Homepagina » Buitenland » Franse wetenschapper die onkruidverdelger van Monsanto linkte aan tumoren bij ratten wint tweede rechtszaak
Franse wetenschapper die onkruidverdelger van Monsanto linkte aan tumoren bij ratten wint tweede rechtszaak

Franse wetenschapper die onkruidverdelger van Monsanto linkte aan tumoren bij ratten wint tweede rechtszaak

Het Hooggerechtshof in Parijs heeft onlangs geoordeeld in het voordeel van de Franse professor Gilles-Eric Séralini, een wetenschapper die bekend werd vanwege zijn controversiële onderzoek dat genetisch gemodificeerd voedsel linkte aan tumoren bij ratten.

Marc Fellous, oud-voorzitter van de Franse Commission du génie biomoléculair (CGB), is tijdens de rechtszaak schuldig bevonden aan valsheid in geschrifte. De CGB stelt dat meerdere genetisch gemodificeerde gewassen veilig zijn voor menselijke consumptie.

Het bleek dat Fellous zonder toestemming de handtekening van een wetenschapper had gebruikt om te argumenteren dat het onderzoek van Séralini en zijn collega’s niet deugde.

Tijdens een analyse van studies die zijn uitgevoerd door landbouwreus Monsanto kwam aan het licht dat ggo’s en onkruidverdelger Roundup kankerverwekkend zijn voor ratten. In juni wordt uitspraak gedaan tegen Fellous.

Tweede overwinning

Het is de tweede keer dat Séralini een rechtszaak heeft gewonnen in de strijd tegen de biotechindustrie. In 2012 schreef Jean-Claude Jaillette een artikel in het tijdschrift Marianne waarin het team van Séralini werd beschuldigd van ‘wetenschapsfraude’.

Na een jarenlange juridische strijd legde de rechtbank in Parijs het tijdschrift een boete op wegens smaad. De oorspronkelijke beschuldiging bleek afkomstig van de Amerikaanse lobbyist Henry I. Miller, die ook onderzoek naar de link tussen tabak en kanker in diskrediet probeerde te brengen.

Strijd duurt voort

De studie van Séralini, die ggo’s en glyfosaat linkt aan tumoren bij ratten, is opnieuw gepubliceerd. Het onderzoek werd in eerste instantie onder druk van lobbyisten van Monsanto teruggetrokken door het tijdschrift Food and Chemical Toxicology.

Monsanto zorgde ervoor dat er een nieuwe functie beschikbaar kwam bij het tijdschrift: redacteur biotechnologie. De functie werd vervolgens ingevuld door een oud-medewerker van Monsanto, die het tijdschrift ervan wist te overtuigen het artikel terug te trekken.

Toen Séralini de gegevens van Monsanto bestudeerde, kwam hij tot de ontdekking dat er tumoren ontstonden bij ratten die genetisch gemodificeerd maïs kregen. Hij ontdekte ook dat de chemiereus de onderzoeksgegevens had gemanipuleerd.

[Natural News]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Mooii. Nog even en Monsanto kan eindelijk voorgoed de wereld uit geholpen worden!

Loki
Loki
Reactie op  Arwijn
5 jaren geleden

Hoezo mooii??? Hier in Nederland heeft Monsanto meerdere vestigingen en er is geen individu die hier wat aan doet. Neem nou glysofaat net weer op de lange baan geschoven door de EU en in Nederland pas verboden in 2018 zoals men zegt. Tussen aanhalingstekens!!!!
Gifmengers werden vroeger ter dood veroordeeld, tegenwoordig vindt men het de normaalste zaak van de wereld of het nou schadelijk voor mens en dier is et.

Johan
Johan
5 jaren geleden

Hier in Frankrijk zag ik dat de schappen alweer gevuld zijn met Roundup (o.a. bij Mr. Bricolage).
Ik dacht dat het hier inmiddels ook was verboden?!?

trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden
Carlo
Carlo
5 jaren geleden

laat ze die genetisch gemanipuleerde rotzooi lekker in hun eigen land houden, wat denken ze nou wel, dat dit vuile spelletje dat ze keer op keer spelen vergeten wordt ?

Johan
Johan
5 jaren geleden

Belangrijk dat het gerecht Monsanto verbiedt op de markt te brengen, want er is bewezen dat grote kans op hersentumoren niet uitgesloten zijn.

Dit bericht is heel bemoedigend, want wifi en al het andere draadloos verkeer kunnen ook oa tumoren ontwikkelen in de hersenen.
Er zijn hierover al diverse rechtszaken geweest en de slachtoffers hebben steeds gelijk gekregen van de rechter, want van tumoren kun je dood gaan als de neurochirurg de tumor niet kan opereren.

Diverse neurochirurgen hebben al voorspeld dat binnen tien jaar wereldwijd tumoren tsunami’s worden verwacht.

trackback
Franse wetenschapper die onkruidverdelger van Monsanto linkte aan tumoren bij ratten wint tweede rechtszaak | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden
an argie
an argie
5 jaren geleden

LANG LEVE TTIP!!!

x

Check Also

gates

Zo ver reiken de tentakels van vaccinboer Bill Gates

Advocaat Robert F. Kennedy jr., de zoon ...

gates

Bill Gates koopt stilletjes 100.000 hectare landbouwgrond

Miljardair Bill Gates heeft stilletjes zo’n 100.000 ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

8
0
We lezen graag je reactie!x