Homepagina » Buitenland » België in ‘lockdown’ na zwaarste aanslagen ooit – “Aanslagen opgeëist door Islamitische Staat”
België in 'lockdown' na zwaarste aanslagen ooit - "Aanslagen opgeëist door Islamitische Staat"

België in ‘lockdown’ na zwaarste aanslagen ooit – “Aanslagen opgeëist door Islamitische Staat”

België werd vandaag voor het eerst slachtoffer van terrorisme op grote schaal. Op de luchthaven van Zaventem ontploften twee bommen en ook in de Brusselse metro was er een explosie. Er zijn tenminste 34 doden en tientallen gewonden gevallen. Het gaat om de zwaarste aanslagen ooit in België.

Terroristen sloegen even na acht uur vanmorgen toe op Brussels Airport. Er waren twee explosies in de vertrekhal. Volgens getuigen werd er vlak voor de explosies geschoten en iets in het Arabisch geroepen. Onder de slachtoffers zijn ook kinderen. Op het vliegveld heerst grote chaos.

Even na negen uur ontploft er ook een bom aan de metrohalte Maalbeek. Het openbaar vervoer in Brussel wordt stilgelegd. De ravage op de plek van de explosie is enorm. Gewonden worden op de stoep gereanimeerd.

‘Zwartste dag in de geschiedenis’

“Het was vreselijk. Ik zag mensen die compleet verbrand waren. Er was veel bloed,” vertelt een ooggetuige. Radiopresentatrice Eva Daeleman zei: “We hoorden een harde knal en toen gebeurde het. Glas vloog in het rond en er ontstond paniek. Ik ben in shock.”

De Belgische premier Charles Michel spreekt van een laffe aanslag. Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever heeft het over de ‘zwartste dag in de geschiedenis van ons land sinds de Tweede Wereldoorlog’.

#prayforbelgium

De sociale media staan vol met steunbetuigingen na de aanslagen en #prayforbelgium is trending. Alles wijst op een goed voorbereide en geplande actie. De terreurbeweging Islamitische Staat heeft de aanslagen intussen opgeëist. Of er een link is met de vrijdagavond gearresteerde Salah Abdeslam is onduidelijk.

De kerncentrale Tihange is ontruimd en België is momenteel in ‘lockdown’. Naast een lijk op de luchthaven zou een kalasjnikov gevonden zijn en ook is er sprake van een concrete dreiging aan de campus van de Vrije Universiteit Brussel in Etterbeek.


[Nieuwsblad]

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
56 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

Nuttig heh? Die surveillance. Wat heeft het weer zoveel geholpen! De politie kon nu precies waarnemen hoe hun gebrek aan daadkracht wederom vele onschuldige mensen de wereld heeft uitgeholpen. Maar ik hoor natuurlijk niet kwaad te spreken op zo’n moment, want dan ben ik diegene die het allemaal verkeerd heeft gedaan.
Nee, laat dit allemaal maar weer rustig op de achtergrond zakken zodat iedereen gewoon weer rustig verder kan gaan met alles om zich heen te negeren zoals altijd, en de volgende aanslag zichzelf weer kan voorbereiden.

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Arwijn
4 jaren geleden

Ik hoop dat de slachtoffers en hun nabestaande, vrede kunnen vinden.

Orlando
Orlando
Reactie op  Arwijn
4 jaren geleden

tja de bom bij brussels airport werd bij de ingang opgeblazen, een zwakke plek.

Mammon
Mammon
4 jaren geleden

Tja, gek toch met zo’n vredelievend geloof in de samenleving?
En wat neemt de moslim beweging toch ruim afstand van de daden…
Net als Molenbeek, waar meer dan de halve samenleving “ervan wist”
maar toch blijven zwijgen. Is zeker een teken van Integratie… (tja…)
Ik kan hier niet rouwig om zijn, maar de massa wil maar niet wakker worden.
Sterker nog, het keerpunt is gepasseerd.
Al die parasieten die binnen komen zullen Europa en de Europese identiteit totaal
gaan vernietigen, maar ook nu zal de massa maar blijven ontkennen.

