Homepagina » Binnenland » Dit is het verhaal achter de ‘galg voor Hugo de Jonge’ op de Dam
galg
Foto: De galg (Videostill YouTube/Ongehoord Nederland)

Dit is het verhaal achter de ‘galg voor Hugo de Jonge’ op de Dam

Zondag vond in Amsterdam een groot coronaprotest plaats. In de berichten die de media erover hebben geschreven, staan onjuistheden. De Telegraaf schrijft dat de organisatie een helikopter had ingezet om beelden te maken van de mensenmassa. Het toestel was niet ingezet door de organisatie, maar door het onafhankelijke platform Blckbx, dat nog benadrukte geen deel uit te maken van de organisatie.

De krant schrijft verder dat een demonstrant ‘een galg voor Hugo de Jonge’ had meegenomen, die middels een rollator werd voortgeduwd. In de Amsterdamse politiek werd met afschuw gereageerd op de galg. Ook op social media ontstond er veel discussie over.

Zo schreef Yoeri Albrecht, directeur van De Balie: “Dit is werkelijk schandalig! Bezwaren, twijfels, protest tegen overheidsbeleid en politici zijn helemaal in orde, maar dit soort persoonlijke aanvallen en lynchpartijen van politici als Hugo de Jonge zijn schandelijk ver buiten de orde.”

Wij als bevolking hangen op dit moment in de strop

Ook Nieuwsuur-journalist Rudy Bouma wijdde er een tweet aan. “Voor het Paleis op de Dam staat nu een galg, volgens deze tweep ‘voor Hugo de Jonge’,” schreef hij erbij.

De galg bleek niet voor Hugo de Jonge bestemd te zijn. “Ik vind dat wij als bevolking, wij hangen op dit moment in de strop,” zei de betoger die de galg voortduwde tegen verslaggever Jonathan Krispijn van omroep ON! “Het is wachten tot iemand het paard een klap geeft en dan liggen we. Dan hangen we.”


Zou chic zijn als er rectificatie volgt

Programmamaker Flavio Pasquino, die een live-registratie van de demonstratie verzorgde, reageert: “Het overkomt de besten. Verspreiding van misinformatie. Zou chic zijn als er rectificatie volgt, Rudy Bouma, want dit vreedzame event was zoveel meer dan dit – uit de context gerukte – voorbeeld.”

“Is het smaakvol? Nee. Grijpen de media en politici dit aan om het vooral weer niet over de inhoud, namelijk de schending van fundamentele mensenrechten, te hebben? En alle 25.000 demonstranten te framen? Ja,” schrijft Annelies Strikkers, die tijdens het protest interviews afnam.

De klimaatgalg mag wel:

4.7 54 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

Waar de Telegraaf groot mee uitpakte.

Maar ja, zij waren ook fout in WOII. Niets geleerd dus.

Dutch Patriot Channel
Dutch Patriot Channel
1 maand geleden

Heb zelf ook een kort gesprek gehad met die man. En tegen mij zei hij precies hetzelfde. Maar dit is een manier voor de media om ons alweer in een slecht daglicht te zetten. Dat de video van de beste man bij degene moge komen die de nazi media geloven.

Ina
Ina
1 maand geleden

Goed statement!

karl
karl
1 maand geleden

Een regering is een reflectie van de spirituele energieën tussen mensen in de bevolking van dat land . En in dit land is haast iedereen een energie steler .Dus heb je een regering die energie steelt . Niets vreemds aan ze doen het zelf .En hebben en regering die hun gedrag reflecteert. Verander en de regering veranderd .

x

Check Also

de jonge

De Jonge over arts die ivermectine goed idee vindt: ‘Die moet natuurlijk wel op zijn jasje worden gespuugd’

Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) vroeg zorgminister ...

de jonge

De Jonge over ongevaccineerden: ‘We weten waar ze wonen’

Zorgminister Hugo de Jonge zei dinsdag in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

67
0
We lezen graag je reactie!x