Financieel

Belgen verstoppen tientallen miljarden bij Zwitserse banken

Help anderen door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Zwitserse nationale bank heeft becijferd dat rijke Belgen minstens 30 miljard euro spaargeld op Zwitserse bankrekeningen hebben staan.

Zwitserland stelt voor een eenmalige belasting van 34 procent te heffen op het geld en het bedrag over te maken naar België, in ruil voor behoud van het bankgeheim. De Belgische overheid weigert vooralsnog.

België is net als de Europese Commissie niet erg geneigd om op het Zwitserse voorstel in te gaan. De onderhandelingen worden voorlopig afgehouden. Liever ziet de overheid een algemene opheffing van het bankgeheim.

Strijd

De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders had begin deze week een ontmoeting met zijn Zwitserse ambtsgenoot Didier Burkhalter. Volgens hem kan er wel een debat over het zogeheten Rubik-voorstel komen in het parlement zodat iedereen zich een idee kan vormen.

Bij het Rubik-voorstel heft de Zwitserse regering eenmalig forfaitaire belasting op de spaartegoeden en wordt de opbrengst overgemaakt naar het thuisland van de rekeninghouder. Daar tegenover staat dat het bankgeheim behouden blijft. Beide landen voeren op dit ogenblik geen besprekingen over een eventueel Rubik-akkoord.

Eerder sloot Zwitserland een soortgelijk akkoord met verschillende landen als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het Belgische parlementslid Dirk Van der Maelen wijst erop dat het voorgestelde akkoord in strijd is met afspraken van de Europese spaarrichtlijn. Die eist een volledige uitwisseling van informatie. Indien Brussel wel een akkoord sluit dan zou dat 10 miljard euro opleveren voor de Belgische staatskas.

Ontduiken

“Er staat tussen de 30 en 35 miljard euro uit België geparkeerd,” zei een bron tegenover de krant De Morgen. De schatting wordt bevestigd door een andere expert.

Zwitserland stelt voor in de toekomst een bronbelasting van 25 procent te heffen op de roerende inkomsten van Belgische klanten. Gegevens van Belgen die via Zwitserland de belasting ontduiken en de heffing weigeren te betalen worden dan aan de Belgische fiscus doorgespeeld.

Bron: Demorgen.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Westbound
Westbound
9 jaren geleden

Wat is de toevoegende waarde, indien België zich bij Nederland aansluit? Totaal NIETS.

Silber eye
Silber eye
9 jaren geleden

Ik stel voor dat dit zwarte circuit geld overgemaakt word naar Griekenland en Spanje dan praten we daarna nergens meer over.

Mojomirosa
Mojomirosa
9 jaren geleden

België, ze zoeken het maar uit met hun glazen oog! Ik vind het maar een vreemd volkje. Bij programma’s zie je al een soort afspiegeling van de Belg. Bij Expeditie Robinson spelen de Belgische kandidaten altijd vuil spel, in soapseries zijn het de sneaky en onbetrouwbare personages… Ik kijk er niet van op ;-D

Hippie
Hippie
9 jaren geleden

[quote name=”Silber eye”]Ik stel voor dat dit zwarte circuit geld overgemaakt word naar Griekenland en Spanje dan praten we daarna nergens meer over.[/quote]

Goed idee. Maar dan ook het gehele zwarte geld circuit, dan is de krisis opgelost. Dit geld is nl. uit de reële economie onttrokken en staat op diverse banken in diverse landen te rotten. Dat geld is niet eerlijk aan gekomen. Wat zijn dat voor mensen die prat gaan op zo veel geld hebben en hun eigenwaarde daar dan nog aan ontlenen ook terwijl grote delen van de wereldbevolking krepeert.
Sick in the head. Maar ik maak me niet druk, die worden nog wel een keer berecht.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x