En nog steeds, zelfs nu, denkt de massa dat Moslims\Islam naar europa komt om
“naast en samen met ons te leven”. Hoe gestoord en verneukt zijn je grijze cellen dan?
Deze parasieten kijken je met een glimlach aan en tegelijkertijd zouden ze je het
liefst alles afpakken wat je hebt, ja ook je kinderen!

Ben benieuwd of de ontkenningsfase door blijft gaan als CS Amsterdam volledig
verwoest wordt door dit soort gekken, of Schiphol?
Ik vrees dat zelf dan alles nog wordt afgedaan als incident.
Dat het volk, zowel de politiek als Moslimbeweging\Islam niet tot hun verantwoording
roept is werkelijk te gek.
Je wilt niet weten hoeveel % van de Moslims geweld tegen niet moslims wel prima vind.
De cellen van dit volk leven van sterf, sterf en verderf.

En de politiek, politie, justitie in NL zal alleen optreden tegen individuen die hun land,
familie, kinderen en toekomst willen beschermen.
We zijn voorts aangeschoten wild in ons eigen, vroeger, zo mooie landje..

De maat voor mij is vol, en ik ga niet vertellen wat dat betekend!!!

Domoor
Domoor
Reactie op  Mammon
4 jaren geleden

En zo doe je precies wat de achterliggende organisatie van deze aanslagen wil.

http://www.sott.net/article/315020-SOTT-Exclusive-Who-is-Bombing-European-Civilians

passant
passant
Reactie op  Mammon
4 jaren geleden

Precies goed die reactie van Domoor, je naam klopt wat mij betreft niet! Dit is inderdaad wat een gevaarlijke, fanatieke minderheid wil, namelijk verdeeldheid zaaien tussen bevolkingsgroepen om oorlog en tweespalt te ontketenen. Jammer en gevaarlijk dat dat bij een steeds groter wordende groep schijnt te werken.
In de dertiger jaren was er een klein mannetje met een eng zwarte snorretje en een hele grote mond dat ook complete bevolkinsgroepen de schuld gaf van alles wat er mis ging, we kennen de gevolgen van het geloven in dergelijke retoriek maar leren er blijkbaar niks van.
Een hele bevolkingsgroep beschuldigen deugt niet. Ik werk dagelijks met moslims en vluchtelingen die aangeven het afschuwelijk te vinden wat er aan terreur plaatsvindt. Zij zoeken veiligheid. Helaas komen er ook gevaarlijke anderswillenden mee. Goede controle daarop moet dat stoppen. Buitensluiten van alle goedwillende mensen maakt het erger, je maakt nog meer slachtoffers. Binnensluiten en samenwerken is het enige antwoord, gezamenlijk optrekken tegen de gekken en fanaten die met terreur hun levenswijze willen opdringen is het enige dat het tij uiteindelijk kan keren. Als alle vredelievende mensen de handen ineen slaan en samen optrekken tegen terreur en onverdraagzame fanatici, dan komt het goed. Vredelievende mensen zijn er van elke religie, kleur, sekse, afkomst en levensbeschouwing. Feit is en blijft dat er nog altijd meer goedwillenden zijn dan de helaas zeer gevaarlijke fanatiekelingen die rucksichtlos dood en verderf zaaien en alles vernietigen dat niet in hun zeer beperkte, onverdraagzame kadertjes past. Dat heeft een enorme, gruwelijke impact en ieder weldenkend mens wil dit stoppen. Maar maak daarbij niet dezelfde fout je blik en uiteindelijk je handelen door ongerichte haat te laten vertroebelen zoals zij dat doen, maar blijf kritisch, blijf nadenken, kiezen, slim handelen, ogen en oren open houden en verenig de krachten van alle goedwillenden! Dan winnen we.

