Mens en Dier

Bennie Jolink noemt ongeprikten ‘achterlijke wappies’, wordt op zijn plek gezet door neuroloog

Help mee door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zanger Bennie Jolink heeft zich de woede van veel mensen op de hals gehaald met een bericht op Facebook waarin hij ongevaccineerden ‘achterlijke wappies’ noemt. “Een beetje duidelijkheid in deze tijden is wel gewenst, lijkt me. Vanaf nu noemen we iedereen die niet gevaccineerd is een Asociale Achterlijke Wappie. Een A.A.W.er dus,” schrijft Jolink.

“In Duitsland, België, Frankrijk, en noem maar op, vindt niemand het een probleem om te bewijzen dat je gevaccineerd of getest bent. Wie daar wél over ligt te zeiken is dus een: A.A.W.er!” aldus de zanger.

Een onderwerp waar je geen zak verstand van hebt

Neuroloog Jan Bonte trekt op social media hard van leer tegen de Achterhoeker. “Jarenlang was je vertegenwoordiger van de boeren, en heb je er mede voor gezorgd dat de boeren trots waren op zichzelf. Daarvoor heb je altijd mijn grote respect gehad. Maar dat ben je nu kwijt,” zegt Bonte in een uitgebreide Twitter-draad.

“Ik zie jou mensen aanduiden met Asociale Achterlijke Wappie. Over een onderwerp waar je werkelijk geen zak, maar dan ook geen zak verstand van hebt. Helemaal niets,” fulmineert de neuroloog.

Veel te grote mond

“Het zou je sieren als je je veel te grote mond houdt over materie die je niet snapt,” schrijft hij.

“In gevaarlijke tijden blijkt dat bij iedereen het masker afvalt. En wat ik dan bij jou zie, is niet bepaald fraai,” stelt Bonte. “Het zou je sieren als je hiervoor je excuses aan zou bieden. En anders herinner ik je graag aan een andere tekst die je zelf geschreven hebt, en die ik eveneens al vanaf hele jonge leeftijd uit volle borst meegezongen heb.”

Het gaat om de volgende tekst:

Dan krie’k de pis goed lauw
Dan denk ik: ‘Kom nou gauw’
Holt asterblieft de kwaker
Ik heb genog van ow gesnater
Val kapot!

Jolink zei eerder in de media veel last te hebben gehad van corona. Niet omdat hij het virus had, maar omdat hij een tijd apart moest leven van zijn vrouw Ellie en bijna niemand meer zag. Hij voelde een depressie naderen en benaderde zijn Normaal-maten om weer samen te spelen.

4.7 82 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
200 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

En zo gaat het ‘legitieme’ haatzaaien maar door, net zoals tussen 1933-1945 maar dat beseft onze 75 jarige Bennie Jolink kennelijk niet, die dus geboren is in 1946 en beter zou moeten weten.

Maar goed, hij kan zich troosten, hij is niet de enige.

Underground
Underground
1 jaar geleden

Gewoon een 75 jarige seniele oude man uit Hummelo en Keppel. Die het ook niet meer weet. Doe NORMAAL Joh, alles gedaan wat god verboden heeft, en nu een beetje de barmhartige samaritaan uithangen. Bennie je staat in je eigen stront, te dansen.

Christien
Christien
1 jaar geleden

Tja Bennie wat kan ik zeggen.

Jij die graag eigenzinnig was, waar ben je gebleven.

B.watervogel
B.watervogel
1 jaar geleden

Wat een Staats mongool.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

200
0
We lezen graag je reactie!x