijk is deze Griekse filosoof en leraar het ware gezicht achter het Nieuwe Testament, schrijft persbureau Sputnik.

In de documentaire wordt geclaimd dat Apollonius wellicht de zoon van God was. Zo werd hij in dezelfde periode geboren als Jezus en verkondigde hij dezelfde dingen.

Wonderen

Er is een man die de kerk tevergeefs uit de geschiedenis probeerde te wissen. Zijn naam is Apollonius en hij werd geboren in 3 of 4 voor Christus in Tyana in Cappadocië, in Anatolië, klinkt het.

Hij werd een discipel van Pythagoras en zweerde vlees, wijn en vrouwen af. Hij droeg geen schoenen en liet zijn haar en baard groeien.

In de documentaire wordt verder uitgelegd hoe Apollonius bekend werd door volgelingen achter zich te scharen terwijl hij predikte en wonderen verrichtte.

Bewezen

Uiteindelijk werd Apollonius een wijze en zelfs keizer Aurelianus zou tempels en standbeelden ter ere van hem hebben gebouwd.

Hij maakte de doden naar verluidt weer levend en sprak over dingen waar mensen met hun pet niet bij konden.

En in tegenstelling tot Jezus kan het bestaan van Apollonius worden bewezen, aldus de documentaire.

[Sputniknews]


Vind je dit belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

51 reacties

 1. en sprak over dingen waar mensen met hun pet niet bij konden.
  wij hebben er ook een rutte.

  53 likes
  • Er worden nog steeds verhalen ontdekt uit de oudheid met dezelfde gegeven en cijfers het zijn er al minstens 42 die op wat kleine details hetzelfde zijn .soms zelfs in een boek b.v.de bijbel waar sommige verhalen de zelfde strekking hebben en duidelijk geïnspireerd op een voorgaand verhaal .Een hoop goddelijke inspiratie kwam dus gewoon bij de buren vandaan.Platter kan het niet ,het religie verdriet.
   mvrg,Marcel

   5 likes
   • @ Marcel

    idd als je gaat spitten wordt je onwel. Waar komt het woord jesus vandaan. Zoek en gij zult na diep graven vinden…….

    draai het woord god om en je komt uit op dog oftewel the dog star die werd aanbeden o.a. ( islam, later geïntroduceerd, mensen 5x te laten buigen als een hond om hen uit hun evenwicht te halen) Isis en horus en vele anderen uit de oudheid bij elkaar geraapt. Het is en wordt nog steeds gebruikt als dualiteit. Elk woord heeft zijn eigen energie/frequentie. Gebruik je eigen’wijsheid en voel wat voor jou waar is en laat je niet misleiden door wat dan ook.

    2 likes
    • 5x laten buigen als een hond? Kan een hond zijn rug 90 graden of meer buigen terwijl deze op 2 achterpoten staat?

     Volgens mij heb jij eerder een heel zootje uit de oudheid bij elkaar geraapt en haalt jou dat uit je evenwicht lieve schat.

     7 likes
    • Waarom zouden ze het engelse woord Dog gebruiken in een tijd dat talen als Hebreeuws, Grieks en Latijn voertalen waren in die streken.

     3 likes
     • Internet trol? Slachtoffer van Engelstalige leunstoel Indoctrinatie? ‘T zelfde als son=sun, van de zeitgeist beweging en zo.
      En let op: Volgers van Pythagoras hadden een pentagram om zich onderling te herkennen.

      En wie zegt niet dat het andersom was… iemand die de zelfde dingen wou doen als Jesus? Meh, ik vind al genoeg bewijs voor Jesus: de grot onder Golgotha, het donker worden van de hemel opgeschreven door historici. De munten van Pilatus. Oa.

      2 likes
     • God betekent Bron, komt van Dzjod! Ofwel Bron Aller Dingen! Hoe helder wil je het hebben? Verder over de Jezusfiguur: lees “Het Nuctemeron” van Appolonius van Tyana. Inderdaad in dezelfde tijd van Jezus opgetreden.

