Homepagina » Buitenland » België gaat Scientologykerk vervolgen
België gaat Scientology vervolgen

België gaat Scientologykerk vervolgen

Het federaal parket gaat de Scientologykerk van België vervolgen als criminele organisatie. Naast de Belgische tak van de beweging worden enkele topmedewerkers vervolgd.

Scientology, met acteur Tom Cruise als bekendste boegbeeld, wordt onder meer beschuldigd van afpersing en oplichting.

Drie jaar geleden werd een zaak tegen de beweging voor onbepaalde tijd uitgesteld, maar nu is er een nieuw strafdossier. Dagblad De Tijd meldt dat de kerk verder wordt vervolgd wegens illegale geneeskunde en diverse inbreuken op de privacywet.

Hulp

Het onderzoek begon in 1997, maar het dossier ging toen over oudere feiten. De dagvaardingen zijn nog maar net verstuurd naar Scientology.

De Scientologykerk van België bestaat sinds 1974 en verhuisde drie jaar geleden van Brussel naar Mechelen. De Belgische afdeling krijgt hulp van het Europese hoofdkwartier in Brussel.

Behalve het vervalsen van arbeidscontracten om vrijwilligers en leden te ronselen denkt het gerecht dat er sprake is van afpersing van leden, het illegaal toepassen van pseudogeneeskunde en het bijhouden van dossiers over allerlei personen.

Strenge veroordeling

Terwijl Scientology in verschillende landen waaronder de Verenigde Staten wordt erkend als een religie, eist het Belgische gerecht nu een strenge veroordeling. In 2009 werd Scientology in Parijs veroordeeld, maar toen kreeg de beweging alleen een boete opgelegd.

Scientology is wereldwijd bekend vanwege sterren die hun naam aan de beweging hebben verbonden. Naast Tom Cruise zijn Lisa Marie Presley en John Travolta bekende aanhangers.

Bron: Detijd.be

Gerelateerd:

 Vond je deze info waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

25 reacties

 1. En wordt het Vaticaan ook gelijk vervolgd dan? Die zijn al een tijdje langer bezig…

  0 likes
 2. heel erg mooi. en dat ze dan meteen de hoge leden van het clubje dutroux ook effe meenemen, want dat sleept al wat langer. of durven ze niet???

  0 likes
 3. [quote name=”DutchFreeman”]En wordt het Vaticaan ook gelijk vervolgd dan? Die zijn al een tijdje langer bezig…[/quote]

  Klopt dutch!

  Valt niks meer aan toe te voegen!!

  0 likes
 4. Super nieuws!
  Was een keer op een voorlichtingsbijeenkomst. De inhoud was goed, de technieken om je geld afhandig te maken was schandalig. Daarnaast maakte men gebruik van mind control technieken.

  0 likes
 5. Dat is een goed ding, maar dat zal handen vol geld kosten …en dat heefd de Belgische staat nie !!!

  0 likes
 6. Nu alle andere geloven nog!

  0 likes
 7. [quote name=”DutchFreeman”]En wordt het Vaticaan ook gelijk vervolgd dan? Die zijn al een tijdje langer bezig…[/quote]

  klopt, zal me niets verbazen als de kerk erbij betrokken is op de achtergrond. Makkelijke manier om de “concurrent” uit te schakelen. Wie zal na Belgie volgen?

  0 likes
 8. hey waar blijft die salusa tog met zijn bericht

  0 likes
 9. ja schijnt dat Dutroux er ook mee te maken had daarom zei hij dat de Maatschappij gek was en niet hij . Laat al die heiligen maar op gepakt worden zo kwam ik lang de pastoraal en dacht wat een viezerikken en zo in het openbaar past-oraal zo komen ze aan idee’s nu snap ik het aha .

  0 likes
 10. [quote name=”roy”]hey waar blijft die salusa tog met zijn bericht[/quote]

  Laat die hoaxer wegblijven !

  0 likes
 11. [quote name=”FrankM”]Super nieuws!
  Was een keer op een voorlichtingsbijeenkomst. De inhoud was goed, de technieken om je geld afhandig te maken was schandalig. Daarnaast maakte men gebruik van mind control technieken.[/quote]

  Ja en in de zomer staan ze met Dianetics van John Hubbard ( scientology stichter) op de boulevard maar het slimme is dat ze niet refereren aan de scientology kerk. Ze weten dat ze negatief in de publiciteit staan natuurlijk.
  Dianetics snapt toch niemand.

  0 likes
 12. [quote name=”dreamfall”]Nu alle andere geloven nog![/quote]
  Precies, hoewel de scientology geen religie is in die zin, tis geen geloof in God ofzo maar meer mindcontrol technieken.

  Laat ze de Vaticaanse Roomse Katholieke kerk en ook die andere kerken maar oprollen wat al 2000 jaar een fraude blijkt ! Gebaseerd op een bijbel die fraude is en Jesus heeft nimmer geleeft, oh wat een joke !

