Buitenland

Kijk: dit zei Jort Kelder in 2016 over Oekraïne en Rusland

Help anderen door deze info met kennissen op je socials te delen!

Op social media circuleren momenteel beelden van een gesprek dat Jan Roos in 2016 had met Jort Kelder over het associatieverdrag met Oekraïne. Kelder deed tijdens dat gesprek enkele opmerkelijke uitspraken.

Een handelsverdrag met Oekraïne kan op zichzelf goed zijn voor de handel, maar de vraag is dan: wie steekt het geld in zijn zak en heeft de gewone Oekraïner daar iets aan? De Russen moeten altijd een beetje om Oekraïne lachen omdat Oekraïne nog corrupter is dan Rusland. Dat is op zichzelf een prestatie. Ik geloof dat alleen Nigeria nog slechter scoort, zei hij.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Kelder voegde toe dat de toenmalige Oekraïense president Porosjenko 700 miljoen het land had uitgesluisd via Cyprus naar Nederland. “Dat geld belandt daar bij de elite. Het curieuze van het ja-kamp is dat al die mensen van GroenLinks en die schattige naïevelingen van D66 denken dat ze daar met een serieuze regering in gesprek zijn, terwijl ze in feite een corrupte elite ondersteunen.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dat mogen wij niet weten

“Dan gaan we met alle fraudeurs om de tafel, gaan we handen schudden, gaan we vriendelijk lachen. Meneer Soros wil naar schaliegas gaan boren in Oekraïne en die is bezig het olie- en gasbedrijf van Oekraïne te kopen. Dat lezen wij niet in de Volkskrant of in het NRC Handelsblad, want dat mogen wij niet weten.”

“Wat wij doen, is dat vuurtje met Poetin verder opstoken,” benadrukte Kelder. “Dus in feite steven je af op een Koude Oorlog. De grote fout die ze hebben gemaakt, is om de NAVO zo hard uit te breiden dat je de Russische beer wakker hebt gemaakt.”

Wat ze zullen doen

Je kunt je vanuit het Russische belang voorstellen dat ze het gewoon niet toestaan. En eerlijk gezegd valt het eerder in de invloedssfeer van de Russen dan van ons, aldus Kelder.

“Wat ze zullen doen, is een geopolitieke situatie aangrijpen en zeggen: ja, nu moeten ze er wel bij horen, want anders… Rusland. Zoals ze dat met de hele EU doen: ze construeren een situatie, een soort fait accompli, waardoor je niet meer terug kunt.”

4.8 134 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Brugje
Brugje
1 jaar geleden

Bespreekt hij dit ook met zijn beste vriend Rutte?

Wieberen Tjeerdsma
Wieberen Tjeerdsma
1 jaar geleden

exact

Psa
Psa
1 jaar geleden

Dat klopt, maar Onze regering en de EU zijn ook corrupt. Zeg mij wie uw vrienden zijn en ik zeg u wie u bent.

mannus14
mannus14
1 jaar geleden

Met alle winden meewaaien totaal geen karakter

Back to top button
74
0
We lezen graag je reactie!x