      1 likes
 2. Ik zou zeggen bewijs het, ( maar dan ook echt) zodat ook de Joden inzien dat ze net als ons maar gewoon zijn.
  De rest van de wereld zal dan ook kunnen inzien dat ze door het zogenaamde uitverkoren volk al eeuwig gemanipuleerd worden, zodat zij ook hun plaats gaan kennen, zodat er rust kan terug keren in het Midden-Oosten, zodat zij met hun apparte rituelen en gewoontes terug kunnen keren naar daar waar zij zich beter thuis voelen, zodat de rijkdom die wij ooit hadden weer aan ons toekomt, zodat wij weer meer overhouden van ons schamele inkomen omdat ons belastingsgeld niet naar een oorlogsapparaat hoeft, zodat wij ect ect.
  Genoeg goede redenen om bewijs te leveren lijkt mij

  17 likes
  • Denker,
   De Joden zijn een bijzonder volk. Kijk naar de Nobelprijswinnaars. De helft is Joods en van de andere helft heeft 50% Joodse wortels. De overige zijn blanke mensen en waarschijnlijk afstammelingen van de verloren 10 stammen van Israël. Alleen de Nobelprijs voor de vrede zijn voor zwarte mensen
   Kijk wie het geld hebben in de wereld. Allemaal Joden.
   Welk land met 7 miljoen inwoners durft het op te nemen tegen een 10voudige overmacht van minstens 10 landen met 60 tot 100 miljoen inwoners die door de hele wereld van de modernste wapens zijn voorzien? Alleen Israël.

   15 likes
 3. De Christus heeft als eerste mens, de zevende kosmische graad, het Goddelijk Al bereikt, dit is ook de weg die iedereen van ons af heeft te leggen. Hij is vanuit het Goddelijke Al, wederom op de derde kosmische graad, de aarde geboren, om de mens de Goddelijke wetten te verklaren! Men heeft hem slechts een aantal jaren gedoogd, waarna het tijd werd om hem op te ruimen, te vermoorden. Steeds weer heeft men weer leugens en verdraaiingen gedaan om de Christus te verzwakken of volledig te ontkennen.
  Dit is de Eeuw van Christus, en ook de eeuw van kleur bekennen!
  Vlak voor Hij aan het kruis werd geslagen vertelde Hij: er zijn er die na mij komen die meer vertellen dan Ik…
  zie ook: https://rulof.org/

  30 likes
  • Ik denk dat Anastasia een van de velen is die na hem kwam. En zeker meer vertelde. Ook dat alle godsdiensten verzonnen zijn..

   5 likes
   • Elke godsdienst bezit kern, maar er is maar 1 Christus en 1 God en die ene Christus was al op Aarde en is vermoord voor het weinige wat hij te zeggen had. Toen hij aan het kruis genageld werd verduisterde de wereld. Hij was de liefste man op Aarde.´, maar we hebben niet veel van hem begrepen. Wij allen hadden al aan Gene Zijde moeten zijn als wij zijn wetten hadden opgevolgd.
    Alle godsdiensten, het boeddhisme, het hindhoeïisme, en andere afsplitsingen, lossen straks op in de Universiteit van Christus.
    Jozef Rulof heeft daartoe een 27 tal prachtige boeken geschreven over wat Christus nog te zeggen had. Hij is daarvoor uit de eerste sfeer van het Hiernamaals naar de Aarde gekomen.
    Als straks het directe stemapparaat op Aarde komt hebben hebben al die volkeren maar te luisteren.
    Wij moeten naar een wereldeenheid toe waar de Wetten worden toegepast zoals Christus die bedoelde te zeggen. Meer over die wetten en de boeken is te vinden op de Website http://www.rulof.org

    7 likes
    • Ah, de valse profeten waar wij voor gewaarschuwd zijn. “Velen zullen komen in mijn naam” dat zei hij wel ja.

