Financieel

Belgen verstoppen tientallen miljarden bij Zwitserse banken

Help mee door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Zwitserse nationale bank heeft becijferd dat rijke Belgen minstens 30 miljard euro spaargeld op Zwitserse bankrekeningen hebben staan.

Zwitserland stelt voor een eenmalige belasting van 34 procent te heffen op het geld en het bedrag over te maken naar België, in ruil voor behoud van het bankgeheim. De Belgische overheid weigert vooralsnog.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

België is net als de Europese Commissie niet erg geneigd om op het Zwitserse voorstel in te gaan. De onderhandelingen worden voorlopig afgehouden. Liever ziet de overheid een algemene opheffing van het bankgeheim.

Strijd

De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders had begin deze week een ontmoeting met zijn Zwitserse ambtsgenoot Didier Burkhalter. Volgens hem kan er wel een debat over het zogeheten Rubik-voorstel komen in het parlement zodat iedereen zich een idee kan vormen.

Bij het Rubik-voorstel heft de Zwitserse regering eenmalig forfaitaire belasting op de spaartegoeden en wordt de opbrengst overgemaakt naar het thuisland van de rekeninghouder. Daar tegenover staat dat het bankgeheim behouden blijft. Beide landen voeren op dit ogenblik geen besprekingen over een eventueel Rubik-akkoord.

Eerder sloot Zwitserland een soortgelijk akkoord met verschillende landen als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het Belgische parlementslid Dirk Van der Maelen wijst erop dat het voorgestelde akkoord in strijd is met afspraken van de Europese spaarrichtlijn. Die eist een volledige uitwisseling van informatie. Indien Brussel wel een akkoord sluit dan zou dat 10 miljard euro opleveren voor de Belgische staatskas.

Ontduiken

“Er staat tussen de 30 en 35 miljard euro uit België geparkeerd,” zei een bron tegenover de krant De Morgen. De schatting wordt bevestigd door een andere expert.

Zwitserland stelt voor in de toekomst een bronbelasting van 25 procent te heffen op de roerende inkomsten van Belgische klanten. Gegevens van Belgen die via Zwitserland de belasting ontduiken en de heffing weigeren te betalen worden dan aan de Belgische fiscus doorgespeeld.

Bron: Demorgen.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Westbound
Westbound
11 jaren geleden

Wat is de toevoegende waarde, indien België zich bij Nederland aansluit? Totaal NIETS.

Silber eye
Silber eye
11 jaren geleden

Ik stel voor dat dit zwarte circuit geld overgemaakt word naar Griekenland en Spanje dan praten we daarna nergens meer over.

Mojomirosa
Mojomirosa
11 jaren geleden

België, ze zoeken het maar uit met hun glazen oog! Ik vind het maar een vreemd volkje. Bij programma’s zie je al een soort afspiegeling van de Belg. Bij Expeditie Robinson spelen de Belgische kandidaten altijd vuil spel, in soapseries zijn het de sneaky en onbetrouwbare personages… Ik kijk er niet van op ;-D

Hippie
Hippie
11 jaren geleden

[quote name=”Silber eye”]Ik stel voor dat dit zwarte circuit geld overgemaakt word naar Griekenland en Spanje dan praten we daarna nergens meer over.[/quote]

Goed idee. Maar dan ook het gehele zwarte geld circuit, dan is de krisis opgelost. Dit geld is nl. uit de reële economie onttrokken en staat op diverse banken in diverse landen te rotten. Dat geld is niet eerlijk aan gekomen. Wat zijn dat voor mensen die prat gaan op zo veel geld hebben en hun eigenwaarde daar dan nog aan ontlenen ook terwijl grote delen van de wereldbevolking krepeert.
Sick in the head. Maar ik maak me niet druk, die worden nog wel een keer berecht.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x