Homepagina » Universum » Bermudadriehoek van de ruimte onthult geheimen
Bermudadriehoek van de ruimte onthult geheimen

Bermudadriehoek van de ruimte onthult geheimen

Er is een gebied boven het aardoppervlak dat astronauten hoofdbrekens bezorgt. Computers crashen er en satellieten slaan op tilt. Onderzoekers zijn bezig deze Bermudadriehoek van de ruimte, die zich op enkele honderden kilometers boven Brazilië bevindt, in kaart te brengen.

Het gebied waar de binnenste van de Van Allen-gordels, twee gordels van geladen deeltjes rond de aarde, onze planeet het dichtst nadert, wordt de Zuid-Atlantische Anomalie genoemd. Deze anomalie is van grote betekenis voor satellieten en andere ruimtevaartuigen die op een paar honderd kilometer boven het aardoppervlak om onze planeet draaien, omdat ze in de anomalie gedurende enkele minuten lang worden blootgesteld aan verhoogde straling.

Het internationale ruimtestation ISS moest vanwege dit probleem extra worden beschermd en ruimtetelescoop Hubble maakt tijdens het passeren van deze Bermudadriehoek geen opnames. Astronauten aan boord van spaceshuttles merkten dat hun laptops soms crashten als ze door de anomalie werden gevoerd.

Wetenschappers van het Nationaal Instituut voor Astrofysica in Bologna willen meer inzicht krijgen in de Bermudadriehoek van de ruimte. Dat gaan ze doen door data van een oude satelliet die er vaak doorheen vloog, BeppoSAX, uitgebreid te bestuderen.

Uit de data blijkt dat het stralingsniveau in het onderste gedeelte van de anomalie veel beperkter is dan in de hogere lagen. Vijf jaar geleden werd een soortgelijk beeld zichtbaar, toen de gegevens van een andere satelliet werden geanalyseerd. Met de informatie kunnen ruimtevaartorganisaties hun apparatuur beter beschermen tegen de Bermudadriehoek van de ruimte.

[HLN]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Kalki schreef:

  Hoe kunnen ruimtevaartorganisaties hun apparatuur beter beschermen tegen de Bermudadriehoek van de ruimte?

  6 likes
  • pietje bell schreef:

   @kalki Er is geen bermuda driehoek hier niet en in de ruimte ook niet.Wat er wel is zijn vortex/en die beschavingen van buiten de aarde gebruiken om hier binnen te komen. zo ook boven de noord en zuidpool ingangen naar de hollow earth. Nasa weet heel goed wat het zijn en ook waar.Als je namelijk te laag over deze vortexen vliegt wordt je erin gezogen zeker met de huidige grote toestellen is dit geen optie.Admiraal Byrd is er in1947 in terecht gekomen en heeft alles wat hij gezien en meegemaakt heeft aan de regering van de vs gemeld En is gelijk mond dood gemaakt.Want dan was het toen al afgelopen geweest met de caballisten.wat ik al aangaf het paradijs op aarde is daar te vinden.En moet hier ook zo snel mogelijk komen.

   1 likes
   • Robert schreef:

    Pietje, jij gelooft ook alles wat je leest en ziet. Hiervan maak je een prachtig maar onsamenhangend verhaal van pure fictie. Je moet kinderboeken gaan schrijven. Kinderen hebben ook van die mooie fantasieën. En natuurlijk ga jij nu antwoorden dat we het binnenkort allemaal gaan meemaken. Tuurlijk jongen. Sinterklaas bestaat voor jou ook nog steeds. Wat zeker is, is dat alles is gemaakt van energie. Er is meer dan dat wat we kunnen zien. Maar wat jij uitkraamt, is je reinste onzin. Komplottheorieën zijn mooi om te lezen. Natuurlijk worden er bepaalde dingen verzwegen. Maar Pietje, je moet wel fictie van realiteit weten te scheiden. Hollow Earth, Caballisten…..ik krijg pijn in mijn buik van het lachen. Is stand-up comedy iets voor jou?

    3 likes
   • zoeloe schreef:

    allee is pietje een professor geworden ????

    0 likes
 • Roeland schreef:

  Op het plaatje zien we niet de Bermuda driehoek…

  0 likes
 • x

  Check Also

  oncoloog

  Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

  We moeten ons bewust zijn van de ...

  nasa

  NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

  NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

  >