Homepagina » Financieel » Belgen verstoppen tientallen miljarden bij Zwitserse banken
Belgen verstoppen tientallen miljarden bij Zwitserse banken

Belgen verstoppen tientallen miljarden bij Zwitserse banken

De Zwitserse nationale bank heeft becijferd dat rijke Belgen minstens 30 miljard euro spaargeld op Zwitserse bankrekeningen hebben staan.

Zwitserland stelt voor een eenmalige belasting van 34 procent te heffen op het geld en het bedrag over te maken naar België, in ruil voor behoud van het bankgeheim. De Belgische overheid weigert vooralsnog.

België is net als de Europese Commissie niet erg geneigd om op het Zwitserse voorstel in te gaan. De onderhandelingen worden voorlopig afgehouden. Liever ziet de overheid een algemene opheffing van het bankgeheim.

Strijd

De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders had begin deze week een ontmoeting met zijn Zwitserse ambtsgenoot Didier Burkhalter. Volgens hem kan er wel een debat over het zogeheten Rubik-voorstel komen in het parlement zodat iedereen zich een idee kan vormen.

Bij het Rubik-voorstel heft de Zwitserse regering eenmalig forfaitaire belasting op de spaartegoeden en wordt de opbrengst overgemaakt naar het thuisland van de rekeninghouder. Daar tegenover staat dat het bankgeheim behouden blijft. Beide landen voeren op dit ogenblik geen besprekingen over een eventueel Rubik-akkoord.

Eerder sloot Zwitserland een soortgelijk akkoord met verschillende landen als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het Belgische parlementslid Dirk Van der Maelen wijst erop dat het voorgestelde akkoord in strijd is met afspraken van de Europese spaarrichtlijn. Die eist een volledige uitwisseling van informatie. Indien Brussel wel een akkoord sluit dan zou dat 10 miljard euro opleveren voor de Belgische staatskas.

Ontduiken

“Er staat tussen de 30 en 35 miljard euro uit België geparkeerd,” zei een bron tegenover de krant De Morgen. De schatting wordt bevestigd door een andere expert.

Zwitserland stelt voor in de toekomst een bronbelasting van 25 procent te heffen op de roerende inkomsten van Belgische klanten. Gegevens van Belgen die via Zwitserland de belasting ontduiken en de heffing weigeren te betalen worden dan aan de Belgische fiscus doorgespeeld.

Bron: Demorgen.be

Gerelateerd:

 Vond je deze informatie belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Wat is de toevoegende waarde, indien België zich bij Nederland aansluit? Totaal NIETS.

  0 likes
 2. Ik stel voor dat dit zwarte circuit geld overgemaakt word naar Griekenland en Spanje dan praten we daarna nergens meer over.

  0 likes
 3. België, ze zoeken het maar uit met hun glazen oog! Ik vind het maar een vreemd volkje. Bij programma’s zie je al een soort afspiegeling van de Belg. Bij Expeditie Robinson spelen de Belgische kandidaten altijd vuil spel, in soapseries zijn het de sneaky en onbetrouwbare personages… Ik kijk er niet van op ;-D

  0 likes
 4. [quote name=”Silber eye”]Ik stel voor dat dit zwarte circuit geld overgemaakt word naar Griekenland en Spanje dan praten we daarna nergens meer over.[/quote]

  Goed idee. Maar dan ook het gehele zwarte geld circuit, dan is de krisis opgelost. Dit geld is nl. uit de reële economie onttrokken en staat op diverse banken in diverse landen te rotten. Dat geld is niet eerlijk aan gekomen. Wat zijn dat voor mensen die prat gaan op zo veel geld hebben en hun eigenwaarde daar dan nog aan ontlenen ook terwijl grote delen van de wereldbevolking krepeert.
  Sick in the head. Maar ik maak me niet druk, die worden nog wel een keer berecht.

  0 likes
 5. [quote name=”Westbound”]Wat is de toevoegende waarde, indien België zich bij Nederland aansluit? Totaal NIETS.[/quote]

  Ruim 3000,00 euro per Belg, blijft met de mats van slechts 34% ruim 1000,00 euro per Belg over 😉

  Het gaat over de lafheid je zakken te vullen van het volk en daarmee in het buitenland gaat lopen dik doen, een soort leeg melk systeem en zeuren over dat het zo duur wordt in Belgie >> meer voordeel verkrijgen.