     2 likes
     • Ja, dat zal zeker wel, echter Jozef Rulof sprak veel over de Christus, heeft echter nooit beweerd dat hij de Christus was. Integendeel hij waarschuwde tegen deze geestelijke afbraak en de gevolgen daarvan! Lees daarvoor het boek “geestelijke gaven” waar hij heel duidelijk de valse profeten en charlatans ontmaskert, met vele, vele voorbeelden erbij!

      0 likes
 4. Iemand die vlees, wijn en vrouwen afzweert, is 100% zeker geen verlichte of mysticus.

  Jezus dronk, at en had sex. Hij droeg ook schoenen.
  Het fabeltje dat verlichten hun natuurlijke behoeftes niet vervullen is een grote leugen.
  Hun kwalitijd ligt op een heel ander vlak. Vandaar dat zij mysticus genoemd worden.

  11 likes
  • Lol, vanwaar moeten we dat geloven?

   3 likes
   • @badmuts

    Jezus hield niet van moeten en hij hij was ook niet gelovig en hij hielt van een lolletje.
    Het zou dus een beetje gek zijn als ik wilde dat jullie mij geloven.
    Maar geloof me als ik zeg dat dat het zo is.

    4 likes
    • o.a. Lucas 7:34 laat zien dat Jezus dronk en at. Mee eens.

     Maar niet gelovig? Wat bedoel je precies? Niet religieus? Hij wilde bepaalde menselijke wetten niet volgen, maar goddelijke wetten wel. En natuurlijk geloofde Hij in zijn Vader.

     9 likes
     • Jezus heeft het christendom niet gesticht dat deed de politiek

      5 likes
     • Wat ik precies bedoel is dat de leer die het christendom verkondigt, niet het zelfde bedoeld is als wat Jezus bedoeld.
      Hij volgde geen enkele religie, en was wel religieus maar niet religieus in de zin van kerkelijk, of dat hij er allerlei theorieën op na hield, waar naar hij leefde.

      Hij wilde geen enkele menselijke conditionering volgen.
      Hij was 1 met goddelijke wetten. En daarom absolute vrij.

      Al hebben wij natuurlijk geen besef van wat die goddelijke wetten zijn.

      Jezus had een vader en een moeder.
      Geen goddelijke vader die in de hemel zijt.
      Zoon van god is een menselijk verhaal om iets te duiden wat niet geduid kan worden.

      4 likes
 5. Simpel iemand die nooit bestaan heeft een mythisch verzonnen persoon. Net als god. Mensen moeten nu eenmaal iets hebben om in te geloven. (niet iedereen) natuurlijk.

  0 likes
  • Zeggen dat God niet bestaat, omdat je Hem zelf niet ervaren hebt, is een misleidende uitspraak. God laat zich niet kennen, als men Hem niet wil kennen. Maar als iemand met zijn hart verlangt om Hem te kennen en daar voor bidt, dan zal die persoon Hem leren kennen. Ik heb Hem leren kennen en was eerder atheist. Heeft me 40 jaar gekost om tot inzichten te komen.

   Als je niet gelooft, keer je dan niet om en sluit je ogen niet, en ga eens serieus onderzoek doen naar de wonderen die gebeuren in naam van Jezus mniet alleen in het verleden maar ook vandaag de dag over de hele wereld. Hoe mensen genezen worden door de Heilige Geest, hoe bezeten mensen bevrijd worden in de naam van Jezus door de kracht van de Heilige Geest. En wat dat betreft heb ik nog nooit iemand zien of horen genezen in de naam van Appollonius. Kan best zijn dat het een vrome man was en dat hij genezende kwaliteiten had, maar authoriteit in het heden, zoals Jezus dat wel heeft, heeft Appollonius zeker niet. Verder dan wat historische details heeft Appollonius hedendaags geen poot om op te staan. Als dat wel zo is, dan hoor ik graag over wat bronnen.