Max
Max
Reactie op  passant
3 jaren geleden

passant
23 maart 2016 16:04 at 16:04:ha,ha,grappig….Islam is in een permanente staat van oorlog met niet-moslims, totdat het uiteindelijk over de gehele wereld zal heersen(’De heerschappij is alleen voor Allah.’-Koran:12:40)..„Bestrijdt hen tot er geen verzoeking meer is en de godsdienst aan God behoort” (Koran- 2:193). Dus,strijdt tot iedereen zich onderwerpt aan Allah, zoals de Islam dat voorschrijft en dan is er vrede op aarde, zo is de redenering….De jihadisten die moorden in naam van Islam, rechtvaardigen hun acties door het bestaan van kafir’s/niet-moslims, in werkelijkheid worden ze gedreven door de bewuste aanwezigheid van ongelovige ” kafir’s”(vijand)….In tijd van de Tweede Wereldoorlog,het waren ook overwegend keurige nette en buitengewoon aardige mensen,net als ‘gematigde’ moslims,die deelden het gedachtegoed van Hitler niet, maar ze deden wel wat hij zei,en 60 miljoen mensen werden vermoord!…

Zonnemax
Zonnemax
4 jaren geleden

Vreselijk zo´n aanslag, in wat voor wereld zijn we toch terecht gekomen? En waarom eigenlijk?

Het wordt hoog tijd voor een agenda die de welvaart eerlijk verdeeld, sociale ongelijkheid tegengaat en zorgt voor verschillende manieren van zingeving in het leven. Alleen zo kan voor komende generaties deze vorm van geweld (op middellange termijn) worden voorkomen. Op korte termijn lukt dat sowieso niet meer want wegkijken, dingen niet benoemen en tegenstellingen verder opvoeren, is veel makkelijker.

Ik vrees daarom met vreze dat de makkelijke weg (voorlopig) gekozen blijft.
Nabestaanden en slachtoffers wens ik al het beste toe.

an argie
an argie
Reactie op  Zonnemax
4 jaren geleden

Van de ene kant worden de grenzen wagenwijd open gegooid. Van de andere kant worden er allerlei valse vlaggen gelanceerd om Europa te destabiliseren (3-22, let vooral op de numerologie!)
En wanneer je er iets van zegt. of gaat demonstreren, dan wordt je opgepakt. Vanochtend was op het journaal dat het OM harder gaat optreden tegen mensen die willen voorkomen dat asielzoekers naar Nederland komen.

Het Von Coudenhove-Kalergi plan is in volle gang.
We worden met zijn allen dom gehouden door statistieken.
De DAADWERKELIJKE cijfers liegen er niet om…..

In een land als Duitsland worden in 4 jaar tijd 1,6 miljoen vluchtelingen opgenomen die tussen de 20 en de 36 jaar oud zijn (familiereünie niet meegenomen)
De demografische autochtone Duitse bevolking tussen de 20 en de 36 ligt op 7,5 miljoen.

Binnen een generatie is het volledige blanke Europese ras weggevaagd.

Maar wanneer je er iets van zegt, ben je een racist.

https://www.youtube.com/watch?v=0KVtJe5976g&feature=youtu.be

http://henrymakow.com/2015/06/The-Illuminati-Jewish-Plan-for-European-Genocide%20.html
http://www.tomatobubble.com/id979.html
https://derhonigmannsagt.wordpress.com/tag/richard-nicolaus-coudenhove-kalergi/
http://new.euro-med.dk/20150626-neuer-eu-plan-fur-effektiven-zuwanderungs-stopp-durch-volkischen-protest-getrieben-ein-weiterer-blauer-dunst-um-uns-vor-coudenhove-kalergissarkozys-nwo-mischlingsplan-einzuschlafern.php

http://100777.com/myron

Ph
Ph
4 jaren geleden

“Volgens getuigen werd er vlak voor de explosies geschoten en iets in het Arabisch geroepen.”

Niet waar, volgens directe getuigen, dus geen getuigen die niet binnen waren, zijn er geen schoten gelost en is er niets in het Arabisch geroepen.
Het zouden volgens de laatste gegevens ook geen bomen geweest zijn (al hoe wel) maar radicalen geweest zijn die zich zelf hebben op geblazen, er zou nog een derde niet ontplofte bommengordel gevonden zijn (Zaventem)

Voor de rest roep ik als Belg, iedereen op tot kalmte en zeker niet in een vlaag van emotie voorbarige conclusies te trekken of met stenen te gooien….bij deze.

Kalki
Kalki
4 jaren geleden

Zolang de mensheid (religie, politiek en media) onderkent dat de Christus van de Nieuwe Tijd terug is op Aarde, zolang zal het niet ophouden met aanslagen.

