Buitenland

Tientallen Israëlische elite-militairen weigeren missies tegen onschuldige burgers

Help anderen door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tientallen oud-leden van een elite-eenheid van de Israëlische militaire inlichtingendienst weigeren nog langer deel te nemen aan missies tegen Palestijnen. De informatie die we verzamelen wordt gebruikt tegen onschuldige burgers, zo verklaren ze in een brief aan de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en minister van Defensie Moshe Jaalon.

De brief is door een Israëlische nieuwssite gepubliceerd. De militairen schrijven onder meer dat een aanzienlijk deel van de doelstellingen van de eenheid onschuldige mensen raakt die niets hebben te maken met enige militaire activiteiten. Volgens de briefschrijvers zijn ze voor de geheime dienst interessant om andere redenen, maar worden ze net zo goed behandeld als terroristen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

De 43 oud-leden, waaronder een majoor en twee commandanten, doen verder uit de doeken dat personeel geïnstrueerd werd om alle schadelijke details over het privéleven te melden zodat het eventueel gebruikt kon worden als chantagemiddel. De militairen beweren dat de informatie niet werd gebruikt door de staat, maar door individuele politici voor persoonlijke doeleinden.

“We kunnen niet met een schoon geweten in dit systeem dienen en de rechten van miljoenen mensen schaden,” staat in de brief. De informatie ‘brengt onschuldige mensen schade toe’ en wordt gebruikt om ‘de Palestijnse samenleving te ontwrichten’, aldus de oud-leden, die alle Israëlische soldaten oproepen hun stem te laten horen.

[Trouw, Haaretz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Faith
Faith
9 jaren geleden

Geweldig! Zo’n daad van verzet zet pas echt zoden aan de dijk! Dat dit maar snel door andere militairen in de hele wereld opgepikt gaat worden. Hotlips Hennis kwam van de week met de boodschap dat ze weer schietschijven nodig heeft. Wat kost dat weer? En wij maar bezuinigen. Het is nergens voor nodig, net zoals al die oorlogen totaal zinloos en overbodig zijn. En in het achterhoofd dat je 15 jaar gevangenisstraf kan krijgen als je weigert, hoe laf ben je dan, is het nog dwangarbeid ook. En het levert je niets op, alleen in de meeste gevallen lichamelijke maar zeker altijd psychische schade op. Opgesodemieterd met dat stelletje psychopaten.

exegese
exegese
9 jaren geleden

Tsja, zelfs bij de totaal gehersenspoelde Israëlische elite-eenheid begint het geweten te knagen. Dat spreekt toch boekdelen, niet waar ?

ibrahim
ibrahim
9 jaren geleden

Geweldig dat wel maar het had meer impact gehad als het was gedaan door active-leden, maar ondanks dat is het natuurlijk geweldig dat er ook in dit partij schapen over de dam beginnen te springen…;)

ibrahim
ibrahim
9 jaren geleden

Geweldig dat wel maar het had meer impact gehad als het was gedaan door active-leden, maar ondanks dat is het natuurlijk geweldig dat er ook in dit partij schapen over de dam beginnen te springen…;)
Jammer dat dit openlijk uiten van spijt en wroeging pas komt nadat Een Europese Parlementaire delegatie Israël beschuldigd van het plegen van genocide. Tsja….

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x