  0 likes
 13. [quote name=”J. Selten”][quote name=”DutchFreeman”]En wordt het Vaticaan ook gelijk vervolgd dan? Die zijn al een tijdje langer bezig…[/quote]

  klopt, zal me niets verbazen als de kerk erbij betrokken is op de achtergrond. Makkelijke manier om de “concurrent” uit te schakelen. Wie zal na Belgie volgen?[/quote]
  Scientology is geen concurent van DE KERK ze noemen het een ”geloof” en ”kerk” vanwege belasting voordeel !. het is niet eens een echte religie,tis een mindcontrol sekte en cult. Overigens is de gewone kerk ook een cult een Pagan sun worshipping cult dat zien we met kerst en met pasen overduidelijk. Jesus = Sun of God ( zon) Er is geen god alleen maar de zon die werd uitgebeeld als God Yahweh etc. Laat u niet misleiden door de kerk het is een bedrog van de eerste orde over nu al meer dan 2000 jaar. Stop the madness.
  http://www.therelihunters.infonow.nl

  0 likes
 14. [quote name=”Patricia”]Dat is een goed ding, maar dat zal handen vol geld kosten …en dat heefd de Belgische staat nie !!![/quote]
  ik zal niet te hard roepen … Want alle rijke Nederlanders zijn 10 jaar terug bij ons komen wonen vanwege belastingen dus wij hebben het geld van jullie rijke nederlanders … die bij ons kasten van huizen hebben gebouwd nee nee nu zitten toch wel fout hoor .en wat denk je van Rompuy zal die geen geld hebben ? die zwemt er in net als onze prins

  0 likes
 15. [quote name=”roy”]hey waar blijft die salusa tog met zijn bericht[/quote]
  Hi-la-rish! Woehaha! Geweldig! Haha!

  0 likes
 16. [quote name=”Tomaat”][quote name=”Patricia”]Dat is een goed ding, maar dat zal handen vol geld kosten …en dat heefd de Belgische staat nie !!![/quote]
  ik zal niet te hard roepen … Want alle rijke Nederlanders zijn 10 jaar terug bij ons komen wonen vanwege belastingen dus wij hebben het geld van jullie rijke nederlanders … die bij ons kasten van huizen hebben gebouwd nee nee nu zitten toch wel fout hoor .en wat denk je van Rompuy zal die geen geld hebben ? die zwemt er in net als onze prins[/quote]
  Tomaat heeft hier wel een punt! Ga maar eens kijken op de Bredabaan vlak voor je Brasschaat centrum ingaat op je rechter kant: Exuberant groot lelijk (smaken verschillen) vestiging mét heliplatform…om maar persé de grootste te willen zijn! Hollander. Deze man statt gelukkig niet als model voor de vele andere Nederlandse medeburgers, maar ‘t klopt wel…ze kopen vastgoed en komen hier de ‘ grand-chique’ uithangen. Hebben we geen nood aan. Anyway, de Roomskatholieke kerk is al langer bezig met onzin te verspreiden, wanneer gaat België daar wat aan doen? Woehaha! Niet dus.
  Religies…ontworpen om mensen te verdelen omdat het eenvoudiger is om erna te heersen over verdeelde groepen en ze tegen elkaar op te zetten door middel van doctrines!
  Who cares anyway?

  0 likes
 17. Drie jaar geleden werd een zaak tegen de beweging voor onbepaalde tijd uitgesteld, maar nu is er een nieuw strafdossier. Dagblad De Tijd meldt dat de kerk verder wordt vervolgd wegens illegale geneeskunde en diverse inbreuken op de privacywet.

  Dit hierboven stond in de tekst.

  Privatie dat itreseert de overheid niet dat is ons al jaren duidelijk geworden. Maar de overgheid steund wel al jaren de pillenmafia en dan kan je op je vingers uit tellen waarom ze aangepakt moeten worden volgens de overheid.
  Wie is de volgende groep die aan gepakt moeten worden ?

  0 likes
 18. [quote name=”roy”]hey waar blijft die salusa tog met zijn bericht[/quote]

  Als je zijn laatste bericht hebt gelezen, heb je misschien ook gezien dat hij aankondigde op 29 december (vandaag dus) weer contact op te nemen.

  0 likes
 19. Herstel! Salusa zou de 28e weer contact opnemen. Omdat het in Amerika is en zij 7 uur later zitten dan wij, heb ik ervan gemaakt dat dat voor ons dan wel de 29e zal worden. Sorry.

  0 likes
 20. Belgie gaat zeker Noppes hier iets aan doen om dat er machtige zijn betrokken .Nee ze zitten overal ter wereld …Wat moet en hoe moeten ze dit gaan doen ? dit is een dorp in een groot land ze kunnen niets . en al zal dit wel zo zijn dan verschiet ik hier zelf wel om … Ik moet het nog horen en zien .Ik zou zeggen succes belgie maar nie mee ons geld als er toch Niks uit gaat komen . Waar of nie !!??

  0 likes
 21. stel je voor de mensen kunnen zich zelf helen en zich bewust worden van de werkelijke geschiedenis van de mensheid. elke organisatie heeft zijn Schaduw-kanten.

  de strijd om de Mens/Ziel zal steeds heviger worden, straks mogen we eventueel niet openlijk spreken/schrijven over het gegeven dat de Bron zelf te Ervaren is.

  0 likes
 22. [quote name=”Kok11″]stel je voor de mensen kunnen zich zelf helen.
  [/quote]

  kunnen we, alleen door de inhoudsloze, fantasieloze muziek en t.v.programma’s worden we “beperkt” gebrainwashed en komen we er niet aan toen, en voor de zekerheid wordt ons “sociaal” leven even helemaal vol gepropt zodat we ook nog eens nergens te tijd voor hebben, dus vergeten we het.

  Daarom probeer ik mijn kinderen zo puur mogelijk te houden, vertel ze dagelijks over de engelen etc.

  Het is in elk geval een begin…

  0 likes
 23. ILLUMINATI!!!!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

gates

Rutte geeft honderden miljoenen aan vaccingroep Bill Gates: ‘Trotse geldschieter’

Tijdens de Global Vaccine Summit is donderdag ...

Er is iets geks met de toekomst

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het onderbewustzijn ...