Buitenland

Franse wetenschapper die onkruidverdelger van Monsanto linkte aan tumoren bij ratten wint tweede rechtszaak

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Hooggerechtshof in Parijs heeft onlangs geoordeeld in het voordeel van de Franse professor Gilles-Eric Séralini, een wetenschapper die bekend werd vanwege zijn controversiële onderzoek dat genetisch gemodificeerd voedsel linkte aan tumoren bij ratten.

Marc Fellous, oud-voorzitter van de Franse Commission du génie biomoléculair (CGB), is tijdens de rechtszaak schuldig bevonden aan valsheid in geschrifte. De CGB stelt dat meerdere genetisch gemodificeerde gewassen veilig zijn voor menselijke consumptie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/09/banner8.png

Het bleek dat Fellous zonder toestemming de handtekening van een wetenschapper had gebruikt om te argumenteren dat het onderzoek van Séralini en zijn collega’s niet deugde.

Tijdens een analyse van studies die zijn uitgevoerd door landbouwreus Monsanto kwam aan het licht dat ggo’s en onkruidverdelger Roundup kankerverwekkend zijn voor ratten. In juni wordt uitspraak gedaan tegen Fellous.

Tweede overwinning

Het is de tweede keer dat Séralini een rechtszaak heeft gewonnen in de strijd tegen de biotechindustrie. In 2012 schreef Jean-Claude Jaillette een artikel in het tijdschrift Marianne waarin het team van Séralini werd beschuldigd van ‘wetenschapsfraude’.

Na een jarenlange juridische strijd legde de rechtbank in Parijs het tijdschrift een boete op wegens smaad. De oorspronkelijke beschuldiging bleek afkomstig van de Amerikaanse lobbyist Henry I. Miller, die ook onderzoek naar de link tussen tabak en kanker in diskrediet probeerde te brengen.

Strijd duurt voort

De studie van Séralini, die ggo’s en glyfosaat linkt aan tumoren bij ratten, is opnieuw gepubliceerd. Het onderzoek werd in eerste instantie onder druk van lobbyisten van Monsanto teruggetrokken door het tijdschrift Food and Chemical Toxicology.

Monsanto zorgde ervoor dat er een nieuwe functie beschikbaar kwam bij het tijdschrift: redacteur biotechnologie. De functie werd vervolgens ingevuld door een oud-medewerker van Monsanto, die het tijdschrift ervan wist te overtuigen het artikel terug te trekken.

Toen Séralini de gegevens van Monsanto bestudeerde, kwam hij tot de ontdekking dat er tumoren ontstonden bij ratten die genetisch gemodificeerd maïs kregen. Hij ontdekte ook dat de chemiereus de onderzoeksgegevens had gemanipuleerd.

[Natural News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Mooii. Nog even en Monsanto kan eindelijk voorgoed de wereld uit geholpen worden!

Johan
Johan
8 jaren geleden

Hier in Frankrijk zag ik dat de schappen alweer gevuld zijn met Roundup (o.a. bij Mr. Bricolage).
Ik dacht dat het hier inmiddels ook was verboden?!?

trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
Carlo
Carlo
8 jaren geleden

laat ze die genetisch gemanipuleerde rotzooi lekker in hun eigen land houden, wat denken ze nou wel, dat dit vuile spelletje dat ze keer op keer spelen vergeten wordt ?

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x