Mens en Dier

Wetenschapper zegt met dieren te kunnen ‘praten’

Help ons door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Schotse wetenschapper zegt dat hij met dieren kan communiceren. Hij doet dat naar eigen zeggen op een strikt wetenschappelijke manier. Dr. Ian Duncan zal volgende week tijdens een conferentie onthullen hoe hij precies met dieren kan praten.

Duncan wilde dieren vragen stellen om te achterhalen of ze blij waren en of er goed voor ze werd gezorgd. De emeritus hoogleraar van de Universiteit van Guelph in Canada stelt dat zijn methoden een wetenschappelijke basis hebben.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“We bedenken manieren om met dieren te ‘praten’ en stellen vragen over hun welzijn,” zei dr. Duncan. “Elke soort moet anders worden benaderd, maar in alle gevallen worden tests bedacht waarbij de dieren een keuze krijgen. Als ze steeds dezelfde keuze maken kunnen we zien wat ze van ons willen.” Duncan werkte jarenlang met huisdieren en verschillende soorten vee. Volgende week geeft hij tekst en uitleg tijdens een bijeenkomst in Washington over dierenwelzijn en bewustzijn.

Duncan wil door middel van toegepast onderzoek oplossingen vinden voor problemen met dierenwelzijn op boerderijen. In de jaren tachtig en negentig leidde zijn onderzoek tot veranderingen in de regulering van legbatterijen en varkensboerderijen. Duncan heeft zich ook uitgesproken tegen de religieuze slacht van dieren om kosjer en halal vlees te maken. Hij meent namelijk dat dieren, of het nu gaat om vissen of schapen, slimmer zijn dan we denken.

Afgelopen maand nog werd de religieuze slacht van dieren in Denemarken verboden. Volgens de Europese wetgeving moeten dieren eerst verdoofd worden voor ze geslacht worden, maar er zijn uitzonderingen mogelijk op basis van religieuze argumenten. Zo mag het dier voor kosjer of halal vlees niet buiten bewustzijn zijn.

“Men dacht altijd dat dieren ‘dom’ waren, werden gedreven door een geprogrammeerd instinct, maar nu is het duidelijk dat ze een veel rijker leven leiden dan we beseften,” zei dr. Duncan. “We kunnen die kennis gebruiken om vragen te stellen over hun zorg en vervolgens verbeteringen doorvoeren.”

10-3-2014 bron: Belfast Telegraph

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nicolas I. Beemster
Nicolas I. Beemster
10 jaren geleden

We kunnen elkaar natuurlijk helpen en de dieren ook steunen, door vegetarisch te zijn. Want nader onderzoek geeft weer dat vlees eten niet gezond is, maar tot allerlei ziektes kan leiden.

konijn
konijn
10 jaren geleden

Op een rustige morgend, jaren terug. Pas opgestaan, ging ik door de keuken. We hadden daar een dwergkonijntje, in een hok. Het mocht ook rondhuppelen binnenshuis.
Het hok bevond zich naast een muur.
Terwijl ik ging, keek ik naar het konijn, en plots zat ik met mijn bewustzijn in de hersenen van het konijn. Ik keek door de ogen van het konijn en de nagels, die nog niet geknipt waren, voelden veel te lang aan. 3 Seconden later zat ik terug in mijn menselijk lichaam. Er was geen gevoelsverschil tussen het konijnenlichaam en het mensenlichaam.

Sander
Sander
10 jaren geleden

[quote name=”Nicolas I. Beemster”]We kunnen elkaar natuurlijk helpen en de dieren ook steunen, door vegetarisch te zijn. Want nader onderzoek geeft weer dat vlees eten niet gezond is, maar tot allerlei ziektes kan leiden.[/quote]

Waarom bestaan er nog steeds vleeseters dan? als deze evolutionair gezien minder zouden zijn?

Teveel vlees is niet goed, uiteraard, maar dat is met alles zo.

Pascal
Pascal
10 jaren geleden

[quote name=”Nicolas I. Beemster”]We kunnen elkaar natuurlijk helpen en de dieren ook steunen, door vegetarisch te zijn. Want nader onderzoek geeft weer dat vlees eten niet gezond is, maar tot allerlei ziektes kan leiden.[/quote]
Wij zijn gemanipuleerd vlees gaan eten om hormonen binnen te krijgen om de mens te laten evalueren. De gemiddelde lengte van de mensen is in 20 jaar ook al erg toegenomen wat niet het enige zal zijn.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x