Universum

Bermudadriehoek van de ruimte onthult geheimen

Help ons door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is een gebied boven het aardoppervlak dat astronauten hoofdbrekens bezorgt. Computers crashen er en satellieten slaan op tilt. Onderzoekers zijn bezig deze Bermudadriehoek van de ruimte, die zich op enkele honderden kilometers boven Brazilië bevindt, in kaart te brengen.

Het gebied waar de binnenste van de Van Allen-gordels, twee gordels van geladen deeltjes rond de aarde, onze planeet het dichtst nadert, wordt de Zuid-Atlantische Anomalie genoemd. Deze anomalie is van grote betekenis voor satellieten en andere ruimtevaartuigen die op een paar honderd kilometer boven het aardoppervlak om onze planeet draaien, omdat ze in de anomalie gedurende enkele minuten lang worden blootgesteld aan verhoogde straling.

Het internationale ruimtestation ISS moest vanwege dit probleem extra worden beschermd en ruimtetelescoop Hubble maakt tijdens het passeren van deze Bermudadriehoek geen opnames. Astronauten aan boord van spaceshuttles merkten dat hun laptops soms crashten als ze door de anomalie werden gevoerd.

Wetenschappers van het Nationaal Instituut voor Astrofysica in Bologna willen meer inzicht krijgen in de Bermudadriehoek van de ruimte. Dat gaan ze doen door data van een oude satelliet die er vaak doorheen vloog, BeppoSAX, uitgebreid te bestuderen.

Uit de data blijkt dat het stralingsniveau in het onderste gedeelte van de anomalie veel beperkter is dan in de hogere lagen. Vijf jaar geleden werd een soortgelijk beeld zichtbaar, toen de gegevens van een andere satelliet werden geanalyseerd. Met de informatie kunnen ruimtevaartorganisaties hun apparatuur beter beschermen tegen de Bermudadriehoek van de ruimte.

[HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Hoe kunnen ruimtevaartorganisaties hun apparatuur beter beschermen tegen de Bermudadriehoek van de ruimte?

Roeland
Roeland
8 jaren geleden

Op het plaatje zien we niet de Bermuda driehoek…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x