   13 likes
   • Flavius Josephus een Romeinse geschiedschrijver beschrijft Jezus. Dat Hij ooit bestaan heeft ontkennen gaat niet op. Er zijn meer dan 300 profetieën in vervulling gegaan in het Oude Testament. O.a.Jesaja 53 beschrijft Hem zeer nauwkeurig, maar ook dat Zijn kleed verdobbeld werd, Hij voor 30 zilverlingen verraden is enz. Een zeer interessante studie. Duizenden jaren geleden opgetekend. Haarscherp. En dan te bedenken hoe Hij deze tijd nauwkeurig beschrijft in de rede van de laatste dingen. Wij leggen de Bijbel naast het nieuws en volgen de ontwikkelingen. De profeet Hosea schrijft:”Mijn volk gaat ten onder door gebrek aan kennis”.

    10 likes
    • Judas was geen verrader. Hij hoopte dat Christus het heersende establishment zou laten zien wie hij nu eigenlijk was en hoopte daarmee een revolutie te ontketenen. Judas stelde daarmee eisen aan Christus en had dat niet moeten doen. Hij was de beste leerling, maar absoluut geen verrader.
     Toen hij beseftte wat hij gedaan had, pleegde hij zelfmoord, wat je overigens nooit moet doen.
     Meer hierover kunt u vinden op de Website http://www.rulof.org

     3 likes
   • Als je werkelijk god kent, en dat wil zeggen dat je hem gegeten en gedronken hebt.
    Waarom houd je dan zo vast aan Jezus?
    Geloven in god of Jezus wil nog niet zeggen dat je anderen mag veroordelen. Of dat het rechtvaardig is een autoritaire houding naar andere aan mag nemen,
    of in zijn naam mag spreken.

    In god geloven, is immers niet het zelfde als samengevallen zijn met het goddelijke.
    Dus je bent nog steeds een jan met de pet zo als wij allemaal.
    En geloof het of niet we zijn allemaal van goddelijke oorsprong en we kennen het allemaal. Alleen jij hebt een geloof en heb het dus een naampje gegeven en denkt nu dat je god kent? en andere niet?

    Kom nou.

    4 likes
 6. Een van de vele pogingen om het christendom onderuit te halen in de aanloop naar de nwo?
  Net als de “Zeitgeist” poging om Jezus te vergelijken met al die mythologische figuren.
  https://www.youtube.com/watch?v=30AunYXtYDg

  22 likes
 7. en zweerde vlees, wijn en vrouwen af, droeg geen schoenen en liet zijn haar en baard groeien, de doden naar verluidt weer levend maakte, sprak over dingen waar mensen met hun pet niet bij konden.
  De echte Christus/Jezus laat zich in de uiterlijke geschiedenis maar op een enkele eenzame geschiedplek zien.
  Gelukkig.
  Er waren meer weldoeners in die tijd. Er waren velen die ook Jezus heetten.

  5 likes
 8. Zoveel mensen, zoveel meningen; iedereen denkt de wijsheid in pacht te hebben en even zoveel mensen zijn zelf geïndoctrineerde (loon-)slaafjes die enkel dénken vrij te zijn, maar ondertussen steeds weer reïncarneren als hetzelfde onderontwikkelde slavenzieltje… Mijzelf incluis…

  6 likes
  • Het hoeft niet zo te zijn. Iedereen heeft de mogelijkheid zich om te keren van hun niet zo heilige leven. “Uw geloof heeft u gered!”, is wat Jezus menig maal ze tegen mensen, die hij genas. Mensen, die Jezus niet afstoten, maar juist bij hem kwamen. Er is wat dat betreft niets veranderd. Maar wie zoekt Jezus en zijn vader oprecht, met heel het hart? Ik heb ze “uiteindelijk” toch opgezocht. Heb me bekeert van mijn oude redelijk kansloze leven. Hoe anders is de situatie nu. Ik ontwikkel mijn wandel ten goede, heb een sterkere relatie, leer God kennen door meer en meer tijd in Hem te investeren. Heb de Heilige Geest mogen ontvangen in mijn leven. Ik voel me gered en ben er van overtuigd dat mijn reincarnatie ten einde is gekomen. Tijd voor wat iets glorieus!

