Bewustzijn

Senaatskandidaat: het systeem wordt misbruikt (video)

Help anderen door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Elizabeth Warren is professor aan de Harvard-universiteit en haar analyse van de economische crisis in de Verenigde Staten heeft haar tot heldin van de liberalen in Amerika gemaakt.

Volgens Warren ligt de oorsprong van de crisis in de tachtiger jaren toen veel wetten voor de regulering van de financiële wereld afgeschaft werden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Sindsdien heeft Wall Street allerlei risicovolle producten verkocht en dat is de reden van de crisis. Zij legt de schuld van de crisis volledig bij de banken en deze boodschap doet het erg goed bij veel Democraten, die een afkeer hebben van Wall Street.

Hart

Tijdens de Democratische conventie zei Senaatskandidaat Elizabeth Warren dat corporaties geen mensen zijn. “Mensen hebben een hart, ze hebben kinderen, een baan, ze worden ziek, ze huilen, ze dansen,” aldus Warren. “Ze leven, ze hebben lief en ze sterven. En dat is belangrijk. Dat is belangrijk omdat we dit land niet besturen voor corporaties. We besturen het voor de mensen.”

“Mensen zijn van mening dat het systeem tegen ze wordt gebruik,” ging ze verder. “En het pijnlijke is dat ze gelijk hebben. Het systeem wordt misbruikt. Kijk om je heen. Oliebedrijven krijgen miljarden aan subsidies. Miljardairs betalen minder belasting dan hun secretaresses. Kopstukken van Wall Street, dezelfde jongens die onze economie vernietigden en daarmee miljoenen banen, lopen nog steeds rond in het Congres, zonder schaamte stellen ze zich op alsof we ze zouden moeten bedanken.”

Financial Product Safety Commission

Met haar Financial Product Safety Commission ging Warren de strijd aan met bedrijven en banken om een einde te maken aan het valsspelen en het stelen. “Na de financiële crisis wist president Obama dat we Wall Street moesten opruimen,” legde ze uit. “Jarenlang zijn gezinnen misleid met creditcards, studentenleningen en hypotheken. Ik kwam met het idee om een agentschap op te richten ter bescherming van de consumenten. De grote banken waren er fel tegen en zetten een heel leger aan lobbyisten in om het agentschap te vernietigen nog voordat het in het leven was geroepen.”

“Dat agentschap kwam er toch en betrapte één van de grootste creditcardmaatschappijen (Capital One) op het misleiden van haar klanten. Het bedrijf moest elke cent terugbetalen aan de consument plus een boete van miljoenen dollars,” aldus een bevlogen Warren.

Succes

Elizabeth Warren heeft zich kandidaat gesteld voor de senaatszetel van Massachusetts die nu nog wordt bekleed door een Republikein. Het was de zetel van de in 2009 overleden Democratische legende Ted Kennedy.

De Republikeinen zijn van mening dat succesvolle mensen hun succes deels te danken hebben aan hun opleiding, investering in de infrastructuur en een systeem dat groei bevordert. Toen Obama zei dat succesvolle directeuren dat systeem niet zelf hadden gebouwd reageerden de Republikeinen verontwaardigd. Volgens Warren ‘hebben wij dat systeem samen opgebouwd’.

Bronnen: Huffingtonpost.com, Abcnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rakker
Rakker
11 jaren geleden

De Nobel prijs voor de waarheid mag naar deze mevrouw gaan! Eerst moet het Nobel commitee deze prijs eerst zelf weer verdienen…

sus
sus
11 jaren geleden

mooi. heel mooi. vooral omdat we NLers nog steeds heel enthousiast naar america kijken. nu alleen nog hopen dat ook na de amerikaanse verkiezingen de pret verder gaat die mvr. warren in beweging heeft gezet. ik voel kracht en hoop als ik dat lees. yes!

Eden
Eden
11 jaren geleden

Ze mag wel mooie praatjes hebben, maar ik krijg toch de kriebels bij zulke Amerikaanse speeches :p Zoals ze Bill Clinton aanprijst en het gepeupel regelmatig vertelt “That’s why we NEED Barack Obama!”. En geen woord over de Federale Bank of het stoppen van de aggressieve houding in het buitenland en hun troepen terughalen…

American this .. American that.. America is strong, America is hard working..

Earthling
Earthling
11 jaren geleden

Zowel republikeinen als democraten vertegenwoordigen dezelfde elitaire mogendheid. Het collectivisme is bij beide zijden aanwezig. De oneindige groeiverwachting eveneens.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x