Buitenland

België gaat Scientologykerk vervolgen

Help ons door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het federaal parket gaat de Scientologykerk van België vervolgen als criminele organisatie. Naast de Belgische tak van de beweging worden enkele topmedewerkers vervolgd.

Scientology, met acteur Tom Cruise als bekendste boegbeeld, wordt onder meer beschuldigd van afpersing en oplichting.

Drie jaar geleden werd een zaak tegen de beweging voor onbepaalde tijd uitgesteld, maar nu is er een nieuw strafdossier. Dagblad De Tijd meldt dat de kerk verder wordt vervolgd wegens illegale geneeskunde en diverse inbreuken op de privacywet.

Hulp

Het onderzoek begon in 1997, maar het dossier ging toen over oudere feiten. De dagvaardingen zijn nog maar net verstuurd naar Scientology.

De Scientologykerk van België bestaat sinds 1974 en verhuisde drie jaar geleden van Brussel naar Mechelen. De Belgische afdeling krijgt hulp van het Europese hoofdkwartier in Brussel.

Behalve het vervalsen van arbeidscontracten om vrijwilligers en leden te ronselen denkt het gerecht dat er sprake is van afpersing van leden, het illegaal toepassen van pseudogeneeskunde en het bijhouden van dossiers over allerlei personen.

Strenge veroordeling

Terwijl Scientology in verschillende landen waaronder de Verenigde Staten wordt erkend als een religie, eist het Belgische gerecht nu een strenge veroordeling. In 2009 werd Scientology in Parijs veroordeeld, maar toen kreeg de beweging alleen een boete opgelegd.

Scientology is wereldwijd bekend vanwege sterren die hun naam aan de beweging hebben verbonden. Naast Tom Cruise zijn Lisa Marie Presley en John Travolta bekende aanhangers.

Bron: Detijd.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
DutchFreeman
DutchFreeman
9 jaren geleden

En wordt het Vaticaan ook gelijk vervolgd dan? Die zijn al een tijdje langer bezig…

rhiannon
rhiannon
9 jaren geleden

heel erg mooi. en dat ze dan meteen de hoge leden van het clubje dutroux ook effe meenemen, want dat sleept al wat langer. of durven ze niet???

Bending unit 22
Bending unit 22
9 jaren geleden

[quote name=”DutchFreeman”]En wordt het Vaticaan ook gelijk vervolgd dan? Die zijn al een tijdje langer bezig…[/quote]

Klopt dutch!

Valt niks meer aan toe te voegen!!

FrankM
FrankM
9 jaren geleden

Super nieuws!
Was een keer op een voorlichtingsbijeenkomst. De inhoud was goed, de technieken om je geld afhandig te maken was schandalig. Daarnaast maakte men gebruik van mind control technieken.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

25
0
We lezen graag je reactie!x