   1 likes
 9. Ik denk dat Anastasia een van de velen is die na hem kwam. En zeker meer vertelde. Ook dat alle godsdiensten verzonnen zijn..

  5 likes
 10. Wie de Zoon heeft, heeft het leven, wie de Zoon niet heeft, heeft het leven niet.
  Hoe simpel kan het zijn.

  4 likes
 11. Jezus was(is) een boodschapper van een ver gevorderd wetenschappelijk alien-ras, de Elohim genaamd met een hoofdwetenschapper Yahweh genaamd; die koloniseren van het heelal, vergevorderde wetenschap/technologie en klonen van onsterfelijkheid oa. nastreven; zie verder http://www.Rael.org(Raelcanada.org).

  3 likes
 12. Ik denk dat Jezus Christus een zoon(onecht kind/Caesarion) was van Julius Caesar en Cleopatra(waren minnaars). Dat hij niet op zijn 16de is vermoord, maar is ondergedoken onder de naam Jezus Christus.
  In elk historie verhaal draait het om macht. Jezus is/was een perfect binding/misbruikmiddel. Zowel voor de arme als voor de rijke. Zowel voor het goede, als het kwade.

  2 likes
 13. wat wordt hier weer veel onzin uitgekraamd zeg!

  verdiep je in Ramana Maharshi…
  en kom nog eens terug op deze site…

  namaste

  1 likes
 14. Vrijwel alle belangrijke figuren uit de geschiedenis werden bijgestaan/gestuurd door hoogpriesters/adviseurs. Vraag blijft: hoe komen/kwamen zij aan hun kennis? Bibliotheek Alexandrië/verre oosten etc. of gewoon combinatie van en met zelfstudie. Wie waren de lui die de bijbel in elkaar flansten(niet de makers maar de bedenkers)? Wat was hen voordeel? Macht!
  Het werkt nu nog steeds hetzelfde.

  1 likes
 15. Er gaat een gerucht dat er belangrijke stukken van Alexandrië nu nog steeds in het Vaticaan liggen. Rome eert niet voor niks alle goden. De Pomoboro bol zegt genoeg.

  0 likes
 16. jesus was een verzonnen verhaaltje wij zijn niet gecreëerd door die man maar door een ras van buiten onze aarde ! Jesus was gewoon een aardig mens en meer niet !

  0 likes
 17. christus is de zoon van god staat in de bijbel en volgens de bijbel heeft god geen nationaliteit en volgens de bijbel is god een drieeenheid namelijk god de vader de zoon en de heilige geest hij is alomvattend dus jesus is ook alomvattend en persee jods

  0 likes
 18. Lees dan maar eens “Het Nuctemeron” van Appolonius van Tyana! Dat boek heb ik al meer dan 30 jaar in mijn boekenkast. Het Nuctemeron betekent Het Eerste Uur.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Leven na de dood: professor vertelt wat er volgens haar gebeurt nadat we sterven

Leven na de dood: professor vertelt wat er volgens haar gebeurt nadat we sterven

De Amerikaanse professor Nancy Murphy heeft in ...

Oorlogspropaganda: Jezus verzonnen door Romeinen om Joden rustig te krijgen. Bijbelonderzoeker deelt bevindingen

Oorlogspropaganda: Jezus verzonnen door Romeinen om Joden rustig te krijgen. Bijbelonderzoeker deelt bevindingen

Het christendom is een Romeins complot, dat ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.