Archeologie

Update over ‘Verloren Stad der Reuzen’ in Ecuador

Help ons door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 2012 stuitte een team onderzoekers in de jungle van Ecuador op een oud bouwwerk. Volgens schrijver en onderzoeker Bruce Fenton is het complex mogelijk de ‘Verloren Stad der Reuzen’, omdat rond het bouwwerk enorme stukken gereedschap zijn gevonden. Daarnaast spreken lokale legendes over een reuzenras dat ooit in het gebied leefde.

Op de vindplaats is een buitengewoon groot piramidevormig bouwwerk ontdekt dat circa 80 meter lang, 80 meter breed en 80 meter hoog is. Het bouwwerk bestaat uit honderden steenblokken, die elk zo’n twee ton wegen. Bovenop de heuvel kunnen vele voorwerpen worden gevonden. Veel van de stenen sluiten precies op elkaar aan, hebben scherpe randen en lijken door mensenhanden te zijn uitgehouwen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Uit de omvang van het gevonden gereedschap maakt Fenton op dat het mogelijk één van de verloren steden der reuzen is, waar in lokale legendes veel over wordt gesproken. Bij leden van inheemse stammen boezemen dergelijke plaatsen veel angst in omdat ze naar verluidt worden beschermd door geesten of wezens die niet tot deze wereld behoren.

Volgens verschillende legendes werden de steden bewoond door reuzen, die door de tijd heen in de vergetelheid zijn geraakt. In grotten in het gebied – maar ook in andere delen van Ecuador – zijn botten van reuzen gevonden.

De overheid van Ecuador werd op de hoogte gebracht van de vondst. In 2013 organiseerde het ministerie van Cultuur een expeditie. Het overheidsteam concludeerde dat de heuvel een natuurlijke formatie is. Als gevolg hiervan worden er geen opgravingen gepland in het gebied en wordt de vindplaats ook niet aangemerkt als erfgoed.

Fenton en zijn collega’s zijn het niet eens met de conclusies en wijzen op de rechthoekige blokken, het bindmateriaal tussen de stenen, de precisie waarmee ze zijn uitgehouwen en de ontdekking van stenen gereedschap. Bovendien zijn er grote stenen gevonden met ronde gaten in het midden.

“Er is geen twijfel over mogelijk dat we hier te maken hebben met sporen van menselijke bewoning,” schreef Fenton op zijn website Earth4all. “We willen nu monsters gaan testen, dateren en laten onderzoeken door deskundigen.” Hij hoopt in een nabijgelegen dorp een museum te openen waar de voorwerpen veilig kunnen worden bewaard. Bekijk hier een video van de vindplaats.

[Ancient Origins]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
9 jaren geleden

De video is niet direct een ‘eye’-opener voor wat betreft ‘gevonden voorwerpen’.

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x