De mensheid (religie, politiek en media) moet deze Christus van de Nieuwe Tijd aanroepen en zodat hij/zij. deze entiteit, op de Internationale TV kan verschijnen en zodat hij/zij de mensheid daarmee overschaduwd en deze aanspreekt.

Ph
Ph
Reactie op  Kalki
4 jaren geleden

Iedereen die een goed hart heeft, is een Christus, Mohamed, Boeddha, Krishna etc..ect..

Richard
Richard
Reactie op  Ph
4 jaren geleden

Mohammed even niet.
Ik zou ook niet met Joris Demmink geassocieerd willen worden. Of nog ergere personen.

Ph
Ph
Reactie op  Richard
4 jaren geleden

Die aanslagen hebben niets met de islam te maken, het zijn een bende gestoorde radicalen die hun daden willen goed praten onder het mom van de islam…niets meer en niets minder!!

Richard
Richard
Reactie op  Ph
4 jaren geleden

Heb je jezelf wel eens verdiept in de persoon Mohammed?
Die kun je echt niet in het rijtje van Jezus en Boeddha zetten.
Ik ben dan ook niet verbaasd dat zijn gestoorde ideeën een stelletje gestoorde radicalen voortbrengt. Met alle gestoorde gevolgen van dien. We maken het al 14 eeuwen mee.
Saturnus – cultus.

Ph
Ph
Reactie op  Ph
4 jaren geleden

Richard, heb je ooit al eens de bijbel gelezen???? dat staat thans ook vol onzin om niet gelovigen te vermoorden/vervolgen, men moest zelfs zonen en dochters opofferen.
Vergeet ook niet dat alle (alle) zgn heilige boeken, bijbel, koran, Tora etc..al meermaals zijn herschreven/aangepast door individu’s, om hun macht in ere te houden en zelfs uit te breiden.

Maar als men tussen de lijnen weet te lezen, dan verkondigen alle zgn heilige boeken/leer het zelfde….heb u naaste lief!!

Dus neen, het zijn gestoorde radicalen die het ene of andere boek letterlijk gaan lezen/geloven en dan aan het moorden slaan onder het mom van!!

Richard
Richard
Reactie op  Ph
4 jaren geleden

Ik lees nergens in de Bijbel over veldtochten van Jezus om ongelovigen over de kling te jagen. Mohammeds leven daartegen was er een van geweld, verraad, onderdrukking, volksslachtingen en pedofilie.
Ik kan geen liefde vinden bij iemand die 9 jarige meisjes verkracht.

Richard
Richard
Reactie op  Kalki
4 jaren geleden

Dat is allang bekent. Ze proberen Hem daarom ook uit alle macht te vermoorden.
De Liefde verdwijnt en angst verschijnt.

Maurice
Maurice
Reactie op  Kalki
4 jaren geleden

Koek koek! Reli alert!

Johan
Johan
4 jaren geleden

Interessant boek van professor dr. Peer Vries: dat abnormale westen. Mensen doden is nooit goed te keuren, ook niet bij oorlogen. Deze daad is een cultureel fenomeen dat al tiental jaren geleden voorspeld is.
Zeg maar zo eind tachtiger jaren, 1989, om precies te zijn.
Deze aanslagen in Brussel zijn te triest voor woorden. Sterkte voor de nabestaanden.

Richard
Richard
4 jaren geleden

Goh, hebben die terroristen in paniek hun i-phone weggegooid.
Heerlijk, dat toeval.

John
John
4 jaren geleden

False flag! 3-22 322 (Skull & Bones) ritueel offer en meer controle, zoveelste stap riching NWO

ferrimassi
ferrimassi
Reactie op  John
4 jaren geleden

Yep skull en bones zaait al zeker 1400 jaar dood en verderf. Moslims dragen geen persoonlijke verantwoordelijkheid voor daden want het westen is stout.. Misschien een keer de koran lezen?
Alles is tegenwoordig een valse vlag, nog voordat de lijken koud zijn. Voorbarige conclusie. Ik denk wel dat de radicale islam blij is met je mening.

