Homepagina » Archeologie » Update over ‘Verloren Stad der Reuzen’ in Ecuador
Update over 'Verloren Stad der Reuzen' in Ecuador

Update over ‘Verloren Stad der Reuzen’ in Ecuador

In 2012 stuitte een team onderzoekers in de jungle van Ecuador op een oud bouwwerk. Volgens schrijver en onderzoeker Bruce Fenton is het complex mogelijk de ‘Verloren Stad der Reuzen’, omdat rond het bouwwerk enorme stukken gereedschap zijn gevonden. Daarnaast spreken lokale legendes over een reuzenras dat ooit in het gebied leefde.

Op de vindplaats is een buitengewoon groot piramidevormig bouwwerk ontdekt dat circa 80 meter lang, 80 meter breed en 80 meter hoog is. Het bouwwerk bestaat uit honderden steenblokken, die elk zo’n twee ton wegen. Bovenop de heuvel kunnen vele voorwerpen worden gevonden. Veel van de stenen sluiten precies op elkaar aan, hebben scherpe randen en lijken door mensenhanden te zijn uitgehouwen.

Uit de omvang van het gevonden gereedschap maakt Fenton op dat het mogelijk één van de verloren steden der reuzen is, waar in lokale legendes veel over wordt gesproken. Bij leden van inheemse stammen boezemen dergelijke plaatsen veel angst in omdat ze naar verluidt worden beschermd door geesten of wezens die niet tot deze wereld behoren.

Volgens verschillende legendes werden de steden bewoond door reuzen, die door de tijd heen in de vergetelheid zijn geraakt. In grotten in het gebied – maar ook in andere delen van Ecuador – zijn botten van reuzen gevonden.

De overheid van Ecuador werd op de hoogte gebracht van de vondst. In 2013 organiseerde het ministerie van Cultuur een expeditie. Het overheidsteam concludeerde dat de heuvel een natuurlijke formatie is. Als gevolg hiervan worden er geen opgravingen gepland in het gebied en wordt de vindplaats ook niet aangemerkt als erfgoed.

Fenton en zijn collega’s zijn het niet eens met de conclusies en wijzen op de rechthoekige blokken, het bindmateriaal tussen de stenen, de precisie waarmee ze zijn uitgehouwen en de ontdekking van stenen gereedschap. Bovendien zijn er grote stenen gevonden met ronde gaten in het midden.

“Er is geen twijfel over mogelijk dat we hier te maken hebben met sporen van menselijke bewoning,” schreef Fenton op zijn website Earth4all. “We willen nu monsters gaan testen, dateren en laten onderzoeken door deskundigen.” Hij hoopt in een nabijgelegen dorp een museum te openen waar de voorwerpen veilig kunnen worden bewaard. Bekijk hier een video van de vindplaats.

[Ancient Origins]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Kalki schreef:

  De video is niet direct een ‘eye’-opener voor wat betreft ‘gevonden voorwerpen’.

  4 likes
  • pietje bell schreef:

   @kalki Dit waren de eerste vaste bewoners van lemuria 3oo miljoen jaar geleden.Daarna zo,n 30 milj jaar geleden is het continent opnieuw bevolkt En is door de atlantiers vernietigd en gezonken.de bewoners die weg konden komen leven nog steeds in de hollow earth en zijn zo,n 4.2 en 4.5 meter lang .Daar is dus ook het paradijs en de hof nou eerder stad van Eden.Maar de waarheid omtrent eigenlijk alles is niet ver meer weg.De geschiedenis die ons geleerd is is een grote grove leugen.Wat je ook niet verteld wordt is dat allebei die continenten nu naar boven komen de zeebodem,s zijn aan het stijgen.Ruimteschip aarde is de baas.Er is veel meer gaande maar wel positief.

   5 likes
 • x

  Check Also

  Onthullen deze legendarische tombes dat er reuzen hebben geleefd op Sardinië?

  Onthullen deze legendarische tombes dat er reuzen hebben geleefd op Sardinië?

  Volgens legendes leefden er ooit reuzen op ...

  Bosnische piramides stralen meer energie uit dan Mexicaanse piramides in Teotihuacan. Professor deelt opmerkelijke resultaten

  Bosnische piramides stralen meer energie uit dan Mexicaanse piramides in Teotihuacan. Professor deelt opmerkelijke resultaten

  Kwantumnatuurkundige Konstantin Korotkov van de ITMO University ...

  >