  En over Belgie bij Nederland, leuk maar de andere helft dan wel bij Frankrijk graag, houden we Brussel over 🙂

  0 likes
 6. Exopolitiek vanuit Vlaanderen Antwerpen
  rijke Belgen met 30 miljard € spaargeld op Zwitserse banken, iedere belg zijn belastingen betalen zo als de wet voorschrijft, geen cent amnestie….achterstalige belastingen betalen met inclusief berekent de achterstallige (vb gerechtelijk) interest(%) en de juiste boetes.
  Zwitserse opheffing van het bankgeheim is een must voor het Belgische Zwitserse
  bankklienteel. Politiek Zwitserland werkt
  de belastingontduiking in de hand, ontoelaatbaar en onaanvaardbaar. Iedere Belg betaalt hier belastingen voor ieders en eigen rechten en plichten te laten en doen naleven en respecteren

  0 likes
 7. Belachelijk dta je over geld dat je zelf verdient hebt, al een keer belasting over hebt vbetaald, moet blijven betalen aan rupsje nooit genoeg. Het is overal het zelfde, men kan geen gezonde budgetering aanhouden, en dus moeten de succesvolle mensen die wel voor zichzelf kunnen zorgen, meer en meer blijven betalen.

  Ben toch blij dat ik in Brazilei woon. Naast een veel lagere loonbelasting, betaal ik geen vermogensrendementbelasting, daar dit gezien wordt als een onterechte dubbele belasting van het zelfde geld. Ik betaal wel belasting over mijn rente, maar zelfs na belasting is die nog 0,5% over vrijopneembaar geld. Toch al gauw 6,3 cumulatief op jaar basis. Dit is mogelik omdat de overheid zich niet bemoeit met de banken en banken niet goedkoop kunnen lenen van de centrale bank hier. Men heeft geleerd van het verleden en weet dat goedkoop lenen door banken leidt tot onveilige situaties en uiteindelijk hyperinflatie.

  0 likes
 8. [quote name=”M. Brandenburg”]Belachelijk dta je over geld dat je zelf verdient hebt, al een keer belasting over hebt vbetaald, moet blijven betalen aan rupsje nooit genoeg. kan geen gezonde budgetering aanhouden, en dus succesvolle mensen die wel voor zichzelf kunnen zorgen, meer en meer blijven betalen.

  Ik vraag me af wat u voor werk doet dat u zo bovenop uw hopen geld zit. Iedereen is belangrijk in een bedrijf, niet alleen de directeur. Ik betaal dan liever hoge belasting dan dat ik het land voor geld uit vlucht. blij dat ik niet in Brazil woon. Ik zou de herfst, de winter en de boerenkool met worst enorm missen.

  0 likes
 9. Met dit geld kan men een belasting opleggen en daarvan inventief te werk gaan zoadat mensen een waardige job kunnen verwerven. Nu gaan deze heren hun geld plaatsen in Zwitserland en hun eigen zaak overbrengen naar Azië, om nog meer winsten te verzamelen. Allemaal zelfbelang.

  0 likes
 10. Als je moest weten wat belastingen ze in belgie betalen , de gewone werkende mens werkt voor de belastingen van Januari tot eind Juni , de rest is voor hen , voorlopig althans , want er komen steeds meer belastingen bij , maar lonen gaan niet omhoog !!! De belg kan nauwlijks sparen , laat staan in zwitserland !! Dat zijn dan de rijken en belasting vrije mensen zoals de regering met lonen net over de 40 000 euro / maand !!!Mijn loon is in nog geen jaren omhoog gegaan !!

  0 likes
 11. Ik ben belg , en geloof me belgie de regering probeert zich altijd mooier voor te stelen dan het in werkelijkheid is , ze bakken er niks van , en roepen nu al op om voor te bereiden op het einde van belgie !! Nederland ik waardeer jullie enorm , toffe mensen , vriendelijk en veel opener , neem belgie er niet bij hoewel ik dat zou willen , maar shakel de politiekers hier dan wel uit in belgie , want ze gaan met jullie centen lopen !! geloof me

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

mh17

‘Sensationele stukken’ weerspreken conclusies JIT over MH17-ramp. Bekijk ze hier

Volgens het Joint Investigation Team (JIT) is ...

warmtepomp

Amsterdammers worden helemaal gek van herrie warmtepomp: ‘én meer CO2 én niet warm te krijgen én meer lawaai’

Veel klimaatbewuste Amsterdammers hebben een warmtepomp op ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.