John
John
Reactie op  ferrimassi
4 jaren geleden

mooie praat heb je, beetje jammer, ik zeg helemaal niet dat de uitvoerende terroristen geen radicale moslims zijn(het valt niet te bewijzen) Ik heb het enkel over de krachten achter deze uitvoerende terroristen(wel of geen moslims), Er is bij deze aanslag een opsomming van verborgen hints die niet weg te praten valt. Dat dezelfde mensen achter deze aanslagen dat vaker gebruiken voor 1 groot doel is ook niet weg te praten. Er is maar 1 geloof die nooit de aandacht in de mainstream media krijgt en dat zijn de satanisten(oa Skull and Bones), die zitten achter bv WW1, WW2(centrale bankiers families die beide partijen in een oorlog steunen), 9-11, 3-11, 3-22 Boston bombing en nog veel meer

John
John
Reactie op  ferrimassi
4 jaren geleden

De Islam is wel blij met mijn mening ja, de Radicale islam is niet blij met mijn mening, die wil liever trots zijn met het idee dat hun radicale broeders deze aanslag hebben gepleegd, is toch niet zo moeilijk…

an argie
an argie
Reactie op  John
4 jaren geleden

Let goed op de numerologie alvorens een “usual suspect” aan te wijzen.

http://www.veteranstoday.com/2016/03/22/322/

Zie je echt het grote plaatje niet?
Men provoceert een geloofsoorlog in Europa door aan de ene kant allerlei vluchtelingen toe te laten met een totaal andere cultuur en aan de andere kant angst te zaaien met aanslagen waarvan diezelfde vluchtelingen (of hun geloofsgenoten) de schuld krijgen.

Tegelijkertijd wordt demografisch Europa volledig veranderd….

Kijk naar de verloedering van de Westerse maatschappij. De verloedering van de Europese normen en waarden, En vraag je dan af: QUI BONO?

Onderstaand verduidelijkt alles…

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MFE0qAiofMQ

pleiadian
pleiadian
Reactie op  an argie
4 jaren geleden

Numerologie… pfffft sprookjes

ferrimassi
ferrimassi
Reactie op  John
4 jaren geleden

Houd jij het maar lekker bij numerologie terwijl de halve wereld in de fik staat. De islam is in oorlog met iedereen. Dat is hier zelfs in de straat te voelen. De Krokodil voeren hopend als laatste opgegeten te worden.Voor tolerantie krijg je geen bonuspunten hoor.. de meisjes in je familie zullen ook gewoon op een markt te koop zijn. Wel je rekenmachine meenemen, kan je ze het uitleggen.

John
John
Reactie op  ferrimassi
4 jaren geleden

pleiadian en ferrimassi, nummerolgie sprookjes en onzin? haha, dus jullie roepen zomaar wat zonder zelf onderzoek te doen? Of heb je alles wel onderzocht en niet de cappiciteit om het te begrijpen? geeft niet, ik geef jullie een herkansing, doe zelf onderzoek en kijk bv naar deze titel op youtube : Pateo TV on 3/22 2016 , Succes en ik hoor u beide graag terug, hele fijne dag

faith
faith
4 jaren geleden

Zo en nu snel de financieele reset en massa arrestaties van de geesteszieken die zo denken de boel naar hun hand te zetten.
Ook snel het basis inkomen invoeren, dan zijn we meteen van dat zootje ongeregeld af.
De teletoeter heeft ook eindelijk weer eens smeuiig nieuws, tja het ging niet al te best met ze maar nu leven ze weer helemaal op. Het gaat nergens anders meer over. Dus repeat, repeat repeat etc.
En ook vanavond blijft hier de tv uit.
Keep it cool mensen, het zijn ratten in nood. Nog even….

elotra
elotra
4 jaren geleden

Wel mooi dat iedereen in ISIS geloofd lijpe sh*t precies wat ze willen, en dan nu allemaal je rechten inleveren lang leve de false flag attacks! Met dank aan gesloten ogen.

x

Check Also

rutte

Rutte zegt dat ook marechaussee avondklok gaat handhaven: ‘Politiestaat’

Premier Rutte zei donderdag in de Tweede ...

arts

Belgische arts over coronavaccin: ‘Ik zou het zelf nóóit nemen’

Het is niet bewezen dat het coronavaccin ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

56
0
We lezen graag je reactie!x