Archeologie

Update over ‘Verloren Stad der Reuzen’ in Ecuador

Help mee door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 2012 stuitte een team onderzoekers in de jungle van Ecuador op een oud bouwwerk. Volgens schrijver en onderzoeker Bruce Fenton is het complex mogelijk de ‘Verloren Stad der Reuzen’, omdat rond het bouwwerk enorme stukken gereedschap zijn gevonden. Daarnaast spreken lokale legendes over een reuzenras dat ooit in het gebied leefde.

Op de vindplaats is een buitengewoon groot piramidevormig bouwwerk ontdekt dat circa 80 meter lang, 80 meter breed en 80 meter hoog is. Het bouwwerk bestaat uit honderden steenblokken, die elk zo’n twee ton wegen. Bovenop de heuvel kunnen vele voorwerpen worden gevonden. Veel van de stenen sluiten precies op elkaar aan, hebben scherpe randen en lijken door mensenhanden te zijn uitgehouwen.

Uit de omvang van het gevonden gereedschap maakt Fenton op dat het mogelijk één van de verloren steden der reuzen is, waar in lokale legendes veel over wordt gesproken. Bij leden van inheemse stammen boezemen dergelijke plaatsen veel angst in omdat ze naar verluidt worden beschermd door geesten of wezens die niet tot deze wereld behoren.

Volgens verschillende legendes werden de steden bewoond door reuzen, die door de tijd heen in de vergetelheid zijn geraakt. In grotten in het gebied – maar ook in andere delen van Ecuador – zijn botten van reuzen gevonden.

De overheid van Ecuador werd op de hoogte gebracht van de vondst. In 2013 organiseerde het ministerie van Cultuur een expeditie. Het overheidsteam concludeerde dat de heuvel een natuurlijke formatie is. Als gevolg hiervan worden er geen opgravingen gepland in het gebied en wordt de vindplaats ook niet aangemerkt als erfgoed.

Fenton en zijn collega’s zijn het niet eens met de conclusies en wijzen op de rechthoekige blokken, het bindmateriaal tussen de stenen, de precisie waarmee ze zijn uitgehouwen en de ontdekking van stenen gereedschap. Bovendien zijn er grote stenen gevonden met ronde gaten in het midden.

“Er is geen twijfel over mogelijk dat we hier te maken hebben met sporen van menselijke bewoning,” schreef Fenton op zijn website Earth4all. “We willen nu monsters gaan testen, dateren en laten onderzoeken door deskundigen.” Hij hoopt in een nabijgelegen dorp een museum te openen waar de voorwerpen veilig kunnen worden bewaard. Bekijk hier een video van de vindplaats.

[Ancient Origins]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

De video is niet direct een ‘eye’-opener voor wat betreft ‘gevonden voorwerpen’.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

2
0
We lezen graag je reactie!x